21 Ekim 2009 Çarşamba

MISIR UNLU HAMSİ TAVA

UZMANLAR HAFTADA EN AZ 2 KERE BALIK YEMEMİZİ ÖNERİYORLAR. İKİ KERE OLMASADA HAFTADA BİR KERE YAPMAYA GAYRET EDERİM. BUDA KLASİK HAMSİ TAVA. BİLMEYEN YOKTUR EMİNİM. BENDE "ARŞİVİMDE BULUNSUN" AMACIYLA YAYINLAMAK İSTİYORUM...

MALZEMELER
  • 1 KG HAMSİ
  • MISIR UNU
  • TUZ
  • SIVI YAĞ

YAPILIŞI

HAMSİLER TEMİZLENİR. YIKANIR SÜZÜLÜR. SIVI YAĞ TAVAYA ALINIR. HAMSİLER, TUZLA KARIŞTIRILAN MISIR UNUNA BULANIR. KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR. İSTEĞE GÖRE ROKA, LİMON KURU SOĞAN EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİR. YANINDA MUHAKKAK SALATA İSTENİR... AFİYET OLSUN...

6 yorum:

istebudurhayat dedi ki...

Nurcan tam da canım hamsi çekmişken hımmmm mis gibi bayılırım balığa ellerine sağlık ayrıca kestane şekerine bayılırım en kısa zamanda denemek istiyorum öpyrm canım

Hayal ağacı dedi ki...

Merhaba, balığı oğlum hariç hepimiz severiz ve sık sık yapmaya çalışırım ama mısır unuyla ilk kez duydum, bundan sonraki ilk balık menümü bu şekilde hazırlayacağım.Teşekkür ediyorum paylaşımınız için.

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım hastayım demişsin geçmiş olsun neyin var tatlım acil şifalar dilerim sana
hamside şahane ellerine sağlık tatlım
sevgiler

nuralp dedi ki...

İNCİ, MEVSİMİ GELDİ BALIK YEMEK LAZIM DİMİ :))
KESTANE ŞEKERİNİDE DENEMENİ TAVSİYE EDERİM. SENDE BENİM GİBİ SEVİYORMUŞSUN. BOL BOL YAPARSIN BUNDAN SONRA. TABİ KESTANE SOYCAK GÖNÜLLÜ YAKALARSAN DAHADA İYİ OLUR :)) O KISMI BİRAZ SIKICI :)) ÖPT CANIM... BU ARADA SENİN BÖREKLERDE HARİKA...

nuralp dedi ki...

SEVGİLİ HAYAL AĞACI, ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BALIKÇILARDA GENELDE MISIR UNUYLA YAPARLAR HAMSİ TAVAYI. DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM. YİNE BEKLERİM. SEVGİLER...

nuralp dedi ki...

SEVİL'CİM TEŞEKKÜR EDERİM TATLIM. BÖBREKLERİMDEN RAHATSIZIM BU ARA. AĞRILI DÖNEMLER GEÇİRİYORUM. ARADA NEFES ALMAK İÇİN NETİ AÇIYORUM SADECE. İLGİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM. ÖPT

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin