28 Temmuz 2009 Salı

SEMİZ OTU YEMEĞİ

YAZ GÜNÜ SICAKLARDA HAFİF VE LEZZETLİ BİR YEMEK İSTERSENİZ TAM SİZLİK DİYEBİLECEĞİM BİR TARİF...

MALZEMELER
  • YARIM KG SEMİZ OTU
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KIRIK PİRİNÇ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 5-6 YEMEK KAŞIĞI KADAR SIVI YAĞ
  • KIRMIZI TOZ BİBER
  • TUZ

YAPILIŞI

SEMİZ OTLARI GÜZELCE YIKANIP SAPLARIYLA BİRLİKTE KÜÇÜK DOĞRANIR. KURU SOĞAN KÜÇÜK DOĞRANIP TENCEREDE YAĞLA KAVRULUR. DAHA SONRA SALÇA İLAVE EDİLİR. BİR İKİ ÇEVRİLİP SEMİZ OTLARI İLAVE EDİLİR. ARDINDAN PİRİNCİ VE TUZU EV KIRMIZI BİBERİ İLAVE EDİLİR. 1 ÇAY BARDAĞI KADAR SICAK SU İLAVE EDİLİP KAPAĞI KAPATILIR. ISPANAK GİBİ PİŞİNCE SICAK SERVİS EDİLİR. ARZUYA GÖRE YOĞURTLA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

2 yorum:

birsence dedi ki...

nuralpciğim ben yokken yaptığın bütün tariflerine baktım..geerçekkten çok leziz şeyler hazırlamışsın ellerin dert görmesin...herşey birbirinden güzel...resimlerde çok harika çıkmış ellerine sağlık...

nuralp dedi ki...

birsenciğim çok teşekkür ederim. senin eline su dökemem canım benim. öpüyorum...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin