11 Kasım 2009 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

MALZEMELER
  • 1 DEMET PIRASA
  • 1 AD HAVUÇ
  • 1 FİNCAN KIRIK PİRİNÇ
  • ZEYTİNYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

PIRASALARI HAVUÇLARI ÇAPRAZ ÇAPRAZ DOĞRUYORUZ. TENCEREYE ZEYTİN YAĞ VE HAVUCU ALIYORUZ. HAVUÇLARI BİR İKİ ÇEVİRDİKTEN SONRA PIRASALARI KOYUP AZ KAVURUYORUZ. SALÇASINI BAHARATLARINI VE SUYUNU KOYUYORUZ. ARDINDAN PİRİNÇLERİ YIKAYIP EKLİYORUZ. KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. İSTEĞE GÖRE SICAK VEYA SOĞUK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

5 yorum:

DUSBAHCESI dedi ki...

Cok severim bol limonlu zeytinyagli pirasayi! Ellerine saglik.

pembe tatlar dedi ki...

Ekşili ekşili bayılırım:))

nuralp dedi ki...

PEMBE TATLAR, TEŞEKKÜR EDERİM YORUMUN İÇİN. BENDE SEVEREK YERİM. GRŞ SEVGİLER

beyhan dedi ki...

çoooook severim mis gibi görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.

nuralp dedi ki...

BEYHAN'CIM BİLMEZMİYİM SANA ZEYTİNYAĞLI OLSUN :)) TEŞEKKÜR EDERİM... ÖPT GRŞ

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin