4 Temmuz 2009 Cumartesi

CEVİZLİ LOKUM EKMEĞİ


YİNE ANNEMİN ELLERİNE SAĞLIK BİR LEZZET... GEÇENLERDE YAPMIŞ BANADA YOLLAMIŞ. BENDE FOTOĞRAFINI ÇEKTİM SİZİNLE PAYLAŞMAK BUGÜNE KISMETMİŞ...
MALZEMELER
HAMUR MALZEMELERİ
  • 4 SU BARD ILIK SU
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİNE

  • DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • SIVIYAĞ

ÜZERİNE

  • YUMURTA SARISI
  • YOĞURT

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. MAYALANAN HAMURDAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ELLE AÇTIRILIR. ÜZERİNE BOLCA SIVIYAĞ SÜRÜLÜR. CEVİZ SERPİLİR. RULO YAPILIR. İKİ PARMAK KALINLIĞINDA KESİLİP DİKLEMESİNE TEPSİYE ARALIKSIZ DİZİLİR. MAYALANMASI İÇİN BEKLETİLİR. ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE YOĞURT ÇIRPILIR SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin