7 Temmuz 2010 Çarşamba

ALMAN PASTASI


MALZEMELER



KEK İÇİN


  • 4 yumurta

  • 1 su bard toz şeker

  • 1 çay bard süt

  • 1 su bard nişasta

  • 1 su bard un

  • 1 pk kabartma tozu


MUHALLEBİSİ İÇİN



  • 2,5 su bard süt

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 çay bard toz şeker

  • 100 gr margarin


Üzeri için pudra şekeri



YAPILIŞI


Öncelikle muhallebi için süt ve un bir tencereye alınır. Muhallebi pişirilir. Soğumaya bırakılır.


Kek için yumurta ve şeker çırpılır. Ardından süt ilave edilip karıştırılır. Ardından un, nişasta ve kabartma tozu elenerek ilave edilir. Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülür. 180 C fırında pişirilir. Soğumaya bırakılır.


Öte yanda soğuyan muhallebiye toz şeker ve margarin ilave edilir. Mikserle 10-15 dk kadar iyice çırpılır.


Bu arada soğuyan kekimiz, bıçakla ikiye bölünür. İki kat olan kekimizin arasına krema dökülür. Yaydırılır. Kekin üst katı üzerine konup pudra şekeri elenir. İstenilen şekilde dilimlenip servis edilir. Afiyet olsun...



Not: Ben oğlum sevdiği için, muhallebinin çırpılma aşamasında, muhallebiye çikolata ilave ettim. Bu yüzden kremam kahve rengi. Siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz...


4 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık özellikle çocukken bayılırdım alman pastasına.

Ekin Mutfagi by Elif dedi ki...

Ellerine saglik cok nefis olmus...

Mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık mükemmel görünüyor. Şu dilime hiç hayır demem vallahi.

Defne Kızın Anası dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım. çok güzel

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin