30 Eylül 2010 Perşembe

LOKUMLU KURABİYE (kremşantili)

Bu kurabiyeleri ilk kez canım arkadaşım Bahar'da yemiştim. Tarifi daha sonradan Bahar'dan aldım. Geçenlerde gelen samimi arkadaşlarım için yaptım. Lokumlu kurabiye ama hamur tarifi diğer kurabiyelere göre biraz daha değişik ve inanılmaz güzel sonuç veriyor. Sadece arkadaşlarımdan değil, tadına bakma fırsatı bulan herkesten tam not alan bu kurabiyeleri sizde yapmak ister misiniz? Buyrun ozaman tarife...



MALZEMELER


  • 1 pk yumuşak margarin


  • 1 çay bard sıvıyağ


  • 1 pk toz kremşanti


  • 1 pk kabartma tozu


  • 1 pk vanilya


  • Aldığı kadar un


İçine 250 gr lokum


Üzerine yeterince pudra şekeri


(NOT: Hamuruna şeker konmuyor)





YAPILIŞI

Öncelikle hamuru için un hariç diğer malzemeleri bir kabta yoğurmaya başlıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.



Hamurdan cevizden az büyük toplar koparıp yuvarlayıp elimizde bastırıyoruz. Ortasına minik doğradığımız lokumlardan koyup kapatıyoruz. Top şeklini verip yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.



175 C kızgın fırında hafif pembeleşene dek pişiriyoruz. Fırından çıkarınca üzerlerine pudra şekeri eleyip dilediğimiz zaman servis ediyoruz. Afiyet olsun...



Kurabiyelerle birlikte arkadaşlarım için hazırladığım diğer lezzetlerin tariflerinide sizinle paylaşmaya devam edeceğim...


2 yorum:

nesrin dedi ki...

Nefis görünüyorlar. Ellerine saglik. Sevgiler....

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin