1 Temmuz 2009 Çarşamba

TAVUKLU YALANCI ORMAN KEBABI


ADINA NE DİYECEĞİMİ BİLEMEDİĞİM İÇİN BU ADI BEN UYDURDUM:) AMA EMİNİM BU YEMEĞİ YAPAN ÇOK KİŞİ VARDIR. NİHAYETİNDE BİR TENCERE YEMEĞİ... BİLMEYENLER İÇİN YADA NASIL YAPTIĞIMI MERAK EDENLER İÇİN İŞTE TARİFİ....

MALZEMELER

  • 1 AD TAVUK GÖĞÜS ETİ (KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ)
  • 2 AD ORTA BOY PATATES (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 AD HAVUÇ (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 250 GR. AYIKLANMIŞ TANE BEZELYE
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK

YAPILIŞI

TENCEREYE YAĞLARI VE GÖĞÜS ETLERİNİ ALIYORUZ. HIZLI ATEŞTE KAVURMAYA BAŞLIYORUZ. DAHA SONRA SIRAYLA HAVUCU, KURU SOĞANI,PATATESİ VE BEZELYEYİ KARIŞTIRARAK EKLİYORUZ. SALÇASINI, TUZUNU VE BAHARATLARINI İLAVE EDİYORUZ. MALZEMELERİMİZİN AZ ÜSTÜNE ÇIKANA KADAR SICAK SU İLAVE EDİP KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin