9 Eylül 2009 Çarşamba

BÜLBÜL KONAĞI TATLISI


MALZEMELER


HAMURU İÇİN
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA (BEYAZI ÜSTÜNE AYRILACAK)
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN

  • 3 SU BARD SU
  • 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER
  • BİR İKİ DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ŞERBET KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. YUMURTA BEYAZI HARİÇ TÜM HAMUR MALZEMESİYLE HAMUR YOĞRULUR. İKİYE AYRILIR. MERDANE YARDIMIYLA 1 CM'DEN İNCE AÇILIR. BÜYÜK ÇAY BARD YARDIMIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR. YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. DİĞER HAMURDA AYNI ŞEKİLDE AÇILIR. AYNI ŞEKİLDE KESİLDİKTEN SONRA YUVARLAKLARIN ORTASINA KOLA ŞİŞESİ KAPAĞIYLA BİR YUVARLAK DAHA KESİLİR. BU YUVARLAKLAR, FIRIN TEPSİSİNE DİZDİĞİMİZ YUVARLAKLARA YUMURTA BEYAZI SÜRÜLEREK YAPIŞTIRILIR. ORTALARINA FINDIK VEYA BÜTÜN CEVİZ KONDUKTAN SONRA ÜZERİNE YUMURTA BEYAZI SÜRÜLÜP, 180 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. TATLIMIZ ILININCA ŞERBETİ DÖKÜLÜR. BEN DONDURMAYLA SERVİS ETTİM, SİZİN SERVİS TERCİHİNİZ SİZE KALMIŞ... AFİYET OLSUN...

6 yorum:

Duru'nun Annesi Gonca dedi ki...

süper gözüküyolar.

Sevil Şahin dedi ki...

nurcum ellerine saglık harika görünüyor

nuralp dedi ki...

DURU'NUN ANNESİ TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YORUMUNUZA... SİTEME HOŞGELDİNİZ... YİNE BEKLERİM... SEVGİLER

nuralp dedi ki...

SEVİL'CİM SAĞOL CANIM BENİM... O SENİN HARİKALIĞIN...

Adsız dedi ki...

küçüklüğüm geldi aklımaa halam yapardı bu tarifi nasıl severdimmm

ellerine sağlık
sevgilerr

nuralp dedi ki...

Yeşim, teşekkür ederim... İzninle sen demek istiyorum. Çünkü yaşlarımız yakın hemde burçdaşmışız... Siteme hoşgeldin. Güzel yorumun için tekrar teşekkür ederim... Seni tanıdığıma memnun oldum, görüşmek üzere sevgiler...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin