23 Eylül 2010 Perşembe

MEYVELİ YAŞPASTA


Yaşpastalar vazgilmezim... Helede süsleme aşamaları, benim başka bir boyuta geçtiğim, terapidende öte kendiğimi kaybettiğim kısmı...:))) Bunu nasıl yapsam deyip başına geçiyorum ve olanlar oluyor:))

Bu pastayı yapalı çok zaman oldu. Arşivimdeki fotoğraflar arasında boynunu bükmüş yayınlamamı bekliyordu. Bende daha fazla boynu bükük kalmasın diye sizinle paylaşmak istedim:)) Aslında kekide kremasıda benim klasiklerim arasına girdi artık. Ama her pastanın boyutu yapılış şekli değiştikçe miktarlarıda değişiyor. O yüzden yine ayrıntılı tarif veriyorum...



MALZEMELER


KEK İÇİN


  • 4 yumurta

  • 4 fincan toz şeker

  • 1 fincan süt

  • Yarım fincan sıvı yağ

  • 1,5 pk kabartma tozu

  • 6 fincan un

KREMA İÇİN


  • 4 su bard süt

  • 1 su bard toz şeker

  • 6 yemek kaşığı tepeleme un

  • 1 pk krem şanti

ÜZERİNE


  • Meyveler (ben kivi, muz ve çilek kullandım sizin hayal gücünüze ve arzunuza kalmış)

  • Tart jölesi (paketindeki tarife göre hazırlanıcak)


YAPILIŞI


Kek için önce yumurta ve toz şeker 10 dk kadar çırpılır. Ardından sıvı malzemeler ilave edilip karıştırılır. Ardından kuru malzemeler elenerek ilave edilir ve karıştırılır. Yağlanmış 20-25 cm çapında kek kalıbına boşaltılır. 175 C kızgın fırında pişirilir.


Krema için şanti hariç bütün malzemeler tencereye alınıp muhallebi pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Daha sonra toz krem şanti ilave edilip 10-15 dk kadar çırpılır.


Soğuyan kekimiz arzuya göre iki yada üç kata ayrılır. Aralarına krema ve istediğiniz meyveler konur. Pastamızın en üstü kremayla muntazam bir şekilde kaplandıktan sonra meyvelerle süslenir. En son üzerine tart jölesi yapılır ve meyvelerin üzerine gezdirilir. Bu şekilde dolapta en az 3 saat bekletildikten sonra dilimlenip servis edilir.



NOT: Fotoğraflar pastaya tart jölesi koymadan önce çekildi. Yanılma olmasın çünkü jöle koymadan bekletirseniz meyveleriniz kararır. Bu şekilde muhafaza edemessiniz.

4 yorum:

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık pasta süper gerçekten sev
giler.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz çok şifa dolu ve iştah açıcı olmuş.
(http://gencalsabahattin.blogspot.com 'da maklubeyi yayınladım.)

Saygılarımla.

Mahperi dedi ki...

Ne güzel bir görüntü. Ah şimdi bir dilim olsaydı ne iyi olurdu. Ellerine sağlık.

çatlakkafe dedi ki...

elinize sağlık süper görünüyor

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin