7 Temmuz 2009 Salı

BOHÇA BÖREĞİ


GEÇENLERDE ANNEMLERDE YEMEK DAVETİ VARDI. O DAVETTEN BİR LEZZET BU BÖREK. ASLINDA MASA VE DİĞER TARİFLERİ BİRLİKTE PAYLAŞMAK İSTEDİM AMA MALESEF BİLGİSAYARIN AZİZLİĞİNE UĞRADIM. ŞİMDİLİK HEPSİNİ BİRDEN YAYINLAYAMIYORUM. AMA FOTOĞRAFLAR ARŞİVİMDE EN KISA ZAMANDA PAYLAŞMAK DİLEĞİYLLE...TARİFİNİ HEMEN VERİYORUM...

MALZEMELER


  • 1 KG HAZIR YUFKA (5 AD)
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 SU BARD SU

  • İÇİ İÇİN PEYNİR YADA LOR

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE MARGARİNİ ERİTİP BİR BARD SUYU İLAVE DİYORUZ. BİR AD YUFKAMIZI AÇIYORUZ. KAŞIKLA SULU MARGARİN KARIŞIMINDAN YUFKAMIZA YAYIYORUZ. İKİ TARAFINDAN ORTAYA DOĞRU KATLIYORUZ. DAHA SONRA DİĞER İKİ UCU ORTAYA DOĞRU KATLAYIP BİR KARE ELDE EDİYORUZ. KAREYİ 4 E BÖLÜP 4 AD KARE ALDE EDİYORUZ. KARELERİN TAM ORTALARINA PEYNİR KOYUP BOHÇA ŞEKLİNDE KATLIYORUZ. TERS ÇEVİRİP FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. BÜTÜN YUFKALARA AYNI İŞLEMİ YAPTIKTAN SONRA KALAN SULU MARGARİNLİ KARIŞIMI ÜZERLERİNE SÜRÜP 200 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. ILININCA SERVİS EDİYORUZ.


NOT: BÖREĞİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA YENMESİNE YAKIN PİŞİRİRSENİZ DAHA ÇITIR ÇITIR VE LEZZETLİ OLACAKTIR.

SU YERİNE BİR ŞİŞE MADEN SUYUDA KULLANABİLİRSİNİZ. TERCİH SİZE KALMIŞ...


YAPILIŞ AŞAMALARINI FOTOĞRAFLAYAMADIM. BENDE YAZDIĞIM TARİFDEN ANLAMAYANLAR İÇİN ŞEMA HAZIRLADIM. UMARIM ANLAŞILIR..


1 yorum:

KEYFESEYRAN dedi ki...

Tariflerini gezerken bu çizime bayıldım harika anlatmışsın emeğine sağlık nurcum

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin