23 Mart 2010 Salı

KIYMALI PİŞİ

Pişi genelde sade yapılır. Ama ben bezen iç harcı hazırlayarak yapıyorum. Çokda güzel oluyor. İster peynirli, isterseniz patatesli veya benim yaptığım gibi kıymalı yapabilirsiniz... Ben yanında kola tercih ettim, siz çay, ayran veya istediğiniz bir içecek tercih edebilirsiniz. Hemen tarife geçiyorum...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 4 Su bard ılık su
  • Tuz
  • 1 küçük pk yaşmaya
  • Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
  • 250 gr kıyma
  • 2 ad kuru soğan (minicik doğranmış)
  • 3 ad sivri biber (minik doğranmış)
  • 2 ad domates (kabuğu soyulup doğranmış)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bekletiyoruz.

İç harcı için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapıp ister elimizle isterseniz merdane yardımıyla açtırıyoruz. Yarısına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun...

6 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım...çok severim...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

pişiyi boş ve yanında peynir domatesle çok severim.

ama bu şekildede yerim yani:)) ellerine sağlık canım.

Defne Kızın Anası dedi ki...

nurcan nasıl canım istedi anlatamam. annecimde yapar çok güzel severek yeriz. ay olsada yesem:( ellerine sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ohh buz gibi kolayla ne güzel olmuşşş:) canım istedii:))

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Güzel Yürekli Arkadaşım ;
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile.

Sevgiler..

BERRİN dedi ki...

ayy arkadaşım nasıl da canım çekti..ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin