12 Ağustos 2009 Çarşamba

ALİ NAZİK KEBABI

BU LEZZETLE TANIŞALI EPEY Bİ OLDU ASLINDA. YAKLAŞIK 10 SENEDEN FAZLADIR BİLİRİZ VE SIK SIK OLMASADA YAPARIZ. BUGÜN SİZİNLE PAYLAŞMAKDA KISMET OLDU. DAHA ÖNCE YAPTIĞIMDAN TEK FARKLI OLANI YEMESİ LEZZETLİ OLSUN DİYE EN ALTINA BİR SIRA KÜP DOĞRANMIŞ KEBABLIK PİDE KOYMAYI DENEDİM. BENCE BU HALİ ÇOK DAHA GÜZEL. DENEMEK İSTEYENLERE SERVİS ÖNERİMDİR. NEYSE HEMEN TARİFE GEÇİYORUM...
AŞAĞIDAKİ TARİFTE NORMAL TARİFİ VERDİM. PİDE KOYMAK İSTEYENLER AYRICA EN ALTINA KOYABİLİRLER...
MALZEMELER
  • 3 AD PATLICAN
  • 1 SU BARD YOĞURT
  • 1-2 DİŞ SARIMSAK
  • 100 GR KIYMA
  • 1 AD ORTA BOY SOĞAN
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER
  • SÜSLEME İÇİN DOMATES VE BİBER
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE PATLICANLAR KÖZLENİR. SOYULUR VE EZİLİR. YOĞURT BİR KABA ALINIR KESİLMEMESİNE DİKKAT EDİLEREK HAFİF ISITILIR Kİ ÜZERİNDE KIYMA YAĞI DONMASIN. YOĞURT, PATLICAN VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLA KARIŞTIRILIR. SERVİS TABAĞININ EN ALTINA YERLEŞTİRİLİR. KIYMA YAĞLARLA BİRLİKTE KAVRULUR. BAHARATLAR VE TUZ İLAVE EDİLİR OCAĞIN ALTI KAPATILIR. HEMEN RENDELENMİŞ SOĞAN VE KÜÇÜK KIYILMIŞ MAYDONOZLAR İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. YOĞURTLU PATLICANLI KARIŞIMIN ÜSTÜNE GEZDİRİLİR. DOMATES VE BİBERLE SÜSLENİR VE HEMEN SERVİS EDİLİR.
NOT: SIVI YAĞ KOYMAYI İHMAL ETMEYİN. SADECE KATI YAĞ KULLANIRSANIZ KIYMANIN YAĞIYLA BİRLİKTE YOĞURDUN ÜSTÜNDE DONUYOR. HEMEN SERVİS ETSENİZ BİLE YERKEN DONUYOR.

0 yorum:

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin