31 Ekim 2009 Cumartesi

FIRINDA PALAMUT BALIĞI

PALAMUT BALIĞI (BUZLU BALIK) FIRINDA BU ŞEKİLDE, ÇOK SEVEREK YEDİĞİMİZ BİR BALIK. DENEMEK İSTEYENLER İÇİN İŞTE TARİFİ...

MALZEMELER
  • 3 AD PALAMUT BALIĞI (BUZLU BALIK)
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 1 AD LİMON
  • SIVI YAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI

BALIKLARI BALIKÇINIZA TEMİZLETİP İKİYE BÖLDÜRÜN. YIKAYIP TUZLAYIP, UYGUN GÖRDÜĞÜNÜZ BİR FIRIN TEPSİSİNE İÇ KISIMLARI YUKARI GELECEK ŞEKİLDE DİZİN. ÜZERİNE HALKA HALKA KESTİĞİNİZ SOĞANLARI VE LİMONLARI DİZİN. AZ MİKTARDA SIVI YAĞ GEZDİRİP 200 C KIZGIN FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN. YANINDA BOL SALATAYLA, SICAK SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN...




30 Ekim 2009 Cuma

MAVİ HAŞHAŞLI POFUDUK POĞÇA



POĞÇALARLA İLGİLİ ÇOĞU KİŞİNİN BİLDİĞİ, (AMA BİLMEYENLER İÇİN) BİR ALTARNATİF BELİRTMEK İSTİYORUM. ACİL GELEN MİSAFİRLERİNİZE İKRAM ETMEK İÇİN ELİNİZİN ALTINDA HER DAİM TAZE POĞÇA BULUNSUN İSTİYORSANIZ, POĞÇALARINIZ PİŞTİKTEN SONRA TAZEYKEN, DONDURUCUYA KOYUN. İSTEDİĞİNİZ ZAMAN BUZLUKTAN ÇIKARIP, BEKLEMEDEN İSTER FIRINDA, İSTER TEFLON TAVADA ISITIP TAZE POĞÇALARINIZI İKRAM EDİP, YİYEBİLİRSİNİZ. BU POĞÇA TARİFİM DONDURUCUYA KOYMAK İÇİN İDEAL BİR TARİF. ADININ HAKKINI VERİYOR POFUDUK POFUDUK. DENEYİN BANA HAK VERECEKSİNİZ.
MALZEMELER
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • 1 SU BARD ILIK SÜT
  • 1/2 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 100 GR MARGARİN (YUMUŞAK)
  • 1 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • ALDIĞI KADAR UN
  • ÜZERİNE MAVİ HAŞHAŞ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE MARGARİN BİRAZ YOĞRULUR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER DAHA SONRA YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLEREK YUMUŞAK ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMAYA BIRAKILIR. MAYALANAN HAMURDAN İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. FIRIN TEPSİSİNDEDE MAYALANDIRILIR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. HAŞHAŞ DÖKÜLÜR. 200-220 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BU POĞÇANIN POFUDUK OLMASI İÇİN MAYALANMA AŞAMASI ÖNEMLİ. TAM OLARAK MAYALANMASINA DİKKAT EDİN...

29 Ekim 2009 Perşembe

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...

28 Ekim 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ ÇARŞAF BÖREĞİ


DAHA ÖNCE YAPILIŞINI BURDA YAYINLAMIŞTIM. BU SEFERKİ ÇARŞAF BÖREĞİM PEYNİRLİ. EVDE BULUNAN LOR, KIRIK PEYNİRLER, KALAN PEYNİRLERİ DEĞERLENDİRİP YAPABİLİRSİNİZ. YAPILIŞ AŞAMALARI AYNI. YANLIZCA İÇ MALZEMESİ PEYNİR. BEN PEYNİRE İLAVE BİRŞEY KULLANMADIM. YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN VE AFİYET OLSUN...



27 Ekim 2009 Salı

SUNUM SANATTIR


BANA GELEN BİR MAİL... BUNU SİTEMDE PAYLAŞMASAM OLMAZDI... GERÇEKTEN İLGİNÇ BİR ESPRİ YETENEĞİYLE YAPILMIŞ BİR SUNUM... :)))

TAVUK KANATLARINI BU ŞEKİLDE İKRAM ETMEK HANGİMİZİN AKLINA GELİRDİKİ :))

26 Ekim 2009 Pazartesi

FIRINDA TAVUK BUDU VE PATATES

EN SEVDİĞİM TAVUK YEMEKLERİNDEN BİRİDE BUDUR. HEM PRATİK, HEMDE BİR O KADAR LEZZETLİ. DENEMEYEN VARSA DENESİN BENCE...

MALZEMELER
  • KİŞİ SAYISI KADAR TAVUK BUT
  • PATATES
  • TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER
  • ÇOK AZ YAĞ (SIVI YAĞ YADA MARGARİN)

YAPILIŞI

PATATESLER SOYULUP, ELMA DİLİM YAPILIR. BUTLAR VE PATATESLER BAHARATLARLA VE YAĞLA KARIŞTIRILIR. FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 200 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR. SICAKKEN PİLAVLA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: İSTERSENİZ HİÇ YAĞ KOYMADANDA YAPABİLİRSİNİZ. TAVUKLAR PİŞERKEN KENDİ YAĞLARINI BIRAKIYORLAR ÇÜNKÜ...


25 Ekim 2009 Pazar

CEVİZLİ KURABİYE

BU KURABİYELERİ, P.D.Ç.S. 46 ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ NURMUTFAKTA ARKADAŞIMA YOLLUYORUM. KENDİSİNE, "KOLAY GELSİN" DİYORUM...

MALZEMELER

  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 YUMURTA (BEYAZININ YARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
  • ÜZERİ İÇİN DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

YAPILIŞI

CEVİZ HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERLE ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR YOĞRULUR. İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. ÖNCE AYIRDIĞIMIZ YUMURTA BEYAZINA, ARDINDAN CEVİZE BATIRILARAK YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 180 C KIZGIN FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. SOĞUYUP İÇİNİ ÇEKENE KADAR FIRINDA BEKLETİLİR. DAHA SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

23 Ekim 2009 Cuma

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

ISPANAKLI BÖREĞİN, İÇ HARCININ BİR KAÇ ÇEŞİT TARİFİ VAR ASLINDA. KİMİSİ KAVURUR, KİMİSİ SOĞAN KOYAR, KİMİSİDE BÖYLE BENİM YAPTIĞIM GİBİ YAPAR. İSTER HAZIR YUFKA OLSUN, İSTER EL AÇMA YUFKA, İSTER ÇARŞAF BÖREĞİ HEPSİNE AYNI İÇ HARCI KULLANABİLİRSİNİZ. BİZ BU ŞEKİLDE SEVEREK YİYORUZ, DENEMEYENLER İÇİN DENEMESİ BEDAVA :)))
MALZEMELER
  • 1 KG YUFKA
  • 1 KASE YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
İÇ MALZEMELERİ
  • YARIM KG ISPANAK (YIKAYIP İNCE DOĞRAYIN)
  • 250 GR BEYAZ PEYNİR (YADA EVDE KALMIŞ HERHANGİ BİR PEYNİR)
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KOYU YOĞURT
  • 1 YUMURTA
  • (PEYNİRİNİZ TUZSUZSA) TUZ

YAPILIŞI

İÇ MALZEMELERİMİZİ KARIŞTIRIP İYİCE BİRBİRİNE YEDİRİYORUZ. YUFKALARIMIZI AÇIYORUZ. SIVI YAĞ GEZDİRİYORUZ. İÇ MALZEMEMİZDEN SERPİŞTİRİYORUZ. İSTEDİĞİMİZ ŞEKLİ VEREBİLİRİZ. BEN BU SEFER KOL BÖREĞİ ŞEKLİNDE YAPTIM. FIRIN TEPSİSİNE KOYUYORUZ. ÜZERİNE YUMURTA VE YOĞURTU ÇIRPIP DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

21 Ekim 2009 Çarşamba

ÇİKOLATA SOSLU ELMALI TOPLAR

PRATİK BİR TATLI ARAYANLAR İÇİN İDEAL BİR TARİF. 10 DK DA HAZIR ELİNİZİN ALTINDA. TAMAMEN UYDURMASYON, ELİMİN ALTINDAKİ MALZEMELERLE ORTAYA ÇIKMIŞ BİR TATLI...
HEMEN YEMEK İÇİN ACELE EDİNCE FOTOĞRAFIMIN KALİTESİ PEK İYİ OLMADI. UMARIM HOŞGÖRÜRSÜNÜZ.
BU TARİFİMİ PEMBE TATLAR'IN BİSKÜLİ PASTALAR ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM. KENDİSİNE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...

MALZEMELER
  • 1 PK PETİBÖR BİSKÜİ (YADA EVDEKİ HERHANGİ BİR BÜSKÜİ)
  • 1 AD ELMA RENDESİ (YOKSA HERHANGİ BİR MEYVE KULLANABİLİRSİNİZ)
  • 1 ÇAY BARD CEVİZ İÇİ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KAKAO
  • ÜZERİNE PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATA SOSU

YAPILIŞI

BİSKÜİLER ROBOTTA UN HALİNE GETİRİLİR. PİŞİRİLEN ÇİKOLATA SOSUNUN YARISI, ELMA RENDESİ VE CEVİZ İÇİ İLE BİR KABA ALINIP, YOĞRULUR. İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. (KIVAMI TUTTURMAK İÇİN BİSKÜİ İLAVE EDİLEBİLİR.) ÜZERİNE KALAN ÇİKOLATA SOSU İLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

MISIR UNLU HAMSİ TAVA

UZMANLAR HAFTADA EN AZ 2 KERE BALIK YEMEMİZİ ÖNERİYORLAR. İKİ KERE OLMASADA HAFTADA BİR KERE YAPMAYA GAYRET EDERİM. BUDA KLASİK HAMSİ TAVA. BİLMEYEN YOKTUR EMİNİM. BENDE "ARŞİVİMDE BULUNSUN" AMACIYLA YAYINLAMAK İSTİYORUM...

MALZEMELER
  • 1 KG HAMSİ
  • MISIR UNU
  • TUZ
  • SIVI YAĞ

YAPILIŞI

HAMSİLER TEMİZLENİR. YIKANIR SÜZÜLÜR. SIVI YAĞ TAVAYA ALINIR. HAMSİLER, TUZLA KARIŞTIRILAN MISIR UNUNA BULANIR. KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR. İSTEĞE GÖRE ROKA, LİMON KURU SOĞAN EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİR. YANINDA MUHAKKAK SALATA İSTENİR... AFİYET OLSUN...

17 Ekim 2009 Cumartesi

KESTANE ŞEKERLİ YAŞ PASTA

YARISINI GÖRMÜŞ OLDUĞUNUZ :))) BU PASTA ÇİKOLATA KRİZİNE GİRENLER İÇİN BİREBİR. ÇİKOLATA SEVERLERE, ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. İSTEYEN SADE İSTEYEN KAKAOLU DENESİN... AMA KESTANE ŞEKERİNİ PASTADA DENEMEYEN VARSA MUHAKKAK DENESİN BENCE...
BEN TATLI KRİZNE GİRDİĞİM ZAMAN :)) PRATİK YAPMAM GEREKEN BİR ZAMANDA HAZIR KREMLARLA YAPTIM. SİZ EVDE YAPTIĞINIZ KREMALARLADA YAPABİLİRSİNİZ...
MALZEMELER
KEK İÇİN
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SÜT
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 3 ÇAY BARD UN
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • KAKAO

KREMASI

  • PASTA KREMASI (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANACAK)
  • ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANACAK)

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER VE DAHA SONRA KURU MALZEMELER İLAVE EDİLİR. PİŞİRİLİR. ÖTE YANDA KREMALAR HAZIRLANIR. ARASINA KREMA ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU DÖKÜLÜR. KESTANE ŞEKERİYLE SÜSLENİR. DOLAPTA 1 SAAT DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİLİR.





KESTANE ŞEKERİ

BURSA'YA ÖZGÜ BİR LEZZETTE KESTANE ŞEKERİDİR ELBETTE. BURSA DENDİMİ AKLA İLK GELENLERDEN BİRİDE BU LEZİZ ÖTESİ TATLIDIR. BUNU EVİNDE YAPMAK İSTEYENLER OLUR DÜŞÜNCESİYLE TARİFİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.

MALZEMELER

  • KESTANE
  • TOZ ŞEKER
  • SU

YAPILIŞI

İSTENİLEN MİKTARDA KESTANE DÜDÜKLÜ TENCEREYE ALINIR. KESTANELERİN ÜZERİNE 2 PARMAK ÇIKACAK KADAR SICAK SU VE ÇOK AZ TUZ KONUR. DÜDÜKLÜDE KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA 20 DK HAŞLANIR. HAŞLANAN KESTANELER SOYULUR. 3 ÖLÇÜ TOZ ŞEKER 2 ÖLÇÜ SICAK SU İLE ŞERBET YAPILIR. KESTANELER TÜLBENTE KONUP BAĞLANIR. KAYNAYAN ŞERBETE TÜLBENT OTURTULUR. 15-20 DK BU ŞEKİLDE PİŞİRİLİR. SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...





15 Ekim 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

AY BEN BUGÜNLERİDE Mİ GÖRECEKTİM?? ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER VE BEN? BENİ TANIYAN KİMSE BUNA İNANMAZ AMA, YAŞ KEMALE ERİNCE İNSANIN YEMEDİĞİ ŞEYLER HOŞUNA GİDER OLURMUŞ BUNU ANLADIM... HEMDE BAYILA BAYILA YER OLDUM. EN SEVDİĞİM SEBZELERDEN BİRİDE ENGİNARDIR. HATTA ENGİNAR SEVMEYENLERE ŞAŞARIM. ÇÜNKÜ KOKUSUZ, KÖTÜ TADI OLMAYAN HARİKA BİR SEBZE BENCE. DAHA ÖNCE DOLMASINI VE PİLAVINI YAYINLAMIŞTIM. BU SEFER MEVSİMİNDE DOLABA KOYDUĞUM ENGİNARLARLA, (AŞEREREK :)) ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİNİ YAPTIM. KİMSE YEMESİN HEPSİNİ BEN YİYEYİM DİYE GÖZÜNE BAKTIM RESMEN YEMEĞİMİN :)) BU KADAR ÖVGÜ YETER TARİFİ VEREYİM DİLERSENİZ...
MALZEMELER
  • 4 AD ENGİNAR
  • 1 AD BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KIRIK PİRİNÇ
  • ZEYTİNYAĞ
  • TUZ, DEREOTU, MAYDONOZ
YAPILIŞI
MEVSİMİNDE ENGİNARLARI LİMONLU SUYUYLA BİRLİKTE POŞETLEYİP DONDURUCUYA ATMIŞTIM. LİMONLU SUYUYLA BİRLİKTE TENCERENİN DİBİNE ENGİNARLARI KOYDUM. ÜZERİNE KURU SOĞANLARI DOĞRADIM. ZEYTİNYAĞ VE TUZUNU KOYUP ÇOK AZ SICAK SUYLA, KAPAĞINI KAPATIP PİŞMEYE BIRAKTIM. ENGİNARLAR PİŞMEYE YAKLAŞINCA PİRİNCİ YIKADIM ÜZERİNE SERPTİM. TEKRAR KAPAĞI KAPADIM. İYİCE PİŞİNCE OCAKTAN ALMADAN, DEREOTU VE MAYDONOZUNU KIYIP ÜZERİNE ATTIM. BEN ILIK SERVİS ETTİM. TERCİH SİZE KALMIŞ. SICAK, ILIK, SOĞUK HER TÜRLÜ GÜZEL BENCE... AFİYET OLSUN...

14 Ekim 2009 Çarşamba

BALIK ÇORBASI

İŞTE GELDİM BURDAYIM... BEN BU İŞTE USTAYIM... :)) HEHEHE...
NE ZAMANDIR AKLIMDAYDI BALIK ÇORBASI YAPMAK. NETTEN ÇEŞİTLİ ARAŞTIRMALAR YAPTIM. AMA BİZİM BALIKÇIMIZDA YEDİĞİMİZ, ARADIĞIM ÇORBA TARİFİNE RASTLAYAMADIM. BENDE GEÇENLERDE KOLLARI SIVADIM. DENEMEKTEN ZARAR GELMEZ DİYEREK BAŞLADIM TAHMİNİ YAPMAYA... VE SONUÇ... ARADIĞIM LEZZETE VE GÖRÜNTÜYE KAVUŞTUM. EVET BİRAZ UĞRAŞTIRIYO AMA BALIK ÇORBASI SEVERLER İÇİN DENEMELERİNİ TAVSİYE EDECEĞİM BİR TARİF BENCE...
MALZEMELER
  • 1 AD ETLİ BALIK (BEN LEVREK BULAMADIĞIM İÇİN PALAMUT KULLANDIM)
  • 1 AD HAVUÇ
  • 1 AD KÜÇÜK BOY PATATES
  • 1 AD ARPACIK BOY SOĞAN
  • ÇOK AZ PIRASA (KOYMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ)
  • 1 DAL KEREVİZ YAPRAĞI
  • KIYILMIŞ MAYDONOZ VE DEREOTU
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • SICAK SU
  • TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI

BALIK, HAVUÇ, PATATES, PIRASA VE KEREVİZ YUKARDAKİ RESİMDEKİ ŞEKİLDE SICAK SUYLA KAYNATILIR. KEREVİZ HARİÇ PİŞME DERECELERİNE GÖRE SUDAN ÇIKARILIR. MİNİK DOĞRANIR. (BALIĞIN KILÇIKLARINI ÇOK İYİ AYIKLAMANIZ GEREKİYOR.) BİR TENCEREYE TEREYAĞ VE UN ALINIR. UN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVRULUR. PÜRÜSSÜZ OLMASINA DİKKAT EDİLEREK SÜZÜLMÜŞ BALIK SUYU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLİR. MİNİK DOĞRADIĞIMIZ SEBZELER VE BALIKLAR İLAVE EDİLİR. SOĞAN ÇOK KÜÇÜK KIYILIR VE İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BIRAKILIR. 5-10 DK KAYNADIKTAN SONRA KIYILMIŞ MAYDONOZ VE DEREOTU İLAVE EDİLİR. TUZ VE KARABİBERDE İLAVE EDİLDİKTEN SONRA İKİ FIKIR KAYNATILIR. ARZUYA GÖRE LİMON DİLİMİ VEYA ROKAYLA, SICAK SERVİS EDİLİR.



13 Ekim 2009 Salı

BÜLBÜL YUVASI (BAKLAVA)

İMECE USÜLÜ BAYRAM İÇİN BAKLAVA YAPILIRKEN, ARKADAŞLARIMA İKRAM ETMEK İÇİN BU BAKLAVALARI YAPMAK İSTEDİM. SAĞOLSUNLAR ANANEM, ANNEM VE YENGEM BİRLİKTE YAPTIK. SUNUM ÇOK HOŞ OLDU. İSTERSENİZ BAYRAM İÇİN İSTERSENİZ GELECEK MİSAFİRLERİNİZ İÇİN YAPABİLİRSİNİZ.


YAPILIŞ AŞAMASINDA FOTO MAKİNEM YANIMDA YOKTU. FOTOĞRAFLAYAMADIM. UMARIM YAPILIŞI ANLAŞILABİLİR.

MALZEMELER


  • YARIM PK MARGARİN
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 2 YUMURTA SARISI
  • 1 ÇAY BARD YOĞURT
  • YARIM PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE 1.5 PK MARGARİN YADA TEREYAĞ


ŞERBETİ İÇİN

  • 4 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 3 SU BARD SU
  • BİR İKİ DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI


HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. BİR SAAT KADAR DİNLENDİRİLİR. MANDALİNADAN BÜYÜK TOPLAR YAPILIR. OKLAVAYLA NİŞASTA SERPEREK İNCE AÇILIR.


AÇILAN YUFKAYA, DÖVÜLMÜŞ CEVİZ YADA FINDIK SERPİLİR. YUFKA ORTADAN İKİYE KESİLİR. DAR UCUNDAN ORTAYA DOĞRU OKLAVAYA SARILIR. OKLAVADA BÜZÜLÜR. BÜZÜLMÜŞ BAKLAVA YUVARLANIP TEPSİYE KONUR. TAM ORTALARINA DİLİM CEVİZ KONUR. BU ŞEKİLDE BİR YUFKADAN İKİ BAKLAVA ELDE EDİLİR.


BÜTÜN HAMUR BİTİRİLİR. MARGARİN VEYA TEREYAĞ ERİTİLİR. BAKLAVANIN ÜZERİNE GEZDİRİLİR. 180 C KIZGIN FIRINDA HAFİF PEMBE KIZARINCA, DERECE 150C'YE DÜŞÜRÜLÜR. EN AZ BİR SAAT PİŞİRİLİR.


BU ARADA ŞERBET YAPILIR. TOZ ŞEKERE SICAK SU KONUR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATILIR. OCAKTAN ALINIR. ŞERBETİDE BAKLAVADA SOĞUĞA YAKIN ILIKKEN ŞERBET DÖKÜLÜR. AFİYET OLSUN...




TRUFF -2-

YAPTIĞIM TARTLARIN İÇLERİNİ OYUNCA DEĞERLENDİRMEM GEREKEN KIRINTILAR ELDE EDİNCE AKLIMA TRUF YAPMAK GELDİ. DONDURUCUDA OLAN KEK KENARLARIMIDA KATARAK BU LEZZETLİ TOPÇUKLARI ELDE ETTİM. İÇİNE DAHA NELER Mİ KOYDUM?
MALZEMELER
  • TARTLARDAN ÇIKAN KIRINTILAR
  • BİR KEKİN KENARLARI
  • BİR KAHVE FİNCANI CEVİZ
  • 5-6 AD RAMAZAN HURMASI
  • BİR FİNCAN KARIŞIK KURU MEYVE (KEK İÇİNE KONANLARDAN)
  • 1 PK KREM ŞANTİ (BEN TARTLARA FAZLA MUHALLEBİ YAPMIŞIM ONU KULLANDIM)
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
  • ÜZERİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR. YOĞRULUR. İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. CEVİZE BULANIR. ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLİR. DOLAPTA EN AZ BİR SAAT BEKLETİLİR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

10 Ekim 2009 Cumartesi

MEYVELİ TARTÖLETLER

İSTEDİĞİM SONUCA ULAŞMAK İÇİN, ÇOK UĞRAŞTIM AMA SANIRIM DEĞDİ. HEM GÖRÜNTÜ HEM LEZZET AÇISINDAN MEST OLACAĞINIZ BİR TARİF...
TART KALIPLARINA HAMURLARI YERLEŞTİRDİKTEN SONRA KABARMAMASI İÇİN SERAMİK TOPLAR KONMASI GEREKİYOR. KOYMADAN YAPINCA KABARMASINI ENGELLEYEMİYORSUNUZ. BU YÜZDEN BENDE PİŞEN TARTLARIMIN İÇİNİ OYMAK ZORUNDA KALDIM. EEE NE DEMİŞ OKTAY USTA MUTFAKTA ÇARELER TÜKENMEZ... YAPARKEN EPEY HAYAL KIRIKLIĞI YAŞASAMDA DİĞER MALZEMELERİ YERLEŞTİRİNCE GÖRÜNTÜ BENİ, TADIDA MİSAFİRLERİMİ TATMİN ETTİ...
BEN BU TARİFİDE İKİ ÖLÇÜ YAPTIM. TEK ÖLÇÜ MALZEMELERİ VERİCEM. BU ÖLÇÜLERLE YAKLAŞIK 10-12 AD TART ELDE EDEBİLİRSİNİZ...

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

  • 150 GR MARGARİN (YUMUŞAK)
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA
  • ALDIĞI KADAR UN

KREMASI İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 BARD TOZ ŞEKER
  • YARIM PK KREM ŞANTİ
  • YARIM BARD SÜT

ÜZERİNE

  • ÇEŞİTLİ MEYVELER (BEN RENGARENK OLMASI İÇİN, ÇİLEK, SİYAH VE SARI ÜZÜM, KAVUN, İNCİR VE KİVİ KULLANDIM) SİZ İSTEDİĞİNİZ MEYVELERİ KULLANABİLİRSİNİZ. FİKRİMİ SORARSANIZ SADECE ÇİLEKLE BİLE ENFES OLUR.

VE HAZIR PAKET TART JÖLESİ

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. DOLAPTA 1 SAAT KADAR DİNLENMEYE BIRAKILIR.

ÖTE YANDA KREM ŞANTİ YARIM BARD SÜTLE ÇIRPILIR. DOLAPA KONUR. KALAN KREMA MALZEMELERİ PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE KREM ŞANTİ EKLENİP ÇIRPILIR.

DAHA SONRA DOLAPTAKİ HAMURUMUZ ÇIKARILIR. MERDANE YARDIMIYLA 1 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. TART KALIPLARIYLA KESİLİR. YAĞLANMIŞ TART KALIPLARINA KESİLEN HAMURLAR YERLEŞTİRİLİR. KABARMASIN DİYE ORTALARI ÇATALLA DELİNİR. (Kİ GENEDE KABARIR:))) 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. ILIKKEN ORTALARI OYULUR. TARTLARIMIZ HAZIR OLUNCA EN ZEVKLİ KISMA GEÇİLİR.:))

ORTALARINA KREMADAN KONUR. ÜZERİNE MEYVELER YERLEŞTİRİLİR.

TART JÖLESİ PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANIR. ÜZERLERİNE GEZDİRİLİR. DOLABA KONUR. SOĞUK SERVİS EDİLİR. DOLAPTA 2-3 GÜN TAZELİĞİNİ KORUR. AFİYET OLSUN...





PEYNİRLİ TART


NORMALDE BU TARTI TEK ÖLÇÜ YAPTIĞIMDA KELEPÇELİ KALIPLARIN BÜYÜĞÜNE KOYUYORUM. AMA BU SEFER MİSAFİRLERİM KALABALIK DİYE İKİ ÖLÇÜ YAPTIM VE BÜYÜK TEPSİYE KOYDUM... TARİFİ TEK ÖLÇÜ OLARAK VERİCEM. SİZ İSTEDİĞİNİZ ÖLÇÜDE KATLAYARAK YAPABİLİRSİNİZ...
BEN RENGİ DEĞİŞİK OLSUN DİYE HAMURUN İÇİNE ISPANAK PÜRESİ KOYARAK HAMURU YEŞİL YAPTIM. AMA BU SİZİN TERCİHİNİZE KALMIŞ. TARİFİNDE YOK ÇÜNKÜ...
MALZEMELER
  • 125 GR MARGARİN (ERİMİŞ SOĞUMUŞ)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 YUMURTA (SARISININ YARISI ÜZERİNE AYRILIR)
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN
  • (İÇİNE KOYACAĞINIZ PEYNİR TUZSUZSA HAMURUNA BİR ÇAY KAŞIĞI TUZ KOYUN. PEYNİRİNİZ TUZLUYSA, TARTINIZ TUZLU OLMASIN DİYE, HAMURU TUZSUZ YOĞURMANIZDA YARAR VAR.)

İÇ MALZEMESİ

  • 250 GR PEYNİR (KIRIK PEYNİRDE KULLANABİLİRSİNİZ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • 1 AD TAZE SOĞAN (İNCE KIYILMIŞ)

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. YARISI TOP YAPILIR MERDANEYLE AÇILIR. KALIBIMIZIN ÜZERİNE KAFES YAPACAK KADAR ŞERİTLER KESİLİR. KENAR KISIMLARI KALAN HAMURA EKLENİR. (BU ŞEKİLDE ÖNCE KAFES ŞERİTLERİNİ YAPARSANIZ HAMUR ZİYAN ETMEMİŞ OLURSUNUZ.) KALAN HAMUR, KALIBIMIZ KADAR AÇILIR. KELEPÇELİ KALIBIMIZA YERLEŞTİRİLİR. ÖTE YANDA PEYNİR MAYDONOZ VE TAZE SOĞAN YOĞRULUR. KALIPTAKİ HAMURUN ÜZERİNE YAYILIR. ÜZERİNE KESTİĞİMİZ ŞERİTLERDEN KAFES YAPILIR. SADECE HAMURUN (KAFESLERİN) ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. 200 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. ILIK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BU TARİFİ ACİL GELEN MİSAFİRLERİNİZ İÇİN RAHATLIKLA YAPABİLİRSİNİZ. HAMURU ÇOK KOLAY TOPARLANAN BİR TARİF. YAPILIŞIDA EL OYALAMADIĞI İÇİN PRATİK BİR TERCİH OLABİLİR. İÇİNDE PEYNİR OLDUĞU İÇİN VE O ERİDİĞİ İÇİN, BEKLETMEDEN YENDİĞİNDE LEZZETİ DAHA HARİKA OLUYOR...

AŞAĞIDAKİ RESİMLERDEN YAPILIŞI DAHA İYİ ANLAŞILIR SANIRIM... YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN...




9 Ekim 2009 Cuma

KUMRU POĞÇA


MALZEMELER
  • 2 SU BARD ILIK SÜT
  • 1 SU BARD ILIK YOĞURT
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • YARIM PK ERİTİLMİŞ SOĞUTULMUŞ MARGARİN
  • 1 PK YAŞMAYA
  • 1 YUMURTA
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİNE

  • SALAM VEYA SOSİS DİLİMLERİ
  • KAŞAR PEYNİRİ
  • DOMATES SALÇASIYLA KARIŞTIRILIR.

ÜZERİNE

  • 1 YEMEK KAŞIĞI PEKMEZ
  • 1 BÜYÜK ÇAY BARD SU
  • BOLCA SUSAM (200 GR KADAR)

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMASI İÇİN BEKLETİLİR. MAYALANAN HAMURLARDAN PARÇALAR KOPARILIP İÇ MALZEME KONUR. KUMRU ŞEKLİNDE KAPATILIR. ÖNCE PEKMEZLİ SUYA DAHA SONRA SUSAMA BATIRILIR. YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR. 220 C FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. ILIKKEN SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

ÇAY SAATİ MENÜM

GEÇENLERDE GELEN ARKADAŞLARIM İÇİN HAZIRLADIĞIM ÇAY MENÜM... SEVGİLİ ARKADAŞLARIM, HERZAMANKİ GİBİ İLTİFATLARINI ESİRGEMEDİLER. HEPSİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MENÜMÜ MERAK EDİYORMUSUNUZ? BUYRUN OZAMAN...


  • SERVİS TABAĞIM...


  • KUMRU POĞÇA


  • PEYNİRLİ TART





  • MEYVELİ TARTÖLETLER

  • TRUFF'LAR
  • BÜLBÜL YUVASI (BAKLAVA)

8 Ekim 2009 Perşembe

IZGARA SARDALYA BALIĞI

TAM MEVSİMİ... BU LEZZETİ KAÇIRMAYIN BENCE... YAKLAŞIK 20 GÜNE KADAR SARDALYALAR BÜYÜYECEK VE IZGARASI LEZZETLİ OLMAYACAKTIR. DENEMEK İSTİYORSANIZ ELİNİZİ ÇABUK TUTUN DİYORUM VE TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 1 KG SARDALYA BALIĞI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
  • 1-2 LİMON SUYU
  • 1 FİNCAN ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

BALIKLAR TEMİZLENİR. YIKANIR. SUYU SÜZÜLMESİ İÇİN BİR SÜZGECE ALINIR. DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIP SOS HAZIRLANIR. BALIKLAR SOSLA KARIŞTIRILIR. EN AZ 1 SAAT BEKLETİLİR. MANGALDA PİŞİRİLİR. YEŞİL SALATA VE ROKA EŞLİĞİNDE SERVİS EDİLİR. AFİYETLE SICAK SICAK YENİR.

DOĞRANMIŞ BİBER PATLICAN

DAHA ÖNCE YAPIMINI ANLATMIŞTIM. ŞİMDİ MEVSİMİ OLDUĞU İÇİN YAPMAK İSTEYEN OLUR DİYE FOTOĞRAFLAYIP YAYINLAMAK İSTEDİM... YAPMAK İSTEYENLER BURDAN FAYDALANABİLİRSİNİZ.

ERİK REÇELİ

MOR ERİKLERDEN YAPILMIŞ ÇOK LEZZETLİ BİR REÇEL... BİZİM EVDE REÇEL PEK YENMEDİĞİ İÇİN BEN PEK YAPMAM. AMA EŞİMİN AKRABALARI YAPTIKLARI ZAMAN BANADA YOLLAMIŞLAR. BENDE FOTOĞRAFINI ÇEKİP YAYINLAMAK İSTEDİM...
ERİKLER YIKANIP, ÇEKİRDEKLERİNDEN AYRILIP İKİYE BÖLÜNÜR. TENCEREYE ALINIR. ÜZERİNİ KAPLAYACAK ŞEKİLDE ŞEKER DÖKÜLÜR. BİR GECE BEKLETİLİR. SABAH SU KOYMADAN KAYNATILIR. İSTENİLEN KIVAM ELDE EDİLENE KADAR KAYNATILIR. SICAK SICAK KAVONOZLARA KONUP KAPAKLARI KAPATILIR. AFİYETLE YENİR...

BARDAKTA MISIR

BARDAKTA MISIRI EVDE YAPMAK İSTEYENLER İÇİN MISIR MEVSİMİNİN SON ZAMANLARINDA BU TARİFİDE YAYINLAMAK İSTEDİM.
SÜTLÜ MISIR DEDİĞİMİZ, TAZE KOÇANLI MISIRI ALIYORUZ. HAŞLIYORUZ. YEMEK İÇİN SALDIRMADAN:)) BIÇAK YARDIMIYLA TANELERİNİ SIYIRIYORUZ. MISIRLARI BİR KABA ALIP ÇOK AZ TEREYAĞ VE TUZ İLAVE EDİP ISITIYORUZ. ARZUYA GÖRE SADE YADA KETÇAPLA MAYONEZLE SERVİS EDİYORUZ.
KIŞ HAZIRLIĞI BUNUN NERESİNDE? DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM. BEN MISIRLARI HAŞLADIKTAN VE TANE HALİNE GETİRDİKTEN SONRA POŞETLEYİP DONDURUCUYA KOYUYORUM. KIŞIN İSTEDİĞİM KADAR ÇIKARIP SICAK SUDAN GEÇİRİP SALATALARA KULLANIYORUM. ARZU EDERSENİZ BARDAKTA MISIRDA YAPABİLİRSİNİZ. TAZESİNDEN AYIRT EDEMEZSİNİZ ÇÜNKÜ...

KÖZLENMİŞ BİBER

KIŞ İÇİN DONDURUCUMA KOYDUĞUM BİR DİĞER MALZEMEMDE BU BİBERLER. MEVSİMİNDE KOYDUĞUM İÇİN HEM TADI YERİNDE, HEM HORMONSUZ, HEMDE DOLAPTAN ÇIKARDIĞINIZDA PRATİK BİR ÇÖZÜM OLUR SİZİN İÇİN...
KÖZLEYİP TEMİZLEYİP, ARALARINA STREÇ FİLM KOYUP KATLAYIP POŞETLİYORUM. KIŞIN DONDURUCUDAN ÇIKARIP, İSTERSENİZ PEYNİRLİ SARMA YAPIN, İSTERSENİZ TEREYAĞDA KIZARTIN VEYA İSTEDİĞİNİZ HERHANGİ BİRŞEY YAPIN...

2 Ekim 2009 Cuma

KIZ ÇOCUK YELEK ÖRNEKLERİ


ALLAH NASİP EDERSE, SEVGİLİ ARKADAŞIM BEYHAN'IN KASIM AYINDA ARAMIZA KATILACAK KIZI DEFNE'CİK İÇİN ÖRDÜĞÜM YELEK... TUNUS İŞİ TEK ŞİŞLE ÖRÜP ÜZERİNİ İŞLEDİM. KENARLARINI TIĞLA OYALADIM VE ORTAYA BU ÇIKTI... ALLAH HAYIRLISIYLA, SAĞLIKLA DÜNYAYA GELMESİNİ NASİP ETSİN... ANNE BABASINA MUTLULUKLAR GETİRSİN İNŞ... BUDA ARKASI...


BU YELEKDE SEVGİLİ ARKADAŞIM BERRİN'İN DEFNE İÇİN ÖRDÜĞÜ YELEK. ÖRNEĞİ ÇOK HOŞ VE GERÇEKTEN ÇOK DÜZGÜN ÖRÜLMÜŞ BİR YELEK... MİNİK BEBEKLERE ŞIK BİR ÖNERİ... BERRİN'CİM ELLERİNE SAĞLIK... (SENDEN İZİN ALMADAN YAYINLADIM AMA UMARIM KIZMAZSIN:)) )
BUDA YELEĞİN ARKA YÜZÜ...

Blog Widget by LinkWithin