18 Nisan 2010 Pazar

PUDİNGLİ KURABİYE



Bu kurabiyenin tarifini canım arkadaşım Beyhan'dan aldım. Bakkallarda satılan tereyağlı denilen kurabiyeleri anımsatan bir kurabiye. İstediğiniz pudingi kullanıp istediğiniz aromayı katmanız mümkün. Kullanılan malzemelerin oldukça az ve ekonomik olmasıda cabası. Ayrıca kurabiye saklama kablarında uzun süre tazeliğini kaybetmeden muhafaza edebilirsiniz... Tarifi mi?




MALZEMELER

  • 1 pk toz puding (ben çilekli kullandım)
  • 1 su bard sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un


YAPILIŞI


Un hariç bütün malzemeler karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. 175 C fırında çok kızartmadan pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun...




Not: Kurabiyeleri yaparken unu fazla koyarsanız kurabiyeleriniz çok sert olur. Ama gerektiğinden az koyarsanızda yağ kusabilir. Unu koyarken orantıya dikkat edin.


Ben göz kararı koyduğum için un miktarını yazamadım. Bir dahaki sefere size garanti ölçü vermek için, ölçü kullanarak yapacağım.


6 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım elelrine sağlık...

selmaninsepeti dedi ki...

ilginç bir tarif. pudingli olması mrak uyandırdı, tadını çok merak ediyorum. en kısa zamanda yapacağım.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık enfes görünüyor

papatya68 dedi ki...

Nuralp kardeşim eline sağlık hem sıvıyağlı hem görüntü harika bence mutlaka denenmeli bende öyle yapıcam inşaallah içindeki puding de ilginç bir tat olmuştur aslında hangi pudingi istersek kullanabilirmiyiz acaba? sevgiler

nuralp dedi ki...

PAPATYA68, EVET İSTEDİĞİNİZ BİR PUDİNGİ KULLANABİLİRSİNİZ. İSTER MUZLU İSTER VANİLYALI İSTER ÇİLEKLİ YADA KAKAOLU. TERCİH SİZİN. SEVGİLER...

emine ebru dedi ki...

bu tarfi epeydir arıyordum burda görünce utlu oldum en kısa zamanda deneyeceğim. Ben daha önce muzlusunu yemiştim. Ellerinize sağlık...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin