30 Eylül 2009 Çarşamba

KOLAY YAŞ PASTA

RAMAZAN AYININ SON GÜNLERİNDE TEYZEME İFTARA GİDERKEN ELİ BOŞ GİTMEMEK İÇİN YAPMIŞTIM BU PASTAYI. HEM HAFİF HEM LEZZETLİ HEMDE PRATİK BİR TARİF İSTERMİSİNİZ? E BUYRUN OZAMAN...

MALZEMELER

KEK İÇİN
  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • YARIM ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE

  • 1 SU BARD ŞEKERLİ SOĞUK SÜT
  • 1 PK KREM ŞANTİ (1 SU BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
  • ÇİKOLATA SOSU (PAKETTEKİ TARİFE GÖRE PİŞİRİLMİŞ)
  • İSTEDİĞİNİZ MEYVE DİLİMLERİ

YAPILIŞI

KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. DAHA SONRA SÜT VE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİR. EN SON KABARTMA TOZU VE UN İLAVE EDİLİR. BOZA KIVAMINDA KEK MALZEMEMİZ OLUNCA YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KEKİN İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA ŞEKERLİ SOĞUK SÜTLE ISLATILIR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE KREM ŞANTİ ÇIRPILIR VE SÜRÜLÜR. DİLİMLENİR. DİLİMLERİN ÜSTÜ ÇİKOLATA SOSU VE MEYVELERLE SÜSLENİR. 1 SAATE KADAR SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BEN ÇİKOLATA SOSUNU KENDİM PİŞİREREK YAPTIM. AMA SİZ HAZIR SIVI ÇİKOLATA SOSUDA KULLANABİLİRSİNİZ. ÇİKOLATA SOSU KULLANMAK İSTEMESSENİZ SADECE MEYVEYLEDE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. BEN, MEYVE OLARAK ŞEFTALİ, ERİK, AHUDUDU VE ÜZÜM KULLANDIM. SİZ İSTEDİĞİNİZ MEYVELERİ KULLANABİLİRSİNİZ...

29 Eylül 2009 Salı

YOĞURTLU KÖZLENMİŞ PATLICAN BİBER SALATASI

BEN ÇOK SEVEREK YAPARIM BU SALATAYI. SEVEREKTE YERİZ. TARİFİNİ SİZİNLE DE PAYLAŞMAK İSTEDİM. DENEMEYEN VARSA TAVSİYE EDERİM...

MALZEMELER
  • 2 AD KÖZLENMİŞ KÜP DOĞRANMIŞ PATLICAN
  • 1 AD KÖZLENMİŞ KÜP DOĞRANMIŞ KIZMIZI YAĞ BİBERİ
  • 1 AD KÖZLENMİŞ KÜP DOĞRANMIŞ YEŞİL YAĞ BİBERİ
  • 1 KASE KOYU YOĞURT
  • 1-2 DİŞ SARIMSAK (MİNİK DOĞRANMIŞ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (KIYILMIŞ)
  • TUZ

YAPILIŞI

YOĞURT VE SARIMSAK BİR KABA ALINIR ÇIRPILIR. MAYDONOZ VE TUZ İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. KÖZLENMİŞ SEBZELER KATILIP TEKRAR KARIŞTIRILIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

24 Eylül 2009 Perşembe

(KORNİŞON) SALATALIK TURŞUSU VE KARIŞIK TURŞU

Kış geldi çattı... Hele bugünlerdeki soğuklara bakarsak, kışın ortasındamıyız diye düşünüyor insan... Bir diğer kış hazırlığımda tabiki turşularım...
Minik salatalıklardan küçük pet şişelere sadece salata turşusu kurdum. Yaklaşık 20 günde oluyor. Yemek istediğimizde pet şişeyi kesiyorum. Suyuyla birlikte kavanoza alıyorum. Dolapta bitene kadar tutuyorum. Emin olun hazır aldığınız kornişonlardan farkı olmuyor.
Karışık turşuma gelince:
Ben, biber çeşitleri, salatalık, lahana, havuç çok azda taze fasülye koydum. Ama siz karnıbahar, yeşil domates, patlıcan vb koyabilirsiniz. Bütün malzemeleri yıkadım doğradım. Turşu bidonuma sırayla bastırarak koydum. Bidonu sıkı sıkıya tam olarak doldurdum.
Şimdi gelelim diğer hususlara... Karışık turşu malzemelerimi doldurduktan sonra, en üste 10-15 tane kadar nohut koydum. Turşu suyunun (sümüksü) uzamasını engelliyormuş. Salatalık turşumada, karışık turşumada iri doğranmış sarımsaklar koydum. Karışık turşusunun üzerine kereviz yapraklarıda koymak mümkün...
İKİ TURŞUMUN SUYUNUDA AYNI ŞEKİLDE HAZIRLADIM. YAPTIĞINIZ TURŞULARINIZA BU SUYU GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YAPABİLİRSİNİZ. TUTMASI GARANTİ...
  • 1 lt su
  • 1 su bard sirke
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

ARZU ETTİĞİNİZ KADAR KATLAYARAK ÇOĞALTABİLİRSİNİZ...













KIŞLIK BİBERLER


BUGÜNLERDE BİR REHAVET İÇİNDEYİM... NEDENSE CANIM HİÇ BLOĞUMLA İLGİLENMEK İSTEMEDİ... ARAYA BAYRAM TATİLİ, RAHATSIZLIĞIM GİRDİ. BİR ARA BLOGLARA GİRİLMEDİ FALAN DERKEN UZAK KALDIM O YÜZDEN HERHALDE... HALİYLE ARŞİVİM OLDUKÇA KABARDI... ŞİMDİ BUNLARI PAYLAŞMA ZAMANI... ÖNCELİKLE MEVSİM BİTMEDEN KIŞ İÇİN YAPTIĞIM HAZIRLIKLARI PAYLAŞMAK İSTİYORUM...


KIŞ İÇİN DOLMA BİBER VE SİVRİ BİBER KOYDUM. ÖZELLİKLE HORMONSUZ TARLA BİBERİ TERCİH EDEREK ALDIM. KIŞIN HEM HORMONSUZ, HEMDE PRATİK OLUYOR... BU KONUYLA İLGİLİ SÖYLEMEM GEREKEN BİR KAÇ HUSUS VAR. İSTER DOLMA BİBER İSTER SİVRİ BİBER KULLANIN, DONDURUCUDAN ÇIKARDIĞINIZDA SALINMASINI BEKLEMEDEN DİREK KULLANIN Kİ TAZEDEN FARKI OLMASIN... İKİNCİ HUSUSDA ÇEVREMDEKİ KİŞİLERDEN DUYDUĞUM TECRÜBELERİME DAYANARAK SÖYLÜYORUM. DONDURUCUNUZ NO FROST DEĞİLSE BİBERLERDE İYİ SONUÇ ALAMAYABİLİRSİNİZ. O YÜZDEN, DONDURUCUNUZ NO FROST DEĞİLSE, ÇİĞ BİBER KOYMANINIZI ÖNERMİYORUM. AMA KIZARTMA OLARAK SİVRİ BİBERLERİNİ KIZARTIP KOYANLAR VAR... O ŞEKİLDE DENEYEBİLİRSİNİZ...


MALZEMELER

  • 2 KG DOLMALIK BİBER

YAPILIŞI


DOLMA BİBERLERİ ALIYORUM. ÇEKİRDEKLİ KISIMLARINI ÇIKARTIP YIKAYIP, TAMAMEN SÜZÜLMESİ İÇİN BEKLETİYORUM. DAHA SONRA MÜMKÜN OLDUĞUNCA İÇ İÇE GEÇİRİP POLETLEYİP DONDURUCUYA ATIYORUM... DAHA ÖNCELERİ TUZLAMIYORDUM. YENGEM TUZLAYIP KOYDUĞUNU SÖLEDİ. BU SENE BENDE ÖYLE DENEDİM. NASIL YAPACAĞINIZ KONUSUNDA KARAR SİZİN... DOLMA YAPARKENDE İÇ MALZEMENİZİ HAZIRLAYIP DONUK BİBERLERİ DONDURUP İSTER FIRINDA İSTER TENCERDE PİŞİREBİLİRSİNİZ...



SİVRİ BİBERLERİDE TURŞULUK BİBER GİBİ SAPLARINI KESİYORUM. YIKAYIP SUYUNU SÜZÜP POŞETLİYORUM. KIŞIN KÖFTE VB KIZARTMANIN YANINA BUZLUKTAN ÇIKARIP, KIZGIN YAĞA ATIP, DİREK KIZARTIYORUM. (BURDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS BİBERLERİN BUZUNUN SALINMASINI BEKLEMEDEN KIZARTMAK. YOKSA KARARIYOR. TAZE GİBİ OLMUYOR.) KIŞIN YAPTIĞINIZ YEMEĞİN İÇİNE BİBER GEREKİRSE BİR BİBER ÇIKARIP HEMEN BUZLUYKEN KIRIP YEMEĞİNİZE KATABİLİRSİNİZ...



23 Eylül 2009 Çarşamba

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

GEÇMİŞ RAMAZAN (ŞEKER) BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN... GEÇTİ EVET BİLİYORUM AMA ÖNCE BENİM RAHATSIZLIĞIM, SONRADA BLOĞUMDA OLUŞAN SORUNLAR NEDENİYLE SİTEME BİR TÜRLÜ GİREMEDİM... SİZİNLE BULUŞMAK BUGÜNE NASİPMİŞ... HERKESE SAĞLIK, MUTLULUK VE HUZUR DİLİYORUM... NİCE BAYRAMLARA...

ŞEKERPARE

MALZEMELER

HAMURU İÇİN
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • 1 ÇAY BARD İRMİK
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ŞERBET TARİFİ

  • 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 3 SU BARD SU
  • ÇEYREK LİMON

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ŞERBET KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK TOPLAR YAPILIR. TEPSİYE DİZİLİR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. ORTALARINA FINDIK BASTIRILIR. 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARILIR. ILININCA, ILIK ŞERBET DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKİNCE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...


İZMİR KÖFTE

MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN

  • 500 GR KIYMA
  • 1 AD SOĞAN RENDESİ
  • 3 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK, KİMYON
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • 1 YUMURTA SARISI

DİĞER MALZEMELER

  • 4 AD BÜYÜK PATATES
  • 2 AD BİBER
  • 2 AD DOMATES
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • ÇEYREK PK MARGARİN

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KÖFTE MALZEMELERİYLE KÖFTE YOĞRULUR. PARMAK ŞEKLİ VERİLİR. TEPSİYE DİZİLİR. PATATESLER SOYULUR, ELMA DİLİM ŞEKLİNDE DOĞRANIR. SIVIYAĞLA VE TUZLA KARIŞTIRILIR, BAŞKA BİR FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KÖFTELERİN ÜZERİNE FIRINDA KIZARAN PATATESLER DİZİLİR. ÜZERİNE BİBER VE DOMATES DİLİMLERİ DİZİLİR. BİR TENCEREDE MARGARİN VE SALÇA KAVRULUR. SU İLAVESİYLE SALÇALI SOS KAYNATILIR. TEPSİYE DÖKÜLÜR. TEKRAR FIRINA VERİLİR. YARIM SAAT DAHA PİŞİRİLDİKTEN SONRA SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: NORMALDE BU YEMEK PATATES VE KÖFTE YAĞDA KIZARTILARAK YAPILIR. AMA BEN DAHA HAFİF OLMASI İÇİN BU ŞEKİLDE FIRINDA PİŞİRİYORUM. TERCİH SİZE KALMIŞ...

MİNİK KÖFTELİ SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN
  • 150 GR KIYMA
  • TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
  • ÇOK AZ SOĞAN RENDESİ

SEBZELERİ İÇİN

  • 1 AD HAVUÇ (MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 AD PATATES (MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 AVUÇ BEZELYE (YADA BROKOLİ)

DİĞER MALZEMELER

  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • ÇEYREK BULYON
  • TUZ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME YOĞURT

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KÖFTE MALZEMELERİYLE KÖFTE YOĞRULUR. NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE KÖFTELER ELDE EDİLİR. BİR TENCEDE SU KAYNATILIR. ÖNCE HAVUÇLAR SONRA KÖFTELER DAHA SONRA PATATESLER VE EN SON BEZELYELER SIRAYLA İLAVE EDİLİR. TAM OLARAK PİŞMELERİNE YAKIN BİR TENCEREDE YAĞLARLA UN KAVRULUR. KAYNAYAN ÇORBAYA KATILIR. BAHARATLAR VE TUZ İLAVE EDİLİR. EN SON OLARAKTA (KESİLMEMESİNE DİKKAT EDİLEREK) YOĞURT ÇIRPILIR İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KAYNATTIKTAN SONRA OCAKTAN ALINIR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

13 Eylül 2009 Pazar

FIRINDA KIYMALI BİBER DOLMASI

ASLINDA DOLMA AYNI DOLMA AMA PİŞİRİLME AŞAMASI FARKLI... ELBETTEKİ DAHA LEZZETLİSİ... FIRINDA PİŞEN HERŞEY ÇOK DAHA LEZZETLİ GELİYOR BANA...

MALZEMELER
  • YARIM KG DOLMA BİBER
  • 100-150 GR KIYMA
  • 1 KASE KIRIK PİRİNÇ
  • 1 AD KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • SIVIYAĞ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, NANE
  • SOS İÇİN SALÇA VE SICAK SU
  • 1 AD KABUKLARI SOYULUP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES

YAPILIŞI

BİBERLERİN TOHUMLU BÖLGELERİ ÇIKARILIR. YIKANIR. TUZLANIR. DİĞER MALZEMELER, DOMATES HARİÇ KARIŞTIRILARAK İÇ MALZEMESİ HAZIRLANIR. BİBERLER DOLDURULUR. FIRIN TEPSİSİNE, AÇIK TARAFLARI BİRBİRİNE BAKACAK ŞEKİLDE DİZİLİR. KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLER ÜZERİNE SERPİŞTİRİLİR. TEKRAR SIVI YAĞ GEZDİRİLİR. SALÇALI SU YAPILIR. DOLMALARIN BİTİŞ HİZASINA GELECEK KADAR KONUR. 200 C FIRINA KONUR. BİR TARAFI KIZARINCA KAŞIK YARDIMIYLA ÇEVRİLİR. DİĞER TARAFI KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: KIYMALI SEVMEYENLER ZEYTİNYAĞLI YAPIP AYNI ŞEKİLDE PİŞİREBİLİRLER...

11 Eylül 2009 Cuma

İFTAR DAVETİ SOFRAM -3-


GEÇTİĞİMİZ CTESİ EŞİMİN AİLESİ İÇİN HAZIRLADIĞIM İFTAR SOFRASI... MENÜDE NELER Mİ VARDI?... İFTARİYELİKLER



MİNİK KÖFTELİ SEBZE ÇORBASI


İZMİR KÖFTE


ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE (TARİFİ İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN)


FIRINDA KIYMALI BİBER DOLMASI


NOHUTLU PİLAV YANINDA SERVİS ETTİĞİM TAVUK HAŞLAMA


ORTADA HERSE KENARLARDA PEYNİRLİ BİBER SARMASI


DOMATES SALATASI

ŞEKER PARE (YANINDA DONDURMAYLA SERVİS ETTİM)



MEYVE SALATASI


10 Eylül 2009 Perşembe

PEYNİRLİ KÖZ BİBER SARMASI

YİYEN HERKESİN BEĞENDİĞİ, DENEMEYENLERE TAVSİYE EDECEĞİM BİR İKRAM... TARİFİ HEMEN AŞAĞIDA...
MALZEMELER
  • 1 KG KIRMIZI YEŞİL KARIŞIK YAĞ BİBERİ
  • 250 GR BEYAZ PEYNİR
  • 1 FİNCAN İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • ÇEYREK DEMET İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ
  • ZEYTİNYAĞ
  • ÇOK AZ TUZ

YAPILIŞI

BİBERLER KÖZLENİR. KABUKLARI SOYULUR. ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARILIP TEMİZLENİR. ÖTE YANDA PEYNİR, CEVİZ VE MAYDONOZ KARIŞTIRILIR. BİBERLERİKİYE AYRILIR. GENİŞ TARAFINA PEYNİRLİ KARIŞIMDAN KONUP SARILIR. SERVİS TABAĞINA ALINIR. KIRMIZI BİBERE YEŞİL, YEŞİL BİBERE KIRMIZI BİBERDEN ŞERİTLER SARILIR. ÜZERİNE ÇOK AZ TUZ SERPİLİR. ZEYTİNYAĞ GEZDİRİLİR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...


ERİTME TARHANA ÇORBASI


İFTAR MASAMDAKİ HALİNİ FOTOĞRAFLAYAMADIĞIM İÇİN, ARŞİVİMDE BULUNAN (FOTOĞRAF MAKİNEM YOKKEN CEP TLF ÇEKTİĞİM İÇİN RESİM KALİTESİ KÖTÜ OLAN) BU FOTOĞRAFLA TARİFİMİ YAYINLAMAK İSTEDİM...
MALZEMELER
  • 1 ÇAY FİNCANI TARHANA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • TUZ
  • ARZUNUZA GÖRE NANE KULLANABİLİRSİNİZ

YAPILIŞI

TARHANA BİR KABA ALINIR. ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SOĞUK SU KONUR. 1 SAAT KADAR DİNLENDİRİLİR. ELLE YADA BLENDERLA EZİLİR. TENCEREYE YAĞLAR VE SALÇA ALINIR. SALÇA KAVRULUNCA ÜZERİNE SU İLAVE EDİLİR. ARDINDAN ERİTTİĞİMİZ TARHANA İLAVE EDİLİR. TUZ İLAVESİYLE KARIŞTIRARAK KAYNATILIR. KIVAMINI İSTEDİĞİNİZ HALE GETİRMEK İÇİN KAYNATIRKEN SICAK SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ İLE, SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

İFTAR DAVETİ SOFRAM -2-

BU SOFRADA EŞİMİN İŞ ARKADAŞLARI İÇİN HAZIRLADIĞIM SOFRA... DOMATES SALATASI ÇOK ÇABUK SULANDIĞI İÇİN GENELDE SON DK YAPARIM VE O YÜZDEN SOFRADA FOTOĞRAFI YOK...
NOT: DAHA ÖNCE TARİFİNİ YAYINLADIĞIM YEMEKLERİMİN ADINI DEĞİŞİK RENKLE BELİRTTİM. ÜZERİNE TIKLARSANIZ TARİFE ULAŞABİLİRSİNİZ...


  • İFTARİYELİKLER



  • ÇORBA OLARAK ERİTME TARHANA ÇORBASI YAPTIM, ÜZERİNE KAŞAR RENDESİYLE SERVİS ETTİM... (FOTOĞRAF ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM)








  • APERATİF OLARAK MASADA, PEYNİRLİ KÖZ BİBER SARMASI SUNDUM

  • VE AYRICA DOMATES SALATASI

  • TATLI OLARAK SÜTLÜ KADAYIF ÜZERİNE DONDURMA (ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ AMA :) FOTOĞRAF ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM:)) )

  • VE MEYVE TABAĞI

9 Eylül 2009 Çarşamba

DOĞUM GÜNÜ PASTASI



GEÇTİĞİMİZ CTESİ EŞİMİN DOĞUM GÜNÜYDÜ. EŞİMİN AİLESİNİ İFTAR YEMEĞİNE DAVET ETTİM VE YEMEĞİN ARDINDAN BU PASTAYLA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIK... GÜZEL VE ESPRİLİ BİR SÜPRİZ OLDU... İFTAR DAVET SOFRALARIMA BİR ARA VERİP BU PASTAYI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM...


ELİMDE YETERLİ MALZEMEM OLMADIĞI İÇİN, UZUN ARAŞTIRMALARIM SONUCU BULDUĞUM OYUN HAMURU TARİFİYLE, EVDEKİ VE ELDEKİ İMKANLARLA (MALZEMELERLE) BUNU YAPABİLDİM... ŞEKER HAMURLU PASTALARIN YANINDA LAFI BİLE EDİLEMEZ AMA İSTEDİĞİM ESPRİYİ YAKALADI VE YERİNİ BULDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM. UYKUCU KOCALARINA YAPMAK İSTEYENLER İÇİN İŞTE TARİFİ...


MALZEMELER


KEK İÇİN

  • 4 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 5 FİNCAN UN

KREMA İÇİN

  • 1 PK PASTA KREMASI (PAKETİN ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANACAK)
  • 1 PK KREM ŞANTİ (PAKETİN ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANACAK)

OYUN HAMURU İÇİN

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SU
  • 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
  • FINDIK KADAR TEREYAĞ
  • 1 YEMK KAŞIĞI DAHA NİŞASTA
  • İSTENİLEN RENKLERDE GIDA BOYASI

YAPILIŞI


KEK İÇİN, YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR. SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. UN VE KABARTMA TOZU EKLENİP KARIŞTIRILIR. BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNE YAYILIR. 180 C FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİLİR.


KREMA İÇİN, PAKETİN ÜZERİNDEKİ TARİFLERE GÖRE ŞANTİ VE PASTA KREMASI BİRLİKTE ÇIRPILIR.


OYUN HAMURU İÇİN, 2 YEMEK KAŞIĞI SUYA 1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA 1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ VE FINDIK KADAR TEREYAĞ KONUR. OCAĞA ALINIR. PİŞİRİLİR. SOĞUTULUR. 1 YEMEK KAŞIĞI DAHA NİŞASTA İLAVE EDİLİR. YOĞRULUR. İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE PARÇALARA AYRILIR. PARÇALAR İSTENİLEN RENKLERDE GIDA BOYASIYLA YOĞRULUR. ŞEKİL VERİLİR.


KEK SOĞUYUNCA İKİ KATLI OLACAK ŞEKİLDE KESİLİR. BİRİNCİ KAT, ARASINA KREMA KONULURAK YAPILIR. KREMAYLA KAPLANIR. İKİNCİ ÜZERİNE KONUR. ARASINA VE ÜZERİNE KREMA KAPLANIR. İSTENİLEN ŞEKİLDE SÜSLENİR. YAPTIĞIMIZ FİGÜR YERLEŞTİRİLİR. EN AZ 2-3 SAAT SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: OYUN HAMURU TARİFİYLE YAPTIĞINIZ ŞEYLER MALESEF LEZZETLİ OLMADIĞI İÇİN YENMİYOR. AMA FİGÜR ÇALIŞMAK İÇİN UYGUN...

BÜLBÜL KONAĞI TATLISI


MALZEMELER


HAMURU İÇİN
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA (BEYAZI ÜSTÜNE AYRILACAK)
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN

  • 3 SU BARD SU
  • 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER
  • BİR İKİ DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ŞERBET KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR. YUMURTA BEYAZI HARİÇ TÜM HAMUR MALZEMESİYLE HAMUR YOĞRULUR. İKİYE AYRILIR. MERDANE YARDIMIYLA 1 CM'DEN İNCE AÇILIR. BÜYÜK ÇAY BARD YARDIMIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR. YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. DİĞER HAMURDA AYNI ŞEKİLDE AÇILIR. AYNI ŞEKİLDE KESİLDİKTEN SONRA YUVARLAKLARIN ORTASINA KOLA ŞİŞESİ KAPAĞIYLA BİR YUVARLAK DAHA KESİLİR. BU YUVARLAKLAR, FIRIN TEPSİSİNE DİZDİĞİMİZ YUVARLAKLARA YUMURTA BEYAZI SÜRÜLEREK YAPIŞTIRILIR. ORTALARINA FINDIK VEYA BÜTÜN CEVİZ KONDUKTAN SONRA ÜZERİNE YUMURTA BEYAZI SÜRÜLÜP, 180 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. TATLIMIZ ILININCA ŞERBETİ DÖKÜLÜR. BEN DONDURMAYLA SERVİS ETTİM, SİZİN SERVİS TERCİHİNİZ SİZE KALMIŞ... AFİYET OLSUN...

KIYMALI LAZANYA (MAKARNA)


SOFRAMDA BÜYÜK SERVİS TABAĞINDA, PİLAV VE TANDIRIN YANINDA BİRER DİLİM SERVİS ETTİM. ÇOK BEĞENİLEREK YENDİ. ASLINA BAKARSANIZ YEMEKLERİMİN HEPSİ ÇOK BEĞENİLDİ. (Kİ BENİM AİLEME YEMEK BEĞENDİRMEK ZORDUR. BİLEN BİLİR:)) ) AMA OKADAR KÖTÜ FOTOĞRAFLAYABİLDİMKİ METHETMEYE DİLİM VARMIYOR:)) TARİFLERDEN MEMNUN KALIRSANIZ DENERSİNİZ UMARIM...


MALZEMELER


  • 1 KUTU LAZANYA MAKARNA

İÇ MALZEMESİ İÇİN

  • 400 GR KIYMA
  • 1 BÜYÜK BOY SOĞAN
  • KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER, TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

BEŞAMEL SOS İÇİN (2 PAKET HAZIR BEŞAMEL SOSDA KULLANABİLİRSİNİZ)


  • 4 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 5 SU BARD SÜT
  • TUZ, KARABİBER
  • YARIM SU BARD RENDELENMİŞ KAŞAR

ÜZERİNE

  • 1 SU BARD RENDELENMİŞ KAŞAR

YAPILIŞI

İÇ MALZEMEMİZLE BEŞAMEL SOSU AYNI ANDA YAPABİLİRİZ. ÖNCELİKLE İÇ MALZEMEMİZİN YAPILIŞINI ANLATAYIM. TAVAYA KIYMAYI ALIYORUZ. İYİCE KAVURDUKTAN SONRA SALÇASINI KOYUYORUZ. KARIŞTIRIP ALTINI KAPATIP SICAKKEN ÜZERİNE SOĞANI RENDELİYORUZ. TUZUNU VE BAHARATLARINI İLAVE EDİYORUZ. BU ARADA BEŞAMEL SOS İÇİN TEREYAĞDA UNU KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUYORUZ. KARIŞTIRARAK YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ İLAVE EDİYORUZ. TUZUNU VE KARABİBERİNİ KOYUYORUZ. KAYNADIKTAN SONRA OCAKTAN ALIYORUZ. FIRIN TEPSİMİZİ VE LAZANYAMIZI ALIYORUZ. TEPSİMİZİN EN ALTINA BİR KEPÇE BEŞAMEL SOS DÖKÜYORUZ. BİR KAT LAZANYA ÜZERİNE BEŞAMEL, ÜZERİNE KIYMALI HARÇTAN YAYIYORUZ. BU ŞEKİLDE BÜTÜN MALZEMEMİZ BİTENE KADAR İŞLEME DEVAM EDİYORUZ. EN ÜSTE SADE BEŞAMEL SOS DÖKTÜKTEN SONRA KAŞAR RENDESİ GEZDİRİP 180-200 C FIRINA VERİYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

SULU KÖFTE

ASLINDA DAVET SOFRAMDAKİ GÖRÜNTÜ BU DEĞİLDİ. AMA İFTAR SAATİ İKRAM TELAŞINA DALDIĞIM VE KİMSEYİ BEKLETMEK İSTEMEDİĞİM İÇİN SERVİS FOTOĞRAFLARIM YOK MALESEF... (SOFRAMDA SERVİSİNİ OKADAR ÖZENLE HAZIRLASAMDA, DAHA SONRADAN ACELEYLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARLA İDARE EDERSİNİZ UMARIM.)

MALZEMELER

  • 500 GR KIYMA
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 1 YUMURTA SARISI
  • 1 AVUÇ KISIRLIK BULGUR
  • 1-2 AVUÇ KIRIK PİRİNÇ
  • 1'ER ÇAY KAŞIĞI KEKİK, KİMYON, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
  • TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN

YAPILIŞI

MARGARİN VE SALÇA HARİÇ TÜM MALZEME YOĞRULUR. MİNİK KÖFTELER YAPILIR. BİRBİRİNE YAPIŞMAYACAK KADAR UN SERPİLİR. SALLANARAK KÖFTELERİN HERYERİNE BULAŞMASI SAĞLANIR. BİR TENCEREDE MARGARİN VE SALÇA KAVRULUR. SICAK SU İLAVESİYLE KAYNATILIR. SU KAYNARKEN ÜZERİNE KÖFTELER İLAVE EDİLİR. KÖFTELERİN PİŞMESİ İÇİN KISIK ATEŞTE 1 SAATE YAKIN KAYNATILIR. TABAKLARA SERVİS EDİLİRKEN KÜP PATATES KIZARTMASI İLAVE EDİLİR. AFİYET OLSUN....

4 Eylül 2009 Cuma

İFTAR DAVETİ SOFRAM -1-



EPEY BİR ARA VERDİKTEN SONRA YİNE BURDAYIM. GEÇTİĞİMİZ HAFTA İFTAR YEMEKLERİYLE DOLU DOLU GEÇTİ... YORGUNUM... NEDENSE HİÇ BİRŞEY YAPMAK İSTEMİYOR CANIM... BU MİSKİNLİK BÖYLE OLMAZ DEYİP GEÇTİM PC BAŞINA SABAH SABAH... İŞTE GEÇEN HAFTA BENİM HAZIRLADIĞIM DAVET SOFRALARINDAN İLKİ...

MUTFAKTAN SERVİS YAPTIĞIM İÇİN, İFTAR SAATİ TELAŞEMDEN BAZI YEMEKLERİMİN FOTOĞRAFINI ÇEKEMEDİM... BAZILARINIDA ACELEYLE ÇEKTİM. TENCEREDE, FIRINDA, MUTFAKTA NERDE DENK GELDİYSE:))) KUSURA BAKMAYIN NE DİYEYİM:))





  • ÇORBA OLARAK TEL ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBA YAPMIŞTIM:)) FOTOĞRAFI ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM...



  • SULU KÖFTE YANINDA KÜP PATATES KIZARTMASI ( BU FOTOĞRAFI SONRADAN ÇEKTİM.)

  • ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI (FOTOĞRAF YOK)




  • KUZU TANDIR (TARİFİ İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN. DAHA ÖNCEKİ YAPIMINDAN FARKLI OLARAK KUZU KOLDAN YAPTIM. ET PİŞTİKTEN SONRA DİDİKLEDİM. KEKİK VE TUZ İLAVESİYLE TENCEREYE ALDIM. PİLAVIN YANINDA SERVİSİ VE YEMESİ DAHA KOLAY OLDU. TABİ YİNE FOTOĞRAF ÇOK KÖTÜ TENCERDEKİ HALİ)
FIRINDA OLDUĞU HER HALİNDEN BELLİ LAZANYA:)))


  • ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE (TARİFİ İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN)



    • YOĞURTLU HAVUÇ KIZARTMASI

    • DOMATES SALATASI
    • VE HERSE VARDI MASADA ONUNDA TEK FOTOĞRAFINI ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM



    • TATLI OLARAK BÜLBÜL KONAĞI YANINDA DONDURMA İLE SERVİS ETTİM




    • VE MEYVE TABAĞI







    2 Eylül 2009 Çarşamba

    KIŞLIK TAZE FASÜLYE

    MALZEMELER
    • 2 KG TAZE FASÜLYE
    • 3 AD BÜYÜK BOY DOMATES RENDESİ
    • ÇOK AZ SIVI YAĞ (KULLANMAYABİLİRSİNİZ)

    YAPILIŞI

    DOMATESLER TENCEREYE ALINIR. YAĞ KOYCAKSANIZ YAĞDA TENCEREYE KONUR. DOMATESLER KAYNAMAYA BAŞLAYINCA AYIKLANMIŞ DOĞRANMIŞ TAZE FASÜLYELER İLAVE EDİLİR. SARARINCAYA KADAR KAYNATILIR. SOĞUTULUP POŞETLENİR. DONDURUCUYA KONUR.

    KIŞLIK (KÜRDAN KEBABLIK) PATLICAN


    1,5 KG KADAR UZUN PATLICAN ALDIM. ÇİZGİLİ SOYDUKTAN SONRA 1 CM KALINLIĞINDA DİLİMLERE AYIRDIM. TUZLU SUDA BEKLETİP KIZGIN YAĞDA KIZARTTIM. KAĞIT HAVLUYLA YAĞINI ALDIKTAN SONRA SOĞUTTUM. SOĞUYAN PATLICAN DİLİMLERİNİ STREÇ FİLME SIRALADIM. ÜST ÜSTEDE KOYSANIZ ARALARINA STREÇ FİLM KOYARSANIZ YAPIŞMASINI ÖNLERSİNİZ. DAHA SONRA POŞETE SIĞCAK KADAR KATLAYIP POŞETLEDİM.

    KIŞLIK KARNIYARIK PATLICAN


    2 KG KÜÇÜK VE HEMEN HEMEN AYNI BOYDA PATLICANI ALDIM. ÇİZGİLİ SOYDUKTAN SONRA TUZLU SUDA BEKLETTİM. KIZGIN YAĞDA KIZARTIP KAĞIT HAVLU SAYESİNDE YAĞINI ALDIM. SOĞUDUKTAN SONRA TEK KULLANIMLIK 2 POŞETE AYIRDIM. BİR POŞETE 6 AD KOYDUM... YAPMAK İSTEYENLER KENDİ İSTEDİĞİ MİKTARLARDA KOYABİLİR.

    KIŞLIK BARBUNYA


    KIŞ İÇİN YAPTIĞIM HAZIRLIKLARDAN BİRİDE BU BARBUNYA FASÜLYELER... BAZILARI BARBUNYAYI AZ HAŞLAYARAK KOYUYORMUŞ DONDURUCUYA... BEN HER ZAMAN BU ŞEKİLDE KOYDUĞUM İÇİN YİNE BİLDİĞİM ŞEKİLDE KOYMAYI UYGUN GÖRDÜM.... BU ŞEKİLDE, ÇIKARIP AYNI TAZE BARBUNYA PİŞİRİR GİBİ PİŞİREBİLİYORUM...
    BUNUN İÇİN YAPMANIZ GEREKEN,
    BEN 4 KG SIRIK BARBUNYA ALDIM... SIRIK FASÜLYE OLMASI LEZZETİ AÇISINDAN ÖNEMLİ, DAHA LEZZETLİ OLUYOR... 4 KG BARBUNYANIN TANELERİNİ AYIKLADIKTAN SONRA GÜZELCE YIKADIM. SÜZGEÇTE BEKLETİP SUYUNUN SÜZÜLMESİNİ SAĞLADIM. BUZDOLABI POŞETLERİNE EŞİT MİKTARDA PAYLAŞTIRIP POŞETİN AĞZINI KAPATIP DONDURUCUYA KOYDUM...
    4 KG BARBUNYADAN, TEK KULLANIMLIK 5 POŞET KOYDUM. HERKES KENDİ İSTEDİĞİ KADAR POŞETLEYEBİLİR.
    SIRIK FASÜLYEYİ NASIL AYIRT EDİCEM DİYE BİLMEYEN VARSA ŞUNU SÖYLEYİM, SIRIK BARBUNYA KABUKLARI KIRMIZI, OTURAK BARBUNYANIN KABUKLARI DAHA BEYAZ-SARI OLUYOR...
    Blog Widget by LinkWithin