27 Ocak 2010 Çarşamba

KALIPTA MANTI


MANTIYI ÇOK SEVİYORUM. BİR KAÇ ÇEŞİDİNİ YAPIYORUM. BU EN KOLAY TEMBEL İŞİ OLANI:) BU KALIPLARDAN GÖRÜPTE KULLANMAMIŞ OLAN VARSA DİYE TARİFİ YAYINLAMAK İSTEDİM...


BU ARADA MANTIMDA, SİNANGİLDEN GELEN MANTI UNUMU KULLANDIM. ÇOK MEMNUN KALDIM. SİNANGİLE TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM, BU UNU HERKESE TAVSİYE EDİYORUM.

MALZEMELER


HAMUR İÇİN


  • 1 YUMURTA
  • 3 ÇAY BARD ILIK SU
  • TUZ
  • SİNANGİL MANTI UNU (YOKSA NORMAL UNDA KULLANABİLİRSİNİZ)

İÇ MALZEME İÇİN

  • KIYMA
  • KURU SOĞAN RENDESİ
  • TUZ, KIRMIZIBİBER, KARABİBER

ÜZERİNE


  • SARIMSAKLI YOĞURT
  • KIRMIZI BİBER
  • TEREYAĞ

YAPILIŞI

HAMURU İÇİN ÖNCELİKLE YUMURTA SU VE TUZU KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP YOĞURUYORUZ. HAMUR DİNLENİRKEN İÇ HARCIMIZI YOĞURUP HAZIR EDİYORUZ.


HAMURU MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLARA BÖLÜP KALIP BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. KALIBIMIZI UNLAYIP BİRİNCİ YUFKAYI KOYUYORUZ. ALTI BOŞLUK OLAN KUTUCUKLARA KIYMALI HARÇTAN KOYUYORUZ. ÜZERİNE İKİNCİ YUFKAYI KOYUP UNLUYORUZ. MERDANE YARDIMIYLA HERYERİNİ İYİCE BASTIRIYORUZ. DAHA SONRA KALIBIMIZI TERS ÇEVİRİP MANTILARIMIZI ÇIKARTIYORUZ.


TUZLU, YAĞLI, KAYNAR SUDA HAŞLIYORUZ. HAŞLANAN MANTILARIMIZA AZ MİKTARDA, ERİTİLMİŞ SIVIYAĞ VE TEREYAĞ KARIŞIMI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ Kİ BİRBİRİNE YAPIŞIK KALMASIN. ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT VE KIZDIRILMIŞ KIRMIZI BİBERLİ TEREYAĞ GEZDİRİYORUZ. AFİYETLE YİYORUZ...



BU FOTOĞRAFLAR, YAPILIŞ AŞAMASINI DAHA İYİ ANLAMANIZA YARDIMCI OLACAKTIR.

26 Ocak 2010 Salı

ÇİÇEK POĞÇA


BU POĞÇALARI YAPALI EPEY OLDU ASLINDA. FOTO YÜZÜNDEN YAYINLAYIP YAYINLAMAMAKTA KARARSIZ KALDIM. (MİSAFİRLERİM SON ANDA HABER VERİNCE ACELEYE GELDİ) AMA POĞÇA YAPARKEN DEĞİŞİK ŞEKİL VERMEK İSTEYENLERE BİR FİKİR OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMDEN YAYINLAMAYA KARAR VERDİM... EMİNİM SİZ BENDEN ÇOK DAHA GÜZEL HAZIRLARSINIZ:)
MALZEMELER

  • 2 SU BARD ILIK SÜT
  • 1 SU BARD ILIK YOĞURT
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • YARIM PK MARGARİN
  • 2 YUMURTA (BİRİNİN SARISI ÜZERİNE AYRILCAK)
  • 4 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURUYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. MAYALANAN HAMURDAN MİNİK PARÇALAR KOPARIP FIRIN TEPSİSİNDE ÇİÇEK ŞEKLİNDE BİRLEŞTİRİYORUZ. 15-20 DK TEPSİDE MAYALANDIKTAN SONRA YUMURTA SARISINI SÜRÜP 200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...

25 Ocak 2010 Pazartesi

AŞURE



BİLİYORUM TARİFİ YAYINLAMAK İÇİN BİRAZ GEÇ KALDIM. AMA ALLAH ÖMÜR VERİRSE ÖNÜMÜZDEKİ YIL YAPMAK İSTEYENLER İÇİN VE AŞURE SEVENLERİN NORMAL ZAMANLARDA DA YAPMAK İSTEYECEKLERİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN YAYINLAMAK İSTEDİM...


HERKESİN KENDİNE GÖRE YÖNTEMLERİ VARDIR AŞURE YAPARKEN. BENDE ANNEMDEN GÖRDÜĞÜM, KENDİ YÖNTEMLERİMLE YAPTIĞIM ŞEKİLDE TARİFİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM...


MALZEMELER


  • 500 GR AŞURELİK BUĞDAY

  • 150 GR NOHUT

  • 150 GR KURU FASÜLYE

  • 100 GR KURU KAYISI

  • 100 GR KURU İNCİR

  • 100 GR KURU ÜZÜM

  • 1 PK KUŞ ÜZÜMÜ

  • 100 GR SİYAH ÜZÜM KURUSU

  • 100 GR ERİK KURUSU

  • 100 GR TUZSUZ YERFISTIĞI

  • 100 GR TUZSUZ FINDIK

  • 3 YEMEK KAŞIĞI GÜL SUYU

  • 4-5 AD KARANFİL

  • BİR DİLİM PORTAKAL KABUĞU (MİNİK DOĞRANMIŞ)

  • ALDIĞI KADAR TOZ ŞEKER

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE GECEDEN, AŞURELİK BUĞDAYLARI GÜZELCE AYIKLAYIP YIKIYORUZ. İYİCE YIKADIKTAN SONRA BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE 3-4 PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SUYLA BİRLİKTE ALIP KISIK ATEŞTE KAYNATIYORUZ. BUĞDAYLAR KABARINCA OCAKTAN ALIP BÜYÜK BİR BEZE SARIP SABAHA KADAR DİNLENDİRİYORUZ.


NOHUT VE KURU FASÜLYEYİ HAŞLAYIP SUYUNU SÜZÜP HAZIR BULUNDURUYORUZ. KURU MEYVELERİ MİNİK DOĞRAYIP SİYAH OLANLARI AYRI DİĞERLERİNİ AYRI HAŞLIYORUZ. SİYAH MEYVELERİN SUYUNU SÜZÜP (Kİ AŞUREMİZİN RENGİNİ KARARTMASIN) HAZIR BULUNDURUYORUZ. DİĞER MEYVELERİ SUYUYLA BİRLİKTE KULLANMAK ÜZERE BEKLETİYORUZ.


ERTESİ GÜN BUĞDAYIMIZI ÜZERİNDE 3-4 PARMAK SU OLACAK KADAR SICAK SU İLAVE EDİP ATEŞE ALIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK HAŞLANMIŞ NOHUTU VE KURU FASÜLYEYİ İLAVE EDİYORUZ. KAYNAMAYA DEVAM EDERKEN MEYVELERİNİ İLAVE EDİYORUZ. BU AŞAMALARDA DEVAMLI YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRIYORUZ. GÜL SUYUNU, PORTAKAL KABUĞUNU VE KARANFİLİNİ İLAVE EDİP TOZ ŞEKERİNİ KATIYORUZ. İSTEDİĞİMİZ TADA ULAŞINCA FINDIK VE FISTIĞINI İLAVE EDİP İKİ FIKIR DAHA KAYNATIP ALTINI KAPATIYORUZ. İSTER SOĞUK İSTER SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


NOT: BEN AŞURE YAPARKEN YUKARIDA ANLATTIĞIM GİBİ BÜTÜN MALZEMELERİ GECEDEN HAZIRLIYORUM. ERTESİ GÜN SADECE MALZEMELERİ BİRLEŞTİRİP PİŞİRMESİ KALIYOR. KOLAYLIK OLUYOR. ÇALIŞAN HANIMLAR BİR GECE ÖNCEDEN MALZEMELERİ HAZIRLARSA ERTESİ GÜN İŞTEN GELİNCE YARIM SAAT İÇİNDE AŞURELERİNİ HAZIRLAYABİLİRLER...


TAZE MEYVE KULLANMAK İSTEYENLER BUĞDAYI KOYDUKTAN SONRA KAYNAMAYA BAŞLADIĞI AŞAMADA, MİNİK DOĞRANMIŞ MEYVELERİNİ İLAVE EDEBİLİRLER... ÖRN(ELMA, PORTAKAL,KİVİ)


23 Ocak 2010 Cumartesi

KEKLİ MOZAİK PASTA



MOZAİK PASTA GENELDE BİSKÜİ İLE YAPILIR. BEN BU SEFER BİR DEĞİŞİKLİK YAPIP KEKLE DENEDİM... İŞTE TARİFİ...

MALZEMELER


KEK İÇİN

  • 3 YUMURTA
  • 3 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • 4 FİNCAN UN
  • 1 PK KABARTMA TOZU

İÇ KREMASI İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN (TEPELEME)
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 100 GR MARGARİN
  • 1 PK VANİLYA

ÇİKOLATA GLAZÜR İÇİN (ÜZERİ İÇİN)

  • 100 GR BİTTER ÇİKOLATA
  • 100 GR KREMA

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE KEK MALZEMELERİYLE BİR KAKAOLU BİR SADE OLMAK ÜZERE İKİ AYRI KEK YAPIP PİŞİRİYORUZ. (YUKARIDAKİ KEK TARİFİ TEK KEK İÇİNDİR)


KREMA MALZEMELERİYLE KREMA PİŞİRİP SOĞUYANA KADAR MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. PİŞEN SOĞUYAN KEKLERİMİZİ KÜÇÜK PARÇALARA BÖLÜP KREMAYLA KARIŞTIRIYORUZ. STREÇ FİLM SERİLMİŞ KALIBA BOŞALTIP BASTIRIYORUZ. BİR GECE DOLAPTA BEKLETİYORUZ.


GLAZÜR İÇİN, BİTTER ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİP İÇİNE KREMA KATIP KARIŞTIRIYORUZ.


KALIBI TERS ÇEVİRİP PASTAMIZI ÇIKARTIYORUZ. ÜZERİNE GLAZÜRÜ DÖKÜP SÜSLÜYORUZ. 1 SAAT KADAR DOLAPTA BEKLETİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

GARNİTÜRLÜ PATATES RULO



BEN PATATES PÜRESİNİN, RUS SALATASI GİBİ LEZZETLERLE BULUŞTUĞU TADLARI ÇOK SEVİYORUM. İÇİNDEKİ GARNİTÜRLER TAM OLARAK RUS SALATASI MALZEMELERİ OLMADIĞI İÇİN ADINA GARNİTÜRLÜ PATATES RULO DEDİM... DENEMEYENLERE TAVSİYE EDEREK TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 5-6 AD PATATES
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 FİNCAN SÜT
  • TUZ

GARNİTÜR İÇİN

  • 2 AD HAVUÇ (MİNİK KÜP DOĞRANIP HAŞLANMIŞ)
  • 1 SU BARD HAŞLANMIŞ BEZELYE
  • 1 FİNCAN HAŞLANMIŞ MISIR TANESİ
  • 1 FİNCAN MİNİK DOĞRANMIŞ KORNİŞON
  • 1 KASE KOYU KIVAMLI YOĞURT
  • 1 FİNCAN MAYONEZ
  • TUZ
  • ARZUYA GÖRE SARIMSAK (BEN KOYMADIM)


YAPILIŞI



ÖNCELİKLE PATATESLERİ SOYUP DOĞRAYIP HAŞLIYORUZ. SUYUNU SÜZÜP HENÜZ SICAKKEN TEREYAĞ, SÜT VE TUZ İLAVE EDİP EZİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. STREÇ FİLM SERİP ÜZERİNE PATATES PÜRESİNİ DÜZGÜNCE YAYIYORUZ.



ÖTE YANDA GARNİTÜRLER VE YOĞURT, MAYONEZ VE TUZU KARIŞTIRIYORUZ. PATATES PÜRESİNİN ÜZERİNE YAYIP STREÇ FİLM YARDIMIYLA SIKI RULO SARIYORUZ. O ŞEKİLDE BİR GECE DOLAPTA BEKLETİYORUZ. STREÇ FİLMİ ÇIKARTIP ÜZERİNE MAYONEZLİ YOĞURT DÖKÜP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLÜYORUZ. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...




BU FOTOĞRAFTA YAPILIŞ AŞAMASI DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR EMİNİM...

MAHLEPLİ TUZLU SİMİT



TUZLU KURABİYELERDE MAHLEP KOKUSUNU ÇOK SEVİYORUM. PASTANELERDEKİ KURU PASTALARIN TADLARINI HATIRLATIYOR BANA...



MALZEMELER



  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN

  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ

  • 1 AD YUMURTA (SARISININ YARISI ÜZERİNE AYRILCAK)

  • 1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

  • 2 ÇAY KAŞIĞI MAHLEP (BAHARATÇILARDA BULABİLİRSİNİZ)

  • 1 PK KABARTMA TOZU

  • TUZ

  • ALDIĞI KADAR UN


  • ÜZERİNE SUSAM


YAPILIŞI

UN VE SUSAM HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UNU İLAVE EDİP YUMUŞAK KIVAMLI ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ. SİMİT ŞEKLİ VERİP ÖNCE YUMURTA SARISINA ARDINDAN SUSAMA BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİYORUZ. 180 C FIRINDA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...




NOT: UN MİKTARINI İYİ AYARLAMAK İÇİN UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİN Kİ KURABİYELERİNİZİN GEVREKLİĞİ İÇİN HAMURUN KIVAMI ÖNEM TAŞIYOR...




BEN SİMİT ŞEKLİNİ KOLAY VERMEK İÇİN ÖNCE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP TOP YAPIYORUM. TOPUN TAM ORTASINDAN PARMAĞIMLA DELİP, AÇTIRIP SİMİT ŞEKLİNİ KOLAYCA VEREBİLİYORUM...


MİFLÖYLÜ YUFKALI PIRASA BÖREĞİ





BU BÖREĞİN KIYMALISI, TAVUKLUSU YAPILIYOR... BENDE BİR DEĞİŞİKLİK YAPIP PIRASALI İÇ HARCI KULLANDIM. ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. DENEMEK İSTEYENLERE TAVSİYE EDERİM...

BU TARİFİMİ 52. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN LEZZET TRENİ ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM...

MALZEMELER

  • 1 PK MİFLÖY HAMURU (20 Lİ)

  • 2 AD YUFKA

  • 3 YUMURTA

  • 2 ŞİŞE SODA

  • TUZ

  • 1 FİNCAN SIVI YAĞ


İÇ HARCI İÇİN

  • 1 DEMET PIRASA

  • 100 GR KIYMA

  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER

  • AZ SIVI YAĞ


YAPILIŞI

ÖNCELİKLE İÇ HARCINI HAZIRLIYORUZ. BUNUN İÇİN TEFLON TAVAYA SIVI YAĞ KIYMA VE MİNİK DOĞRANMIŞ PIRASALARI ALIYORUZ. PIRASALAR SUYUNU ÇEKİNCE TUZUNU VE BAHARATLARINI KATIP KAVURUYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

MİFLÖYLERİMİZİN YARISINI TEPSİMİZİN ALTINA BİTİŞİK YERLEŞTİRİYORUZ. BİR YUFKAYI BURUŞUK ŞEKİLDE MİFLÖYLERİN ÜZERİNE YAYIYORUZ. YUFKANIN ARALARINA YARIM FİNCAN SIVI YAĞI GEZDİRİYORUZ. İÇ HARCI KOYUYORUZ. DİĞER YUFKAYIDA KALAN SIVI YAĞDAN SERPİŞTİRİP AYNI ŞEKİLDE YAYIYORUZ. ÜZERİNE KALAN MİFLÖYLERİMİZİ YERLEŞTİRİP. DİLİMLİYORUZ.

3 YUMURTA 2 ŞİŞE SODA VE TUZU ÇIRPIP SOS HAZIRLIYORUZ. BÖREĞİMİZİN ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. BİR GECE DOLAPTA BEKLETİP 200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. ILIK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


ARKADAŞ TOPLANTIM :)

GEÇEN AKŞAM ÇOK SEVDİĞİM ARKADAŞLARIM BENDEYDİ... ÖZEL HAZIRLANMAYA ÇALIŞTIM ONLAR İÇİN...

NELER Mİ YAPTIM?...


MASAM


MİFLÖYLÜ YUFKALI PIRASA BÖREĞİM

MAHLEPLİ TUZLU SİMİTLERİM


GARNİTÜRLÜ PATATES RULOM










TURŞUM




KEKLİ MOZAİK PASTAM


AŞUREM


TARİFİNİ DAHA ÖNCE VERDİKLERİMİN ALTI ÇİZİLİ ÜZERİNE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ... DİĞERLERİNİN TARİFLERİNİ TEKER TEKER YAYINLAYACAĞIM...

22 Ocak 2010 Cuma

NOHUTLU MANTILI ÇORBA


BUGÜNLERDE TEMİZLİK DOLAYISIYLA BLOĞUMU İHMAL ETTİĞİMİN FARKINDAYIM. TELAFİ EDECEĞİM:))


BU TARİFİMİ TUZBİBER DERGİSİNİN ÇORBALAR ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM...


BU ARADA TUZBİBER DERGİSİNİN DÜZENLEDİĞİ YEMEK YARIŞMASINA "FIRINDA KUZU TANDIR"LA KATILMIŞTIM HATIRLARSANIZ... OYLAMA BAŞLAMIŞ... OY VERİP DESTEK OLURSANIZ SEVİNİRİM:) OYLAMA 31.01.2010 SAAT 20:00 A KADAR DEVAM EDECEK...

GELELİM ÇORBAMIZA...

BU ÇORBAYI YAPALI BİR KAÇ GÜN OLDU... YAPTIM AMA YAYINLARKEN İSMİNE NE DİYECEĞİMİ KARAR VEREMİYORDUM:) YÖRESEL ÇORBA İSİMLERİNİ KULLANMAK OLMAZDI ÇÜNKÜ TAM ANLAMIYLA ONLARIN TARİFLERİNİ KULLANMADIM. KENDİ DAMAK TADIMA GÖRE YAPTIĞIM BİR ÇORBA...

DERKEN DÜN TV'DE OKTAY USTAYI SEYREDERKEN BİRDE BAKTIM Kİ BU ÇORBANIN BENZERİNİ YAPIYOR:) OKTAY USTA BENDEN GÖRMÜŞ (HIH!) (DEEERMİŞİM) :) O, MANTI OLARAK HAZIR SOYA ETLİ MANTI KULLANMIŞ... (BEN ELCEĞİZLERİMLE YAPTIM:) ) ÜZERİNDEKİ SOSUDA DEĞİŞİKTİ AMA BEN YİNEDE İSMİNİ ÇALDIM:) AY NE ÇOK KONUŞTUN DİYORSANIZ BUYRUN TARİFE...

MALZEMELER


  • 1 KASE YOĞURT

  • 1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT

  • 1 KASE MANTI

  • 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • TUZ VE NANE

MANTISI İÇİN


  • 1 YUMURTA

  • 3 ÇAY BARD SU

  • 1 TATLI KAŞIĞI (SİLME) TUZ

  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ HARCI İÇİN



  • 50 GR KIYMA

  • 1 AD KÜÇÜK BOY SOĞAN RENDESİ

  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE MANTI İÇİN HAMUR YOĞURUYORUZ. YAKLAŞIK 1 mm KALINLIĞINDA AÇIYORUZ. (CETVELLE ÖLÇMENİZE GEREK YOK GÖZ KARARI YAPABİLİRSİNİZ:) ) MİNİK KARELERE BÖLÜP ORTALARINA KIYMALI HARÇTAN KOYUP BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATIYORUZ... MİNİK MANTILAR YAPIYORUZ.


BİR TENCEREYE YAĞLAR VE NANEYİ ALIYORUZ. KAVURUP İÇERİSİNE ÇORBAYA YETECEK KADAR SICAK SU KOYUYORUZ. MANTILARIMIZI İLAVE EDİP HAŞLIYORUZ. MANTILARIN PİŞMESİNE YAKIN NOHUTLARIMIZI ATIYORUZ. PİŞMEYE YÜZ TUTMUŞ ÇORBAMIZA YOĞURT VE TUZU ÇIRPIP TERBİYE YAPIYORUZ. KESİLMEMESİNE DİKKAT EDEREK İLAVE EDİYORUZ. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


NOT: ÇORBANIN SOSUNU BEN İLK AŞAMADA YAPIYORUM. HEM KOLAYLIK OLUYOR, HEMDE FAZLA BULAŞIK ÇIKMIYOR:)


17 Ocak 2010 Pazar

KOLAY BROWNİ (TOP KEK)


GEÇENLERDE ARKADAŞIM "SEYHAN" AKŞAM SANA GELECEĞİM DEDİ. ÖNCE YEMEK HAZIRLADIM. YEMEĞE GELEMEYECEĞİNİ SÖYLEYİNCE PRATİK BİR ÇÖZÜM BU KEKLER ÇIKTI ORTAYA... SONUÇ NE Mİ OLDU?
ARKADAŞIM HERZAMANKİ GİBİ BİZİ EKİNCE!!! BU NEFİS KEKLERİ BİZ OTURUP AFİYETLE İNDİRDİK MİDEYE:) ACİL DURUMLAR İÇİN YAPMAK İSTEYENLERE İŞTE KEKİMİN TARİFİ...
MALZEMELER
  • 2 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • 1 FİNCAN DAMLA ÇİKOLATA (YADA UFAK DOĞRANMIŞ BİTTER ÇİKOLATA)
  • 1 FİNCAN DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • YETERİNCE KAKAO
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 3 İNCE BELLİ STANDART ÇAY BARD UN

YAPILIŞI

ÖNCE YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER EKLENİP ÇIRPILIR. UN VE KAKAO EKLENİP ÇIRPILIR. EN SON CEVİZ VE DAMLA ÇİKOLATA İLAVE EDİLİP KEK HAMURU HAZIRLANIR. YAĞLANMIŞ MİNİK KASELERE PAYLAŞTIRILIR. İSTERSENİZ TENCEREDE İSTERSENİZ 180 C KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR... ILIK BİLE YENEBİLİR... AFİYET OLSUN....

15 Ocak 2010 Cuma

BROKOLİ ÇORBASI

BROKOLİ HERKESİN TERCİH ETTİĞİ BİR SEBZE DEĞİLDİR BİLİNDİĞİ GİBİ... ASLINA BAKARSANIZ BİZİM MUTFAĞIMIZDA DA ÇOK FAZLA YER ALMAZ... AMA FAYDASI VE MEVSİMİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULURSA TÜKETİLMESİ İÇİN, FAZLA BEKLEMEYE GEREK YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM...
HEP DENEMEK İSTEYİP ERTELEDİĞİM ÇORBASINI SONUNDA YAPTIM:) BİZ BEĞENDİK TARİFİ BEĞENİP DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN...
MALZEMELER
  • YARIM BAŞ BROKOLİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 SU BARD SÜT
  • TUZ
  • KIVAMI İNCELTMEK İÇİN SICAK SU

YAPILIŞI

BROKOLİYİ BİR TENCEREDE ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KOYUP 10-15 DK KADAR HAŞLIYORUZ. ÖTE YANDA BAŞKA BİR TENCERDE YAĞLARLA UNU KAVURUYORUZ. KAVRULAN UNA, TOPAKLANMASINA İZİN VERMEDEN YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ YEDİRİYORUZ. HAŞLANAN BROKOLİLERİ SUYUYLA BİRLİKTE BLENDERDAN GEÇİRİYORUZ. UNLU KARIŞIMA İLAVE EDİYORUZ. İSTEDİĞİMİZ KIVAMA GELENE KADAR SICAK SU İLAVE EDİYORUZ. TUZUNU KOYUP İKİ FIKIR KAYNATIYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

12 Ocak 2010 Salı

FIRINDA KUZU TANDIR


KUZU TANDIRI DAHA ÖNCE DEĞİŞİK ŞEKİLDE YAPIP TARİFİNİ EKLEMİŞTİM. BU SEFER HAŞLAMADAN DİREK FIRINDA PİŞİRDİM. BU ŞEKİLDE YAPMAK İÇİN ETİNİZİN KÖRPE, KOLAY PİŞECEK BİR ET OLDUĞUNDAN EMİN OLMALISINIZ... BENİM ETİM BU ŞEKİLDE PİŞİRMEYE UYGUNDU VE GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLDU:)

BU TARİFİMİ, DÜZENLEDİKLERİ YEMEK YARIŞMASI İÇİN TUZBİBER DERGİSİNE YOLLUYORUM... OYLARINIZLA BENİ YANLIZ BIRAKMAZSANIZ SEVİNİRİM:)) TARİFLER 18 OCAK TARİHİNDEN SONRA YAYINLANACAK VE OYLANMAYA BAŞLANACAKMIŞ...



MALZEMELER


  • 1 AD KÜÇÜK KUZU KOL
  • 1 AD KURU SOĞAN (RENDELENMİŞ)
  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
  • YARIM LİMON SUYU

GARNİTÜR MALZEMELERİ

  • 3 AD ORTA BOY PATATES
  • 1 AD BÜYÜK BOY HAVUÇ
  • TUZ, KEKİK,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
  • SIVIYAĞ

YAPILIŞI

ET HARİCİNDEKİ DİĞER MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. SONRA BU MALZEMELERLE ETİMİZİN HERYERİNİ GÜZELCE OVUYORUZ. EN AZ 2 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. YANMAZ FIRIN POŞETİNE MARİNE EDİLMİŞ ETİMİZİ KOYUP 200 C FIRINDA YARIM SAAT PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.

ÖTE YANDA PATATES VE HAVUÇLARIMIZI ELMA DİLİM ŞEKLİNDE DİLİMLİYORUZ. AZ SIVIYAĞ TUZ VE BAHARATLARLA KARIŞTIRIP BAŞKA BİR FIRIN POŞETİNE KOYUYORUZ. YARIM SAAT PİŞEN ETİMİZİN YAN TARAFINADA PATATESLERİMİZİN POŞETİNİ YERLEŞTİRİYORUZ.

PATATESLER PİŞİNCE ETİMİZLE BERABER FIRINDAN ALIP GARNİTÜRLE SERVİS EDİYORUZ. ARZUYA GÖRE PİLAV EŞLİĞİNDE SUNUM YAPIYORUZ. AFİYET OLSUN...





BUDA BENİM MİNİ SOFRAM...:))

11 Ocak 2010 Pazartesi

BAL KABAKLI KEK




BU KEKİ YAPALI EPEY OLMUŞTU. BUGÜN TARİF EKLEMEK İÇİN ARŞİV FOTOLARIMA BAKARKEN, BLOĞUMA BU TARİFLE DEVAM ETMEK İSTEDİM... SİZDE HALA DENEMEDİYSENİZ HEMEN KOLLARI SIVAYIN BENCE...


MALZEMELER

  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVIYAĞ
  • 1 SU BARD KABAK TATLISI PÜRESİ
  • 1 SU BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 1,5 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ KREM ŞANTİ VE KABAK TATLISI PÜRESİ


YAPILIŞI


ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SÜT VE SIVIYAĞ İLAVE EDİLİR. ARDINDAN CEVİZ VE PÜRE İLAVE EDİLİR. EN SON KABARTMA TOZU VE UN ELENEREK İLAVE EDİLİR. AKIŞKAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİNCE İSTEDİĞİNİZ BİR YAĞLANMIŞ KEK KALIBINDA 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR. KABAK TATLISI PÜRESİ İLE SÜSLENİR...


NOT: BEN MİSAFİRLERİMİN GELECEĞİNE AZ BİR SÜRE KALA KEKİ YAPTIĞIM İÇİN FAZLA SOĞUMADAN KREM ŞANTİSİNİ SÜRÜNCE KREM ŞANTİ AKIŞKAN BİR KIVAMDA OLDU:) SİZ KEKİNİZİN SOĞUDUĞUNDAN EMİN OLMADAN KREM ŞANTİYİ SÜRMEYİN:)


8 Ocak 2010 Cuma

BİRAZDA ÖRGÜ...

BU GÜZEL ÖRGÜLER SEVGİLİ LİSE ARKADAŞIM İLKER'DEN... GERÇEKTEN ÇOK MUNTAZAM ÖRÜLMÜŞLER... BECERİKLİ ABLALARI BU HIRKALARI İLKERİN OĞLUŞUNA ÖRMÜŞ... BU ARADA BU HIRKALARDAN SİPARİŞ VERENLER OLURSA ÖRÜYORLARMIŞ... SİPARİŞ VERMEK İSTEYEN OLURSA MAIL ADRESİME YADA YORUM KUTUMA YAZABİLİR...

BU HIRKANIN ÖRNEĞİNİ TETRİSTEN ESİNLENEREK YAPMIŞLAR... ÖRGÜ İPİ OLARAK SATEN İP KULLANMIŞLAR VE GERÇEKTEN ÇOK MUNTAZAM ÖRMÜŞLER... BEN ÇOK BEĞENDİM DOĞRUSU...


BU HIRKANIN ÖNÜ...

BUDA ARKASI... KIZ ÇOCUK İÇİNDE ERKEK ÇOCUK İÇİNDE YAPILABİLECEK UNISEX BİR ÖRNEK...

BUDA İLKER'İN KOCASI İÇİN ÖRDÜĞÜ HIRKA... YİNE SATEN İPTEN VE ÇOK MUNTAZAM ÖRÜLMÜŞ... İLKER BUNU TV'DE GÖRÜP YAPMIŞ BECERİKLİ HATUN:))

BUNLARDA ÖNCE HÜPLETİP SONRA GÜMLETTİĞİMİZ LEZZETLER:)) HEPSİ HARİKAYDI... AMA LAK LAK YAPARKEN TARİFLERİNİ ALMAYI UNUTMUŞUM:))

HERŞEY İÇİN BURDANDA TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM İLKER'CİĞİME...

Sunshine (Gün ışığı) Ödülü

BU ÖDÜLÜ, SEVGİLİ ASLI (pembe tatlar) BANADA LAYIK GÖRMÜŞ. BU BLOG SAYESİNDE TANIMAKTAN ÇOK MUTLU OLDUĞUM TATLI ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
ÖDÜLÜN BAZI KURALLARI VARMIŞ. ÖDÜLÜ ALAN KİŞİ BU ÖDÜLÜ 12 KİŞİYLE PAYLAŞIP, ONLARI HABERDAR EDECEKMİŞ... ÖDÜLÜ PAYLAŞTIĞI KİŞİLERİ BURDA YAYINLAYACAKMIŞ... BENDE BU ÖDÜLÜ ÇİÇEKLERİN EN GÜZELLERİNİ HAKEDEN BECERİKLİ ARKADAŞLARIM,

GÖNDERİYORUM...

VE ASLIŞIMIN DEDİĞİNE KATILARAK, BÜTÜN BLOGLAR ÇİÇEKLENSİN DİYORUM...

6 Ocak 2010 Çarşamba

ZEYTİN PENGUENLER


ASLINDA BU PENGUENLER TAM İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI. O YÜZDEN YAPILIŞINI YAYINLAMAYACAKTIM. AMA MERAK EDENLER İÇİN YAYINLAMAYA KARAR VERDİM...
ARADIĞIM BÜYÜK BOY ZEYTİNLERDEN BULAMADIM. BÜYÜK BOY BULDUĞUM ZEYTİNLER LIGHT OLDUĞU İÇİN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARAMADIM. BENDE KAHVALTILIK ZEYTİNLERDEN YAPTIM... İTİRAF EDEYİM, (TABİRİ CAİZSE) DELİYE POSTEKİ SAYDIRAN CİNSTEN BİR İŞ OLDU:))YAPILIŞINA GELİNCE...
ÖNCELİKLE, ÇEKİRDEK ÇIKARMA APARATIM OLMADIĞI İÇİN, ZEYTİNLERİN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARMAK İÇİN İNCE UÇLU CIMBIZIMI HİJYENİK HALE GETİRDİM:) SİZ ÇEKİRDEKSİZ SİYAH ZEYTİN BULABİLİRSENİZ İŞİNİZ OLDUKÇA KOLAYLAŞACAKTIR...
ZEYTİNLERİN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTTIM. ALT GÖVDEYİ OLUŞTURCAK ZEYTİNLERİN ORTALARINDAN ÇİZİK ATTIM. İÇİNE KREM PEYNİR (YOKSA LOR PEYNİRİ) DOLDURDUM.
PENGUENLERİN KAFASINI OLUŞTURCAK ZEYTİNLERİNDE ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTTIM. KÜÇÜK ÜÇGEN KESTİĞİM HAVUÇLARI İÇİNE YERLEŞTİRİP GAGASINI OLUŞTURDUM.
KÜRDANLA, PENGUENLERİN KAFASININ ÜSTÜNDEN BAŞLAYARAK HAVUÇ GAGA DAHİL OLMAK ÜZERE KÜRDANA TAKDIKTAN SONRA DİKKATLİCE GÖVDE KISMIYLA BİRLEŞTİRDİM. EN ALTA HAVUÇTAN KESİLEN AYAKLARIDA KÜRDANA TAKDIKTAN SONRA KÜRDANIN FAZLALIKLARINI MAKASLA KESTİM. YAPMAK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN VE AFİYET OLSUN...
KEŞKE YAPILIŞINI FOTOĞRAFLASAYDIM. ANLATMAKTAN DAHA ANLAŞILIR OLABİLİRDİ:) UMARIM ANLATIMIM YETERLİ OLMUŞTUR...

BEYHAN'DA AKŞAM YEMEĞİ


ARKADAŞIM BEYHAN'A GİDİŞİMİZ ÖYLE TELAŞELİ ÖYLE ANİ OLDU Kİ O TELAŞEM SANIRIM ORDA DA DEVAM ETTİ. O YÜZDEN (NE YAZIKKİ) FOTOĞRAF MAKİNEM YANIMDA OLMASINA RAĞMEN, FOTOĞRAFLAMAYI UNUTTUĞUM ÖYLE ÇOK ŞEY VARKİ... NEFİS KAHVALTI SOFRALARI... ÇAY SAATİ LEZZETLERİ... VE BU GÜZEL MASADA YEDİĞİMİZ AKŞAM YEMEĞİ YEMEKLERİ...


HERŞEY İÇİN TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM CANIM ARKADAŞIMA VE EŞİNE... BU ARADA BUGÜN BEYHAN'IN AMCASI TOPRAĞA VERİLDİ. BURDANDA TEKRAR BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM KENDİSİNE...

MUMLARA DİKKATİNİZİ ÇEKERİM:)) BENİM BİRİCİK ARKADAŞIM BALIK BURCUNUN ROMANTİZMİNİ BİZLEREDE YAŞATTI...

MENÜDE NELER Mİ VARDI?

DOMATES ÇORBA
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
RUS SALATASI
KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU
YEŞİL SALATA
KUZU KAVURMA
ŞEHRİYELİ PİLAV
BAKLAVA...

HIMMMM HEPSİ NEFİSTİ...

MEYVELER


EVEEET... GELELİM YILBAŞI SOFRAMIN EN DEĞERLİ İKRAMLIKLARI MEYVELERİN TARİFİNE....


HAHAHAHA.... :)))


ŞAKA YAPTIM :)))


AMA İTİRAF EDİN, (BENİM GİBİ) MEYVE SEVERLERİN HOŞLANACAĞI BİR MANZARA DEĞİLMİ? :))


PATATES PÜRESİNDEN NOEL BABA




BU NOEL BABA SÜSLEMESİNİ NETTE YABANCI SİTELERDEN BİRİNDE GÖRMÜŞTÜM... YILBAŞI İÇİN DENEMEK İÇİN SABIRSIZLANIYORDUM. BEN NOEL BABAYI PATATES PÜRESİNDEN YAPMAYI UYGUN BULDUM... SİZ İSTERSENİZ DEĞİŞİK ALTERNATİFLER YARATABİLİRSİNİZ...


MALZEMELER

PÜRE İÇİN



  • 3 AD ORTA BOY PATATES

  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ

  • 3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

  • 1 ÇAY BARD KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

  • TUZ

ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN



  • YOĞURT MAYONEZ KARIŞIMI

SÜSLEME İÇİN



  • 1 AD KIRMIZI BİBER

  • 2 AD KATI HAŞLANMIŞ YUMURTA

  • YETERİNCE LOR PEYNİRİ

  • 2 AD ZEYTİN

  • BİR KÜÇÜK DİLİM HAVUÇ

YAPILIŞI


PATATESLER SOYULUP İRİ DOĞRANIR. KAYNAR SUDA HAŞLANIR. PİŞİNCE SICAKKEN SUYU SÜZÜLÜP İÇİNE TEREYAĞ SÜT KAŞAR RENDESİ VE TUZ EKLENİR. EZİLİR. YOĞRULUR. SERVİS TABAĞINA NOEL BABA KAFASI ŞEKLİ VERİLEREK DOLABA KONUR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE YOĞURT+MAYONEZ KARIŞIMI SÜRÜLÜR.

SÜSLEME İÇİN ŞAPKASINA KIRMIZI BİBERLER SERPİLİR. ŞAPKA KENARLARI VE ŞAPKA POMPONU KISMINA LOR PEYNİRİ KONUR. NOEL BABANIN YÜZÜ YUMURTA SARISI RENDESİ İLE KAPLANIR. SAKALLARIDA YUMURTA BEYAZI RENDESİ SERPİLEREK TAMAMLANIR. GÖZLERİ İÇİN ZEYTİN, BURNU İÇİN HAVUÇ DİLİMİ KULLANILIR... AFİYET OLSUN...

KUSKUSLU AMERİKAN SALATA


BU SALATAYA AMERİKANMI RUSMU İTALYANMI DİYORLAR HEP KARIŞTIRIYORUM:) BEN İÇİNE BİRDE KUSKUS EKLEYİNCE HEPTEN KARIŞIK BİR APERATİF OLDU SANIRIM :)) AMA TADINI SORARSANIZ, HERKES GİBİ BENDE ÇOK BEĞENEREK YEDİM... GELELİM TARİFE...



MALZEMELER


  • 1 AD HAVUÇ (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 2 AD ORTA BOY PATATES (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 SU BRD BEZELYE (HAŞLANMIŞ)
  • 1 ÇAY BARD KORNİŞON TURŞU (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 ÇAY BARD SALAM YADA SOSİS (KÜÇÜK KÜP DOĞRANMIŞ)
  • 1 SU BARD KUSKUS MAKARNA
  • 1 SU BARD KOYU KIVAMLI YOĞURT
  • YARIM SU BARD MAYONEZ
  • TUZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE HAVUÇLAR KAYNAR SUYA ATILIR. 5 DK KADAR HAŞLANDIKTAN SONRA İÇİNE PATATESLER İLAVE EDİLİR. PATATESLERİN HAŞLANMASINA YAKIN BEZELYELER İLAVE EDİLİR. HEPSİ HAŞLANDIKTAN SONRA SUYU SÜZÜLÜP SOĞUMASI BEKLENİR.

ÖTE YANDA SEBZELER HAŞLANIRKEN BİR TENCEREDE SIVI YAĞLI KAYNAR SUDA KUSKUSLAR HAŞLANIR. PİŞİNCE ONLARDA SÜZÜLÜP SEBZE KARIŞIMINA EKLENİR.

BİR KABA YOĞURT MAYONEZ VE TUZ ALINIP ÇIRPILIR. DİĞER BÜTÜN MALZEMELER İLAVE EDİLEREK KARIŞTIRILIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

BEN SALATAMIN ÜZERİNE ZEYTİNDEN YAPTIĞIM PENGUENLERİMİ KOYARAK SÜLEDİM. SİZ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLLERDE SÜSLEYEBİLİRSİNİZ...

NOT: BEN UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM DERSENİZ HAZIR KONSERVE GARNİTÜRLER YAPIM AŞAMASINDA İŞİNİZİ OLDUKÇA KOLAYLAŞTIRACAKTIR...

5 Ocak 2010 Salı

YILBAŞI KURABİYELERİ



BU TARİFİMİ YILBAŞI PASTA VE KURABİYELERİ ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ ÖZLEMİN GÜNLÜĞÜ ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...
MALZEMELER
  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 YUMURTA SARISI
  • YARIM PK KABARTMA TOZU
  • KAVRULMUŞ İRİ DÖVÜLMÜŞ FINDIK İÇİ
  • KAKAO
  • SARELLE

YAPILIŞI

FINDIK İÇİ VE KAKAO HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE HAMUR YOĞRULUR. HAMURUN Bİ KISMIYLA AYICIK VE GEYİK KALIPLARIYLA KURABİYELER YAPILIR. KALAN KISMINA KAKAO İLAVE EDİLİR. ONUNLADA BİR KAÇ AYICIK VE GEYİK YAPILIR. KALAN HAMURA FINDIK İÇİ İLAVE EDİLİP YILDIZ KALIPLARIYLA KURABİYELER YAPILIR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA GEYİKLERİN BOYNUZLARINA SARELLE SÜRÜLÜR. YILDIZ KURABİYELERİNDE ARALARINA SARELLE SÜRÜLEREK İKİ KATLI KURABİYELER ELDE EDİLİR. ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİYLE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...



NOT: BEN YILDIZ KURABİYELERİMİN ÜZERLERİNE PASTAMIN KOZALAKLARINDAN KALAN TOPLARDAN YERLEŞTİRDİM... DENEMEK İSTEYENLERE BELİRTEYİM...


ÇAM AĞACI YAŞPASTA



BU PASTA TARİFİMİ "YILBAŞI PASTA VE KURABİYELERİ ETKİNLİĞİ" İÇİN SEVGİLİ ÖZLEMİN GÜNLÜĞÜ ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM...


MALZEMELER

KEKİ İÇİN

  • 5 YUMURTA
  • 5 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • 1 FİNCAN SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD ISPANAK PÜRESİ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

KREMASI İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KREM ŞANTİ (1 BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

KOZALAKLAR İÇİN

  • KAHVALTILIK ÇİKOLATALI GEVREK
  • YARIM PK BİTTER ÇİKOLATA

ÖNCELİKLE KOZALAKLAR İÇİN BİTTER ÇİKOLATA BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİR. (BİR KABA SICAK SU KONUR. ONUN ÜZERİNDE BAŞKA BİR KABTA ÇİKOLATALAR ERİTİLİR) YETERLİ MİKTARDA GEVREK ERİMİŞ ÇİKOLATAYLA KARIŞTIRILIR. YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KOZALAK ŞEKLİNDE PARÇALAR HALİNDE KONUR.

KEK İÇİN ÖNCE YUMURTA VE ŞEKER ARDINDAN SIVI MALZEMELER ARDINDAN ISPANAK PÜRESİ VE UN İLAVE EDİLEREK AKIŞKAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİR. DİKDÖRTGEN BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİLİR. PİŞEN KEK SOĞUYUNCA İKİYE KATLANIR VE İKİ AD DİKDÖRTGEN ELDE EDİLİR. AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ KESİLEREK ÇAM AĞACI ŞEKLİ VERİLİR.

ÖTE YANDA KEK PİŞERKEN KREMA PİŞİRİLİR. KREM ŞANTİ SÜTLE ÇIRPILIR. DOLABA KONUR. SOĞUYAN KREMAYLA KREM ŞANTİ BİRLEŞTİRİLİR. MİKSERLE ÇIRPILIR. KEKİMİZİN İLK KATINA SÜT GEZDİLİR. ÜZERİNE BOLCA KREMA KONUP İKİNCİ KAT KEK YERLEŞTİRİLİR. SÜT GEZDİRİLİR. ÜZERİNE KREMANIN KALANI MUNTAZAM ŞEKİLDE SÜRÜLÜR. KEKİMİZİN KENARLARINDAN ÇIKAN KEKLER RONDODAN GEÇİRİLİR. PASTAMIZIN ÜZERİ KAPLANIR. DONMUŞ KOZALAKLAR AĞACIMIZIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR. PUDRA ŞEKERİ VE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLEREK KAR YAĞMIŞ GÖRÜNÜMÜ ELDE EDİLİR. EN AZ 3-4 SAAT DOLAPTA DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

AVCI BÖREĞİ (KARIŞIK İÇLİ BÖREK)

ASLINDA AVCI BÖREĞİNİN ÇOK ÇEŞİTLİLERİNİ GÖRDÜM NETTE... ANCAK BEN KENDİ YAPTIĞIM ŞEKLİNİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM... İSTER AVCI BÖREĞİ DEYİN, İSTER KARIŞIK İÇLİ BÖREK, YEDİĞİNİZDE TADI HERŞEYİ UNUTTURACAKTIR EMİN OLUN:))
YILBAŞI MASAMDA BULUNAN BU BÖREKLERİMİ 51. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ japoncekirdegi ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...
MALZEMELER

  • 6 AD YUFKA
  • 1 SU BARD SÜT
  • GALETA UNU
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

İÇİ İÇİN

  • 250 GR KIYMA
  • 1 BARD KABARTILMIŞ KISIRLIK BULGUR
  • 1 AD HAVUÇ (RENDELENMİŞ)
  • 1 BARD CEVİZ İÇİ (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
  • 1 ORTA BOY KURU SOĞAN (RENDELENMİŞ)
  • ÇEYREK DEMET KIYILMIŞ MAYDONOZ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE İÇ MALZEMEMİZ İÇİN KIYMAYI TEFLON TAVADA KAVURUYORUZ. KIYMANIN KAVRULMASINA YAKIN HAVUÇLARI İLAVE EDİYORUZ. DAHA SONRA SIRASIYLA SOĞAN, BULGUR, CEVİZ İÇİNİ İLAVE EDİYORUZ. OCAKTAN ALIRKEN MAYDONOZU VE BAHARATLARI EKLİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

İÇ HARCIMIZ SOĞUYUNCA YUFKALARI SERİYORUZ. BİRİNCİ YUFKANIN ÜZERİNE FIRÇA YARDIMIYLA SÜT SÜRÜYORUZ. İKİNCİ YUFKAYI ÜZERİNE SERİP 8 E BÖLÜYORUZ. İÇ HARCIMIZDAN BOLCA KOYUP KALIN SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARIYORUZ. UÇ KISIMLARINI SÜTLE ISLATIP YAPIŞTIRIYORUZ. BÜTÜN YUFKALARIMIZ BİTİNCE BÖREKLERİMİZİ ÖNCE SÜTE DAHA SONRA GALETA UNUNA BATIRIP BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ. SICAK YADA ILIK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BÖREKLERİNİZİ BİR GECE ÖNCEDEN HAZIRLAYIP SERVİS EDECEĞİNİZ ZAMAN KIZARTABİLİRSİNİZ... ÇALIŞAN HANIMLAR İÇİN YADA VAKTİ KISITLI OLANLAR İÇİN BU ŞEKİLDE YAPMAKDA MÜMKÜN...

BU ARADA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM, BÖREKLERİN YAĞDA KIZARTILIYOR OLMASI SİZİ TEDİRGİN ETMESİN. KIZARTTIĞINIZ YAĞ DIŞINDA HİÇ YAĞ KULLANMADIĞINIZ GİBİ, GERÇEKTEN YAĞLI BİR BÖREK OLMUYOR...

KIRPIK POĞAÇA

BU POĞAÇA TARİFİMİ 51. P.D.Ç.S. ETKİNİLİĞİ EV SAHİBESİ japoncekirdegi ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM..
MALZEMELER
  • 1 SU BARD ILIK SÜT
  • 1 ŞİŞE MADEN SUYU
  • 1 SU BARD SIVI YAĞ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • 3 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ

  • 250 GR KAŞAR LORU
  • YARIM BARD SÜT
  • TUZ
  • İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZ

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİ, UN HARİÇ KARIŞTIRILIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLEREK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR ELDE EDİLİR. MAYALANMASI İÇİN DİNLENDİRİLİR. MAYALANDIKTAN SONRA İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. TEPSİDE DE MAYALANDIRDIKTAN SONRA YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. POĞÇALARIN İLK SICAKLIĞI ÇIKINCA ORTADAN YARISINA KADAR KESİLİR. SÜTLE KARIŞTIRILAN LOR POĞÇALARIN İÇİNE KONUP MAYDONOZA BATIRILIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

4 Ocak 2010 Pazartesi

YILBAŞI AKŞAMI...

HERKESİN YENİ YILI KUTLU OLSUN...

GEÇTİĞİMİZ YILIN SON GÜNLERİ OLUKÇA TATSIZDI BENİM İÇİN... AMA YENİ YIL, YENİ UMUTLARLA, SEVDİKLERİMLE GEÇİRDİĞİM GÜNLERLE KARŞILADI BENİ...

YILBAŞI AKŞAMI KUZENLERİM VE AİLEMLE BİRLİKTEYDİK... HAFTASONU EŞİMİN İZNİNİ FIRSAT BİLİP SEVGİLİ ARKADAŞIM BEYHAN'DA ALDIK SOLUĞU... ÇOK GÜZEL GÜNLER GEÇİRDİK... BEYHAN'IN BİZİM İÇİN YAPTIĞI NEFİS ŞEYLERİ HEPİNİZİN TATMASINI İSTERDİM... MALESEF EVE GELDİĞİMDE PİŞMANLIK DUYDUĞUM BİR KONU OLDU Kİ AKŞAM YEMEĞİ SOFRASI DIŞINDA HİÇ BİŞEYİ FOTOĞRAFLAMAMIŞIM:(( AKŞAM YEMEĞİ MASASINI DAHA SONRA SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM... GELELİM YILBAŞI AKŞAMKİ İKRAMLIKLARIMA... YEMEKTEN SONRA TOPLANDIĞIMIZ İÇİN, BENDE BU İKRAMLIKLARI YAPTIM...



KIRPIK POĞAÇA



AVCI BÖREĞİ

ÇAM AĞACI (ISPANAKLI) YAŞPASTAM




KURABİYELERİM...


(ÇOCUKLAR İÇİN AYICIK VE GEYİK, BÜYÜKLER İÇİN YILDIZ ŞEKLİNDE YAPTIM)







KABAK TATLISI




YUMURTALI YALANCI ÇİĞKÖFTE



KUSKUSLU AMERİKAN SALATA



PATATES PÜRESİNDEN NOEL BABA :))





VE MEYVELER...

BU ÇİÇEKLER SEVGİLİ SÜT KARDEŞİM VE EŞİNDEN... NAZİK SÜPRİZLERİ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM....

BU FOTOĞRAFLARI MİSAFİRLERİM GELMEDEN ÇEKMİŞTİM... O YÜZDEN MİSAFİRLERİMİN GELİRKEN GETİRDİĞİ İKRAMLIKLARI FOTOĞRAFLAMAYI UNUTMUŞUM... HERKES GELİRKEN NEFİS ŞEYLER GETİRMİŞTİ... HEPSİNE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM... SARMALAR İÇİN KEZBAN YENGEMİN ELLERİNE SAĞLIK:))

Blog Widget by LinkWithin