17 Haziran 2009 Çarşamba

ZEYTİNLİ LOKUM EKMEK

MALZEMELER
  • 1 KG UN
  • 1 PK YAŞ MAYA
  • TUZ
  • ILIK SU
  • YETERİNCE ZEYTİN
  • SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD YOĞURT
  • 1 YUMURTA

YAPILIŞI

UN, YAŞMAYA, TUZ VE ILIK SU İLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. ILIK SU KULLANDIĞIMIZ ZAMAN 25-27 C ODA SICAKLIĞINDA YAKLAŞIK 1 SAATTE MAYALANIYOR. HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP ELİNİZLE AÇILIR. SIVI YAĞLA YAĞLANIR. AÇTIĞIMIZ HAMURUN BİR KENARINA ÇEKİRDEĞİNİ AYIKLADIĞIMIZ ZEYTİNLERDEN KONUR. HAMUR RULO SARILIR. DİLİMLENİP TEPSİYE DİKLEMESİNE ARALIKSIZ DİZİLİR. MAYALANMASI İÇİN 20-30 DK ARASI BEKLENİR. YOĞURT VE YUMURTA ÇIRPILIR. LOKUMLARIMIZIN ÜZERİNE BOLCA SÜRÜLÜR. 200-220 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin