13 Nisan 2010 Salı

BUĞDAYLI NOHUTLU TAVUK ÇORBASI


MALZEMELER
  • 1 Ad tavuk göğüs eti
  • 1 su bard haşlanmış nohut
  • 1 su bard haşlanmış buğday (aşurelik buğday)
  • 1 kase yoğurt
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI

Tavuk göğüs etini tencereye alıp su ilavesiyle kaynatıyoruz. Tavuk etimiz iyice pişince tencereden çıkarıp didikliyoruz. Didiklediğimiz tavuk etini, haşlanmış nohut ve buğdayı tekrar tavuğu kaynattığımız suyun içine alıyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz.

Öte yanda yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpıp terbiye hazırlıyoruz. Kesilmemesine dikkat ederek çorbamıza ilave ediyoruz.

Kaynamaya başlayınca tuz ilave ediyoruz. Çorbamız koyu kıvamda olduysa bu aşamada sıcak su ilave edip biraz daha kaynatıyoruz.

Servis aşamasında kaselere aldığımız çorbamızın üzerine, kızdırdığımız tereyağ ve kırmızı biberi gezdiriyoruz. Afiyet olsun...

9 yorum:

aleyna dedi ki...

elinize sağlık.çok besleyici bir çorba olmuş

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik nefis bircorba .Afiyet olsun canim öpüyorum

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

hmm ellerine saglik canim,cok nefis olmus...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ellerine sağlık,tam şifa çorbası olmuş..

umutluhayat dedi ki...

harika olmuş.ellerinize sağlık

beyhan dedi ki...

çorbalar benim vazgeçilmezimdir yaz kış buda çok güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canımm besleyici lezizi bir o kadarda nefis görünüyor:))

GÜLCAN dedi ki...

MERHABA ARKADAŞIM SİTEN ÇOK GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK İLK DEFA UĞRADIM SİTENE BENDE BEKLERİM

Magia da Inês dedi ki...

Olá, amiga!
Passei para mais uma visitinha...
Hummmmmmmmm! Receita deliciosa!!!
Seu cantinho continua lindo e agradável!
Um ótimo fim de semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin