28 Haziran 2010 Pazartesi

HAMURU PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE

Bunlara poğça demek içimden gelmiyor, çünkü poğça denmeyecek kadar gevrek ve hamuru mayalı değil... Eğer sizinde benim oğlum gibi, peynir yemeyen çocuğunuz varsa, hamurun içine kattığınız peynirle bu kurabiyeler sayesinde ona peynir yedirebilirsiniz:))



MALZEMELER

  • 1 pk margarin (oda sıcaklığında)

  • 1 çay bard sıvı yağ

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

  • 1 su bard peynir rendesi (dilediğiniz bir yağlı peynir olabilir)

  • 1 pk kabartma tozu

  • Aldığı kadar un

  • Yarım çay kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa tuzu kontrollü koymanızı tavsiye ederim)


YAPILIŞI


Un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dilediğiniz büyüklükte toplar yapıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp 180-200 C fırında pişirin. Afiyet olsun...


1 yorum:

Mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık. Böyle tatlara bayılıyorum.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin