23 Aralık 2009 Çarşamba

SEBZELİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI

BULGUR PİLAVINI HERKES ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE YAPAR. ASLINA BAKARSANIZ DOĞAÇLAMA CANINIZ NE İSTERSE KOYDUĞUNUZDA KALDIRABİLECEK BİR LEZZET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM... BENDE BU SEFER YAPARKEN, NOHUT, HAVUÇ VE MANTAR KOYDUM. NASILMI? İŞTE BÖYLE...

MALZEMELER
  • 1 SU BARD PİLAVLIK BULGUR
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 1 ORTA BOY HAVUÇ
  • 5-6 AD MANTAR
  • 1 ÇAY BARD HAŞLANMIŞ NOHUT
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI KARIŞIMI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • İSTENİLEN MİKTARDA SIVI YAĞ
  • TUZ, NANE, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

PİLAV TENCERESİNE YAĞLAR VE MİNİK DOĞRANMIŞ HAVUÇ ALINIR. ARDINDAN SIRASIYLA SOĞAN, MANTAR DA İLAVE EDİLEREK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. YIKANMIŞ BULGURLARDA İLAVE EDİLİP BİRAZ KAVRULDUKTAN SONRA SALÇA VE BAHARATLAR EKLENİP YETERİNCE SICAK SU İLAVE EDİLİR. NOHUTLAR EKLENİP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR. 10-15 DK DEMİNİ ALDIKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

6 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

ayy bayılırım yanınada ayran oh mis gibi olur ellerine saglık canım..

Pembe Tatlar dedi ki...

Ben her halini çok severim ellerine sağlık canım...

nuralp dedi ki...

BENDE ÇOK SEVEREK YİYORUM SEVİL:) AYNI FİKİRDEYİM AYRANLA SÜPER OLUYOR:) TEŞEKKÜRLER CANIM...

nuralp dedi ki...

ASLI TEŞEKKÜR EDERİM...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

MERHABA Canımcım;
50. Ev sahibemiz olan http://nursen-yemek.blogspot.com arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ..
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

nuralp dedi ki...

SEVİL'CİM RİCA EDERİM... BEN ÇOK SEVİYORUM ETKİNLİKLERE KATILMAYI SEVE SEVE KATILDIM... HER ZAMANDA DEVAM EDECEĞİM... GÖRŞ

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin