9 Ekim 2009 Cuma

KUMRU POĞÇA


MALZEMELER
  • 2 SU BARD ILIK SÜT
  • 1 SU BARD ILIK YOĞURT
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • YARIM PK ERİTİLMİŞ SOĞUTULMUŞ MARGARİN
  • 1 PK YAŞMAYA
  • 1 YUMURTA
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİNE

  • SALAM VEYA SOSİS DİLİMLERİ
  • KAŞAR PEYNİRİ
  • DOMATES SALÇASIYLA KARIŞTIRILIR.

ÜZERİNE

  • 1 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
  • 1 BÜYÜK ÇAY BARD SU
  • BOLCA SUSAM (200 GR KADAR)

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMASI İÇİN BEKLETİLİR. MAYALANAN HAMURLARDAN PARÇALAR KOPARILIP İÇ MALZEME KONUR. KUMRU ŞEKLİNDE KAPATILIR. ÖNCE PEKMEZLİ SUYA DAHA SONRA SUSAMA BATIRILIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR. 220 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. ILIKKEN SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

3 yorum:

SerpiL dedi ki...

ııııım içinde salçada varmış tam benlik bayılıyorum böyle tatlara.ellerine sağlık

nuralp dedi ki...

SERPİL, TEŞEKKÜR EDERİM. BLOĞUMA HOŞGELDİNİZ. SİTENİZİ ZİYARET ETTİM. ÇOK MEMNUN OLDUM TANIŞTIĞIMIZA... YİNE BEKLERİM. SEVGİLER...

FATMA KOCABAY ÖZER dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel hepisi emeğine ve bileğine sağlık nuralp ciğim süpersinnnnnnnnn

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin