23 Eylül 2010 Perşembe

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA KREMALI MANTARLI TAVUK



Bloğumu takip edenler daha önce püre yatağında kremalı mantarlı tavuk tarifi verdiğimi hatırlayacaklardır. İsimleri aynı ama, bu diğerinden biraz farklı, daha pratik ve aslında biraz doğaçlama gelişen bir yemek. Ama emin olun çok lezzetli... Püre seviyorsanız, kremalı tarifler damak tadınıza göreyse eminim bunada bayılacaksınız... Eeee daha ne duruyosunuz? Buyrun...:)))


MALZEMELER


  • 1 paket tavuk göğüs eti

  • 250 gr mantar

  • Yarım pk süt kreması

  • 2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin

  • Tuz, karabiber, yarım tavuk bulyon





PÜRE İÇİN




  • 4-5 ad patates

  • Yarım pk süt kreması

  • Tuz

YAPILIŞI



Tavuk eti küp küp doğranır. Yağ ile birlikte teflon tavaya alınır. Pembeleşene dek kavrulur. Mantarlar ilave edilir. Suyunu bırakmasına izin vermeden hızlı ateşte kavrulmaya devam edilir. Ardından tuzu, baharatları ve kreması ilave edilir. 5 dk kadar pişirilir.



Öte yanda patatesler haşlanır. Henüz sıcakken krema ve tuz ilave edilip ezilir. Püre haline getirilir. Servis tabağına püre alınır. Çukur bir kab gibi düzeltilip ortası açılır. Oraya hazırladığımız kremalı tavuk konup servis edilir. Afiyet olsun...



1 yorum:

kalpkurabiye, deniz dedi ki...

püreyi seviyoruummmm:))
tavuğuda seviyoruumm:))
ben bu tabağı alıyorumm:))
hemennn kaçıyorumm:))

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin