12 Mayıs 2010 Çarşamba

İÇ BAKLALI ENGİNAR

Enginar mevsimi geldi... Şu ara iç baklayla pişirmek mümkün. Bende daha önce duyduğum ama hiç yemediğim bu şeklini kendimce değişiklikler yaparak pişirdim. Enginar çok lezzetli ve sağlıklı bir sebze, birde bu şekilde denemenizi tavsiye ederim...



MALZEMELER

  • 3 ad enginar (Kişi sayısına göre )
  • 3 avuç iç bakla (her enginar için bir avuç)
  • 1 ad kuru soğan (minik doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım limon suyu
  • Dere otu, tuz, su

YAPILIŞI

Enginarları, iç baklaları, pirinci ve soğanı yayvan bir tencereye alalım. Üzerine zeytinyağını, tuzunu ve limon suyunu ilave edelim. Malzemelerin bir parmak üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım. Enginarlar yumuşayınca ocaktan alıp dereotunu ilave edelim. Enginarların içine baklalı malzemelerden doldurup servis edelim. Afiyet olsun...

8 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

işte buu nuralpcim ellerine sağlıkkkk harikasın yine..
iç baklasını hiç yemedim..baklayıda sevmiyorum aslında ama ne bileyim :)) belki bir güünn denerimm:))

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık bende bu sene daha açılış
yapamadım harika olmuş öpüyorum...

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Gene yapmışsın yapacagını harıka bır görüntü.
Ellerıne sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ellerine saglik canim

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Çok leziz görünüyor ellerinize sağlık..Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşkrler kocaman sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımm elelrine sağlık bende çok severim....

Pembe Tatlar dedi ki...

Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var...:D

selmaninsepeti dedi ki...

enginarı çok sevmem ama yemeğin görüntüsü harika olmuş. Eeee yemeği sevdiren biraz da görünümdür değil mi. Canım senin için blogumda tatlı bir ödül var...

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin