4 Mayıs 2010 Salı

TAVADA KÖRİLİ TAVUK SOTE



MALZEMELER

  • 1 tavuğun göğüs eti (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 ad biber (bir parmak genişliğinde dilimlenmiş)
  • 2 ad domates (kabuğu soyulup küp doğranmış)
  • Köri (baharat çeşididir), kekik, kırmızı biber, karabiber, tuz

YAPILIŞI

Teflon tavaya tavuk etleri alınır. Rengi dönüp suyunu çekene kadar kavrulur. Ardından yağlar ilave edilip tavuklar hafif kızarana dek kavrulur. Daha sonra aralıklarla sırasıyla biber ve domates eklenir. Tavanın kapağı kapatılır. Domateslerin erimesine yakın baharatlar ilave edilir. Az daha soteleyip ocaktan alınır. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Eline sağlık canım harika görünüyor.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

köri ve tavukk bana bişiyler oluyo canım ebenimm en sevdiğim ikli.. ellerine sağlık...

derya dedi ki...

Canım köriye tavukta bayılırım ellerine sağlık
harika görünüyor.Bu arada sana mail attım cevap
bekliyorum ablacım öptüm...

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor

derya dedi ki...

Yeni şablonun hayırlı olsun canım bahar gibi öpüyorum:))

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin