28 Haziran 2010 Pazartesi

KIYMALI SANDAL BÖREĞİ




MALZEMELER
  • 6 ad yufka
  • 1 su bard su
  • 1 çay bard sıvıyağ

İÇ MALZEMESİ

  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 ad biber
  • 1 ad domates
  • Çeyrek demet maydonoz
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber

YAPILIŞI
Öncelikle iç malzemesi için, soğanı ve maydonozu robottan geçirip bir kaba alıyoruz. Biber ve domateside robottan geçirip aynı kaba alıyoruz. Diğer iç malzemelerinide ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
Bir bardak su ve sıvı yağı karıştırıyoruz. İki yufka arasına ve üzerine bu karışımdan sürüyoruz. Yufkayı 8 e bölüp aşağıdaki fotoda göründüğü gibi sarıyoruz. İç malzemesini koyup yağlanmış fırın tepsisine yerleştiriyoruz. 180-200 C fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun...

3 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Ne kadar da düzgün şekıller cıkmış ortaya..
Ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

annemineli dedi ki...

Çok güzel olmuş,değişik yapmışsın, çok tuttum hemen deneyeceğim. Yeni fikir için teşekkürlerr.Ellerine sağlık,sevgilerrrrr....

Pembe Tatlar dedi ki...

Canımsın ben geldim:)))
Pc de ki sorunlar nedeniyle maalesef zorunlu ayrılık yaşıyorum:)

Neyseki komşumdan ekleme fırsatı yakalwadım canımsın sorman ilgilenmen çok mutlu etti beni..

Deniz kastamonuya taşındı en kısa zaman da aramıza dönecek:))

Sende hoşgeldin tekrardan buralarda seni görmek harila öptüm canım arkadaşım:D

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin