21 Eylül 2010 Salı

KITIR EKMEKLİ EV ERİŞTESİ



Makarnaya bayat ekmekten kıtır sos yapmak çok eskiden beri bilinir. Malum eskiden türkiyede değişik makarna sosları bu kadar yaygın değilmiş. Zaten insanlar bu kadar geniş imkanlarada sahip değillermiş. Annelerimiz annanelerimizden kalma bu yöntemde makarnalar için inanılmaz lezzetli. Türk kadınlarının yaratıcılığı...; yoklukta bile değişik lezzetli sunumlar yakalamayı başarmış...


Bilmeyen denemeyen varsa mutlaka denesin derim...



MALZEMELER


  • 1 Kase erişte

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

Sosu için



  • 2 dilim bayat ekmek içi

  • 3 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI


Erişteler, sıvı yağ ve tuz ilave ettiğimiz kaynayan suyun içine atılarak haşlanır. Pişince süzülür. Diğer yanda tereyağ ve sıvı yağda ufalanmış bayat ekmek içleri kıtır olana dek kavrulur. Haşlanan erişteler servis tabağına alınır. Üzerine kıtır ekmekli yağ gezdirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun....

4 yorum:

umutluhayat dedi ki...

nefis olmuş.deneyeceğim.sevgiler

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canım benimm Türk hanımları işini bilirlerr:)) yoktan var edilen bir ülkenin evlatlarıyız biz elbet herşeyi kullanmasını da biliriz:))

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Mahperi dedi ki...

Ellerine sağlık. Hoş bir görünüm olmuş.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin