29 Ekim 2010 Cuma

AY ÇÖREĞİ

Fotoğraf çok eskiden. Cep telefonumda kalmış. Annemin ay çöreklerinin tarifini eklemek bu zamana kısmetmiş...


MALZEMELER




Hamuru için


  • 2 su bard ılık süt

  • 1 su bard ılık yoğurt

  • 1 su bard ılık su

  • 1 su bard sıvı yağ

  • 1 küçük pk yaşmaya

  • 1 pk kabartma tozu

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılcak)

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • 4 tatlı kaşığı toz şeker

  • 2 yemek kaşığı sirke (yoğurdunuz ekşiyse sirke koymayın)

  • Aldığı kadar un


Diğer malzemeler



  • 100 gr margarin

  • İstediğiniz iç malzeme (yada boş yapabilirsiniz)


YAPILIŞI


Hamuru için gereken malzemeleri, un hariç büyükçe bir kaba alın. İyice karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Mayalanması için 1-1,5 saat kadar dinlendirin. (mayalanma süresi bıraktığınız ortamın sıcaklığına göre değişir. Sıcak ortamda daha çabuk mayalanan hamur soğuk ortamda daha yavaş mayalanır(kabarır))


Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde hamurlar koparıp tepsi üzerinde fazla mıncırmadan açtırın. Bir çay kaşığı kadar margarini hamura sürün. İç malzeme kullanıyorsanız iç malzemesinide koyup rulo şeklinde sarın. İki ucu birbirinin ters yönüne çevirip kıvırın. Ay şeklini verip tepsiye sıralayın. Mayalanması için 20-30 dk kadar bekletin. Yumurta sarısı ve susam serpip 220 C kızgın fırında pişirin. Afiyet olsun...

3 yorum:

derya dedi ki...

Canım anneciğinin ellerine sağlık bayılırım ay çö
reğine olsada yesem öpüyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize,emeğinize sağlık. Nefis leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

Defne Kızın Anası dedi ki...

çok güzel hamarat kızın hamarat annesi:)

ellerine sağlık

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin