30 Haziran 2009 Salı

PASTANE KURABİYESİ


MALZEMELER
  • 1 YUMURTA
  • 1 PK MARGARİN (YUMUŞAK)
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 3 SU BARD UN
  • YARIM PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA

ÜZERİNE

  • DAMLA ÇİKOLATA
  • İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK
  • İRİ DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI

YAPILIŞI

BÜTÜN MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUVARLANIR. BAZILARINI DAMLA ÇİKOLATAYA, BAZILARINI FINDIĞA, BAZILARINI ANTEP FISTIĞINA BANDIRIP FIRIN TEPSİSİNE KONUR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN....

KAŞARLI DOMATES-BİBER KAVURMASI

KAHVALTI İÇİN YENİ BİR ÖNERİ DAHA...

MALZEMELER
  • 1 BÜYÜK BOY DOMATES
  • 1 BÜYÜK BOY ÇARLİSTON BİBER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 4-5 DİLİM KAŞAR PEYNİRİ
  • TUZ, KARABİBER,KIRMIZI BİBER (ARZU ETTİĞİNİZ BİR BAHARAT)

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE BİBERLERİ KÜÇÜK DOĞRAYIP TEREYAĞINDA SOTELEMEYE BAŞLIYORUZ. BİBERLERİN KAVRULMASINA YAKIN KABUĞU SOYULMUŞ KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLERİ İLAVE EDİYORUZ. TUZUNU VE BAHARATLARINI İLAVE EDİP 4-5 DK PİŞMEYE BIRAKIYORUZ. EN SON KAŞAR PEYNİRLERİNİ KOYUP ERİYENE KADAR PİŞİRİYORUZ. HEMEN SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BU TARİFİ YAPARKEN BEN ÇEÇİL PEYNİRİ KULLANDIM. ODA KAŞAR PEYNİRİ GİBİ. SİZ ARZU ETTİĞİNİZİ KULLANABİLİRSİNİZ...

29 Haziran 2009 Pazartesi

PATATES PASTA


MALZEMELER
  • 1,5 KG PATATES
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ
  • 1 ÇAY BARD ROBOTTAN GEÇİRİLMİŞ MOR LAHANA
  • 1 ÇAY BARD İNCE RENDELENMİŞ HAVUÇ
  • 1 ÇAY BARD İNCE KIYILMIŞ DEREOTU,MAYDONOZ,TAZE SOĞAN KARIŞIMI
  • 1 ÇAY BARD KOYU YOĞURT
  • 1 ÇAY BARD MAYONEZ
  • TUZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE PATATESLER HAŞLANIR. SICAKKEN TEREYAĞ VE TUZ İLAVE EDİLİR. EZİLEREK PÜRE HALİNE GETİRİLİR. HAZIRLADIĞIMIZ PÜRE 3 E AYRILIR. BİRİNE LAHANA, DİĞERİNE HAVUÇ, DİĞERİNEDE YEŞİLLİK MALZEMELER KATILARAK İYİCE KARIŞTIRILIR. KEK KALIBI STREÇ FİLMLE KAPLANIR. EN ALTINA HAVUÇLU PÜRE KONUR. İYİCE BASTIRILARAK DÜZELTİLİR. ONUN ÜZERİNE YEŞİL PÜRE KONUR. AYNI ŞEKİLDE DÜZELTİLİR. ONUN ÜSTÜNE LAHANALI PÜRE KONUP DÜZELTİLİR. STREÇ FİLMLE KAPATILIP 1 GECE DOLAPTA DİNLENDİRİLİR. ERTESİ GÜN TERS ÇEVRİLEREK SERVİS TABAĞINA ALINIR. ÜZERİNE YOĞURT VE MAYONEZ TUZ İLE KARIŞTIRILARAK DÖKÜLÜR. PUL BİBER VE NANEYLE SÜSLENİR. DİLİMLENEREK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....




28 Haziran 2009 Pazar

PATATESLİ ÇARŞAF BÖREĞİ

ANNEMLER YAPARKEN YAPILIŞ AŞAMALARINA YETİŞEMEDİĞİM İÇİN SADECE TEPSİDEKİ ÇİĞ HALİ VE PİŞMİŞ HALİ FOTOSU VAR. AŞAĞIDA ELİMDEN GELDİĞİNCE AÇIK ANLATMAYA ÇALIŞTIM. UMARIM YETERLİ OLUR. "İLK FIRSATTA YAPILIŞ AŞAMALARININ FOTOĞRAFLARINIDA EKLEMEK ÜZERE" DEYİP TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

  • 3 SU BARD KADAR SU
  • 1 TATLI KAŞIĞI TEPELEME TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN

  • 3 ORTA BOY PATATES
  • 1 BÜYÜK BOY SOĞAN
  • 100 GR KADAR KIYMA
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER
  • 1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE HAMURU MALZEMELERİYLE YOĞURUYORUZ. DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. PATATESLERİ SOYUP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRUYORUZ. (CACIKLIK SALATA DOĞRAR GİBİ) BAHARATLAR HARİÇ TENCEREMİZE DİĞER MALZEMELERLE ALIYORUZ VE KAVURUYORUZ. EN SON BAHARATLARINI ATIYORUZ. (PATATESLERİN TAMAMEN PİŞMESİ GEREKMEZ. KIYMAYLA KAVRULMASI YETERLİ.) İÇ MALZEMEMİZİ TAMAMEN SOĞUMASI İÇİN BIRAKIYORUZ. HAMURUMUZDAN PORTAKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜYORUZ. PATATESLER SOĞUYUNCAYA KADAR DİNLENMEYE BIRAKIYORUZ. DİNLENEN HAMURUMUZU TEMİZ BİR BEZ ÜZERİNDE ÇEKELEYEREK İNCECİK AÇIYORUZ. KALIN KALAN KENAR KISIMLARINI ÇIKARIYORUZ. ÇOK AZ SIVI YAĞ SERPİYORUZ. İÇ MALZEMEMİZDEN SERPİYORUZ. İKİ TARAFTAN BEZİ KALDIRARAK RULO YAPIYORUZ. YUVARLAYIP TEPSİYE DİZİYORUZ. BU ŞEKİLDE BÜTÜN HAMURU BİTİRİYORUZ. İLK YAPTIĞIMIZ YUVARLAĞIN ETRAFINA SARARAK DEVAM EDİYORUZ. ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜP 200 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

ANNEMİN ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL YAPAR... BİZDE AFİYETLE YERİZ... :))


27 Haziran 2009 Cumartesi

TAVUK CİĞER KAVURMA


TAVUK CİĞERİ HERKESİN YEDİĞİ BİŞEY DEĞİL BİLİYORUM. ASLINA BAKARSANIZ BENDE PEK SEVMEZDİM. AMA BU ŞEKİLDE PİŞİRİLDİĞİNDE YENEBİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. DENEMEK İSTEYENLER İÇİN TARİFİ...
MALZEMELER
  • YARIM KG TAVUKCİĞER
  • 2 BÜYÜK BOY SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 AD DOMATES
  • 1 AD BİBER
  • TUZ, KARABİBER VE PUL BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE CİĞERLER İRİ DOĞRANIR. YIKANIR. TEFLON TAVAYA ALINIR. SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR BEKLENİR. MARGARİN EKLENİR. SOĞANLAR İRİ KÜP DOĞRANIR EKLENİR. SOĞANLARLA BİRLİKTE CİĞERLER KAVRULUR. BAHARATLARI EKLENİR. ÖTE YANDA BİBER KÜP DOĞRANIP AZ YAĞDA KAVRULUR. DOMATESLERİN KABUKLARI SOYULUP DOĞRANIP BİBERLERE EKLENİR. ONLARDA KAVRULUR. CİĞERLERE KATILIR. KARIŞTIRILIP SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....



26 Haziran 2009 Cuma

SADRAZAM LOKUMU

BU LEZZETLİ TARİFİ BİRSENCİĞİMİN SİTESİNDE GÖRMÜŞTÜM İLK. TARİFİ DAMAK TADIMA UYGUN GELDİ BENDE DENEMEK İSTEDİM. ÇOK BEĞENDİM. YİYEN HERKESDE ÇOK BEĞENDİ. İLKİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKEMEDİĞİM İÇİN SİTEME EKLEMEK BU ZAMANA KALDI. TARİFE GELİNCE...

MALZEMELER

KEK İÇİN
  • 5 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1.5 SU BARD UN

KREMASI İÇİN

  • 3 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 ÇAY BARD TOZ ŞEKER
  • 1.5 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 PK VANİLYA

ÜSTÜ İÇİN

  • 2 SU BARD ŞEKERLİ SÜT
  • 2 SU BARD HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KEKİMİZİ ÇIRPIP BÜYÜK DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİP DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA 15 DK PİŞİRİYORUZ. KEKİMİZ PİŞERKEN KREMAMIZI HAZIRLIYORUZ. MARGARİN VE VANİLYA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİMİZİ KOYUP MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. MUHALLEBİMİZİ OCAKTAN ALINCA MARGARİN VE VANİLYASINI KOYUP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. SOĞUYAN KEKİMİZİ ALTTAKİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ UZUNLAMASINA İKİYE, ENLEMESİNE 6 YA BÖLÜYORUZ. BÖLDÜĞÜMÜZ PARÇALARI BIÇAK YARDIMIYLA İKİYE AYIRIYORUZ. HAZIRLADIĞIMIZ KREMADAN SÜRÜP RULO YAPIYORUZ. ÖNCE SÜTE DAHA SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNE BULUYORUZ. DOLAPTA EN AZ 3 SAAT BEKLETİYORUZ. AFİYET OLSUN....

BU ŞEKİLDE 24 AD SADRAZAM LOKUMU ELDE EDİYORUZ. RULO YAPMADAN ÖNCE ARASINA MUZ KOYUP SARABİLİRİZ. MUZUN BU PASTAYA ÇOK YAKIŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

SOĞANLI PATATES KIZARTMASI

PATATES KIZARTMASININDA TARİFİ OLURMU DİYECEKSİNİZ ŞİMDİ BİLİYORUM. AMA BU Bİ TARİFTEN ÇOK ÖNERİ. PATATES KIZARTMASINI BU ŞEKİLDEDE VE ÇOK DAHA LEZZETLİ YİYEBİLİRSİNİZ. NASILMI?....

MALZEMELER
  • 3 ORTA BOY PATATES
  • 1 ORTA BOY KURU SOĞAN
  • 1 DOMATES

YAPILIŞI

PATATESLERİ DOĞRAYIP KIZARTIYORUZ. KIZARAN PATATESLERİMİZİ TABAĞA ALDIĞIMIZDA SICAKKEN ÜZERİNE SOĞANLARIMIZI PİYAZLIK DOĞRUYORUZ. DOMATESLE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN....

NOT: PATATESLER SICAKKEN SOĞAN DOĞRADIĞINIZDA SOĞANIN AROMASI PATATESE GEÇİYOR VE KÖFTE PATATES YERMİŞ GİBİ BİR TAD ALIYORSUNUZ. NEYLE KARŞILAŞACAĞINI BİLMEK İSTEYENLER İÇİN BUNUDA BELİRTEYİM DEDİM...:))

25 Haziran 2009 Perşembe

PEYNİRLİ FETİR



ADINA BAŞKA BİŞEY DE DENİYOR OLABİLİR. AMA GÖZLEME DEMEK İÇİMDEN GELMEDİ. ÇÜNKÜ GÖZLEME GİBİ KATLANMIYOR. EŞİMİN AKRABALARI YAPMIŞ BANADA YOLLAMIŞLAR. BENDE ONLARDAN ÖĞRENDİM BU ŞEKİLDE PİŞİRMEYİ. YEMEDEN ÖNCE FOTOĞRAFINI ÇEKİP YAYINLAMAK İSTEDİM. BU ÇOK İYİ OLDU ÇÜNKÜ GEÇENLERDE BENDE YAPMIŞ ANCAK KALABALIK MİSAFİR ARASINDA FOTOĞRAF ÇEKMEYİ UNUTMUŞTUM. YAYINLAYAMADIĞIM İÇİN ÜZÜLDÜĞÜM ANDA BU TAM İSABET BİR İKRAM OLDU BENİM İÇİN:))) TEŞEKKÜR EDİYORUM VE TARİFE GEÇİYORUM...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 1 PK KÜÇÜK YAŞMAYA
  • 4 SU BARD ILIK SU
  • TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ İÇİN

  • 250 GR PEYNİR (İSTEDİĞİNİZ PEYNİRİ KULLANABİLİRSİNİZ)
  • 1 TAZE SOĞAN
  • YARIM DEMET MAYDONOZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE HAMUR MALZEMELERİYLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ. MAYALANDIKTAN SONRA CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOPLAR KOPARIP YEMEK TABAĞI BÜÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURUN YARISINA KARIŞTIRDIĞIMIZ PEYNİRLİ HARÇTAN KOYUYORUZ. İKİYE KAPATIP KENARLARINI PARMAĞIMIZ YARDIMIYLA BASTIRIYORUZ. TEFLON TAVADA HİÇ YAĞSIZ PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA SICAKKEN ÜZERİNE TEK TARAFINA TEREYAĞ SÜRÜYORUZ. ÜST ÜSTE DİZİYORUZ. BÖYLECE HER TARAFI YAĞLANMIŞ OLUYOR. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BUNU İSTEDİĞİNİZ İÇ MALZEMESİYLE YAPABİLİRSİNİZ. KIYMALI SOĞANLI, PATATESLİ SOĞANLI, HATTA ISPANAK+PEYNİR+TAZE SOĞAN KARIŞIMIYLADA HARİKA OLUYOR. TERCİH SİZE KALMIŞ...

24 Haziran 2009 Çarşamba

ŞEFTALİ KURABİYE

MALZEMELER
  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

YAPIŞTIRMAK İÇİN HERHANGİ BİR MUHALLEBİ KULLANABİLİRSİNİZ.

İÇİNE KOYMAK İÇİN YETERİNCE FINDIK

SÜSLEMEK İÇİN KÜÇÜK YAPRAK

(MUHALLEBİ KULLANMAK İSTEMESSENİZ, MARMELAT VEYA ÇOKOKREM SÜRÜP YAPIŞTIRABİLİRSİNİZ.)

YAPILIŞI

BÜTÜN MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIP YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KURABİYELERİMİZ SOĞUYUNCA ALT KISIMLARI FINDIK GİRECEK KADAR OYULUR. İKİ TARAFINADA MUHALLEBİ SÜRÜLÜR. ÇUKUR YERE FINDIK KONUP, KÜÇÜK BİR YAPRAK KONUP İKİ KURABİYE BİRBİRİNE YAPIŞTIRILIR. BU ŞEKİLDE BÜTÜN KURABİYELERİ YAPTIKTAN SONRA KIRMIZI GIDA BOYALI SUYA DAHA SONRADA TOZ ŞEKERE BULANIR. AFİYET OLSUN...

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARDA YAPIM AŞAMALARINI DAHA İYİ ANLAYABİLİRSİNİZ...








23 Haziran 2009 Salı

PEYNİRLİ AÇMA POĞÇA

MALZEMELER

HAMURU İÇİN
  • 1 SU BARD YOĞURT
  • 1 SU BARD SÜT
  • 1 SU BARD ILIK SU
  • YARIM PAK MARGARİN
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • 2 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 4 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 2 YUMURTA (BEYAZI HAMURUN İÇİNE SARISI ÜSTÜNE AYRILCAK)

DİĞER MALZEMELER

  • ÇEYREK PAK MARGARİN
  • 250 GR KAŞAR LORU (VEYA İSTEDİĞİNİZ BİR PEYNİR)
  • 2 AD DOMATES
  • 1 AD BİBER

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİNDEN HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. MALZEMELERİN ODA SICAKLIĞINDA OLMASI ÖNEMLİ YOKSA HAMURUNUZ ÇABUK KABARMAZ. HAMURUMUZ MAYALANINCA MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARILIP ELİMİZLE AÇILIR. İÇİNE MARGARİN SÜRÜLÜP RULO YAPILIR. ÇEVRİLEREK AÇMA ŞEKLİ VERİLİR. TEPSİDEDE MAYALANMASI İÇİN EN AZ 15 DK BEKLETİLİR. MAYALANAN AÇMALARIMIZIN ORTALARINDAKİ BOŞLUĞA PEYNİR KONUR. ÜZERİNE DOMATES VE BİBER DİLİMİ KONUR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: AÇMA YAPIMINI DAHA ÖNCE RESİMLERİYLE VERDİĞİM İÇİN BU TARİFİMDE YAPIM AŞAMALARININ FOTOSU YOK. AMA BİLMEYENLER ŞEKLİNİN YAPILIŞINA BURDAN BAKABİLİR.




22 Haziran 2009 Pazartesi

YALANCI BOŞNAK MANTISI

BOŞNAK AKRABALARIMIZ OLDUĞU HALDE HİÇ BİLMEDİĞİM Bİ LEZZET. İLK DEFA TV DE GÖRMÜŞTÜM. YAPILIŞINI İNTERNETTEN ARAŞTIRDIM. BİRAZ ZAHMETLİYDİ. BENDE PRATİK OLSUN DİYE MİFLÖY HAMURU KULLANMAYI DENEDİM. BENCE İYİ OLDU. BAKALIM SİZ BEĞENECEKMİSİNİZ...

MALZEMELER
  • 1 PK MİFLÖY HAMURU
  • 100 GR KIYMA
  • 2 AD KURU SOĞAN
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZIBİBER
  • 1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KIYMA SOĞAN KAVRULUR. BAHARATLAR KATILIR. SOĞUTULUR. MİFLÖY HAMURLARU MERDANEYLE İNCELTİLİR. BİR KIYISINA KIYMALI HARÇTAN KONUR. RULO SARILIR. İKİ PARMAK KALINLIĞINDA KESİLİR. FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. 200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN....


19 Haziran 2009 Cuma

HÜNKAR BEĞENDİ

HÜNKARI BİLMEM AMA BİZ BEĞENDİK:)) BU ZAMANDA HÜNKARI NERDEN BULCAM DEDİM VE EŞİME BEĞENDİRDİM BENDE :)) GELELİM TARİFE...

MALZEMELER

BEĞENDİSİ İÇİN
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 3 ÇORBA KAŞIĞI UN
  • 2,5 SU BARD SÜT
  • TUZ, AZ KARABİBER
  • KAŞAR RENDESİ
  • 5 AD PATLICAN

ÜSTÜ İÇİN

  • YARIM KİLO KUŞBAŞI ET (BEN DANA ETİ KULLANDIM TERCİH SİZE KALMIŞ)
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES KARIŞIK SALÇA
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZBİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ÜSTÜNÜ PİŞİRMEYE BAŞLAYALIM.DÜDÜKLÜ TENCEREYE ETLERİMİZİ ALALIM. HIZLI ATEŞTE KAPAĞI AÇIK VAZİYETTE ETLER SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVURALIM. ETLER SUYUNU ÇEKİNCE KÜÇÜK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI İLAVE EDİP KAVURALIM. SALÇASINI TUZUNU BAHARATLARINI KOYUP ETLERİN HİZASINDA SICAK SU İLAVE EDİP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATALIM. KAYNAMA SESİNDEN SONRA 30 DK PİŞİRELİM.

ETLER PİŞERKEN ÖTE YANDA PATLICANLARI FOLYOYA SARIP OCAKTA KÖZLEYELİM. SOĞUYUNCA SOYUP KÜÇÜK DOĞRAYALIM. (BU NOKTADA İSTEYEN PÜRE HALİNEDE GETİREBİLİR. BEN AĞIZA GELSİN İSTEDİĞİM İÇİN KÜÇÜK KÜP DOĞRADIM.)BEĞENDİSİ İÇİN BİR TENCEREYE UN VE TEREYAĞ KONUR KAVRULUR. YAVAŞ YAVAŞ SOĞUK SÜT İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA TUZU, KARABİBERİ, KAŞAR RENDESİ İLAVE EDİLİR. PATLICANLARDA İLAVE EDİLİR OCAKTAN ALINIR. SERVİS EDECEĞİMİZ TABAĞA ALINIR. ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ ETLERDEN KONUR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...








18 Haziran 2009 Perşembe

SÜT HELVASI

BU TATLI BURSAYA ÖZGÜ BİR TATLI. TARİFİNİ ARAŞTIRMALARIM SONUCU BULDUM VE DENEDİK. BİZ BEĞENDİK UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ....

MALZEMELER


  • 1 KG SÜT

  • 1 SU BARD UN

  • 1,5-2 SU BARD TOZ ŞEKER (ŞEKERLİ SEVEN 2,SEVMEYEN 1,5 BARDAK KOYSUN)

  • YARIM PAK MARGARİN

YAPILIŞI


SÜT VE ŞEKER TENCEREYE ALINIP KAYNAMAYA BIRAKILIR. ÖTE YANDA MARGARİN VE UN KAVRULUR. KAVURDUĞUMUZ UNA KAYNAMAKTA OLAN SÜT ŞEKER KARIŞIMI DİKKATLİCE KARIŞTIRARAK İLAVE EDİLİR. (BURADA TOPAKLANMAMASI GEREKİYOR.) MUHALLEBİ KIVAMINA GELİP GÖBEK ATMAYA BAŞLAYINCA ATEŞTEN ALINIR. ISIYA DAYANIKLI FIRIN TEPSİSİNE KONUR. SADECE ÜZERİ KIZARACAK ŞEKİLDE FIRINA KONUP KIZARTILIR. ILIK SERVİS EDİLİR. DİLİMLENİP ARZUYA GÖRE ÜZERİNE TARÇIN İLAVE EDİLİR.

NOT: BU TATLIYI TURBO FIRINLARDA YAPMA ŞANSINIZ YOK MALESEF. TURBO FIRINLAR ÜFLEYEREK PİŞİRDİĞİ İÇİN TATLININ ÜSTÜ KIZARANA KADAR MUHALLEBİYİ PİŞİRİYOR. SERTLEŞTİRİYOR. OYSA SADECE ÜSTÜNÜ KIZARTMAK GEREKLİ OLDUĞU İÇİN TURBO FIRINLARDA DENEMEYİN DERİM BEN...

17 Haziran 2009 Çarşamba

ZEYTİNLİ LOKUM EKMEK

MALZEMELER
  • 1 KG UN
  • 1 PK YAŞ MAYA
  • TUZ
  • ILIK SU
  • YETERİNCE ZEYTİN
  • SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD YOĞURT
  • 1 YUMURTA

YAPILIŞI

UN, YAŞMAYA, TUZ VE ILIK SU İLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. ILIK SU KULLANDIĞIMIZ ZAMAN 25-27 C ODA SICAKLIĞINDA YAKLAŞIK 1 SAATTE MAYALANIYOR. HAMURDAN PARÇALAR KOPARIP ELİNİZLE AÇILIR. SIVI YAĞLA YAĞLANIR. AÇTIĞIMIZ HAMURUN BİR KENARINA ÇEKİRDEĞİNİ AYIKLADIĞIMIZ ZEYTİNLERDEN KONUR. HAMUR RULO SARILIR. DİLİMLENİP TEPSİYE DİKLEMESİNE ARALIKSIZ DİZİLİR. MAYALANMASI İÇİN 20-30 DK ARASI BEKLENİR. YOĞURT VE YUMURTA ÇIRPILIR. LOKUMLARIMIZIN ÜZERİNE BOLCA SÜRÜLÜR. 200-220 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

16 Haziran 2009 Salı

SOĞANLI KAŞARLI PATATES

MALZEMELER
  • 3 ORTA BOY HAŞLANMIŞ PATATES
  • 1 KÜÇÜK BOY KURU SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 3 İNCE DİLİM KAŞAR
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER VEYA ARZUYA GÖRE PUL BİBER VE DİLEDİĞİNİZ BAHARATLAR

YAPILIŞI

HAŞLANMIŞ PATATESLER KÜP KÜP DOĞRANIR. ÖTE YANDA BİR TAVADA TEREYAĞDA KURU SOĞAN KAVRULUR. ÜZERİNE KÜP DOĞRADIĞIMIZ PATATESLER İLAVE EDİLİR. TUZ VE BAHARATLAR KATILARAK KAVRULUR. ÜZERİNE KAŞAR DİLİMLERİ KONUP KAPAĞI KAĞATILIR. KAŞAR ERİYİNCE SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...



15 Haziran 2009 Pazartesi

MİNİK KÖFTELİ ÇORBA

OĞLUM BİRAZ İŞTAHSIZ OLDUĞU İÇİN HERŞEYDEN YEMEDİĞİ İÇİN ÇORBA ÇEŞİTLERİNİ ÇOK FAZLA YAPIYORUM. BAZEN TAM TARİF BAZEN UYDURMASYON BİR ÇORBA. ÇORBALARIN İÇİNE VİTAMİN ALSIN DİYE BAZI ŞEYLER İLAVE EDİYORUM. BU TARİFTE ONLARDAN BİRİ. YUVALAMA DİYEBİLİRSİNİZ. EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI DİYEBİLİRSİNİZ. ASLINDA TAM TARİF HİÇ BİRİNE UYMADIĞI İÇİN BEN MİNİK KÖFTELİ ÇORBA ADINI KOYDUM. TARİFİNE GELİNCE...

MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN
  • 100 GR KIYMA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI KADAR KURU SOĞAN RENDESİ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

ÇORBA İÇİN

  • 1 FİNCAN ARPA ŞEHRİYE (BEN TUTMAÇ HAMURU KULLANDIM)
  • BİR KÜÇÜK BOY PATATES (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • BİR KÜÇÜK BOY HAVUÇ (KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • YARIM YEMEK KAŞIĞI UN
  • TUZ, NANE
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KÖFTE MALZEMELERİMİZLE KÖFTE YOĞRULUR. NOHUT KADAR MİNİK KÖFTELER YAPILIR. DAHA SONRA BİR TENCEREYE SICAK SU KONUR. HAVUÇLAR PİŞMEYE BIRAKILIR. ARKA ARKAYA ARPA ŞEHRİYELER, PATATES VE KÖFTELER İLAVE EDİLİR. HEPSİNİN PİŞTİĞİNDEN EMİN OLUNCA BİR KAPTA YOĞURT,UN VE TUZ ÇIRPILIR KESİLMEMESİ İÇİN KAYNAYAN ÇORBANIN SUYUNDAN İLAVE EDİLİR. HIZLA KARIŞTIRARAK TENCEREYE İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA ATEŞTEN ALINIR. BU ARADA BİR TAVADA TEREYAĞ, SIVIYAĞ VE NANE YAKILIR. ÇORBANIN ÜZERİNE İLAVE EDİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: HAVUÇ VE PATATES YERİNE HAŞLANMIŞ NOHUT KOYARAKDA YAPIYORUM BU ÇORBAYI. ODA ÇOK NEFİS OLUYOR. TERCİH SİZE KALMIŞ HANGİSİNİ DENEMEK İSTERSENİZ....

11 Haziran 2009 Perşembe

TIĞ İŞİ KIZ HIRKA

BİRAZDA ÖRGÜ.....


DAYIMIN KIZINA DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ ÖRDÜM BU HIRKAYI... NETTE YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARIM SONUCU ORDAN BURDAN BİŞEYLER KAPTIM TABİ KENDİ UYDURUKÇULUĞUMUDA KATTIM ORTAYA BU ÇIKTI. 8-12 YAŞ ARASI KIZ ÇOCUĞU OLANLAR RAHATLIKLA KOLAYCA YAPABİLİRLER....

10 Haziran 2009 Çarşamba

TENCEREDE KAKAOLU TOP KEK


YİNE BİR OKTAY USTA TARİFİ... İLK DENERKEN BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI TAHMİN ETMİYORDUM AÇIKÇASI... AMA ŞİMDİ MÜPTELASI OLDUM DİYEBİLİRİM. HEM KOLAY HEM LEZZETLİ. ACİL MİSAFİRİNİZ İÇİN GÜZEL BİR TARİF GELİYOR ŞİMDİ....
MALZEMELER
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SÜT
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 3 ÇAY BARD UN
  • 1 PK KAKAO

YAPILIŞI

YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. DAHA SONRA KURU MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. YAĞLANMIŞ ÇAY FİNCANLARINA YADA KÜÇÜK KASELERE DÖKÜLÜR. PİLAV TENCERESİNE 2 PARMAĞA YAKIN SICAK SU KONUR. KASELER TENCEREYE YERLEŞTİRİLİR. TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR. 25 DK KAPAĞI AÇMADAN ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR. 25 DK SONUNDA ATEŞTEN ALINIR. TENCERENİN KAPAĞI AÇILIR. KASELER HEMEN ÇIKARILIR Kİ KEKİMİZ YAPIŞ YAPIŞ OLMASIN... ARZUYA GÖRE ÇİKOLATA SOSUYLA SERVİS EDİLİR... AFİYET OLSUN....

NOT: BU TARİFTEN RESSİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ KASELERDEN 10 KEK ÇIKIYOR. KASENİN YARISINA KADAR KEK HAMURU KOYMANIZI ÖNERİRİM YOKSA TAŞAR. KEK PİŞERKEN TENCERENİN KAPAĞININ ALTINA KAĞIT HAVLU KOYARSANIZ PİŞME ESNASINDAKİ BUHARI ÇEKECEĞİ İÇİN KEKLERİNİZ ISLANMAYACAKTIR....


9 Haziran 2009 Salı

AKITMA (KREP)



BİZ AKITMA DİYE BİLİRİZ BU LEZZETİ... AMA YABANCILARDAN KREP ADI BİZEDE YANSIDI. ARASINDA FARK YOK BİLDİĞİM KADARIYLA. AKITMANIN MAYALISINI YAPANLARDA VAR TABİ. OZAMAN TARİFİNDE FARK OLABİLİR. AMA BEN SİZE BİZİM YAPTIĞIMIZ TARİFİ VERMEK İSTEDİM...



MALZEMELER


  • 1 YUMURTA

  • 1 SU BARDAĞI SÜT

  • TUZ

  • 1 ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA KARBONAT

  • ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI


YUMURTA TUZ İLE ÇIRPILIR. SÜT İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA AZAR AZAR UN İLAVE EDİLİR. BOZA KIVAMINDA YADA SIVI KEK KIVAMINDA Bİ HAMUR ELDE EDİLİR. TEFLON TAVA KIZDIRILDIKTAN SONRA AZ BİŞEY SIVI YAĞ GEZDİRİLİR. BİR KEPÇE HAMUR DÖKÜLÜR. TAVAYA YAYDIRILIR. HAMURUN ÜST KISMI KURUYUNCA ÇEVRİLİR. DİĞER TARAFIDA KIZARINCA TAVADAN ALINIR. HAMUR BİTENE KADAR AYNI İŞLEME DEVAM EDİLİR. AFİYET OLSUN...









8 Haziran 2009 Pazartesi

NOHUTLU BUĞDAYLI SERİN ÇORBA

BU ÇORBAYI İLK OLARAK OKTAY USTADA GÖRDÜM. DAHA SONRA SİTESİ OLAN BİRÇOK ARKADAŞIMDADA GÖRÜNCE SICAK HAVALARDA DENEMEK İSTEDİM. BEN BEĞENDİM BAKALIM SİZ BEĞENECEKMİSİNİZ....



MALZEMELER


  • 1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT
  • 2 KASE HAŞLANMIŞ AŞURELİK BUĞDAY
  • 2 KASE YOĞURT
  • TUZ
  • TAZE NANE

YAPILIŞI

YOĞURDU SU İLE ÇIRPARAK KOYU AYRAN KIVAMINA GETİRİYORUZ. BUĞDAY VE NOHUTU İLAVE EDİYORUZ. ARZU ETTİĞİNİZ MİKTARDA NANELERİ İNCE KIYIP İLAVE EDİYORUZ. SOĞUK SERVİS EDİYORUZ.. AFİYET OLSUN...

3 Haziran 2009 Çarşamba

DIZMANA

MALZEMELER
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞ MAYA
  • 4 SU BARDAĞI ILIK SU
  • TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN
  • SIVI YAĞ
  • 1 KG KADAR YOĞURT
  • 2 YUMURTA

YAPILIŞI

YAŞMAYA, SU, TUZ VE UNLA KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YOĞURUYORUZ. MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. SICAK ODADA 1 SAATTE MAYALANIYOR HAMUR. MAYALANAN HAMURDAN KÜÇÜK CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP ARAKLIKSIZ YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ. DAHA SONRA TOPLARIN ÜSTÜNE 3 PARMAĞIMIZLA BASTIRIYORUZ. SIVI YAĞ GEZDİRİP MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. YARIM SAAT KADAR MAYALANINCA ÜZERİNE YOĞURT VE YUMURTAYI ÇIRPIP DÖKÜYORUZ. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

2 Haziran 2009 Salı

KABAK DOLMASI

MALZEMELER
  • 5-6 AD KABAK
  • 1 SU BARD KIRIK PİRİNÇ
  • 100 GR KIYMA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI KARIŞIMI
  • 1 DOMATES (KABUĞU SOYULUP KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • SIVI YAĞ
  • TUZ, NANE, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA İLE HAZIRLANMIŞ SALÇALI SU
  • AZ MİKTARDA SIVI YAĞ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KABAKLAR KABAK OYUCUNUN KIRTIKLI BIÇAK KISMIYLA SOYULUR. DAHA SONRA İKİYE KESİLİR. ORTALARI OYULUR. YIKANIR. TERS KAPATILIP SÜZÜLÜR. ÖTE YANDA DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIP İÇ MALZEME HAZIRLANIR. KABAKLARIN İÇ KISIMLARINA TUZ SERPİLİR. İÇ MALZEME DOLDURULUR. TENCEREYE DİZİLİR. KABAKLARIN HİZASINDA SALÇALI SU KONUR. TEKRAR ÜZERİNE AZ MİKTARDA SIVI YAĞ GEZDİRİLİR. KISIK ATEŞTE KAPAĞI KAPALI ŞEKİLDE EN AZ 1 SAAT PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

1 Haziran 2009 Pazartesi

PORSİYONLUK KADAYIFLI SAKIZLI MUHALLEBİ

GEÇENLERDE GELEN MİSAFİRLERİM İÇİN KADAYIFLI MUHALLEBİ YAPTIM. KALABALIK MİSAFİR AĞIRLAYACAĞIM İÇİN FIRIN TEPSİME İKİ ÖLÇÜ TATLI YAPMAYI UYGUN BULDUM. MALZEME TEPSİYE FAZLA GELECEK GİBİ GELDİ VE BİR MİKTARINI RESİMDEKİ GİBİ KASELERE KOYDUM. PORSİYONDA MUHALLEBİ MİKTARI DAHA FAZLA. BENDE SÜTLÜ TATLILARI ÇOK SEVDİĞİM İÇİN BU ŞEKİLDE DAHA HOŞUMA GİTTİ. SİZEDE DEĞİŞİK BİR FİKİR VERİR DİYE YAYINLAMAK İSTEDİM. YAPILIŞINA GELİNCE...
MALZEMELER
İLAVE OLARAK MUHALLEBİYİ ÇIRPMA AŞAMASINDA DAMLA SAKIZI İLAVE EDİYORUZ.
YAPILIŞI
AYNI ŞEKİLDE YAPIYORUZ. TEK FARK KASELERE KONMASI. KASENİN ALT KISMINA KAVURDUĞUMUZ KADAYIFTAN BİR MİKTAR KOYUYORUZ. ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ MUHALLEBİ KOYUYORUZ. ONUN ÜZERİNE TEKRAR KAVRULMUŞ KADAYIF KOYUYORUZ. TARÇINLA SÜSLÜYORUZ. AFİYET OLSUN...

BUDA MİSAFİRLERİME YAPTIĞIM TATLIM. ÜZERİNE STREÇ FİLM KAPATTIKTAN SONRA FOTOĞRAF ÇEKTİĞİM İÇİN BİRAZ PARLADI.
Blog Widget by LinkWithin