29 Mayıs 2010 Cumartesi

BULGUR PİLAVINDAN KISIR :)


Uzun zaman oldu. Bloğumdan bu kadar uzak kalmazdım normalde ama bazı aksilikler yoğunluklar vs derken uzak kaldım...
Tarifime gelince, bulgur pilavını salatayla karıştırıp yemeyi çok severim. Akşamdan kalma bulgur pilavını kısıra dönüştürme düşüncesiyle yola çıktım ve çok beğendim. Basit belki ama sizlerle paylaşmak istedim. Denemek isteyenlere...
MALZEMELER
PİLAV İÇİN
  • 1 Kase bulgur
  • 1 Kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (yada domates rendesi)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, nane

KISIR İÇİN

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Yarım limon suyu
  • Doğranmış yeşillik (marul, maydanoz, taze soğan, nane)
  • 1 ad domates (minik doğranmış)
  • 1 ad salatalık (minik doğranmış)

YAPILIŞI

Bulgur pilavı için öncelikle tenceremize yağları ve minik doğradığımız soğanları alıyoruz. Soğanlar hafif pembeleşince bulguru ilave ediyoruz. Biraz daha kavurup, diğer malzemeleri ilave ediyoruz. Sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakıyoruz.

Bir kabda hazırladığımız kısırlık malzemeleri karıştırıyoruz. Dinlenen soğuyan bulgur pilavımızı kısırlık malzemelerle karıştırıyoruz. Servis ediyoruz. Afiyet olsun...

8 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Güzel fikir israf olmakdan sa bu sekıl de kullanmak hoş..
Ellerine sağlık afiyetler olsun
SEVGİLER..

Defne Kızın Anası dedi ki...

canım arkadaşım özledik seni.

ayrıca kısırı ve bulgur pilavını seven ben aynen bu şekilde yerim bulgur pilavını salata yaptığım zaman:)

ellerine sağlık.

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika olmuş sevgiler...

GÜLSÜM dedi ki...

ÇOK SEVERİM BULGUR PİLAVINI ELLERİNE SAĞLIK

Mahperi dedi ki...

Çok iyi fikir ve mükemmel görünüm. Ellerine sağlık

HADİYE dedi ki...

SELAM,

Artan pilavı bu şekilde değerlendirebilirm. Ellerine sağlık.

Sevgiler*

estergonyesil dedi ki...

Çok güzel duruyor bir arkadaşımda yemiştim çokta sevmiştim akşam yemek için ideal olabilir salata olarak rejime uyarlanabilir... sevgiler...

BERRİN dedi ki...

Arkadaşım hoşgeldin özlettin kendinii.Bir daha bu kadar ara verme.Denemeye değer bir tarif daha.TEŞEKKÜRLERR..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin