26 Aralık 2009 Cumartesi

PİLAV SÜSLEME (SERVİS ÖNERİSİ)



O KADAR MORALİM BOZUKKİ HİÇ YENİ TARİF EKLEME MODUMDA DEĞİLİM ASLINDA... BİRAZ OLSUN RAHATLAMAK İÇİN BLOĞUMA KOŞTUM YİNEDE...

BU PİLAV SUNUMUNU SOFT BOWL ETKİNLİĞİ İÇİN HAZIRLAMIŞTIM. AMA TEK TARİFLE DEVAM ETMEYE KARAR VERİNCE, BENDE YILBAŞINA ALTERNATİF OLUR, FİKİR VERİR AMACIYLA YAYINLAMAK İSTEDİM...

BİLDİĞİNİZ SADE TEREYAĞLI BİR PİLAV PİŞİRİN. PİLAVIN SERVİS AŞAMASINDA UYGUN GÖRDÜĞÜNÜZ BİR KALIBA, HAVUÇLARDAN YAPTIĞINIZ ÇİÇEKLERİ İSTEDİĞİNİZ KONSEPTTE YERLEŞTİRİN. MAYDONOZLARDAN YAPRAK VE DAL, KIRMIZI BİBERDEN SAKSI, MISIRDAN VE HAŞLANMIŞ NOHUTTAN TOMURCUK YAPIP SÜSLEMENİZİ TAMAMLAYIN... ÜZERİNE PİLAVINIZI KOYUP KALIBA YERLEŞTİRİP TERS ÇEVİRİN... ŞIK SOFRALARINIZ İÇİN HOŞ SUNUMLAR HAZIRLARKEN BUNA BENZER SÜSLEMELER YAPABİLİRSİNİZ... AFİYET OLSUN...

24 Aralık 2009 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

KEREVİZİ KOKUSUNDAN DOLAYI SEVMEM ASLINDA... TEREDDÜTLERİM OLSADA ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİNİ HEP DENEMEK İSTİYORDUM... BU TARİFLE PİŞİRDİĞİMDE NE KOKU KALMIŞTI NE BİRŞEY... AĞZINIZDA KAYMAK GİBİ ERİYEN NEFİS BİR LEZZET... İNTERNETTE ÇOK ÇEŞİTLİ TARİFLERİNİ GÖRDÜM. YEMEKTEYİZ YARIŞMASINDA BİRİ YAPMIŞTI O AKLIMDA KALMIŞTI... KENDİMDEN BİRŞEYLER KATTIM DERKEN ORTAYA KARMA BİR TARİF ÇIKTI... TARİFİNE GELİNCE...
MALZEMELER
  • 2 AD ORTA BOY KEREVİZ
  • 1 AD ORTA BOY HAVUÇ (YUVARLAK DİLİMLENMİŞ)
  • 1 AD ORTA BOY KURU SOĞAN (YUVARLAK HALKA DİLİMLENMİŞ)
  • YETERİNCE ZEYTİNYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
  • 2 AD PORTAKALIN SUYU
  • YARIM LİMONUN SUYU
  • TUZ
  • ÜZERİNE İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ DEREOTU KARIŞIMI (ARZUYA GÖRE)

YAPILIŞI

KEREVİZİ SOYUP LİMONLU SUYA DİLİMLİYORUZ. YAYVAN BİR TENCEREYE İSTEDİĞİMİZ MİKTARDA ZEYTİNYAĞ DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE HAVUÇLARI ONUN ÜZERİNE KEREVİZLERİ ONUN ÜZERİNEDE SOĞANLARI YERLEŞTİRİYORUZ. PORTAKAL VE LİMON SULARINI DÖKÜYORUZ. KEREVİZLERİN HİZASINA ULAŞACAK KADAR SU İLAVE EDİYORUZ. EN SON PİRİNCİNİ VE TUZUNU KOYUP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ. ARZUYA GÖRE KIYILMIŞ MAYDONOZ DEREOTU KARIŞIMIYLA SERVİS EDİYORUZ...

BU YEMEĞİ İLK DEFA YAPANLARIN KAFASINDA PORTAKAL TAT VERMİYO MU SORUSU VARSA KESİNLİKLE NE PORTAKALIN TADI NEDE KEREVİZİN KOKUSU KALMIYOR... YERKEN BANA HAK VERECEKSİNİZ...
SERVİS AŞAMASINDAKİ YEŞİLLİKLERİN BU YEMEĞE ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ONUDA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM... ARZU EDERSENİZ YEMEĞİNİZ PİŞİNCE TENCEREYEDE KOYABİLİRSİNİZ...

23 Aralık 2009 Çarşamba

SEBZELİ NOHUTLU BULGUR PİLAVI

BULGUR PİLAVINI HERKES ÇEŞİTLİ ŞEKİLLERDE YAPAR. ASLINA BAKARSANIZ DOĞAÇLAMA CANINIZ NE İSTERSE KOYDUĞUNUZDA KALDIRABİLECEK BİR LEZZET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM... BENDE BU SEFER YAPARKEN, NOHUT, HAVUÇ VE MANTAR KOYDUM. NASILMI? İŞTE BÖYLE...

MALZEMELER
  • 1 SU BARD PİLAVLIK BULGUR
  • 1 ORTA BOY SOĞAN
  • 1 ORTA BOY HAVUÇ
  • 5-6 AD MANTAR
  • 1 ÇAY BARD HAŞLANMIŞ NOHUT
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES BİBER SALÇASI KARIŞIMI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • İSTENİLEN MİKTARDA SIVI YAĞ
  • TUZ, NANE, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

PİLAV TENCERESİNE YAĞLAR VE MİNİK DOĞRANMIŞ HAVUÇ ALINIR. ARDINDAN SIRASIYLA SOĞAN, MANTAR DA İLAVE EDİLEREK KAVRULMAYA DEVAM EDİLİR. YIKANMIŞ BULGURLARDA İLAVE EDİLİP BİRAZ KAVRULDUKTAN SONRA SALÇA VE BAHARATLAR EKLENİP YETERİNCE SICAK SU İLAVE EDİLİR. NOHUTLAR EKLENİP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR. 10-15 DK DEMİNİ ALDIKTAN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

22 Aralık 2009 Salı

ARNAVUT CİĞERİ

MALZEMELER
  • YARIM KG CİĞER (ZARLARINDAN AYIKLANMIŞ KÜP DOĞRANMIŞ)
  • YETERİNCE UN
  • TUZ
  • YETERİNCE SIVI YAĞ

YAPILIŞI

CİĞERLERİ UNLAYIP KIZGIN YAĞ DOLU TAVAYA FAZLA DOLDURMADAN SEYREKÇE KOYUYORUZ. (BU AŞAMADA ÖNEMLİ OLAN ATEŞ HIZLI OLMALI, YAĞ KIZGIN OLMALI VE TAVAYA CİĞERLERİ ÇOK FAZLA DOLDURMAMALI) HERYERİ KIZARINCA TAVADAN ALIP KAPAKLI BİR TENCEREYE DOLDURUYORUZ. CİĞERLERİMİZİN HEPSİ PİŞİNCE TENCEREDE TUZLAYIP ARZUYA GÖRE SOĞAN SALATASI VE BULGUR PİLAVIYLA SERVİS EDİYORUZ... AFİYET OLSUN...

NİŞASTALI GEVREK POĞÇALAR


ASLINDA BU TARİFİME POĞÇA DEMEK PEK İÇİMDEN GELMEDİ. ÇÜNKÜ MAYALI BİR TARİF DEĞİL. AMA NE DİYECEĞİMİ BİLEMEDİĞİMDEN BU İSMİ YAZMAK ZORUNDA KALDIM :) GERÇEKTEN GEVREK NEFİS POĞÇALAR OLDULAR... BU TARİFİMİ
"50. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ" İÇİN EV SAHİBİ NURSENYEMEK'E GÖDERİYORUM...
MALZEMELER
  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AYRILCAK)
  • 1 ÇAY BARD NİŞASTA
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN İSTEDİĞİNİZ BİR MALZEME KULLANABİLİRSİNİZ. BEN PEYNİR VE LOR KARIŞIMI KULLANDIM...

YAPILIŞI

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEME GÜZELCE YOĞRULUR. ARDINDAN KIVAM ALANA KADAR YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR. İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE PARÇALAR KOPARILIP İÇ MALZEME KONUP KAPATILIR. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

21 Aralık 2009 Pazartesi

JÖLELİ YAŞPASTA


BU PASTAMI ANNEMİN MİSAFİRLERİ İÇİN YAPMIŞTIM... OLDUKÇA BEĞENİ TOPLAYAN BU TARİFİMİ SOFT BOWL KEK KALIPLARI YARIŞMASINA GÖNDERİYORUM... BENİM SOFT BOWL KALIBIM OLMADIĞI İÇİN UYGUN BİR KABA STREÇ FİLM KAPLAYARAK YAPTIM PASTAMI. ANCAK SİZ SOFT BOWL'UN YUVARLAK KEK KALIBI "NİLÜFER"İ KULLANARAK RAHATLIKLA YAPABİLİRSİNİZ... GELELİM TARİFE...
MALZEMELER
  • 1 PK MUZLU JÖLE
  • ÇEŞİTLİ MEYVELER(BEN MUZ, KİVİ, MANDALİNA VE NAR KULLANDIM)

KREMASI İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER (ÇOK TATLI SEVMİYORSANIZ BİRAZ DAHA AZ KULLANIN)
  • 1 PK VANİLYA
  • 100 GR MARGARİN

KEK İÇİN

  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD AZ TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ÖNCELİKLE KEK MALZEMELERİYLE HAZIRLADIĞINIZ KEKİ, PASTANIZI YAPMAK İSTEDİĞİNİZ KALIPTA PİŞİRİP KULLANABİLİRSİNİZ VEYA BENİM YAPTIĞIM GİBİ YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİP KALIBINIZA GÖRE YUVARLAK KESİP KULLANABİLİRSİNİZ... ARTAN KEKİNİZİ BAŞKA TARİFLERDE KULLANABİLİRSİNİZ...

PASTAMIZI OLUŞTURMAK İÇİN İLK ADIMDA KABIMIZIN DİBİNE MEYVELERİMİZİ İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERDE DİLİMLEYİP YERLEŞTİRİYORUZ. PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLADIĞIMIZ JÖLEYİ MEYVELERİN ÜZERİNE DÖKÜP DOLAPTA SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. ACELENİZ VARSA BU AŞAMADA BUZLUĞA ATABİLİRSİNİZ.

KREMASI İÇİN MAGARİN VE UNU TENCEREYE ALIYORUZ. UNUN KOKUSU ÇIKANA DEK KAVURUYORUZ. ARDINDAN TOPAKLAŞMAMASINA DİKKAT EDEREK SÜTÜNÜ İLAVE EDİYORUZ. ARDINDAN VANİLYAYI İLAVE EDİYORUZ. SÜT KAYNAYANA KADAR (OCAKTAYKEN) MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. KAYNAYINCA OCAKTAN ALIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUYAN KREMAYI KATILAŞAN JÖLENİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ.

ÜZERİNE KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. BU ŞEKİLDE DOLAPTA BİR GECE BEKLETİYORUZ. DAHA SONRA TERS ÇEVİRİP DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ...

NOT: BEN BU PASTAMDA KENDİ YAPTIĞIM PANDİSPANYAMI KULLANDIM. DİLERSENİZ HAZIR PASTABANIN TEK KATINIDA KULLANABİLİRSİNİZ...
OYLARINIZLA BANA DESTEK OLURSANIZ SEVİNİRİM...

18 Aralık 2009 Cuma

DOMATES BİBERLİ BİFTEK

KURBAN BAYRAMINI GERİDE BIRAKTIK. EMİNİM HEPİMİZİN EVİNDE ETLERİ VARDIR. DENEMEK İSTEYENLER İÇİN GECİKMEDEN TARİFİMİ EKLEMEK İSTEDİM...
MALZEMELER


  • 5-6 PARÇA DANA BİFTEK
  • 2 AD SİVRİ BİBER
  • 2 AD ORTA BOY DOMATES
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • TUZ,KEKİK,KARABİBER,KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI

MARGARİN TAVADA ERİTİLİR. ETLER KONUP ÖNLÜ ARKALI KIZARTILIR. ETLER AYRI BİR TABAĞA ALINIR. TAVADAKİ YAĞA BİBERLER DOĞRANIR. BİBERLER KAVRULURKEN DOMATESLER İLAVE EDİLİR. ÜZERİNE KIZARTTIĞIMIZ ETLER KONUP BAHARATLAR İLAVE EDİLİR. ÇOK AZ SUYLA KAPAĞI KAPALI PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BU TARİFİ KUZU ETİYLEDE RAHATLIKLA YAPABİLİRSİNİZ. KUZU PİRZOLADA ÇOK LEZZETLİ OLACAKTIR...

16 Aralık 2009 Çarşamba

ÇITIR PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇLU BADEMLİ HİNDİ



BU TARİFİMİ "YILBAŞI SOFRALARI ETKİNLİĞİ" İÇİN TUZBİBER DERGİSİNE GÖNDERİYORUM...


BU TARİFİMİN DERGİDE YAYINLANAN SAYFASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN... 32. SAYFADA TARİFİMİ GÖREBİLİRSİNİZ...


YILBAŞI İÇİN HAZIRLAYACAĞINIZ SOFRALARINIZDA, HOŞ SUNUMU VE LEZZETİYLE KONUKLARINIZIN BEĞENİSİNİ KAZANACAK BİR TARİF...




MALZEMELER


  • 1 AD HİNDİ GÖĞÜS ETİ (TAVUK GÖĞÜS ETİDE KULLANABİLİRSİNİZ)
  • 1 AD ORTA BOY HAVUÇ
  • BİR AVUÇ BADEM
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ


ETİN MARİNESİ İÇİN


  • 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
  • YARIM ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ
  • 1 DİŞ SARIMSAK (DOĞRANMIŞ)
  • ÇOK AZ SÜT
  • TUZ


PATATES ÇANAĞI İÇİN


  • 2 AD ORTA BOY PATATES
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KADAR UN
  • AZ SIVI YAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI



ÖNCELİKLE MARİNE MALZEMELERİMİZİ KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN İÇİNE ETİMİZİ KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. MARİNE ETTİĞİMİZ ETİMİZİ STREÇ FİLME SARIP BUZLUĞUMUZA ATIYORUZ. 2 SAAT KADAR DONDUKTAN SONRA ETİMİZİ İNCE DİLİMLİYORUZ. TAVAMIZA İNCE DİLİMLEDİĞİMİZ HAVUÇLARIMIZI, ETLERİMİZİ VE TEREYAĞIMIZI ALIYORUZ. BADEMLERİMİZİDE İLAVE EDİP KAVURUYORUZ.



ÖTE YANDA PATATESLERİMİZİ KİBRİT ÇÖPÜ ŞEKLİNDE DOĞRUYORUZ. AZ YAĞA VE UNA BULAYIP FRİTÖZÜMÜZÜN TEL KAFESİNE YERLEŞTİRİYORUZ. ORTASINA ÇUKUR OLMASI İÇİN ISIYA DAYANIKLI BİR KAB KOYUYORUZ. KIZGIN YAĞA ATIP KIZARTIYORUZ. SERVİS TABAĞIMIZA ALIYORUZ. ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ ETİMİZİ KOYUP ARZUYA GÖRE KETÇAP+MAYONEZLE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...



NOT: FRİTÖZ TELİNİZ YOKSA, UYGUN BOYUTLARDA TEL SÜZGEÇTE KULLANABİLİRSİNİZ.



MANTARINIZ VARSA ETİNİZİ KAVURURKEN MANTARDA EKLEYEBİLİRSİNİZ. EMİNİM ÇOK YAKIŞACAKTIR...

KARNI YARIK BÖREK

BU TARİFİMİ 49.P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ MUTFAKTASANAT'A GÖNDERİYORUM...
BU BÖREĞİ HEMEN HERKES BİLİR... BENİM NASIL YAPTIĞIMI MERAK EDENLER, BUYRUN....
MALZEMELER
  • 3 YUFKA
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD SU

İÇ MALZEMESİ İÇİN PEYNİR YADA LOR+ DOMATES+BİBER DİLİMLERİ

YAPILIŞI

YUFKALARIMIZIN İLKİ SERİLİR. SIVI YAĞ VE SU KARIŞIMINDAN HERYERİNE SÜRÜLÜR. ÜZERİNE İKİNCİ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. ÜZERİNE ÜÇÜNCÜ YUFKA SERİLİR. SIVI KARIŞIMDAN SÜRÜLÜR. 8 E BÖLÜNÜR. SİGARA BÖREĞİ GİBİ UÇ KISMINA PEYNİR KONUP SİGARA BÖREĞİNDEN DAHA GEVŞEK SARILIR. FIRIN TEPSİSİNE ALINIR. ORTALARINDAN KESİKLER ATILIR. KESİLEN YERLERE DOMATES BİBER DİLİMLERİ KONUR. KALAN SIVI KARIŞIM ÜZERLERİNE SÜRÜLÜR. 180-200 C FIRINDA PİŞİRİLİR. ILIK SERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN...

NOT: SIVI KARIŞIMDAN KALMAMIŞSA ÜZERİNE YUMURTA SARISIDA SÜREBİLİRSİNİZ... BU BÖREĞİ SARDIKTAN SONRA ARALARINA STREÇ FİLM KOYARAK POŞETLEYİP DONDURUCUDA SAKLAYABİLİRSİNİZ... MİSAFİRİNİZ GELDİĞİNDE DONDURUCUDAN ÇIKARIP ORTALARINI KESİP PİŞİREBİLİRSİNİZ...

15 Aralık 2009 Salı

SİNANGİL'DEN PAKET VAAARR!!! :))


EN SONUNDA BEKLEDİĞİM PAKETİM GELDİ. BUNUN DOĞUM GÜNÜME DENK GELMESİDE AYRI BİR MUTLULUK SEBEBİ OLDU BENİM İÇİN... DOĞUM GÜNÜ HEDİYEM İÇİN :)) SİNANGİL UNLARINA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...
KALİTESİ TARTIŞILMAZ BU UNLARI DENEMEK İÇİN SABIRSILANIYORUUUM...

TENCERE KEKİNDEN YAŞ PASTA


BİLİYORUM ÜST ÜSTE ÇOK PASTA TARİFİ DENK GELDİ. BU SON MERAK ETMEYİN:)) DÜŞ BAHÇESİNİN "PASTA SÜSLEME TEKNİKLERİ ETKİNLİĞİ" İÇİN BU PASTAMIDA YAYINLAMAK İSTEDİM. BU ARA ÇOK PASTA YAPINCA, BUNU ÇABUK TÜKETİLMESİ AÇISINDAN TEK KATLI KEKDEN YAPTIM.
BU KEKİ MUTLAKA DENEMELİSİNİZ. İSTER PASTALARINIZI YAPIN İSTERSENİZ KEK OLARAK YİYİN PUF PUF YUMUŞACIK BİR KEK EMİN OLABİLİRSİNİZ. ASLINDA BU KEKİ PASTADA KULLANMAK BENİM FİKRİMDİ. GENELDE FİNCANDA YAPILIR BU TARİF... AŞAĞIDA VERECEĞİM ÖLÇÜLERDEN İKİ ADET KEK ELDE EDİP İKİ KATLI PASTA YAPABİLİRSİNİZ. BEN YARIM ÖLÇÜ KULLANIP TEK KATLI YAPTIM...
KEK TARİFİ İÇİN BURAYI TIKLAYIN... YAPILIŞ AŞAMASINDAKİ FARK KALIBINDA... YAKLAŞIK 20 CM ÇAPINDA YUVARLAK BİR KALIP KULLANDIM. BU ŞEKİLDE BU TARİFTEN İKİ ADET KEK YAPABİLİRSİNİZ... KEKİNİZ SOĞUR SOĞUMAZ KREM ŞANTİDEN FAYDALANARAK PASTA HALİNE GETİRİP ÇOK FAZLA BEKLEMENİZE GEREK KALMADAN TÜKETEBİLİRSİNİZ...
PASTAMIN YAPILIŞINA GELİNCE, KEKİN ÜZERİNE KREM ŞANTİ SÜRÜP PASTA SÜSLEME APARATIMLA KREM ŞANTİDEN SÜSLER YAPTIM... RULO GOFRETLERLE SÜSLEMEMİ ZENGİNLEŞTİRMEK İSTEDİM... DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN...

13 Aralık 2009 Pazar

ÖRDEK AİLESİ PASTAM (YAŞ PASTA)



İYİKİ DOĞDUM BENN... İYİKİ DOĞDUM BEENN... İYİKİ DOĞDUM İYİKİ DOĞDUM İYİKİ DOĞDUM BEEEENNN.... :))


15 ARALIK DOĞUM GÜNÜM. HAFTA SONU TÜM AİLEMLE KUTLAMAK İÇİN ŞIMARIKLIK YAPIP KENDİME PASTA YAPTIM :)) ŞAKA BİR YANA SEVGİLİ DÜŞ BAHÇESİNİN PASTA SÜSLEME TEKNİKLERİ ETKİNLİĞİ BİTMEDEN PASTA YAPMAK İSTEDİM. DOĞUM GÜNÜMÜDE BUNA ALET ETTİM:))) İŞTE SONUÇ...


HER ZAMAN DEDİĞİM GİBİ PROFESYONEL HİÇ BİR MALZEME OLMADAN EVDEKİ VE ELDEKİ İMKANLARLA YAPTIĞIM BİR PASTA. HERKESİN YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. BU TARİFİMİ SEVGİLİ DÜŞ BAHÇESİNE YOLLUYORUM...


PASTA TARİFİMDEN ÇOK YAPILIŞINI TARİF ETMEK İSTİYORUM. BU PASTA İÇİN DİLERSENİZ HAZIR PASTABAN KULLANIN, DİLERSENİZ ARA KREMA VE PANDİSPANYA İÇİN BU TARİFİ KULLANABİLİRSİNİZ.


PASTAM İKİ KATLI. ARASINDA KREMA, ÜZERİNE KREM ŞANTİ KAPLADIM.


DAHA SONRA KREM ŞANTİNİN BİR KISMINI MAVİ GIDA BOYASIYLA KARIŞTIRIP PASTAMIN ÜSTÜNE SÜRDÜM.


BİR KENARINA BEYAZ KREM ŞANTİDEN SIKIP, ÇİMEN GÖRÜMÜNÜ VERMEK İÇİN ÜZERİNE YEŞİL FISTIK SERPTİM.


ÜZERİNE DAHA ÖNCEDEN HAZIRLADIĞIM, ŞEKER VE MARGARİNLE KAVURUP BİR KABTA ŞEKİLLENDİRDİĞİM KADAYIFTAN YUVAMI YERLEŞTİRDİM. ÜZERİNE FINDIKLAR KOYUP YUVADAKİ YUMURTA GÖRÜNÜMÜNÜ KAZANDIM.


EN SON PROFİTEROL HAMURUNDAN HAZIRLADIĞIM ÖRDEKLERİMİ YERLEŞTİRDİM.


PASTAMIN KENAR SÜSLERİNİDE YAPINCA PASTAM HAZIR OLDU... DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN. E BİZEDE AFİYET OLSUN :))





NOT: ÖRDEKLERİMİN YAPILIŞINI MERAK EDENLER İÇİN: PROFİTEROL HAMURUNU YAPIYORUZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE TERS S ŞEKLİNDE SIKIYORUZ. BU ÖRDEKLERİMİZİN KAFASINI OLUŞTURMAK İÇİN. VE TABİKİ BEDENLERİ İÇİN TOPLAR SIKIYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA TOPLARIN ÜST KISMINI KESİYORUZ. KESİP ÇIKARDIĞIMIZ KISMINDAN KANATLARI YAPIYORUZ. TOPLARIN İÇİNİ KREMAYLA DOLDURUYORUZ. TERS S ŞEKLİNDE SIKTIĞIMIZ PARÇALARI YERİNE OTURTUYORUZ. KANATLARI ÇİKOLATA SOSUNA BATIRIP YERLEŞTİRİYORUZ. KÜRDAN YARDIMIYLA ÇİKOLATA SOSUNDAN GÖZLERİNİ VE GAGALARINI YAPIYORUZ. HEPSİ BU KADAR... UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR...

10 Aralık 2009 Perşembe

BALKABAKLI MOZAİK PASTA

KABAK TATLISINI MEVSİMİNDE SIK SIK YAPIYORUM. SİZDE BENİM GİBİ SIK SIK TATLI YAPIYORSANIZ, BAZEN SIKILIRSINIZ. DEĞİŞİK SUNUMLAR HALİNE DÖNDÜRMEK ELİNİZDE. İŞTE SİZE BİR ÖNERİ... (BUNU YAPIP DONDURUCUDA ANİ GELEN MİSAFİRLERİNİZ İÇİN KURTARICI OLARAK SAKLAYABİLİRSİNİZ.)
MALZEMELER
  • 1 PK PETİBÖR BİSKÜİ
  • 1 PK PİKNİK KAKAOLU BİSKÜİ (YADA YARIM PK KAKAOLU PETİBÖR)
  • 1 ÇAY BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • YETERİNCE KABAK TATLISI
YAPILIŞI
PETİBÖR BİSKÜİLER PARÇALANIR. CEVİZLE BİRLİKTE KABAK TATLISINA KATILIP YOĞRULUR. SİLİNDİR ŞEKLİ VERİLİP DONDURULUR. DAHA SONRA ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLİP DİLİMLENİP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
NOT: SİLİNDİR ŞEKLİNİ KOLAYCA VERMEK İÇİN BİSKÜNİN NAYLONUNU YIRTMADAN BİSKÜLERİ ÇIKARTIP, MOZİK MALZEMESİNİ BİSKÜİNİN NAYLONUNA DOLDURABİLİRSİNİZ. DİK OLARAK DONDURDUĞUNUZDA SİLİNDİR ŞEKLİNİ MUHAFAZA EDECEKTİR.
BU TARİF İÇİN EVDE KALAN BİSKÜİLERİ KULLANARAK DEĞERLENDİRME ŞANSINIZDA VAR...

9 Aralık 2009 Çarşamba

CEVİZLİ MİNİK EKMEKLER

MALZEMELER
  • 4 SU BARD ILIK SU
  • 1 TATLI KAŞIĞI TEPELEME TUZ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • ALDIĞI KADAR UN
  • İÇİ İÇİN İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ+SIVI YAĞ

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMASI BEKLENİR. MAYALANAN HAMURDAN İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. AÇILIR. BOLCA SIVI YAĞ SÜRÜLÜR. CEVİZ KONUP KAPATILIR. MAYALANMASI BEKLENİR. ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜLÜP 200-220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİ KAPATILARAK YUMUŞAMASI SAĞLANIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

8 Aralık 2009 Salı

PROFİTEROL




HASTAYIM HASTA CANIM İSTER PASTA, PASTAYI BULAMASSAM YERİM BENDE PROFİTEROL :)) UYMADI AMA OLSUN YAZDIM BEN :))


ÖNCE OĞLUŞUM ARDINDAN BEN AĞAR BİR GRİP GEÇİRİYORUZ. BLOĞUMDAN UZAK KALMAK İÇİME SİNMEDİ. DAHA ÖNCEDEN YAPTIĞIM YAYINLAMA FIRSATI BULAMADIĞIM, (KURTARICIM) ARŞİVİMDEKİ TARİFLERİMDEN PROFİTEROLÜ SEÇEREK YAYINLAMAK İSTEDİM... (AH ŞİMDİ YAPAN OLSADA YESEM :(( )
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 100 GR MARGARİN
  • 1,5 SU BARD SU
  • 1 SU BARD UN
  • BİR FİSKE TUZ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 5 AD YUMURTA

İÇ KREMA İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • YARIM BARD TOZ ŞEKER
  • YARIM PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

ÜZERİNE

  • ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANACAK)

YAPILIŞI

SUYU VE BİR FİSKE TUZU TENCEREYE ALIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA MARGARİNİ İLAVE EDİYORUZ. MARGARİN ERİYİNCE TOZ ŞEKERİ VE UNU İLAVE EDİP HIZLICA KARIŞTIRIYORUZ. 2-3 DK KARIŞTIRIYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUYUNCA YUMURTALARI TEKER TEKER KIRIP HER YUMURTAYI KATINCA ÇIRPIYORUZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE, ARALIKLI ŞEKİLDE KAŞIKLA BİR YEMEK KAŞIĞI KADAR TOPLAR DÖKÜYORUZ. 180 C KIZGIN FIRINDA 35 DK KADAR KAPAĞI AÇMADAN PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA FIRINI KAPATIYORUZ. FIRINI AÇMADAN SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. SOĞUYUNCA FIRINDAN ÇIKARIYORUZ. (PROFİTEROLLERİMİZİN SÖNMEMESİ İÇİN HİÇ BİR AŞAMADA FIRININ KAPAĞINI AÇMAMAK ÇOK ÖNEMLİ)

ÖTE YANDA İÇ KREMASI İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ MALZEMELERİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ EKLEYİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.

PROFİTEROLLERİMİZİN İÇİNE İÇ KERAMADAN KOYUYORUZ. ÜZERİNE HAZIRLADIĞIMIZ ÇİKOLATA SOSUNDAN DÖKÜP ARZUYA GÖRE YEŞİL FISTIK TOZUYLA SÜSLÜYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BEN PROFİTEROLLERİMİ BÜYÜK YAPTIM. SİZ DAHA KÜÇÜK PROFİTEROLLERİNİZ OLSUN İSTERSENİZ FIRIN TEPSİNİZE TATLI KAŞIĞIYLA DÖKÜN...

4 Aralık 2009 Cuma

TAVUK İSKENDER


BURSA'LI OLUNCA BU TÜR LEZZETLERİ SEVMEMEK YAPMAMAK OLMAZ DİMİ:)) KEBAB KRİZİMİN TUTTUĞU BİR GÜNDE KIRMIZI ET YOKKEN TAVUK NEDEN OLMASIN DİYE ORTAYA ÇIKARDIĞIM BİR YEMEK... OĞLUŞLA BİZ ÇOK BEĞENDİK... AFİYETLE YEDİK... YANINDA KOLAYLA HARİKA GİTTİ DOĞRUSU... KIRMIZI ET YEMEYENLER İÇİNDE GÜZEL BİR ALTERNATİF OLUR DÜŞÜNCESİYLE TARİFİME GEÇİYORUM...


MALZEMELER


TAVUK DÖNER İÇİN

  • 1 AD TAVUĞUN GÖĞÜS ETİ
  • 3-4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
  • 1 DİŞ SARIMSAK (DOĞRANMIŞ)
  • 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN (HALKA DOĞRANMIŞ)
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • KIRMIZI BİBER, KEKİK, KARABİBER, TUZ

SOSU İÇİN

  • 3 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • SICAK SU

ÜZERİNE 3-4 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ (KIZDIRILACAK)

DİĞER MALZEMELER

  • YARIM PİDE (KEBABLIK)
  • YOĞURT
  • MAYDONOZ

YAPILIŞI

DÖNER MALZEMELERİNDE TAVUKLAR HARİÇ DİĞER MALZEMELERİ KARIŞTIRIP TAVUKLARI İÇİNE ATIP EN AZ BİR SAAT DİNLENDİRİYORUZ. DAHA SONRA SOSUN İÇİNDEN SADECE ETLERİ ALIYORUZ. STREÇ FİLME SARIP DONDURUCUYA ATIYORUZ. BIÇAKLA İNCECİK KESEBİLECEĞİMİZ KADAR DONUNCA, DONDURUCUDAN ÇIKARIP İNCE İNCE DİLİMLİYORUZ. TEFLON TAVADA HİÇ YAĞSIZ PİŞİRİYORUZ.

SERVİS TABAĞINA MİNİK DOĞRADIĞIMIZ PİDELERİMİZİ ALIYORUZ. SOS MALZEMELERİYLE SALÇALI SOS HAZIRLAYIP PİDELERİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE ETLERİ DİZİYORUZ. ARDINDAN TEREYAĞ KIZDIRIP DÖKÜYORUZ. YANINDA YOĞURTLA, MAYDONAZLA SÜSLEYEREK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

3 Aralık 2009 Perşembe

ÇİÇEK ŞEKLİNDE KABAK TATLISI

KABAK TATLISINI HEMEN HERKES BİLİR... AMA BU ŞEKİLDE SUNMAK İSTEYEN OLURSA DİYE YAYINLAMAK İSTEDİM BUNUDA...

KABAK TATLISINI BU ŞEKİLDE PİŞİRİYORUZ. EVDE OLAN HERHANGİ BİR BİSKÜİYİ UN HALİNE GETİRİP KABAK TATLISIYLA YOĞURUYORUZ. BEN İKRAMLIK ÇİKOLATALARIN PLASTİK KABLARINI KALIP OLARAK KULLANDIM. SİZ YUKARDAKİ ŞEKİLİ (SU DAMLASI ŞEKLİNİ) ELDEDE VEREBİLİRSİNİZ. DOLAPTA SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS TABAĞINDA ÇİÇEK HALİNE GETİRİYORUZ. KREM ŞANTİYLE VE ÜZERİNE PORTAKAL KABUĞU RENDESİYLE SÜSLÜYORUZ.

NOT: BİSKÜYİ ÇOK KULLANMIYORUZ Kİ KABAK TATLISININ TADI PASTA TADINI ALMASIN. BEN BİSKÜİ YERİNE KALP PASTALARIMIN YANLARINDAN ÇIKAN PANDİSPANYA PARÇALARINI ROBOTTAN GEÇİREREK KULLANDIM. BU ŞEKİLDEDE YAPABİLİRSİNİZ...

2 Aralık 2009 Çarşamba

KALP YAŞ PASTA



BU PASTAYI YILDÖNÜMÜ İÇİN YAPTIM O YÜZDEN KALP ŞEKLİNDE YAPMAYI UYGUN GÖRDÜM. SİZ YUVARLAK YADA KARE YAPABİLİRSİNİZ...

BU TARİFİMİ, "PASTA SÜSLEME TEKNİKLERİ" ETKİNLİĞİ İÇİN DÜŞBAHÇESİNE YOLLUYORUM... ASLINDA AKLIMDA O KADAR ÇOK PASTA SÜSLEME FİKRİ VARKİ ETKİNLİK BİTENE KADAR UMARIM BAŞKA TARİFLERDE YAPABİLİRİM... BU BASİT BİR SÜSLEME OLDU AMA, SANIRIM BASİT SÜSLEMELEREDE İHTİYAÇ VARDIR :))
PANDİSPANYA İÇİN
  • 4 YUMURTA
  • 4 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
  • 6 FİNCAN UN
  • 1 PK KABARTMA TOZU

ARA KREMA İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 4 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 SU BARDAĞINDAN AZ TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • ÇEYREK PK MARGARİN

ÜZERİNE PAKETTEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ KREM ŞANTİ

80 GR BİTTER ÇİKOLATA

80 GR BEYAZ ÇİKOLATA

YAPILIŞI

PANDİSPANYA İÇİN YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER VE ARDINDAN KURU MALZEMELER KATILIP KEK HAMURU HAZIRLANIR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA İKİYE BÖLÜNÜR. KALP ŞEKLİNDE KESİLİR.

ARA KREMA İÇİN MARGARİN VE VANİLYA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR. MUHALLEBİ PİŞİRİLİR. MARGARİN VE VANİLYA İLAVE EDİLİP MİKSERLE ÇIRPILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.

PASTAMIZIN YANLARI İÇİN ÇİKOLATALAR BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİR. KALP ŞEKLİNİ VERDİĞİMİZ KEKLERİN ARASINA ARA KREMADAN BOLCA SÜRÜLÜR. ÜZERİNE KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR. PASTAMIZIN ETRAFI KADAR YAĞLI KAĞIT KESİLİR. ERİTTİĞİMİZ ÇİKOLATA YAĞLI KAĞIDA SÜRÜLÜR. PASTAMIZIN ETRAFI YAĞLI KAĞITTAKİ ÇİKOLATAYLA SARILIR. DOLABA KONUR. 3-5 DK SONRA KAĞIT YAVAŞÇA ÇIKARILIR. PASTAMIZIN ÜSTÜ KREM ŞANTİ İLE SÜSLENİR. BEN SÜSLEMELERDE NAR, RENKLİ PASTA SÜSÜ VE KÜÇÜK TOP ÇİKOLATALAR KULLANDIM. SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERDE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ...

1 Aralık 2009 Salı

KESTANELİ PİLAV




ÖNCELİKLE HERKESİN GEÇMİŞ KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM. BİRAZ GEÇ OLDU BİLİYORUM AMA MALUM BAYRAM TELAŞESİ, EV, ÇOCUK DERKEN...
GELELİM KESTANELİ PİLAVIMIZA... YEMEK MASAMIN LEZZETLERİNDEN BİRİDE KESTANELİ PİLAVDI. İLK KEZ DENEDİM. KESTANEYİ HER TÜRLÜ ÇOK SEVERİM EMİNİM PİLAVADA ÇOK YAKIŞIR DİYEREK KOLLARIMI SIVADIM. PİLAV ÇOK GÜZEL OLDU GERÇEKTEN. ANCAK BEN TATLIYLA TUZLUYU HİÇ BİR ŞEKİLDE AYNI ANDA YEMEYİ SEVMİYORUM. TATLIYSA TATLI, TUZLUYSA TUZLU... İKİSİ AYNI ANDA AĞZIMDA OLMAMALI... NETİCEDE KESTANELER PİLAVA TATLILIK VERMEDİ. AMA KESTANELERİN TATLIMSILIĞI PİLAVI YERKEN AĞIZDA TATLILIK VERİYOR. (UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR:)) BUNCA AÇIKLAMADAN SONRA AĞIZ TADINA UYANLAR MUHAKKAK DENESİN DİYEREK TARİFİME GEÇİYORUM...
MALZEMELER
  • 1,5 SU BARD PİRİNÇ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
  • 2 AVUÇ KESTANE

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE KESTANELERİ YIKAYALIM. SUDAN ÇIKARIP KESİK ATIP YAKLAŞIK 20-25 DK 190 C FIRINDA PİŞİRELİM. FIRINDAN ÇIKARIP KABUKLARINI SOYALIM. DİĞER YANDA YAĞLARI TENCEREYE ALALIM. ÖNCEDEN TUZLU ILIK SUYA KOYDUĞUMUZ PİRİNÇLERİMİZİ YIKAYIP İLAVE EDELİM. PİRİNÇLERİMİZİ KAVURALIM. ARDINDAN KESTANELERİ İLAVE EDELİM. TUZUNU VE KUŞ ÜZÜMÜNÜ İLAVE EDELİM. SICAK SUYUNU (BEN GÖZ KARARI KOYUYORUM) İLAVE EDİP KAPAĞI KAPATALIM. PİLAV KENDİNİ ÇEKİNCE KAPAĞIN ALTINA KAĞIT HAVLU KOYUP 15 DK KADAR DİNLENDİRİP SERVİS EDELİM... AFİYET OLSUN...

Blog Widget by LinkWithin