10 Mart 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ KAPLUMBAĞ KURABİYE



MENÜ SEÇERKEN BİRBİRİYLE UYUMLU AMA AYNI ŞEYLER OLMAMASINA DİKKAT EDERİM HERZAMAN. DİĞER TUZLUM MAYALI VE BÖREK ŞEKLİNDE OLUNCA BUNUDA GEVREK BİR TUZLU OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİM. ŞEKİL OLARAK İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ VEREBİLİRSİNİZ. BEN ÇOCUKLAR İÇİN KAPLUMBAĞ ŞEKLİNDE YAPTIM...



MALZEMELER
  • 1 PK MARGARİN YADA TERAYAĞ
  • 2 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 2 ÇAY BARD YOĞURT
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 2 YUMURTA (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN

  • BEYAZ PEYNİR VEYA EVDE OLAN HERHANGİ BİR PEYNİR

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİ UN HARİÇ BİR KABA ALINIP YOĞRULMAYA BAŞLANIR. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİLİR.

HAMURUN BİR KISMIYLA, KAPLUMBAĞANIN AYAKLARI VE KAFASI İÇİN MİNİK TOPLAR YAPILIR. DİĞER KISMINDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR KOPARILIR. AÇTIRILIP İÇİNE PEYNİR KONUR TOP ŞEKLİNDE KAPATILIR.

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFTAKİ GİBİ YAPILIP MİNİK TOPLARIN ÜZERİNE PEYNİRLİ TOP KONUR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. KAPLUMBAĞANIN BAŞINA ÇÖREK OTUYLA GÖZ YAPILIR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

6 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım benim çok cici olmuşlar ellerine sağlık
sevgiler

Mahperi dedi ki...

Ben bu şekline bayıldım. Çocuklar için çok iyi fikir.Ellerine sağlık

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim muhtesem görünüyor kurabiyelerin.afiyetler olsun.

nuralp dedi ki...

SEVİL'CİM TEŞEKKÜR EDERİM CANIM...

nuralp dedi ki...

MAHPERİ, ÇOCUĞU OLANLARIN DİKKATİNİ DAHA ÇOK ÇEKİYOR:) TÜM ÇABAMIZ ONLARI MUTLU GÖRMEK İÇİN. ALLAH GÜLEN YÜZLERİNİ SOLDURMASIN YAVRULARIMIZIN...

nuralp dedi ki...

GÜLCAN, TEŞEKKÜRLER. BEĞENMENE SEVNDİM...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin