21 Eylül 2010 Salı

FINDIK KURABİYE

Bu fındıklı kurabiye tarifi Birsenceye ait. O yayınladığında görüp aşık olup hemen denemiştim. Arkadaşlarla çay bahçesinde afiyetle yemiştik. Kurabiyelerin hem içi fındıklı hemde görüntüsü küçük olduğu için fındık kurabiye ismini vermiş sevgili Birsen. Gerçekten yiyen herkes gibi bende çok sevdim. Yayınlamakta bu kadar geç kalmam sizi lezzeti konusunda şüpheye düşürmesin. Tamamen benim işgüzarlığım:))



MALZEMELER


  • 1 pk yumuşak margarin

  • 1 su bard toz fındık

  • 1 su bard pudra şekeri

  • 1 pk vanilya

  • Yarım pk kabartma tozu (bunu ben ilave ettim)

  • Aldığı kadar un

YAPILIŞI



Pudra şekerinin bir kısmı kurabiyelerimiz pişince üzerine serpmek için ayrılır. Un hariç diğer malzemelerle yoğrulmaya başlanır. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur elde edilir. Hamurdan minik toplar yapılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konur. 175 C fırında pembeleşene kadar pişirilir. Pudra şekerine bulanıp servis edilir. Afiyet olsun...


NOT: Fındıkların kokusu daha çok hissedilsin isterseniz toz haline getirdiğiniz fındıklarınızı teflon tavada yakmamaya dikkat ederek kavurun. Böylece kurabiyelerinizdeki fındık aroması daha iyi hissedilecektir...

4 yorum:

Mahperi dedi ki...

Tek lokmalık harika. Ellerine sağlık

yeşim dedi ki...

bu fincanın hepsini bir fincan kahve eşliğinde düşünüyorum da harika

ellerine sağlık
sevgiler

umutluhayat dedi ki...

nefis olduğuna yüzde yüz eminim ellerinize sağlık

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canımm ellerine sağlık kurabişler nefiss hemde mis kokulu:))
her kurabiye başka güzel kokar benim için:))

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin