4 Nisan 2009 Cumartesi

YUMURTALI BALIK OTU (KALDİRİK) KAVURMASI


BALIK OTU KAVURMASIYLA GEÇEN YIL TANIŞMIŞTIM. BİR KERE YEDİM. AMA LEZZETİ HOŞUMA GİTMİŞTİ. BU YILDA MEVSİMİNİN GELDİĞİNİ PAZARLARDA ÇIKTIĞINI DUYUNCA ALIP DENEMEK İSTEDİM. BİZ BEĞENDİK UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ. (ÇOK FAYDALI BİR OT OLDUĞUNUDA SÖLEMELİYİM)

MALZEMELER.


  • 500 GR BALIK OTU (KALDİRİK)

  • 1 BÜYÜK BOY SOĞAN

  • 3 YUMURTA

  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • TUZ KARABİBER KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI:


BALIK OTU AYIKLANIP DOĞRANIR HAŞLANIR. YAĞLAR TAVAYA ALINIR. SOĞAN UFAK DOĞRANIP KAVRULUR. SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE BALIK OTU İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILDIKTAN SONRA YUMURTA KIRILIR. TUZU VE BAHARATLARI İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRARAK YUMURTALAR İYİCE PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR. HEMEN SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Ozlem Coban dedi ki...

Cok tesekurler elinize saglik...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin