1 Nisan 2010 Perşembe

KURU KAYISILI BİSKÜİLİ İRMİK PASTASI




Bu pastayı yapalı epey oldu aslında. Yayınlanmak için bugünü bekliyormuş.
Bu ara çevremizde bir çok çift bebek sahibi oldu. Bende bir çok kişiye pasta yapıp hayırlamaya gittim..:) Bu pastada onlardan biri. Bebeğin minik bir rahatsızlığı sebebiyle planladığım gün gidemediğim için, pastayı (formu bozulmasın diye) dondurucuya koymuştum. Aniden gitmeye kalkıncada dondurucudan çıkarıp süsleyip götürdüm. Dolayısıyla ve görmüş olduğunuz üzere fotoğraf bu donuk halde çekildi:)
Tarifimi sevgili kalp kurabiye Deniz'in şımartan meyveli tatlar etkinliğine
VE jöleli tatlılar etkinliği için narince arkadaşımıza yolluyorum...
Tarifim hem meyveli hemde jöleli olunca ikisi arasında ayrım yapamadım.:) Aslında bu etkinliklerle ilgili kafamda bir kaç tarif daha var ama umarım fırsat bulup etkinlik bitmeden yapabilirim...


MALZEMELER
İRMİKLİ MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 lt süt
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bard toz şeker
  • 1 pk vanilya

KAYISILI JÖLESİ İÇİN

  • 2 su bard kayısı suyu
  • 3 yemek kaşığı nişasta

DİĞER MALZEMELER

  • 1 Pk petibör bisküi
  • 10-12 ad kuru kayısı
  • süsleme için krem şanti ve minik renkli şekerler

YAPILIŞI

Öncelikle kayısı suyu ve nişastayı bir tencerede şeffaf hale gelinceye dek kaynatıyoruz.

Baton kalıbımızın dibine kayısı jölesini döküyoruz. Soğuması için dolapta bir müddet bekletiyoruz.

Öte yanda irmikli muhallebi için gereken malzemeleri tencereye alıp göz göz olana dek pişiriyoruz. Ocaktan alınca, küp doğradığımız kuru kayısıları ilave edip karıştırıyoruz.

Baton kalıbımızda soğuyan jölemizin üzerine bir kat irmikli muhallebi döküyoruz. Onun üzerine bir kat bisküi diziyoruz. Bu şekilde kat kat yaparak malzemeyi bitiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan pastamızı ters çevirip kalıbından çıkarıyoruz. Krem şanti sıkıp üzerlerine kuru kayısı parçalarını batırıyoruz. Küçük şekerlerle süslüyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...

NOT: Bu pastayı gelmesi muhtemel misafirleriniz için yapıp kalıbıyla dondurucuda bulundurabilirsiniz. Misafirleriniz gelmeden bir süre önce dondurucudan çıkarıp salınmasını bekleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz...

14 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım elelrine sağlık...
Bende ev yapımı pasta götürmeyi çok sevrrim bu tarif çok hoşuma gitti:)

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Çok hoş sunum çok güzel tadıda mutlaka güzeldir.Eline sağlık arkadaşım.Seviler.

aydilber dedi ki...

selma ben yeni bir blog sahibiyim bloğumu ziyaret edip ilemeye alırsan çok sevinirim

aydilber dedi ki...

selam çok sevdiğim ve beğendiğim bir tat eline sağilık

kalpkurabiye dedi ki...

canım ellerine sağlık en güzel hediye zaten kendi yaptığındır tatlım benim:))
katılımın için teşekkür ederim..

FİLİZ dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
HAYIRLI CUMALAR

Cuma günü, bana çok salavat getirin. Çünkü Cuma günü, şahitlerin hazır olduğu bir gündür. Yani o günde melekler, (ibadet edenlerin yanında) hazır bulunurlar. Sizden biriniz bana salavat getirdiğinde, (bitirinceye kadar) salavatı melekler tarafından bana sunulur.
[Hadis (İbn-i Mace)]

Mahperi dedi ki...

Değişik ve güzel bir pasta olmuş. Ellerine sağlık

nuralp dedi ki...

ASLI'CIM BEĞENDİNMİ? UMARIM DENERSİN VE YERKENDE BEĞENİRSİN...:)

nuralp dedi ki...

MİNE, BEĞENMENİZE SEVİNDİM...

nuralp dedi ki...

AYDİLBER, İZLEMEYE ALDIM SİZİ. SIK SIK GRŞMEK ÜZERE...

nuralp dedi ki...

DENİZ'CİM SENİN İÇİN ÖZEL BİRŞEYLER DAHA YAPMAK İSTİYORUM. UMARIM NASİP OLUR YAPIP PAYLAŞMAK...

nuralp dedi ki...

FİLİZ, HAYIRLI CUMALAR...

nuralp dedi ki...

MAHPERİ, BEĞENMENE SEVİNDİM. SENİN BEĞENİNİ ALMAK BENİ MUTLU ETTİ. TEŞEKKÜR EDERİM...

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Harika olmuş ellerinize sağlık. Sevgilerimle...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin