30 Nisan 2009 Perşembe

KIRPIK PASTA

UYDURMA BİR PASTA TARİFİYLE DAHA KARŞINIZDAYIM :)) DENEMENİZİ TAVSİYE EDEREK HEMEN TARİFE GEÇİYORUM.... (KORKMAYIN SADECE ŞEKLİ UYDURMA:) )

MALZEMELER
KEK İÇİN


  • 4 YUMURTA

  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ

  • 1 ÇAY BARD SÜT

  • 1.5 SU BARD UN

  • YARIM SU BARDAĞINDAN AZ FAZLA NİŞASTA

  • 1 PK KABARTMA TOZU

KREMA İÇİN



  • 2 SU BARD SÜT

  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN

  • YARIM PAKET MARGARİN

  • 1 PK VANİLYA

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE İLK AŞAMADA KREMAMIZ İÇİN SÜT, UN VE TOZ ŞEKERDEN MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. KEKİMİZ İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPIYORUZ. SÜT VE YAĞ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. UN NİŞASTA VE KABARTMA TOZUNU ELEYEREK İLAVE EDİYORUZ. KARIŞTIRIP YAĞLADIĞIMIZ BORCAM TEPSİYE DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA 30-35 DK KADAR PİŞİRİYORUZ. MUHALLEBİMİZ İYİCE SOĞUYUNCA MARGARİN VE VANİLYAYI İLAVE EDİP MİKSERLE İYİCE ÇIRPIYORUZ. KEKİMİZ PİŞİP İLK SOĞUYUNCA İKİYE BÖLÜYORUZ. BİR KATINI ALT TABAKA OLARAK SERVİS TEPSİMİZE ALIYORUZ. HAZIRLADIĞIMIZ KREMAMIZIN YARIDAN FAZLASINI ÜZERİNE SÜRÜYORUZ. KALAN KREMANIN İÇİNE KEKİMİZİN DİĞER YARISINI UFALIYORUZ. FAZLA MINCIRMADAN HAFİFÇE KARIŞTIRIP ÜZERİNE YAYIYORUZ. ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLÜYORUZ. EN AZ 2-3 SAAT DİNLENDİRİP SOĞUK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: İÇ KREMA İÇİN DAHA PRATİK YAPMAK İSTEYENLER HAZIR PASTA KREMASIDA KULLANABİLİRLER...


PORSİYONLUK YAŞPASTA

OĞLUŞUM İÇİN YAPTIĞIM BİR PASTA DAHA... BEN YEMEDİM :(( AMA YİYENLER ÇOK BEĞENDİLER... DEĞİŞİKLİK OLSUN DİYE BU ŞEKİLDE PORSİYONLUK YAPIP SİZEDE DEĞİŞİK BİR FİKİR VERMEK İSTEDİM...
KEKİNİ ISPANAKLI KEK TARİFİNDEN YAPTIM. ÜZERİNDEKİ ISPANAKLAR ÇİLEĞİN ALTINDA BİR ÇİMEN GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTURDU:)) BU ŞEKİL PASTAYI, YAŞPASTA TARİFLERİMDEKİ PANDİSPANYADAN VEYA BENİM YAPTIĞIM GİBİ ISPANAKLI YAŞPASTA TARİFİNDEKİ KEKTEN YAPARAK UYGULAYABİLİRSİNİZ. SÜSLEMELERDE DEĞİŞİK MEYVELER KULLANIRIM GENELDE AMA BU SEFER SADE ÇİLEK KULLANDIM. SİZİN ARZUNUZA KALMIŞ İSTEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYEBİLİRSİNİZ.
MALZEMELERİ YAZMIYORUM. ÇÜNKÜ ISPANAKLI YAŞPASTA TARİFİYLE AYNI MALZEMELER YANLIZCA YAPILIŞ AŞAMALARI DEĞİŞİK. GELELİM YAPILIŞINA...

YAPILIŞI
KEKİMİZİN HAMURUNU HAZIRLAYIP BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNE YAĞLAYIP YADA YAĞLI KAĞIT KOYUP DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA 15 DK KADAR PİŞİRİYORUZ. PİŞİNCE İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA KEKİMİZİ İKİYE KATLAYIP KATLADIĞIMIZ YERDEN KESİYORUZ. İKİ KATIMIZ OLUŞUYOR. KENARLARINI SÜSLEME AMACIYLA ÇIKARIYORUZ. DAHA SONRA KEKİMİZİ PORSİYONLUK OLARAK KÜÇÜK KARELERE BÖLÜYORUZ. İKİ KATIN ARASINA HAZIRLADIĞIMIZ KREMAMIZI SÜRÜYORUZ. DİLEDİĞİMİZ MEYVELERDEN KOYUP İKİNCİ KATI KAPATIYORUZ. ETRAFINIDA KREMAYLA KAPADIKTAN SONRA KEKİMİZİN (AYIRDIĞIMIZ) KENAR KISIMLARINI TOZ HALİNE GETİRİP SÜSLÜYORUZ. ÜZERİNİ DİLEDİĞİNİZ MEYVELERLE SÜSLÜYORUZ. DOLAPTA DİNLENDİRİP SERVİS EDİYORUZ... AFİYET OLSUN...

29 Nisan 2009 Çarşamba

KABAK KEMANE...:)))


BU İSİMDE NE Mİ ? HEMEN SÖYLEYEYİM UYDURMA Bİ YEMEĞE UYDURMA Bİ İSİM AKLIMA GELEN İLK İSİM :)) GELELİM TARİFE...

MALZEMELER


  • 3 ORTA BOY KABAK

  • 1 FİNCAN KIRIK PİRİNÇ

  • 1 ORTA BOY SOĞAN

  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE

  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

  • 1/2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

  • 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ

  • TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI


KABAKLARIN KABUKLARI İNCECİK SOYULUR. BOYUNDAN ORTADAN İKİYE KESİLİR. KAYIK ŞEKLİNDE OLACAK ŞEKİLDE İÇLERİ OYULUR. TUZLANIR. PİLAV TENCERESİ GİBİ BİR TENCEREYE KONUR. ÖTE YANDA KABAK İÇLERİ KÜÇÜK DOĞRANIR. PİRİNÇ YIKANIP KABAK İÇİNE İLAVE EDİLİR. SOĞAN KÜÇÜK DOĞRANIP İLAVE EDİLİR. SALÇALAR, YAĞ VE BAHARATLAR EKLENİP İYİCE KARIŞTIRILIR. HAZIRLADIĞIMIZ BU KARIŞIM KABAKLARIN İÇLERİNE KONUR. AYNI HİZADA SICAK SU KONUR VE KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. PİŞİNCE YOĞURT VE NANE İLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....

BRÜKSEL LAHANASI SALATASI

EEE MALUM DİYET... :)))
EMİNİM AMAAAN SALATANINDA TARİFİ OLURMU DİYOSUNUZ... AMA BENİM GİBİ DİYET YAPANLAR İÇİN DEĞİŞİK ALTARNATİF OLSUN DİYE YAYINLAMAK İSTEDİM... AMA NORMAL YEMEK YANINA SALATA OLARAKDA YAPABİLİRSİNİZ....

MALZEMELER

  • 4-5 ADET BRÜKSEL LAHANASI
  • 4-5 YAPRAK MARUL
  • 1 TAZE SOĞAN
  • 2 DOMATES
  • 1 SALATALIK
  • 3-4 DAL MAYDONOZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ (YAĞ MİKTARI ARZUYA GÖRE ARTTIRILABİLİR)
  • 1 AD LİMONUN SUYU
  • TUZ

YAPILIŞI

BÜTÜN MALZEMELER YIKANIR. İSTENİLEN BİÇİMDE DOĞRANIR. BRÜKSEL LAHANALARI 4 E BÖLÜNÜR. ARZUYA GÖRE TABAĞA ALINIR. ZEYTİNYAĞ, LİMON SUYU VE TUZ İLAVE EDİLİR. AFİYETLE YENİR :))

28 Nisan 2009 Salı

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
  • YARIM FİNCAN KADAR PİRİNÇ
  • YETERİNCE SICAK SU
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI UN
  • TUZ

YAPILIŞI

YAĞLAR VE NANE KAVRULUR. PİRİNÇLER SICAK SUYLA BİRLİKTE İLAVE EDİLİR. PİRİNÇLER PİŞENE KADAR KAYNATILIR. PİŞTİKTEN SONRA YOĞURT, YUMURTA SARISI VE UN ÇIRPILIR. SICAK ÇORBANIN SUYUNDAN KARIŞTIRILIRAK YOĞURT KARIŞIMI ILIKLAŞTIRILIR. DAHA SONRA BU KARIŞIM ÇORBAYA İLAVE EDİLİR. TUZ İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA ÇORBAMIZ HAZIR... AFİYET OLSUN...

NOT: SICAK SUYUN MİKTARINI GÖZ KARARI KOYDUĞUM İÇİN YAZMADIM. PİRİNÇLERİN PİŞİRİLME NOKTASINDA 2-3 SU BARDAĞI KADAR SICAK SU KOYUN. DAHA SONRA ÇORBANIN EN SON KAYNAMA AŞAMASINDA ÇORBA KOYU OLDUYSA SU İLAVE EDİP İSTEDİĞİNİZ KIVAMA GETİRİP İKİ FIKIR KAYNATIP ÇORBANIZI HAZIR HALE GETİREBİLİRSİNİZ..

27 Nisan 2009 Pazartesi

BAYANLARA ÖZEL

BUGÜNLERDE REJİM DAVASINA ÇOK FAZLA DEĞİŞİK TARİF EKLEYEMİYORUM SİTEME. ÖZELLİKLE TATLI TÜRÜ TARİF VEREMİYORUM :((( BENDE BU BOŞLUĞU BU TATLI BLUZ ÖRNEKLERİYLE KAPATMAK İSTEDİM :)) ZAYIFLADIĞIMDA HEPSİNDEN ÖRECEĞİMİ HAYAL EDEREK SİZİNLE PAYLAŞMAYA GEÇİYORUM... BU ÖRNEK BİRAZ ZOR AMA MARİFETLİ HANIMLARIN ELİNDEN KURTULACAĞINI SANMAM....
SANIRIM BU ÖRNEĞİN ALTINDAKİ LASTİK ÖRGÜ DAHA GENİŞ TUTULSA DAHA HOŞ DURURDU...

BUNU GİYMEK CESARET İSTER :)))


İNCE BİR İPLE ÖRÜLMESİ GEREKEN BİR BLUZ ÖRNEĞİ...



26 Nisan 2009 Pazar

SÜZME MERCİMEK ÇORBASI

FOTOĞRAF GENE KÖTÜ DİMİ BEYHAN :))) AMA AZ KALDI YENİ MAKİNEMLE DOYA DOYA ENFES FOTOĞRAFLAR ÇEKMEYE BAŞLICAM... :) GELELİM TARİFE...

MALZEMELER
  • 1 SU BARDAĞINDAN AZ KIRMIZI MERCİMEK
  • 1 KÜÇÜK BOY PATATES
  • 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • YETERİNCE SICAK SU
  • YARIM TAVUK BULYON
  • TUZ

YAPILIŞI

MERCİMEKLER AYIKLANIP YIKANIP TENCEREYE ALINIR. PATATES VE SOĞAN KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR (VEYA RENDELENİR) SICAK SU KONUP İYİCE PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR. PİŞTİKTEN SONRA BLENDER'DAN GEÇİRİLİR (VEYA KEVGİRDEN) BİR TAVADA YAĞDA UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. ÇORBAMIZA KATILIR. İSTENİLEN KIVAMDA DEĞİLSE SICAK SU İLAVE EDİLİP İSTENİLEN KIVAMA GETİRİLİR. BULYON VE TUZ İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

25 Nisan 2009 Cumartesi

FIRINDA MANTARLI BİFTEK

FOTOĞRAFTA PASTA GİBİMİ DURUYOR? YOKSA BEN REJİM YAPMAKTAN TATLI YEMEYE YEMEYE HERŞEYİ TATLI GİBİMİ GÖRMEYE BAŞLADIM :)) NEYSE SİZ FOTOĞRAFA DEĞİL LEZZETE BAKIN DEYİP TARİFİME GEÇİYORUM ALIŞTINIZ NASILSA BENİM KÖTÜ FOTOĞRAFLARIMA :))...
BU YEMEĞİ BEN HİÇ YAĞSIZ YAPTIM. AMA SİZE NORMAL TARİFİNİ VERİCEM. BU ARADA AZICIK UFACIK Bİ KAÇAMAK YAPIP ÜZERİNE KAŞAR RENDELEDİM. AZICIK...

MALZEMELER
  • YARIM KİLO DANA BİFTEK
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • 1 KÜÇÜK SOĞAN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
  • 250 GR MANTAR
  • 2 SİVRİ BİBER
  • 2 DOMATES
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE TAVADA MARGARİNİ ERİTİP ETLERİN İKİ TARAFINIDA HIZLI ATEŞTE KIZARTIYORUZ. DAHA SONRA YAĞIYLA BİRLİKTE DÜDÜKLÜ TENCEREMİZE ALIYORUZ. SULANDIRDIĞIMIZ SALÇAYI EKLİYORUZ. SOĞANI SOYUP İKİYE BÖLÜP ETLERİN ÜZERİNE KAPATIYORUZ. SARIMSAĞI SOYUP İKİYE BÖLÜP ATIYORUZ. ETLERİN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU KOYUYORUZ. BAHARATLARI VE TUZUNU KOYUP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATIYORUZ. KAYNAMA SESİNİ DUYDUKTAN SONRA 30 DK PİŞİRİYORUZ. ETLERİMİZ PİŞERKEN TAVAMIZA TEMİZLEYİP DOĞRADIĞIMIZ MANTARLARIMIZI ALIYORUZ. MANTARLAR SUYUNU ÇEKİNCE BİBERLERİ KOYUP KAVURUYORUZ. BİBERLERDEN SONRA KABUĞUNU SOYUP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ EKLİYORUZ. TUZ VE BAHARAT KOYUP ALTINI KAPATIYORUZ. DÜDÜKLÜDE PİŞEN ETLERİMİZİ (SOĞAN VE SARIMSAK HARİÇ)SUYUYLA BİRLİKTE FIRIN KABINA ALIYORUZ. ÜZERİNE MANTARLARIMIZI DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ KOYUP FIRINA VERİYORUZ. KAŞARLARIMIZ ERİYİNCE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

YOĞURTLU HAVUÇ

MALZEMELER
  • 4 ADET KALIN HAVUÇ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD KOYU KIVAMLI YOĞURT
  • 1 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ

YAPILIŞI

YAĞ VE HAVUÇLAR TAVAYA ALINIR. KAVRULUR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. SARIMSAKLAR DÖVÜLÜR. YOĞURT, MAYONEZ VE TUZLA KARIŞTIRILIR. HAVUÇLARLA BİRLEŞTİRİLİP SERVİS TABAĞINA ALINIR. AFİYET OLSUN...

23 Nisan 2009 Perşembe

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ TAVUK

BU YEMEĞİN TADINI ÇOK SEVİYORUM. ESASEN BEN FIRIN YEMEKLERİNİ ÇOK SEVİYORUM... BEN DİYETTE OLDUĞUM İÇİN BU YEMEĞE HİÇ YAĞ KOYMADAN YAPTIM VE HİÇ EKMEKSİZ YEDİM... AMA TARİFİMİ NORMAL Bİ ŞEKİLDE VERİCEM. DİYET YAPANLAR TAVUĞUN GÖĞÜS ETİNİ KULLANSINLAR VE MÜMKÜN OLDUĞUNCA PATATESİNDEN YEMESİNLER... MALZEMELER
  • 6 AD TAVUK BUT (BAGET)
  • 3 AD ORTA BOY PATATES
  • 2 AD ORTA BOY DOMATES
  • 2-3 AD SİVRİ BİBER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • TUZ, KEKİK, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER

YAPILIŞI

PATATES VE BUTLAR BÜYÜK BİR KABA ALINIR. BAHARATLARLA KARIŞTIRILIR. FIRIN POŞETİNE YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE DOMATES VE BİBER KONUR. MARGARİN KÜÇÜK KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR. POŞETİN AĞZI SIKICA BAĞLANIR. POŞETİN ÜZERİNE 2-3 YERİNE BIÇAKLA DELİK AÇILIR. 180 C FIRINDA 1 SAATE YAKIN PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. HELEDE YANINDA PİRİNÇ PİLAVI OLDUMU DEYMEYİN TADINA.... AFİYET OLSUN...


KÖZLENMİŞ BİBER VE PATLICAN

YAZA GİRERKEN KIŞ HAZIRLIĞIDA NERDEN ÇIKTI DİYENLERİNİZ VARDIR MUTLAKA. AMA VERDİĞİM TARİFLERLE BİRLİKTE MEVSİMİ DIŞINDA YAPMAK İSTEYENLERE PRATİK YOLUNU ANLATMAK AMACIYLA AYNI ANDA YAZIYORUM... BU TARİFİMİ HEM HERSE YAPIMINDA HEMDE KAHVALTILIK OLARAK İSTER TEREYAĞDA KAVURUP İSTER YOĞURT VE SARIMSAKLA KARIŞTIRIP SUNABİLİRSİNİZ. TERCİH SİZE KALMIŞ....

MALZEMELER
  • 1 KG PATLICAN
  • 1 KG KIRMIZI YAĞ BİBERİ
  • 1 KG YEŞİL YAĞ BİBERİ

YAPILIŞI

SEBZELER KÖZLENİR. SOYULUP KÜP KÜP DOĞRANIR. BİRER KULLANIMLIK POŞETLENİR. DONDURUCUYA KONUR. İHTİYAÇ OLDUĞUNDA DONDURUCUDAN ÇIKARTILIP SALINDIKTAN SONRA KULLANILIR.

HERSE (YADA ADI HERNEYSE:)))

VALLA BARBUNYA DEDİNMİ YANINDA OLMASSA OLMAZIM HERSEDİR... BU LEZİZ SALATA DAVET SOFRALARININDA VAZGEÇİLMEZ MEZESİDİR EMİNİM... BİLMEYENLER YADA BEN NASIL YAPIYORUM DİYE MERAK EDENLER VARSA İŞTE TARİFİ...

MALZEMELER
  • 2 ORTA BOY PATLICAN
  • 2 ORTA BOY KIRMIZI YAĞ BİBERİ
  • 2 ORTA BOY YEŞİL YAĞ BİBERİ
  • 3-4 DİŞ SARIMSAK
  • 3-4 KAŞIK SİRKE (ARZUYA GÖRE DAHA FAZLADA KONABİLİR)
  • 2 KAŞIK ZEYTİNYAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI

PATLICAN VE BİBERLER FIRINDA YADA ATEŞTE KÖZLENİR. SOYULUR. KÜP KÜP DOĞRANIR. TABAĞA ALINIR. ZEYTİN YAĞ, TUZ, SİRKE VE DÖVÜLMÜŞ SARIMSAKLAR İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR. MAYDONOZLA SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BEN HERSEYİ MEVSİMİ OLMADIĞI İÇİN DONDURUCUYA KOYDUĞUM KÖZLENMİŞ PATLICAN VE BİBERLERDEN YAPTIM. YUKARDAKİ TARİF MEVSİMİNDE YAPMAK İSTEYENLER İÇİN. DONDURUCUDAN ÇIKARTIP YAPMAK İSTEYENLER SEBZELER BUZUNDAN SALINDIKTAN SONRA ZEYTİNYAĞ, SİRKE, SARIMSAK VE TUZ İLE KARIŞTIRIP YAPABİLİRLER.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PLAKİ

MALZEMELER

  • 300-400 GR KADAR DONDURULMUŞ YADA TAZE BARBUNYA
  • 1 ORTA BOY PATATES (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 ORTA BOY HAVUÇ (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 ORTA BOY SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI (KARIŞIK)
  • TUZ

YAPILIŞI

DÜDÜKLÜ TENCERE ALINIR. SOĞANLAR ZEYTİNYAĞINDA PEMBLEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. DAHA SONRA HAVUÇ İLAVE EDİLİR. BİR İKİ ÇEVRİLİR. DAHA SONRA PATATES VE BARBUNYA EKLENİR. BİR İKİ ÇEVRİLİR. SALÇASI VE TUZU KONULDUKTAN SONRA MALZEMELERİMİZİ 1-2 PARMAK GEÇİNCEYE KADAR SU KONUR. KAPAĞI KAPATILIR. BU AŞAMADA SICAK SU KULLANIRSANIZ KAYNAMASI DAHA ÇABUK OLACAKTIR. DÜDÜKLÜDEN KAYNAMA SESİ DUYDUĞUNUZDA 25 DK ZAMAN TUTULUR. 25-30 DK SONUNDA OCAKTAN ALINIR. DÜDÜKLÜNÜN HAVASI ÇIKTIKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: MEVSİMİNDE BİBER DE EKLENEBİLİR BU YEMEĞE...

BARBUNYA

BEN BARBUNYAYI MEVSİMİNDE ALIP AYIKLAYIP YIKIYORUM. SÜZÜLMESİNİ BEKLEDİKTEN SONRA BİR SEFERDE KULLANACAĞIM KADAR AYRI AYRI POŞETLERE KOYUP (HAŞLAMADAN) DONDURUCUYA ATIYORUM. İHTİYACIM OLDUĞUNDA ÇIKARIP TOPLAM 30 DK İÇİNDE YEMEK YAPIYORUM. ÖZELLİKLE ÇALIŞAN HANIMLAR İÇİN ÇOK İYİ OLUYOR. ÇOK İYİ BİLİYORUMKİ ONLAR İÇİN ZAMAN ÇOK DEĞERLİ VE YEMEK İÇİN BELLİ VAKİTLERİ OLUYOR. AMA EV HANIMLARININDA ÇABUK OLAN YEMEĞE İTİRAZ EDECEKLERİNİ SANMIYORUM. ÖZELLİKLE GÜNDEN EVE GEÇ GELEN HANIMLAR NE YETİŞTİRSEM DEDİKLERİNDE ELLERİNİN ALTINDA BULUNSUN.... :)))

NOT:
BARBUNYAYI HAŞLAYIPTA KOYANLAR DA VARMIŞ. AMA BEN HİÇ YAPMADIĞIM İÇİN O KONU HAKKINDA BİŞEY DİYEMİCEM.

21 Nisan 2009 Salı

FIRINDA SEBZE ÇEŞNİLİ PATATES

BEN BUNU PAZAR KAHVALTISINA YAPTIM, SİLİP SÜPRÜLDÜ:)) AMA SİZ ET YEMEKLERİNİZİN YANINA VEYA AKŞAM ÜSTÜ ÇAY KEYFİNİZİN YANINADA YAPABİLİRSİNİZ. YAPIMI KOLAY LEZZETİ OLAY DEYİP TARİFE GEÇİYORUM... HEE BU ARADA SÖYLEMESSEM OLMAZ BU TARİF BAHAR ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM Bİ TARİF. BAHAR'A TEŞEKKÜR EDEREK TARİFİMİ VERİYORUM...

MALZEMELER
  • 6 ORTA BOY PATATES (YUVARLAK DİLİMLENECEK)
  • 1 YEMEK KAŞIĞI KNOR SEBZELİ ÇEŞNİ
  • 2-3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

PATATESLER SOYULUP DİLİMLENİR. TEPSİYE ALINIR. SIVI YAĞ VE SEBZELİ ÇEŞNİ İLAVE EDİLİR İYİCE KARIŞTIRILIP TEPSİYE YAYILIR. 200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: KATKI MADDESİ OLAN ŞEYLERİ MUTFAĞIMDA KULLANMAM. KNOR MARKALI BULYON VE ÇEŞNİLERDE KATKI MADDESİ OLMADIĞINI ÖĞRENDİĞİMDEN BERİ MUTFAĞIMDA YER ALDILAR. REKLAM YAPMIŞ OLMAYIM AMA BU LEZZETLERDEN MAHRUM OLMAYIN DİYE BELİRTMEK İSTEDİM...


20 Nisan 2009 Pazartesi

ISPANAK PÜRESİ

ISPANAKLI PASTA YAPMAK İSTEYENLERE HER AN ELLERİNİN ALTINDA OLMASI İÇİN ISPANAK PÜRESİNİ HAZIRLAYIP DONDURUCUYA ATMALARINI TAVSİYE EDİYORUM. TARİFİNE GELİNCE....

MALZEMELER
  • 1 KG ISPANAK
  • SICAK SU

YAPILIŞI

ISPANAKLARIN KÖK KISIMLARI ÇIKARILIP İYİCE YIKANIR. KAYNAYAN SUDA HAŞLANIR. SÜZÜLÜR. ROBOTTAN VEYA RONDODAN GEÇİRİLİR. ELDE EDİLEN PÜRE BİRER SU BARDAĞI ÖLÇÜSÜNDE PLASTİK KABLARA ALINIR. DONDURUCUYA KONUR. PASTA YAPMAK İSTEDİĞİNİZDE PÜRE ÇIKARILIR. DONUKLUĞU SALININCA RAHATLIKLA KULLANILABİLİR.

ISPANAKLI YAŞ PASTA



ISPANAKLI YAŞPASTANIN SADECE ADI ISPANAKLI... TADINDA ISPANAK ARAMAYIN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRARSINIZ.:)) ISPANAK, TADINDAN ÇOK RENGİNİ VERİYOR BU PASTAYA... PASTAYI HEDİYE GÖTÜRDÜĞÜM İÇİN FOTOĞRAFINA FAZLA VAKİT AYIRAMADIM. DİLİM FOTOSUNUDA GÖTÜRDÜĞÜM YERDE İKRAM EDİLİNCE CEP TELEFONUMLA ÇEKTİM :) FOTOĞRAFLARIMDA RENGİ ÇOK BELLİ OLMADI. AMA YEMYEŞİLDİ :)))
DİLERSENİZ ŞİMDİ TARİFE GEÇEYİM...

MALZEMELER

KEKİ İÇİN


  • 3 YUMURTA

  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 2 FİNCAN SÜT

  • 1 FİNCAN SIVI YAĞ

  • 1 SU BARD ISPANAK PÜRESİ (YAPILIŞI PRATİK BİLGİLERDE VAR)

  • 1 PK KABARTMA TOZU

  • 6 FİNCAN UN

KREMASI İÇİN



  • 4 SU BARD SÜT

  • 5 YEMEK KAŞIĞI UN

  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 1 BARDAK SÜTLE ÇIRPILMIŞ 1 PK KREM ŞANTİ

YAPILIŞI


YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR. SÜT VE YAĞ İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. ISPANAK PÜRESİ İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR. UN VE KABARTMA TOZU ELENEREK EKLENİR KARIŞTIRILIR. YAĞLANMIŞ BORCAM TEPSİYE VEYA KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KEKİMİZ PİŞERKEN BİR TENCEREYE KREM ŞANTİ HARİÇ KREMA MALZEMELERİ ALINIR VE MUHALLEBİ PİŞİRİLİR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİNİN YARISI EKLENİR 10 DK KADAR MİKSERLE ÇIRPILIR. KEK SOĞUYUNCA KIYI KISIMLARI ÇIKARILIR. RONDO VEYA ROBOTTA ÇEKİLİR. KEK İKİYE KESİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ KREMANIN YARISI KEKİN ARASINA SÜRÜLÜR. ÜSTÜNE KALAN KREMA SÜRÜLÜR. HAZIRLADIĞIMIZ KEK KIRINTILARIYLA SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...







KEŞK-Ü SÜTLAÇ :)))

İŞTE YİNE BİR UYDURMA TARİF :)) BU ŞEKİLDE YAPANLAR VARMI BİLMİYORUM. BEN OĞLUŞUM OLDUĞUNDAN BERİ SIK SIK SÜTLÜ TATLI YAPARIM. (SÜT VE YOĞURT YEMEDİĞİ İÇİN BU ŞEKİLDE TELAFİ ETMEYE ÇALIŞIYORUM) KEŞKÜL MÜ SÜTLAÇMI YAPAYIM DEDİĞİM Bİ GÜNDE KARARSIZLIĞIM SONUCU İKİ TARİFİ BİRLEŞTİRMEMLE ORTAYA ÇIKMIŞ BİR TATLI BU... UMARIM BEĞENİRSİNİZ...

MALZEMELER
  • 1 KG SÜT
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 4 YEMEK KAŞIĞI UN
  • YARIM (KÜÇÜK) FİNCAN KIRIK PİRİNÇ
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE PİRİNÇLER BİR KABA KONUP HAŞLANIR. (SÜT İLE HAŞLARSANIZ DAHA LEZZETLİ OLUYOR) DAHA SONRA BAŞKA BİR TENCEREDE TEREYAĞDA UN, KOKUSU ÇIKMAYA BAŞLAYANA DEK KAVRULUR. KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ SÜT İLAVE EDİLİR. TOZ ŞEKER VE PİRİNÇ EKLENİR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 2 DK KADAR KARIŞTIRARAK KAYNATILIR. OCAKTAN ALINIR. İLK SICAKLIĞININ ÇIKMASI BEKLENİR. MİKSERLE ÇIRPMAYA BAŞLANIR. ÇIRPMA DEVAM EDERKEN YUMURTA SARISI EKLENİR ÇABUKÇA ÇIRPILIR Kİ YUMURTA SARISI PİŞMESİN. 5-10 DK KADAR ÇIRPILIR. KAPLARA ALINIR. ARZUYA GÖRE DÖVÜLMÜŞ FINDIK, BADEM, ANTEP FISTIĞI VB VEYA TARÇINLA SÜSLENİR. DOLABA KONUR. SOĞUYUNCA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

18 Nisan 2009 Cumartesi

DOMATES ÇORBASI

NORMALDE BENİ TANIYANLAR BİLİR BEN SEBZELERİ MEYVELERİ MEVSİMİNDE TÜKETEN BİRİYİMDİR. AMA BU DOMATESLER ORGANİK OLDUĞU İÇİN ALDIM. DOLAPTA YUMUŞAYAN DOMATESLERİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN ÇORBA YAPTIM...
BUNUN DIŞINDA 2 DEĞİŞİK ŞEKİLDE DAHA YAPIYORUM DOMATES ÇORBASINI. ONLARIDA BU VESİLEYLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. HERKES KENDİNE GÖRE MALZEMELERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİP YAPABİLİR...

1. TARİF

MALZEMELER

  • 4 ORTA BOY DOMATES
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
  • TUZ

YAPILIŞI

DOMATESLERİ RENDELEYİP TENCEREYE KOYUP KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. DOMATESLERİMİZ KAYNARKEN BAŞKA BİR TENCEREDE YAĞLARI BAHARATLARI VE UNU KAVURUYORUZ. KAVRULAN UNUMUZA YAVAŞ YAVAŞ 1 SU BARDAĞI KADAR SU KOYUYORUZ. PÜRÜSSÜZ HALE GELİNCE KAYNAYAN DOMATESLERİMİZİ OCAKTAN ALIP KATIYORUZ. KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ARZU ETTİĞİNİZ KIVAMA GELENE KADAR SICAK SU KOYUYORUZ. 10 DK KADAR KAYNATIYORUZ. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ KOYUP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

2. TARİF

MALZEMELER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 2 DOMATES RENDESİ
  • 1 SU BARD SÜT
  • TUZ

YAPILIŞI

UN YAĞLA KAVRULUR. SALÇA EKLENİR. KAVRULUR. DOMATESLER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILARAK PÜRÜZSÜZ HALE GELENE KADAR SÜT İLAVE EDİLİR. İSTENİLEN KIVAMDA SU İLAVE EDİLİR. TUZ KONUR. 10 DK KADAR KAYNATILIR. AFİYET OLSUN...

3. TARİF (KIŞ ÇORBASI)

MALZEMELER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 BARDAK SÜT
  • TUZ

YAPILIŞI

UN YAĞLA KAVRULUR. SALÇALAR İLAVE EDİLİR. KAVRULUR. PÜRÜSSÜZ OLANA KADAR KARIŞTIRARAK SÜT İLAVE EDİLİR. İSTENİLEN KIVAMA GELENE KADAR SU İLAVE EDİLİR. TUZU KONUR. 10 DK KAYNATILIR. KAŞAR RENDESİYLE SERVİS EDİLİR.




17 Nisan 2009 Cuma

FIRINDA GÜVEÇTE TEREYAĞLI LEVREK + MEVSİM SALATA

MUHTEŞEM İKİLİ.... BALIK VE YANINDA OLMASSA OLMAZ SALATA... MUTLAKA DENEYİN DİYEREK TARİFİME GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 2 ADET LEVREK
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI

LEVREKLERİ TEMİZLEYİP (ÜZERİNDEKİ PULLARI SIYIRIP) HER İKİ TARAFINADA KOLAY PİŞMESİ İÇİN BIÇAKLA 2-3 KESİK ATIYORUZ TUZLAYIP GÜVEÇ KABIMIZA ALIYORUZ. ÜZERİNE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE TEREYAĞ KOYUYORUZ. 220 C KIZGIN FIRINA SÜRÜYORUZ. 25 DK PİŞİRİP SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BALIK TEMİZLEMEYİ BİLMİYORSANIZ YADA TEMİZLEMEK İSTEMİYORSANIZ BALIKÇINIZA TEMİZLETİRKEN PULLARINI SIYIRMASINI SÖLEMEYİ UNUTMAYIN...

BİR AN ÖNCE YEMEK İSTEYİNCE FOTOĞRAFI ÇEKERKEN OYNATTIĞIMIN FARKINA BİLE VARMAMIŞIM :))

ALTTA MARUL... TAZE SOĞAN... MAYDONOZ... ÜSTÜNDE HAVUÇ RENDESİ... LİMONLU SİRKELİ SUDA BEKLEMİŞ MOR LAHANA... MISIR... DOMATES... SALATALIK... VE SOS OLARAK BOL LİMON ZEYTİNYAĞ TUZ.... AFİYETLE...


KIYMALI YAPRAK SARMA

YAPRAK SARMA GENELDE ZEYTİNYAĞLI YAPILIR AMA KAYINVALİDEMDE BENİM KENDİ ANNEMDE GENELDE KIYMALI YAPAR. BANA SORARSANIZ BEN İKİ TÜRLÜSÜNÜDE SEVERİM. YAPRAKLARIM BALKONUMA UZANAN ASMADAN SALAMURA YAPTIĞIM YAPRAKLAR. GELELİM TARİFE....

MALZEMELER
  • 100 GR KIYMA
  • 1 SU BARDAĞI KIRIK PİRİNÇ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BULGUR
  • 1 KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • TUZ
  • KARABİBER
  • KIRMIZI TOZ BİBER
  • NANE
  • 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
  • 2 KAŞIK DOMATES SALÇASI
  • YETERİNCE YAĞ
  • YETERİNCE YAPRAK

YAPILIŞI
YAPRAK HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIP YOĞRULUR. YAPRAKLAR SICAK SUDA HAŞLANIP SOĞUYUNCA İNCE İNCE SARILIR. TENCEREYE DİZİLİR. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE DOMATES SALÇALI SU VEYA LİMON DİLİMLERİ VE SU KONUR. YAĞ GEZDİRİLİR. KAPAĞI KAPATILIP KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. AFİYET OLSUN...


16 Nisan 2009 Perşembe

ÖDÜLÜM VARMIŞ :)



SEVGİLİ ÖZGE, KENDİSİNE GELEN SEVGİ ÖDÜLÜNÜ BENİMLE PAYLAŞMAK İSTEMİŞ SAĞOLSUN... AMA BLOG DÜNYASINDA YENİ BİRİ OLARAK BU KONULARDA EPEY CAHİLİM... :)) ÖDÜL İÇİN KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİM. VE ÖDÜLÜMÜ:

BİRSENCE ARKADAŞIMA,

SEVİL ARKADAŞIMA

VE BLOGU YOK AMA BEYHAN ARKADAŞIMA VE BENİ DESTEKLEYEN TAKİP EDEN GÜZEL YORUMLARIYLA BENİ YANLIZ BIRAKMAYAN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA YOLLUYORUM...

15 Nisan 2009 Çarşamba

ENGİNARLI PİLAV

MALZEMELER
  • 1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
  • 1 TAZE SOĞAN
  • 1 ÇAY BARDAĞI TANE BEZELYE
  • 3 AD AYIKLANMIŞ ENGİNAR (PAZARLARDA SUYUN İÇİNDE SATILANLARDAN)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ
  • 1,5 SU BARD SICAK SU
  • ÇEYREK DEMET DEREOTU
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ

YAPILIŞI

PİLAV TENCERİMİZE YAĞLARI VE DOĞRADIĞIMIZ TAZE SOĞANLARI ALIYORUZ. SOĞANLARI BİR İKİ ÇEVİRİP KAVURUNCA, BEZELYELERİ KOYUYORUZ. ONLARIDA AYNI ŞEKİLDE ÇEVRİYORUZ. ARDINDAN KÜP DOĞRADIMIZ ENGİNARLARIMIZI KOYUYORUZ. ONUDA AYNI ŞEKİLDE BİR İKİ ÇEVİRİYORUZ. ARDINDAN PİRİNCİMİZİ EKLEYİP KAVURUYORUZ. TUZUNU VE SICAK SUYU KOYDUKTAN SONRA KAPAĞI KAPATIP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. SUYUNU ÇEKİP PİŞEN PİLAVIMIZI DEMLENMEYE BIRAKIYORUZ. DEMLENEN PİLAVIMIZA İNCE KIYDIĞIMIZ MAYDONOZ VE DEREOTLARINI EKLEYİP KARIŞTIRIP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: PİLAVINIZA HAŞLANMIŞ BEZELYE KULLANIYOSANIZ BEZELYEYİ EN SON SUYUNU KOYMADAN KOYUN. KAVURMAYIN..

TERBİYELİ SULU KÖFTE

BU TARİFİ DİYET YAPANLARDA PORSİYONU KÜÇÜK TUTMAK ŞARTIYLA RAHATLIKLA UYGULAYABİLİR... İÇİNDE HİÇ YAĞ YOK ÇÜNKÜ...
MALZEMELER
  • 200 GR KIYMA
  • 1 KURU SOĞAN
  • 1 PATATES
  • 1 HAVUÇ
  • TUZ
  • KARABİBER
  • KIRMIZI BİBER
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KIRIK PİRİNÇ
  • AZ MİKTARDA UN
  • SICAK SU
  • YARIM LİMON
  • 1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KÖFTEMİZİ YOĞURMAK İÇİN KIYMAMIZI BAHARATLARIMIZI VE YUMURTA SARISININ YARISINI BİR KABA ALIYORUZ SOĞANIMIZI RENDELİYORUZ. KÖFTE YOĞURDUKTAN SONRA PİRİNCİMİZİ EKLEYİP TEKRAR YOĞURUP KÜÇÜK TOPLAR YAPIYORUZ. UNA BULUYORUZ. PATATESİMİZİ HAVUCUMUZU SOYUP KÜP DOĞRUYORUZ. YAYVAN BİR TENCEREYE EN ALTA KÖFTELERİ ÜZERİNE HAVUÇ VE PATATESLERİ KOYUP AYNI HİZADA SICAK SU KOYUP PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. HAVUÇLARIMIZ PİŞİNCE DİĞERLERİDE PİŞMİŞ OLACAĞI İÇİN YUMURTA SARISININ YARISINI VE LİMONU ÇIRPIP TENCEREMİZE KARIŞTIRARAK EKLİYORUZ. OCAKTAN ALIP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BU YEMEK KAYNAYAN SUYA KÖFTELERİ PATATES VE HAVUÇLARI SALARAKDA YAPILIYOR. AMA SICAK SU MİKTARI BELLİ OLSUN DİYE BU ŞEKİLDE TARİF VERDİM. SU MİKTARINI GÖZ KARARI AYARLARIM DERSENİZ BU ŞEKİLDEDE YAPABİLİRSİNİZ.

14 Nisan 2009 Salı

PORTAKALLI KUBBE PASTA

BUGÜN Bİ AKRABAMIZA BEBEK HAYIRLAMAYA GİTTİK. GİDERKEN GÖTÜRMEK ÜZERE AKŞAM BU PASTAYI YAPTIM. PASTA HEDİYE GİTTİĞİ İÇİN DİLİM FOTOSU YOK... MEYVELİ PASTALARI SEVENLER EKŞİLİ PASTALARI SEVENLER YİYENLERİN ÇOK BEĞENDİĞİ BU TARİFİ KAÇIRMASIN DERİM...
MALZEMELER
  • 1 PASTABAN (PANDİSPANYA)
  • 1 PK BEBE BİSKÜİ VEYA PETİBÖR BİSKÜİ
  • 1 PK KREM ŞANTİ
  • 1 PK PASTA KREMASI
  • 2,5 SU BARDAĞI SÜT
  • 3 AD PORTAKAL

YAPILIŞI

KREM ŞANTİ PASTA KREMASI SÜTLE ÇIRPILIR. BİSKÜİLER KREMANIN ÜZERİNE KIRILIR. PASTABANIMIZIN YARISI PORTAKAL SUYUYLA ISLATILIP KREMANIN İÇİNE PARÇALANIR. KARIŞTIRILIR. DERİN VE YUVARLAK BİR KAB STREÇ FİLMLE KAPLANIR. SOYUP İNCE DİLİMLEDİĞİMİZ PORTAKALLAR DİBİNDEN BAŞLAYARAK KABIN ETRAFINA DİZİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ KREMALI KARIŞIM KABA DÖKÜLÜR. İYİCE BASTIRILIR. ÜZERİNE PASTABANIN KALAN YARISI YERLEŞTİRİLİR. 2-3 SAAT DONDURUCUDA DAHA SONRA BİR GECE DOLAPTA BEKLEDİKTEN SONRA DİLİMLENİP SERVİS EDİLİR... AFİYET OLSUN...

NOT: PASTABANINIZ YOKSA YADA KULLANMAK İSTEMİYORSANIZ BİSKÜİ MİKTARINI ÇOĞALTIN. PASTANIN DİBİNİ OLUŞTURAN PASTABAN YERİNEDE BİSKÜİ DİZELEYİN. EMİNİM ÇOK GÜZEL OLACAKTIR...

OTLU ISPANAK YEMEĞİ

"ISPANAK ZATEN OT... OTLU ISPANAK NASIL OLUYOR" DEMEYİN. TARİFİ OKUYUN DENEYİN... HEM SAĞLIKLI HEM DİYET YAPANLAR İÇİN İDEAL BİR YEMEK... ISIRGANIN BAYGIN TADINI SEVMEYENLER BUNU DENEMELİ DİYORUM. ÇÜNKÜ TADINI ISPANAKTAN AYIRT EDEMİYORSUNUZ...

MALZEMELER
  • YARIM KİLO ISPANAK
  • 4-5 DAL ISIRGAN OTU
  • 4-5 DAL EKŞİ OT
  • 1-2 DAL EBEGÜMECİ OTU
  • YARIM ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 1 KAŞIK DOMATES SALÇASI
  • YARIM KAŞIK BİBER SALÇASI
  • TUZ

YAPILIŞI

  • ÖNCELİKLE OTLARIMIZI GÜZELCE YIKAYIP AYIKLAYIP DOĞRUYORUZ. YAĞDA KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI KAVURUYORUZ. SALÇALARIMIZI KOYUYORUZ. DOĞRADIĞIMIZ OTLARIMIZI TENCEREMİZE KOYUYORUZ. PİRİNCİ TUZU KOYUP 1 ÇAY BARDAĞI KADAR SICAK SU İLAVE EDİP KAPAĞI KAPATIYORUZ. PİŞİNCE ARZUYA GÖRE ÜZERİNE YOĞURT KOYUP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

YUMURTALI KOLAY ÇİĞ KÖFTE

BURSALIYAM EZELDEN... BURSALIYAAM EZEEELDEN... GÖYNÜM GEÇMEZ YEMEKTEN VAAAY... GÖYNÜMÜN GÖZÜ ÇIKSIN... GÖYNÜMÜÜÜN GÖZÜÜÜ ÇIKSIN GEÇEMİYO GÜZEL YEMEKTEN... GEÇEMİYO GÜZEL YEMEKTEN VAAAY.... :)))
BU TARİFİMİDE KENDİME İTHAF ETTİĞİM BİR TÜRKÜYLE AÇIYORUM... HAYIRLI UĞURLU OLSUUUUNNN... :)))
BU NEFİS LEZZETİN TARİF DURAĞI BEYHAN'CIĞIM...
HAFTASONU ONDAN ALDIĞIM BU TARİFLE BİZİ YAKTI KAVURDU SAĞOLSUN... :)))
EVEEET DENEMEYEN KALMASIN BAYANLAR BAYLAR!!!ÇİĞ KÖFTE TARİFİ GELİYOOOR...

MALZEMELER
  • 3 SU BARD ESMER ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR
  • 2 ORTA BOY KURU SOĞAN
  • 7-8 DİŞ SARIMSAK
  • 3 ORTA BOY DOMATES

BAHARATLAR

  • 1,5 TATLI KAŞIĞI İSOT (ÇOK ACI YİYEMEYENLER BUNU KOYMASIN)
  • 1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER
  • 2 TATLI KAŞIĞI SUMAK
  • 1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ KİMYON
  • 1 TATLI KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER
  • 1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER
  • TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 7-8 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ

YOĞURDUKTAN SONRA

  • YARIM DEMET KIYILMIŞ MAYDONOZ
  • 3 TANE TAZE SOĞAN
  • 2 YUMURTA (ÇIRPILIP TEREYAĞDA PİŞİRİLECEK)

YAPILIŞI

KURU SOĞAN, SARIMSAK, DOMATES RONDODA YADA ROBOTTA İYİCE ÇEKİYORUZ. BU KARIŞIMA BULGURUMUZU KATIP ARA SIRA KARIŞTIRMAK SURETİYLE 2 SAAT BEKLETİYORUZ. 2 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA BAHARATLAR KISMINDA YAZDIĞIM BÜTÜN MALZEMELERİ BULGURUMUZA KATIP İYİCE YOĞURUYORUZ. DAHA SONRA MAYDONOZ VE TAZE SOĞANIMIZI KATIP TEKRAR YOĞURUYORUZ. ÇIRPIP YAĞDA PİŞİRDİĞİMİZ YUMURTALARIMIZI İLAVE EDİP YOĞURDUKTAN SONRA ŞEKİL VERİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

13 Nisan 2009 Pazartesi

FIRINDA KAŞARLI MANTAR

ET YEMEKLERİNİN YANINDA VEYA HERHANGİ BİR GARNİTÜR OLARAK SUNMAK İSTEDİĞİNİZDE HARİKA Bİ LEZZET HEMEN ELİNİZİN ALTINDA... YAPIMI ÇOK BASİT LEZZETİ Bİ OKADAR HARİKA...
MANTARLARIM DOLAPTA BEKLEDİĞİ İÇİN BİRAZ KARARDI. AMA BU LEZZETİ BİRAN ÖNCE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİĞİM İÇİN BİR DAHAKİ YAPIŞIMI BEKLEYEMEDİM VE FOTOĞRAFINI ÇEKİP TARİFİ YAZMAYA KOYULDUM...

MALZEMELER
  • 250 GR ORTA BOY MANTAR
  • YETERİNCE TEREYAĞ
  • YETERİNCE KAŞAR

YAPILIŞI

MANTARLARIN SAP KISIMLARI ÇIKARILIP YIKANIR. FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. TUZ SERPİLİR. ÇUKUR KISIMLARINA MİNİK MİNİK TEREYAĞ KONUR. TEREYAĞIN ÜSTÜNE KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE KAŞARLAR YERLEŞTİRİLİP 200 C FIRINA KONUR. 15 DK PİŞİRMEK YETERLİ.. SICAK SERVİS EDİLİR...AFİYET OLSUN...

MUHALLEBİLİ İNCİRLİ KEK

YİNEMİ TATLI TARİFİ...??? EVEEEET YİNE HARİKA NEFİS LEZZETLİ BİR TATLI TARİFİ... REJİM ARİFEMDE TATLILARIN SON DEMLERİNİ YAŞARKEN BU TARİFİDE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. TARİFİN NETTE ÇOK DEĞİŞİK VERSİYONLARINI OKUDUM VE KAFAM KARIŞTI:)) BENDE KENDİ YORUMUMU KATARAK YAPMAYA KARAR VERDİM. UMARIM DENER VE BEĞENİRSİNİZ... (BİZ ÇOK BEĞENDİK)

MALZEMELER:

KEK İÇİN
  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD UN
  • 10-12 AD KURU İNCİR (SICAK SUYLA YIKANIP DOĞRANACAK)
  • 1 SU BARD İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 4 SU BARD SÜT
  • 4 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 8 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

KEKİ ISLATMAK İÇİN

  • 1,5 SU BARD SÜT
  • 5 KAŞIK TOZ ŞEKER

YAPILIŞI

TOZ ŞEKER VE YUMURTAYI İYİCE ÇIRPIYORUZ. UN KABARTMA TOZU VE VANİLYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ.EN SON İNCİR VE CEVİZLERİDE EKLEDİKTEN SONRA YAĞLANMIŞ BORCAM TEPSİYE DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA 25 DK PİŞİRİYORUZ. KEKİMİZ PİŞERKEN MUHALLEBİMİZİN MALZEMELERİNİ YUMURTA SARISI VE TEREYAĞ HARİÇ TENCEREYE ALIP MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. PİŞEN MUHALLEBİMİZE TEREYAĞ VE YUMURTA SARISINI KOYUP HIZLICA ÇIRPMAYA BAŞLIYORUZ Kİ YUMURTA SARISI PİŞMEDEN MUHALLEBİMİZE KARIŞSIN. 10 DK KADAR MİKSERDE ÇIRPIYORUZ. PİŞEN KEKİMİZİ FIRINDAN ALIP ŞEKERLİ SÜT İLE ISLATIYORUZ. ÜZERİNE ÇIRPTIĞIMIZ MUHALLEBİMİZİ DÖKÜP DOLAPA KOYUYORUZ. SOĞUYUNCA DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BEN HİNDİSTAN CEVİZİ VE TARÇINLA SÜSLEDİM. GERÇEKTEN ÇOK YAKIŞTI BU KEKE AMA İSTEYEN İSTEDİĞİ GİBİ SÜSLEYEBİLİR. HATTA MUHALLEBİNİN ÜSTÜNE KREM ŞANTİ ÇIRPIP KOYABİLİR.





11 Nisan 2009 Cumartesi

KLASİK RULO PASTA

BU PASTAYI PRATİK OLDUĞU VE ACELE PASTA YAPMAM GEREKTİĞİ Bİ ZAMANDA TERCİH ETTİM. KÜÇÜKLÜĞÜMDE ANNEM ÇOK YAPARDI BU PASTADAN.... PASTAYI HEDİYE GÖTÜRDÜĞÜM İÇİN DİLİM FOTOĞRAFINI YAYINLAYAMADIM. O YÜZDEN BU FOTOĞRAFLA İDARE EDECEKSİNİZ...
MALZEMELER:
KEK İÇİN
  • 4 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 3 ÇAY BARD UN

MUHALLEBİSİ İÇİN

  • 1 KG SÜT
  • 5 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
  • 1 PK KAKAO
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • ÇEYREK PAK MARGARİN

YAPILIŞI

İLK ÖNCE KEKİ HAZIRLIYORUZ. BUNU İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPTIKTAN SONRA SÜTÜ DAHA SONRA UN VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRIP 180 C FIRINDA 15 DK PİŞİRİYORUZ. KEKİMİZ FIRINDA PİŞERKEN MUHALLEBİ İÇİN GEREKEN MALZEMELERİMİZİ MARGARİN HARİÇ TENCEREMİZE KOYUP KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ. MUHALLEBİMİZ KOYULAŞMAYA BAŞLAYINCA MARGARİNİ KATIP KARIŞTIRARAK MARGARİN ERİYENE KADAR PİŞİRİYORUZ. FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ İLK SICAKLIĞI ÇIKMIŞ KEKİMİZİ ENİNE İKİYE BÖLÜYORUZ. MUHALLEBİMİZİN YARISINI KEKİN ÜZERİNE YAYIP İKİ AD RULO SARIYORUZ. KALAN MUHALLEBİMİZİDE ÜZERİNE SÜRÜP DOLABA KOYUYORUZ. SOĞUYUNCA DİLİMLEYİP SERVİS YAPIYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT:

BU PASTAYI DAHADA PRATİK YAPMAK İSTEYENLER MUHALLEBİ YERİNE HAZIR KAKAOLU PUDİNG PİŞİRİP KULLANABİLİRLER.

10 Nisan 2009 Cuma

KARNI YARIK POĞÇA

OĞLUŞUMUN RAHATSIZLIĞI BENİM RAHATSIZLIĞIM DERKEN BUGÜNLERDE PEK BİŞEY YAPAMADIM. DAHA ÖNCEDEN YAPMIŞ OLDUĞUM BU TARİF KURTARICIM OLDU. ÇOK BEĞENECEĞİNİZİ UMARAK SİZLERLE PAYLAŞIYORUM HEMEN...

MALZEMELER:
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜSTÜNE AYRILACAK)
  • 1 PK MARGARİN
  • 2 SU BARD ODA SICAKLIĞINDA SÜT
  • 1 SU BARD ODA SICAKLIĞINDA YOĞURT
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞMAYA
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEME

  • DOMATES SALÇASI
  • SUCUK
  • KAŞAR

YAPILIŞI:

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR. UN YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR ELDE EDİLİR. MAYALANMASI İÇİN BEKLETİLİR. MAYALANAN HAMURDAN CEVİZDEN BÜYÜK BEZELER YAPILIR. İLK YAPTIĞIMIZ BEZEDEN BAŞAYARAK MERDANE YARDIMIYLA YAKLAŞIK 1 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. AÇTIĞIMIZ HAMURUN İKİ YANINDAN İÇ KISIMDAN KESİLİR. ORTA KISMINA SALÇA SÜRÜLÜR SUCUK VE KAŞAR KONUR. KESİK OLAN KISIMLAR BİRBİRİNİN İÇİNDEN GEÇİRİLİR. TEPSİYE DİZİLİR. 20 DK KADAR MAYALANDIKTAN SONRA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: POĞÇANIN İÇ MALZEMESİ TAMAMEN SİZİN ZEVKİNİZE KALMIŞ. KIYMALISINI YAPMIŞTIM DAHA ÖNCE İNANIN ÇOK NEFİS OLUYOR (KIYMA, SOĞAN RENDESİ, TUZ KARABİBER, KIRMIZI BİBER, VE MAYDONOZLA). BUNUN DIŞINDA PEYNİR VEYA PATATESLİ İÇ HARCIDA KULLANABİLİRSİNİZ...
RESİMDE YAPILIŞI ANLATIMDAN DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR EMİNİM. YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN AFİYET OLSUN...

8 Nisan 2009 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER:

  • 1 SU BARD ARPA ŞEHRİYE
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • YARIM PAK TAVUK BULYON
  • TUZ
  • SICAK SU

YAPILIŞI

TENCEREMİZE YAĞLARI VE ARPA ŞEHRİYELERİ KOYUP PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVURUYORUZ. KAVRULAN ŞEHRİYELERİMİZİN AZ ÜSTÜNE ÇIKÇAK KADAR SICAK SU TUZ VE BULYONUMUZU KOYUP KAPAĞINI KAPATIYORUZ. KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. 10 DK DEMLENDİRİP SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN

YALANCI TİRAMİSU

HERŞEYİN YALANCISI OLUYODA TİRAMİSUNUN OLMAZMI DİYE DÜŞÜNDÜM VE BU TARİFİME BU ADI UYDURDUM :)) TİRAMİSU TADINA YAKIN Bİ TARİF.. BAKALIM BEĞENECEKMİSİNİZ...

MALZEMELER:

250 GR KEDİ DİLİ (KEK GİBİ YUMUŞAK OLANLARDAN)
4 SU BARD SÜT
6 YEMEK KAŞIĞI UN
ÇEYREK PAK MARGARİN
1 SU BARD TOZ ŞEKER
1 PK KREM ŞANTİ
1 PK VANİLYA
1 YUMURTA SARISI

ISLATMAK İÇİN

1 BARDAK SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI NESCAFE

YAPILIŞI:
MARGARİN VE UNUMUZU TENCEREDE KAVURUP YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ İLAVE EDİYORUZ. ŞEKERİ KATIYORUZ. GÖZ GÖZ OLUP KAYNAMAYA BAŞLAYINCA OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. KEDİ DİLLERİMİZİN YARISINI SÜT VE NESCAFE KARIŞIMINA BATIRIP KÜÇÜK BORCAM YADA KELEPÇELİ KALIBA SIRALIYORUZ. SOĞUYAN MUHALLEBİMİZE KREM ŞANTİ YUMURTA SARISI VE VANİLYA KOYUP MİKSERLE 10 DK KADAR ÇIRPIYORUZ. TEPSİYE SIRALADIĞIMIZ KEDİ DİLLERİNİN ÜZERİNE MUHALLEBİNİN YARISINI DÖKÜP DÜZELTİYORUZ. KALAN KEDİ DİLLERİNİDE AYNI ŞEKİLDE SÜT KARIŞIMINA BATIRIP TEPSİMİZE İKİNCİ KAT OLARAK DİZİYORUZ. KALAN MUHALLEBİYİ ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. SÜSLÜYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: SÜSLEME İÇİN BEN ÇİKOLATA SOSU KULLANDIM. İSTEYEN KAKAO ELEYEREK VEYA DAMLA ÇİKOLATAYLADA SÜSLEYEBİLİR. TERCİH SİZE KALMIŞ.

7 Nisan 2009 Salı

KATMER POĞÇA

BU POĞÇAYI ÇOK DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE YAPANLAR VAR. MİDYE POĞÇA KATMER POĞÇA VB İSİMLERİ VAR. MANTIK HEPSİNDE AYNI ASLINDA YAPIM AŞAMALARI FARKLI. BU TARİFİ KATMER POĞÇA ADINDA VERİYORUM. MİDYE POĞÇA YAPTIĞIMDA SİZLERLE ONUN YAPILIŞINIDA PAYLAŞIRIM.. ŞİMDİ GELELİM TARİFE...

MALZEMELER

  • 1 SU BARD ILIK SU
  • 1 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • 3 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1,5 TATL KAŞIĞI TUZ
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞ MAYA
  • 2 YUMURTA (SARISININ BİRİ ÜSTÜNE AYRILACAK)
  • ALDIĞI KADAR UN
  • YARIM PAKET YUMUŞAK MARGARİN

YAPILIŞI:

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KABA KONUR KARIŞTIRILIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA ELE YAPIŞMAYAN HAMUR ELDE EDİLİR. MAYALANMASI BEKLEMEDEN MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE İLK YAPTIĞIMIZ TOPDAN BAŞLAYARAK AÇILIR. ARALARINA YUMUŞAK MARGARİN SÜRÜLEREK 6 KAT ÜST ÜSTE KONUR. EN ÜSTEKİNE YAĞ SÜRÜLMEZ. BU ŞEKİLDE BÜTÜN HAMUR BİTİRİLİR. 6 KAT HAMURLARIMIZ MERDANE YARDIMIYLA HAZIR YUFKADAN DAHA KÜÇÜK OLACAK ŞEKİLDE AÇILIR. SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE KESİP İSTEDİĞİMİZ İÇ MALZEMEYİ KONUR. SARILIR. TEPSİYE DİZİP 45 DK KADAR MAYALANMASINI BEKLENİR. YUMURTA SARISINI SÜRÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...



6 Nisan 2009 Pazartesi

AÇMA

PASTANE USULÜ AÇMA (POĞÇA) YAPMAK İSTEYENLER İÇİN....

MALZEMELER:
  • 2 SU BARD ILIK SU
  • YARIM SU BARD ILIK SÜT
  • YARIM SU BARD ILIK YOĞURT
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜSTÜNE SÜRMEK İÇİN AYRILCAK)
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞMAYA
  • 6 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • İÇİNE YARIM PK MARGARİN
  • ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI:

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ BİR KABA ALIP KARIŞTIRIYORUZ. UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDEREK YOĞURUYORUZ. KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR OLUNCA MAYALANMASI İÇİN BEKLETİYORUZ. MAYALANAN HAMURDAN MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP RESİMDEKİ GİBİ MARGARİN KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARIP ÇEVİRİYORUZ. YUVARLAK ŞEKİL VERİP TEPSİYE KOYUYORUZ.


220 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİYORUZ. SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN...




KABAK TATLISI


MALZEMELER:
  • 1,5 KG BAL KABAĞI
  • 4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

YAPILIŞI:

KABAK, KABUKLARI SOYULUP İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE DİLİMLENİR. BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE ALINIP ÜZERİNE TOZ ŞEKER HERYERİNE EŞİT OLACAK ŞEKİLDE SERPİLİR. BU İŞLEMİ AKŞAM YAPARSANIZ BİR GECE BEKLENİR. VEYA 6-7 SAAT. (KABAKLAR SUYUNU SALIP ŞEKER ERİME KIVAMINDA OLUYOR BU SAYEDE.) TENCEREMİZİ OCAĞA ALIP ORTA ATEŞTE KAPAĞI KAPALI OLARAK 20 DK DAHA SONRA KAPAĞINI AÇARAK Bİ 20 DK DAHA PİŞİRİLİR. PİŞEN KABAKLAR SICAKKEN SUYUYLA BİRLİKTE FIRIN TEPSİSİNE ALINIR. ÜZERİNE 1 KAÇ KAŞIK TOZ ŞEKER SERPİLİR. 220 C FIRINDA 20 DK KADAR DAHA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

KUZU TANDIR

NORMALDE BU YEMEK KUZUNUN BÜTÜN KOLUNDAN YADA İNCİKTEN YAPILIR. BEN DAHA ÖNCE BÜTÜN KOLDAN YAPMIŞTIM BU TARİFLE ÇOK BEĞENİLDİ. BU SEFER EVDE KUZU KOL AMA PARÇA ET VARDI. ONUNLA DENEDİM. YİNE AYNI SONUCU BULDUM:))) TARİFE GELİNCE EMİNİM BİR SÜRÜ YAPILIŞ ŞEKLİ VARDIR. AMA BEN PRATİK VE EV USÜLÜ YAPILIŞINI ANLATICAĞIM. MALZEMELER:
  • 1 AD KUZU KOL
  • 1 BÜYÜK SOĞAN
  • 1 AD HAVUÇ
  • 1 AD ELMA
  • 1 AD PATATES
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ KARABİBER KEKİK
  • AZ LİMON SUYU

YAPILIŞI:

ETLERİ EN ALTA DÜDÜKLÜ TENCEREYE KOYUYORUZ. ELMA PATATES SARIMSAK SOĞAN HAVUCUDA İRİ DOĞRAYIP İÇİNE ATIYORUZ. MALZEMEMİZLE AYNI HİZADA SU KOYUP KAYNAMA SESİ GELDİKTEN SONRA 30 DK PİŞİRİYORUZ. DÜDÜKLÜMÜZÜN HAVASI ÇIKINCA SADECE ETİMİZİ FIRIN TEPSİSİNE ALIYORUZ. TUZ, KARABİBER, KEKİK SERPİP KARIŞTIRIYORUZ. ETİN ÜZERİNE AZCIK LİMON SIKYORUZ. TEPSİMİZE 2 KEPÇE KADAR ETİN SUYUNDAN DÖKÜYORUZ. 220 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. Bİ TARAFI KIZARINCA ÇEVİRİP ÖBÜR TARAFINIDA KIZARTIP HEMEN SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...





4 Nisan 2009 Cumartesi

YUMURTALI BALIK OTU (KALDİRİK) KAVURMASI


BALIK OTU KAVURMASIYLA GEÇEN YIL TANIŞMIŞTIM. BİR KERE YEDİM. AMA LEZZETİ HOŞUMA GİTMİŞTİ. BU YILDA MEVSİMİNİN GELDİĞİNİ PAZARLARDA ÇIKTIĞINI DUYUNCA ALIP DENEMEK İSTEDİM. BİZ BEĞENDİK UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ. (ÇOK FAYDALI BİR OT OLDUĞUNUDA SÖLEMELİYİM)

MALZEMELER.


  • 500 GR BALIK OTU (KALDİRİK)

  • 1 BÜYÜK BOY SOĞAN

  • 3 YUMURTA

  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • TUZ KARABİBER KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI:


BALIK OTU AYIKLANIP DOĞRANIR HAŞLANIR. YAĞLAR TAVAYA ALINIR. SOĞAN UFAK DOĞRANIP KAVRULUR. SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE BALIK OTU İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILDIKTAN SONRA YUMURTA KIRILIR. TUZU VE BAHARATLARI İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRARAK YUMURTALAR İYİCE PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR. HEMEN SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Blog Widget by LinkWithin