1 Eylül 2010 Çarşamba

KÖZLENMİŞ PATLICAN İÇİNDE SAÇ KAVURMA



Bu yemeği yapalı epey zaman oldu. O kadar ki nasıl yapmışım ben bunu diye bir an düşünmedim değil:)) Ramazan ayının son günlerini yaşarken iftar sofralarına yakışacağını düşündüğüm için sizinle paylaşmak istedim.

Ben çok patlıcancı değilimdir. Ama patlıcanın közlenmiş halini severim. Bu lezzetli yemekde öyle çıktı ortaya. En sevdiğim şey ET:)) ve közlenmiş patlıcanı bir araya getirdim. Güveç tadına yakın, hafif ama lezzetli...

Şimdi sıra sizde denemek isteyenlere kolay gelsin... :))


MALZEMELER


  • 5 ad karnı yarıklık patlıcan

  • Yarım kg kuşbaşı et (ben dana eti kullandım)

  • 3 ad orta boy domates

  • 3 ad sivri biber

  • 3 yemek kaşığı margarin

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Tuz, kırmızı biber, karabiber (ete yakıştırdığınız istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI


Öncelikle etimiz tavaya alınır. Suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı pişirilir. Daha sonra yağlar ilave edilir. Et kavrulmaya başlar. Doğradığımız biberler ilave edilir. Pişmesine yakın kabuğunu soyup doğradığımız domatesler ilave edilir. Tuzu ve baharatları ilave edilir. Domateslerde pişene kadar kavrulur.


Bu arada patlıcanlar közmatikte veya fırında közlenir. Kabukları soyulup ortaları karnı yarık gibi açılır. İçine saç kavurma yerleştirilir. Fırına verilip 5-10 dk pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...


NOT: Bu yemekte kullandığınız etin kolay pişmesi (kavurma yaptığınız için) çok önemli. Eğer benim gibi dana eti kullanacaksanız kasabınızdan kolay pişen kısmından isteyin. (bifteklik kısmı gibi) Yada kuzu etini tercih edin.

7 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Tek kelime ile muhteşem. Hayırlı iftarlar.

Saygılar.

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

canım ellerine sağlık bu patlıcan furyası beni benden alıyor:)) sac kavurmada ne güzel olmuş içinde:))
ellerine sağlık canımm..

Defne Kızın Anası dedi ki...

patlıcanın her halini çok severim bu tarifte ise görüntü bile yetiyor arkadaşım.ellerine sağluk

nuralp dedi ki...

Fuat Gencal, sizede hayırlı iftarlar. Yorumunuz ve beğeniniz için teşekkür ederim...

nuralp dedi ki...

Deniz, sanırım sen patlıcancısın. Ozaman bunu mutlaka denemelisin. Eminim senin ellerinden çıkan lezzetli haline ailende bayılacaktır. Sevgiler canımcım...

nuralp dedi ki...

Beyhan, sen bu yemeği yap, benide çağar, Sen patlıcanını yersin ben senin için kendimi feda edip etlerini yerim :))

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Oyy Oyy bu ne güzel bir lezzet..
Ellerıne fıkrıne sağlık ..
Bereketi bol olsun afiyetle
Güzel Yüreklim !

Sevgiler..

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin