26 Şubat 2010 Cuma

MANTARLI BİFTEK SARMA



BİR KAÇ GÜNDÜR YOĞUNUM. BLOĞUMA VAKİT AYIRAMADIM. DÜN KANDİLDİ. HERKESİN GEÇMİŞ KANDİLİ MUBAREK OLSUN...


BU TARİFİMİ YE#52 DAVET YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ İÇİN SEVGİLİ BİRSEN ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM.


MALZEMELER


  • 8 PARÇA SARMALIK BİFTEK (İNCELTİLMİŞ)
  • 100 GR MANTAR
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 2 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZIBİBER, KEKİK
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • 50 GR MARGARİN
  • YETERİNCE SICAK SU

YAPILIŞI


MANTARLARI İNCE İNCE KIYALIM. SOĞANLARIDA MİNİK MİNİK DOĞRAYALIM. TUZ VE KARABİBERLE KARIŞTIRALIM. ETLERİN İÇİNE KOYUP SARALIM. AÇILMAMASI İÇİN KÜRDANLA TUTTURALIM.


TAVADA MARGARİNİ ERİTİP ETLERİ KIZARTALIM. DÜDÜKLÜ TENCEREYE KIZARAN ETLERİMİZİ ALALIM. TAVADAKİ YAĞA SALÇAYI VE BAHARATLARI İLAVE EDİP SICAK SU İLAVESİYLE SOS HAZIRLAYALIM.


DÜDÜKLÜ TENCEREYE SOSU VE DOĞRADIĞIMIZ SARIMSAKLARI ALIP KAPAĞINI KAPATALIM. KAYNAMA SESİ GELİNCE 30-35 DK PİŞİRELİM.


ARZUYA GÖRE, PİLAV VE KAVRULMUŞ MANTARLA SERVİS EDELİM... AFİYET OLSUN...


MİMLENMİŞİM... :)

PAPATYA68 ARKADAŞIMIZ BENİ MİMLEMİŞ...

ÇOCUKLUK YILLARINA AİT SORULARI CEVAPLAMAYA BAŞLIYORUM... (BU ARADA HİÇBİŞEY HATIRLAMIYORUM:) NASIL OLCAK BAKALIM:))
SORU1: SİZİ MİMLEYEN KİŞİNİN LİNKİNİ VERİN PAPATYA68
SORU2: Çocukluğunuzda anne ve babanızla (ya da aile büyükleri) yaptığınız ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay veya bir aktivite… ve hangi yönünüze katkısı oldu?
İLKOKULA GİDERKEN ANNEM AYAĞINDAKİ SİĞİLİ ALDIRMIŞTI. İLK OZAMAN KEK YAPMAMA İZİN VERMİŞTİ. İLK KEKİMİ OZAMAN YAPMIŞTIM. HALA YAPIYORUM:)
SORU:3 Çocukken oynamayı en sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı neydi?
BEBEKLERİME KIYAFET UYDURURDUM. HALA HERŞEYE KENDİMDEN BİRŞEYLER KATMAYI ÇOK SEVERİM...
SORU4: Çocukluğunuz veya ilk gençliğinizle ilgili keşke daha farklı olsaydı dediğiniz bir durum?
ÜNİVERSTE...
SORU5: Sokakta oynar mıydınız? Neler oynardınız?
SOKAKTA OYNARDIK. AMA BENİM YAŞITIM ARKADAŞIM KOMŞUMUZ OLMADIĞI İÇİN ÇOK HATIRLAMIYORUM NE OYNADIĞIMIZI...
SORU6: Çocukluk veya ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay?
HİÇ BİLMİYORUM :)
SORU7: Varsa çocukluk dönemine ait bugünü etkileyen bir olay veya anı...
BEN KÜÇÜKKEN ANNEM VE BABANEM LAHANA SARMASI YAPARKEN BENDE SARMAK İSTEDİĞİMDE ANNEM (KÜÇÜK OLDUĞUM İÇİN) HAYIR DEMİŞTİ. BABANEM BIRAK YAPMAK İSTİYOSA YAPSIN. ELİ ALIŞIR İLERDE YAPARKEN SEVEREK YAPAR DEMİŞTİ... HAKİKATEN ÖYLE OLDU:)
BENDE BEYHAN ARKADAŞIMI MİMLİYORUM:) HADİ BAKALIM BEYHAN'CIM KOLAY GELEE...

24 Şubat 2010 Çarşamba

KESTANE ŞEKERLİ TOP KEK


MALZEMELER


  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVIYAĞ
  • 1 PK KAKAO
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 2 SU BARD UN

  • ÜZERİNE PAKETİNDEKİ TARİFİNE GÖRE HAZIRLANMIŞ ÇİKOLATA SOSU
  • YETERİNCE KESTANE ŞEKERİ

YAPILIŞI


YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SIVI MALZEMELER İLAVE EDİLİR. KURU MALZEMELERDE ELENEREK İLAVE EDİLİR. ISIYA DAYANIKLI MİNİK KAPLARA KONUP 175 C FIRINDA PİŞİRİLİR. KABLARDAN ÇIKARILAN KEKLERİN ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU VE KESTANE ŞEKERİ KONUP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

23 Şubat 2010 Salı

ISPANAKLI SODALI BÖREK



ASLINDA BU TARİFE YALANCI SU BÖREĞİ DİYENLERDE VAR. AMA DİĞER YALANCI SU BÖREĞİ TARİFİMDEN SONRA BEN BUNA SODALI BÖREK DEMEYİ UYGUN GÖRDÜM. İÇ HARCI İÇİN ISPANAK KULLANDIM. SİZ İSTEDİĞİNİZ İÇ HARCINI KULLANABİLİRSİNİZ.
BU TARİFİMİ 54. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN ESTERGONYEŞİL ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...
MALZEMELER
  • 6 AD YUFKA
  • 3 YUMURTA
  • 1 ŞİŞE SODA
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • 100 GR MARGARİN (ERİTİLMİŞ)
  • TUZ

İÇ HARCI İÇİN

  • 250 GR ISPANAK (YIKANIP DOĞRANMIŞ)
  • 100 GR PEYNİR (LOR, BEYAZ VEYA KÖY PEYNİRİ OLABİLİR)
  • 1 YUMURTA
  • 3 YEMEK KAŞIĞI KOYU YOĞURT
  • TUZ (PEYNİRİNİZ TUZLUYSA TUZ KOYMAYIN)

YAPILIŞI

İÇ HARCI İÇİN BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIP YOĞURUYORUZ.

DİĞER YANDA YUMURTA, TUZ, SODA VE YAĞLARI KARIŞTIRIYORUZ. TEPSİMİZE YUFKALARI BURUŞUK ŞEKİLDE BİRER BİRER KOYUP HERBİRİNE BU KARIŞIMDAN DÖKÜYORUZ. 3 YUFKAYI KOYDUKTAN SONRA İÇ HARCIMIZI KOYUP KALAN 3 YUFKAYI AYNI ŞEKİLDE DİZİYORUZ.

BÖREĞİMİZİ DİLİMLEYİP KALAN SIVI HARCI BÖREĞİMİZİN ÜZERİNE DÖKÜP EN AZ 2 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. 180 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. ILIK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

22 Şubat 2010 Pazartesi

KÖFTE PASTA





BU KADIN PASTAYLA BOZMUŞ DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM:) BU ARA TATLI PASTA ÇOK YAPTIM DAHA YAYINLAYACAKLARIMDA VAR. AMA BU BAŞKA... :)


SEVGİLİ BİRSEN'İN EV SAHİBİ OLDUĞU "YE 52 DAVET YEMEKLERİ" ETKİNLİĞİ İÇİN ÖZEL OLARAK DÜŞÜNÜP TAŞINIP TASARLADIĞIM TAMAMEN KENDİME AİT TARİFİM:) PATENTİ BENDE:) TARİFİ SİTEMDE... :)

MALZEMELER

  • 500 GR AZ YAĞLI KIYMA
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 1 DİLİM BAYAT EKMEK
  • 2-3 DAL MAYDONOZ
  • 1 YUMURTA SARISI
  • TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER, KİMYON, KEKİK

PÜRE İÇİN
  • 3-4 AD PATATES
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • YARIM ÇAY BARD SÜT
  • TUZ

SALÇALI SOS İÇİN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ, YETERİNCE SICAK SU

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE PATATESLERİ SOYUP KÜP DOĞRAYIP HAŞLIYORUZ. SUYUNU SÜZÜP TEREYAĞ VE SÜT İLAVESİYLE EZİYORUZ. SÜSLEME İÇİN, HAZIRLANAN PÜRENİN BİR KISMINI ORTALARINA HAVUÇ KOYDUĞUMUZ ÇİÇEK ŞEKLİNDEKİ BUZ KALIBINA KOYUYORUZ.

KÖFTEMİZ İÇİN SOĞAN VE MAYDONOZU ROBOTA ALIP ÇEKİYORUZ. ARDINDAN DİĞER MALZEMELERİMİZİDE ROBOTA KOYUP YOĞURUYORUZ. (İYİCE YOĞRULMASI İÇİN BEN ROBOT KULLANDIM)

YOĞRULAN KÖFTEMİZİ İKİYE AYIRIYORUZ. HAMUR AÇAR GİBİ ELİMİZLE AÇIP KÜÇÜK BOY KELEPÇELİ KALIBIMIZA YERLEŞTİRİYORUZ. 200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. SERVİS KABIMIZA ALIYORUZ. DİĞER YARISINIDA AYNI ŞEKİLDE PİŞİRİYORUZ.

SALÇALI SOS İÇİN TERAYAĞDA SALÇALARI KAVURUP TUZ VE SICAK SU İLAVESİYLE SALÇALI SOSUMUZU HAZIRLIYORUZ.

SIRA GELDİ PASTAMIZI BİRLEŞTİRMEYE... TIPKI PASTA YAPAR GİBİ İKİ KÖFTE ARASINA VE ÜZERİNE PÜREMİZDEN SÜRÜYORUZ. ÜZERİNE SALÇALI SOSUMUZU DÖKÜP HAZIRLADIĞIMIZ ÇİÇEK PÜRELERİMİZ VE MAYDONOZLA SÜSLÜYORUZ. ILIK FIRINDA TUTUP SOĞUMAMASINI SAĞLIYORUZ. PİLAVLA BİRLİKTE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


NOT: BU YEMEĞİN KOLAY DİLİMLENMESİ İÇİN KESKİN BİR BIÇAĞIN YANI SIRA KÖFTEMİZİN ÇOK İYİ YOĞRULMASI GEREKİYOR Kİ DİLİMLERKEN ŞEKLİ BOZULMASIN...


MERAK EDENLER İÇİN AŞAĞIDA İKEA'DAN ALDIĞIM BUZ KALIBIMIN RESMİNİDE KOYDUM... İTİRAF EDEYİM ALIRKEN BİLE BUZ KALIBI OLARAK KULLANMAYACAĞIMI BİLİYORDUM:)
VERDİĞİM BU TARİF 4-6 KİŞİLİKTİR. ARTTIRMAK İSTERSENİZ MALZEMELERİ KATLAYARAK YAPABİLİRSİNİZ. KALIBINIZI BÜYÜTMENİZDE GEREKECEK TABİ...



20 Şubat 2010 Cumartesi

ETLİ NOHUT




NOHUT YEMEĞİNİ ÇOK SEVEREK YERİM. İSTER BULGUR PİLAVIYLA İSTERSENİZ PİRİNÇ PİLAVIYLA SERVİS EDEBİLECEĞİNİZ BESLEYİCİ VE LEZZETLİ BİR YEMEK... BİLMEYENLER YADA PRATİK PİŞİRMEK İSTEYENLER İÇİN KENDİ YAPTIĞIM ŞEKİLDE TARİFİNİ PAYLAŞMAK İSTEDİM...



MALZEMELER


  • 250 GR BEYAZ NOHUT
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 250 GR KUŞBAŞI ET (BEN DANA KULLANDIM)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
  • 4-5 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KADAR UN


YAPILIŞI



NOHUTLARI BİR GECE ÖNCEDEN BİR ÇAY KAŞIĞI KARBONAT ATTIĞIMIZ ILIK SUYA KOYALIM. SU (NOHUTLARIN 4-5 PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR) BOLCA OLMALI Kİ NOHUTLAR ŞİŞİNCE SUSUZ KALMASIN.


DÜDÜKLÜ TENCEREYE YAĞ VE ETİ ALALIM. KAVURMAYA BAŞLAYALIM. ETLERİN RENGİ DÖNÜNCE MİNİK DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI VE UNU İLAVE EDELİM. KAVURALIM. SALÇAYI, TUZU, KIRMIZIBİBERİ VE YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ NOHUTLARI İLAVE EDELİM. NOHUTLARIN İKİ PARMAK ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KOYUP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATALIM. KAYNAMA SESİNİ DUYUNCA 30 DK PİŞİRELİM. DÜDÜKLÜNÜN HAVASI ÇIKINCA KAPAĞINI AÇIP SICAK SERVİS EDELİM. AFİYET OLSUN...


19 Şubat 2010 Cuma

BUĞDAY NİŞASTALI KEKLE YAŞPASTA


PASTALARA DEVAM:) BU PASTAYI ARKADAŞIM İLKNUR'DAN DUYDUM. (ODA ARKADAŞI EMİNE'DE YEMİŞ) ÇOK BEĞENDİĞİNİ SÖYLEDİ. YAPALI EPEY OLDU ASLINDA. GELEN MİSAFİRLERİMDE ÇOK BEĞENEREK YEDİ. OLDUKÇADA BÜYÜK BİR PASTA OLDU. UYGUN ALTLIK BULAMAYINCA ÇAY TEPSİSİNDE YERİNİ ALDI:)


GERÇEKTEN HERKESE TAVSİYE EDİYORUM. HARİKA BİR PASTA. ÖZELLİKLE KALABALIK MİSAFİR AĞARLAYANLAR İÇİN İDEAL...



MALZEMELER


KEK İÇİN

  • 5 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 2 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK BUĞDAY NİŞASTASI (200 GR'LIK MARKETLERDE SATILIYOR)

KREMASI İÇİN

  • 1 KG SÜT
  • 3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
  • 3 KAHVE FİNCANI UN
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

YAPILIŞI

KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ 15 DK ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN DİĞER MALZEMELERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIP YAKLAŞIK 35 CM ÇAPINDA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜP 175 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ.


KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA ÇIRPILMIŞ KREM ŞANTİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.


KEKİMİZ SOĞUYUNCA BIÇAKLA İKİYE BÖLÜP İKİ KAT KEK HAZIRLIYORUZ. KEKİMİZİN ALT KATINI 1/4 BARDAK ŞEKERLİ SÜTLE ISLATIYORUZ. KREMAMIZDAN BOLCA KOYUP İKİNCİ KAT KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. ONUDA 1/4 SÜTLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNİ KALAN KREMAMIZLA KAPLAYIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLÜYORUZ. 3-4 SAAT DOLAPTA BEKLETTİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...



NOT: KEKİNİZİN KENARLARI SERT OLURSA TEDİRGİN OLMAYIN. SANIRIM NİŞASTADAN KAYNAKLANIYOR. SONUÇ PUF PUF HARİKA BİR PASTA OLUYOR EMİN OLUN...




SOBE... (ÇANTAMDA NELER VAR)



SEVGİLİ ARKADAŞIM BEYHAN BENİ SOBELEMİŞ... ARKADAŞIM BENİM ÇANTAMDA NE OLUR? :)

  • GENELDE YANLIZ DIŞARI ÇIKMADIĞIM İÇİN, HER YERE GİDERKEN OĞLUŞUM ALPER'İM İÇİN HER ZAMAN YEDEK KIYAFET ALIRIM ÇANTAMA (gerekir diye yedek kıyafet ve terlediği için sırt havlusu)

  • ISLAK MENDİL

  • SU (yine Alper için)

  • CEP TELEFONUM

  • VE CÜZDANIM

DAHA ÖNCEDEN OLSA NELER ÇIKARDI KİM BİLİR... AMA ALPER DOĞDUĞUNDAN BERİ EŞYA TAŞIMAKTAN GINA GELDİĞİ İÇİN KENDİM İÇİN BİLE GEREKEN ZAMANLARDA BİR ŞEYLER KOYARIM ÇANTAMA. GENELDE ÇANTAMDA BULUNDURDUĞUM ŞEYLER BUNLAR.


BU ARADA BELİRTMEDEN GEÇEMEM, ALLAH BU BÜYÜK ÇANTALARI MODA YAPANLARDAN RAZI OLSUN:) "ÇOCUKLU"LARIN (yani benim) ÇOK İŞİNE YARIYOR:) İSTEDİĞİM RENK VE MODELLERDE ÇANTA KULLANMANIN DIŞINDA BİRDE ÇOCUK İÇİN AYRI BİR ÇANTA TAŞIMAK ZORUNDA KALMIYORUM:)


AY ŞİMDİ BEN KİMİ SOBELESEM Kİ? :)

KALPKURABİYE Deniz VE PEMBETATLAR Aslı'yı SOBELİYORUM. KOLAY GELSİN HANIMLAR...:))

17 Şubat 2010 Çarşamba

PATATES MÜCVER


GEÇENLERDE KAYINVALİDEMDE BİRLİKTE YAPIP YEMİŞTİK. DAHA SONRA EVDE DE YAPMALIYIM VE SİZİNLE PAYLAŞMALIYIM DÜŞÜNCESİYLE KOLLARI SIVADIM. EŞİMDE ÇOK BEĞENEREK YEDİ VE SIK SIK YAPMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ:)

ANİ GELEN MİSAFİRLERİNİZEDE RAHATLIKLA YAPABİLECEĞİNİZ LEZZETLİ VE PRATİK BİR TARİF İÇİN BUYRUN...




MALZEMELER


  • 2 AD BÜYÜK BOY PATATES RENDESİ

  • 1 AD KURU SOĞAN RENDESİ

  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)

  • 1 TALI KAŞIĞI TUZ

  • BİRER ÇAY KAŞIĞI NANE, KIRMIZIBİBER,KARABİBER,PULBİBER

  • 1 YUMURTA

  • 1 ÇAY BARD UN

KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ


YAPILIŞI


BÜTÜN MALZEMELER GÜZELCE KARIŞTIRILIR. ARDINDAN TAVAYA AZ SIVI YAĞ KONUR. KIZGIN YAĞA HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMDAN KAŞIKLA KONUP DÜZELTİLİR. İKİ TARAFLI KIZARTILIR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

16 Şubat 2010 Salı

ÇİKOLATALI PASTA


ASLINDA RÜŞVET PASTASI DEMEM GEREKİRDİ:) SEVGİLİ AMCAMIN OĞLUNA VERDİĞİM SÖZÜM GEREĞİ, YAPIP GÖTÜRDÜĞÜM PASTA... AÇIKÇASI "PASTA PASTA" DİYE O KADAR BAŞIMIN ETİNİ YEDİ Kİ ÇENESİNDEN KURTULMAK İÇİN YAPTIM:)

BUGÜNLERDE O KADAR ÇOK PASTA YAPIP ORAYA BURAYA GÖTÜRDÜM Kİ SAYISINI UNUTTUM:)


BANA TERAPİ,... YİYENLERE KALORİ:)


BU TARİFİMİ 54. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN HAYATTAN AZICIK ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...



MALZEMELER




KEK İÇİN

  • 4 YUMURTA
  • 4 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
  • 6 FİNCAN UN
  • 1,5 PK KABARTMA TOZU
  • KAKAO


KREMA İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD TOZŞEKER
  • 4 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 PK VANİLYA
  • YARIM PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILACAK)

ÜZERİNE

  • 1 PK ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE PİŞİRİLMİŞ

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN SIVI MALZEMELERİ DAHA SONRA KURU MALZEMELERİ İLAVE EDİP KEK HAMURUMUZU FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ. 175 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ.



KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ YAPIP SOĞUTUYORUZ. KREM ŞANTİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.



KEKİMİZİ İKİYE KATLAYIP YUVARLAK KESİYORUZ. SÜTLE ISLATIP ARASINI VE ÜZERİNİ HAZIRLADIĞIMIZ KREMAYLA KAPLIYORUZ.



KREMAYLA KAPLADIĞIMIZ PASTAMIZIN ÜZERİNİ PİŞİRİP SOĞUTTUĞUMUZ ÇİKOLATA SOSUYLA KAPLIYORUZ.



ARTAN ÇİKOLATA SOSUNA KALAN KEKLERİMİZİ KOYUP YOĞURUYORUZ. KÜÇÜK TOPLAR YAPIP PASTAMIZI BU TOPLARLA SÜSLÜYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. İNCİ ŞEKERLERİ SERPİP DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


15 Şubat 2010 Pazartesi

ISPANAKLI TAVUK SARMA



BU YEMEĞİMİ SEVGİLİ BİRSEN'İN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI DAVET YEMEKLERİ ETKİNLİĞİNE YOLLUYORUM.


MALZEMELER


  • 1 PK TAVUK GÖĞÜS ETİ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZITOZBİBER, KEKİK
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • 3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI SÜT

İÇİ İÇİN

  • 250 GR ISPANAK
  • 1 KÜÇÜK BOY SOĞAN
  • TUZ

ÜZERİNE

  • GALETA UNU

YAPILIŞI


GÜĞÜS ETLERİNİ İNCE SARMALIK DÖVDÜRÜN (İNCELTİN). BAHARAT, EZİLMİŞ SARIMSAK,ZEYTİNYAĞ VE SÜT KARIŞIMINA KOYUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİN.


ÖTE YANDA ISPANAKLARI AYIKLAYIP DOĞRAYIN. SOĞANLA BİRLİKTE KAVURUN.


ETLERİN ORTASINA GELECEK ŞEKİLDE ISPANAKLARI KOYUP SARIN. AÇILMAMASI İÇİN ETLERİ KÜRDANLA TUTTURUP GALETA UNUNA BULAYIN.


TAVADA ÇEVİREREK HER TARAFINI KIZARTIN. DAHA SONRA (PİŞMESİ İÇİN) TAVANIN KAPAĞINI KAPATIN. KISIK ATEŞTE ARASIRA ÇEVİREREK PİŞİRİN. DİLİMLEYEREK YANINDA PİLAVLA SERVİS EDİN. AFİYET OLSUN...


13 Şubat 2010 Cumartesi

İRMİKLİ SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI

HERKESİN SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN...


BU PASTAYI, (EŞİMİN AKRABALARINDAN) DOĞUM YAPAN BİRİ İÇİN YAPIP GÖTÜRDÜM. YANİ ASLINDA SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN YAPILMIŞ DEĞİL:) AMA "DERYA BEBEK" ŞUBAT AYINDA DOĞDUĞU İÇİN BU KONSEPTİ KULLANMAK İSTEDİM.


BU PASTAMI "AŞK KOKAN TARİFLER ETKİNLİĞİ" İÇİN ÇALIŞAN ANNEYE GÖNDERİYORUM...


MALZEMELER

MUHALLEBİSİ İÇİN


  • 1 LT SÜT
  • 8 YEMEK KAŞIĞI İRMİK
  • 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 PK VANİLYA


ALT TABAN İÇİN

  • 1 PK BİSKÜİ (BEN DONDURUCUDAKİ PARÇA KEKLERİMİ KULLANDIM)
  • YARIM ÇAY BARD SÜT

ÜST KATI İÇİN

  • 2 SU BARD VİŞNE SUYU
  • 3 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

SÜSLEMEK İÇİN

  • 1 PK KREM ŞANTİ (1 BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
  • DONDURULMUŞ VİŞNE
YAPILIŞI

ÖNCELİKLE İRMİKLİ MUHALLEBİ MALZEMELERİNİ (VANİLYA HARİÇ) TENCEREYE ALIP PİŞİRİYORUZ. OCAKTAN ALINCA VANİLYAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.

BİSKÜİLERİ (YADA KEKLERİ) UFALAYIP SÜTLE VE 3-4 KAŞIK MUHALLEBİYLE YOĞURUYORUZ. KELEPÇELİ KALIBIMIZIN ALTINA BASTIRIYORUZ. ÜZERİNE İRMİKLİ MUHALLEBİYİ BOŞALTIP DÜZELTİYORUZ.

VİŞNE SUYU VE NİŞASTAYI PİŞİRİP İRMİKLİ MUHALLEBİNİN ÜZERİNE DÖKÜP ÜZERİNİ DÜZELTİYORUZ. SICAKLIĞI ÇIKINCA DOLABA KOYUP BİR GECE BEKLETİYORUZ.

DONAN PASTAMIZI KALIBINDAN ÇIKARIP KENARLARINA KREM ŞANTİ SIKIYORUZ. ŞANTİLERİN ÜZERİNE VİŞNE YERLEŞTİRİP FOTOĞRAFTAKİ GİBİ SÜSLÜYORUZ. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: KELEPÇELİ KALIBINIZ YOKSA NORMAL BİR TEPSİYEDE YAPABİLİRSİNİZ. DONDUKTAN SONRA DİLİMLERKEN HER DİLİMİN ÜZERİNE ORTAYA ŞANTİ SIKIP VİŞNEYLE SÜSLEYEREKDE HOŞ BİR SUNUM ELDE EDEBİLİRSİNİZ.

12 Şubat 2010 Cuma

HAMSİ DOLMASI




BU TARİFİN BAŞKA ADI VARMI BİLMİYORUM. AMA BİZ HAMSİ DOLMASI DİYORUZ. BALIĞI DEĞİŞİK NASIL PİŞİREBİLİRİM DİYORSANIZ DENEMENİZİ ÖNERİRİM.



MALZEMELER


  • YARIM KG HAMSİ (KILÇIĞI AYIKLANMIŞ)

  • 1 AD BÜYÜK BOY SOĞAN (RENDELENMİŞ)

  • YARIM DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)

  • 1 YUMURTA

  • YETERİNCE UN VEYA MISIR UNU

  • TUZ

YAPILIŞI


YUMURTAYI ÇIRPALIM. YARISINI AYIRALIM. SOĞAN, MAYDONOZ VE TUZ İLE KARIŞTIRIP İÇ HARCI HAZIRLAYALIM.


HAMSİLERİ TUZLAYALIM. İKİ HAMSİNİN ARASINA SOĞANLI HARÇTAN KOYUP ÖNCE YUMURTAYA ARDINDAN UNA BULAYALIM. KIZGIN YAĞA ATIP KIZARTALIM. YANINDA SALATAYLA SICAK SERVİS EDELİM. AFİYET OLSUN...


11 Şubat 2010 Perşembe

KEDİ DİLİ BİSKÜİLİ PASTA


DOĞUM YAPAN BİR ARKADAŞIMA GİDERKEN YAPIP GÖTÜRDÜĞÜM BİR PASTA. (O YÜZDEN DİLİM FOTOSU YOK) BEN KEDİ DİLİ BİSKÜİLERİNİN MUHALLEBİYLE BULUŞTUĞU PASTALARI ÇOK SEVİYORUM. UMARIM ONLARDA BEĞENMİŞLERDİR...


MALZEMELER


  • 1 PK KEDİ DİLİ BİSKÜİ
  • 1 SU BARD SÜT
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME NESCAFE
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

MUHALLEBİ İÇİN


  • 3 SU BARD SÜT
  • 5 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 SU BARDAĞINDAN AZ TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • 100 GR MARGARİN

ÜZERİNE YARIM PK ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ)



YAPILIŞI



ÖNCELİKLE MUHALLEBİ İÇİN TENCEREMİZE SÜT, UN VE TOZ ŞEKERİ ALIP MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. OCAKTAN ALINCA MARGARİN VE VANİLYAYI İLAVE EDİP 10 DK KADAR MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.




BİSKÜİLERİN BOYUNU, KÜÇÜK KELEPÇELİ KALIBIMIZA UYGUN BOYUTLARDA KESİYORUZ. NESCAFE SÜT VE ŞEKER KARIŞIMINA BATIRIP KALIBIMIZIN KENARLARINA DİZİYORUZ. ARDINDAN ÇIKAN PARÇA BİSKÜİLERİMİZİ NESCAFEYLE ISLATIP TABANA DİZİYORUZ. BİR KAT MUHALLEBİ DÖKÜP TEKRAR BİSKÜİ OLARAK MALZEMEMİZ BİTENE KADAR BU İŞLEMİ YAPIYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.




BU ARADA ÇİKOLATA SOSUNU HAZIRLAYIP, SOĞUDUKTAN SONRA ÜZERİNE DÖKÜYORUZ. BİR GECE BEKLETTİKTEN SONRA KALIBINDAN ÇIKARIP, İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLEYİP, DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...




10 Şubat 2010 Çarşamba

TAHİN HELVALI KURABİYE


SEVGİLİ PEMBE TATLAR ASLI'DA GÖRÜP MERAKLA DENEDİĞİM BİR KURABİYE. BEN ASLI'DAN FARKLI OLARAK ÜZERİNE CEVİZ, KURABİYELERİN HEM HAMURUNA HEM İÇİNE TAHİN HELVASI KOYDUM... MİSAFİRLERİNİZE, KAHVE VEYA ÇAYIN YANINDA SUNMAK İÇİN DEĞİŞİK BİR ALTERNATİF...


BU TARİFİMİ 53. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN GELİBOLU17 ARKADAŞIMIZA GÖNDERİYORUM...

MALZEMELER


  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 ÇAY BARD SÜT
  • 250 GR TAHİN HELVASI
  • 2 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİNE AYRICA 100 GR TAHİN HELVASI


ÜZERİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ


YAPILIŞI


ÖNCELİKLE ROBOTA YADA RONDOYA TOZ ŞEKERİ ALIP GEÇİRİN. SÜT, MARGARİN, HELVAYI İLAVE EDİP PÜRÜSSÜZ KIVAMA GELENE KADAR ÇIRPIN. ARDINDAN KABARTMA TOZU VE UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP YOĞURUN.


HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR KOPARIP ELİNİZDE AÇTIRIN. İÇİNE TAHİN HELVASI KOYUP KAPATIN. DÖVÜLMÜŞ CEVİZE BATIRIP FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. 175 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİN. AFİYET OLSUN...


NOT: BU TARİFTEN YAKLAŞIK 2 TEPSİ KURABİYE ELDE EDEBİLİRSİNİZ.


9 Şubat 2010 Salı

HİNDPARE


EMİNE BEDER'İN NEFİS TARİFLERİNDEN BİRİ DAHA. BENİM GİBİ HİNDİSTAN CEVİZİ AROMASINI SEVENLER İÇİN BİREBİR...

BEN BU TATLIMDA SİNANGİLDEN GELEN UNLARIMDAN HİNDİSTAN CEVİZ AROMALI KEK UNUMU KULLANDIM. DOLAYISIYLA KABARTMA TOZU KOYMADIM. AŞAĞIDA NORMAL TARİFİ VERİYORUM. BELİRTMEK İSTERİM UNUMDAN ÇOK MEMNUN KALDIM. HİNDİSTAN CEVİZLİ UNUN AROMASI SADECE KEKLERDE DEĞİL, KURABİYE VE TATLILARDA NEFİS... TAVSİYE EDERİM...

TARİF Mİ? HEMEN AŞAĞIDA...:)


MALZEMELER


  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN

  • 1 YUMURTA (SARISI ÜZERİNE AYRILACAK)

  • 1,5 ÇAY BARD HİNDİSTAN CEVİZİ

  • 1 PK KABARTMA TOZU

  • ALDIĞI KADAR UN

ŞERBETİ İÇİN



  • 3,5 SU BARD TOZ ŞEKER

  • 3 SU BARD SICAK SU

  • ÇEYREK LİMON

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE ŞERBET MALZEMELERİNİ TENCEREYE ALIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATIP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.


HAMURU İÇİN, UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK ELE YAPIŞMAYAN KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP FIRIN TEPSİMİZE DİZİYORUZ. YUMURTA SARISI SÜRÜP 175 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ. ILINMAYA BIRAKIYORUZ.


ILIK ŞERBETİ, ILIK TATLIMIZLA BULUŞTURUP ŞERBETİNİ ÇEKENE KADAR BEKLİYORUZ. ÜZERİNE HİNDİSTAN CEVİZİYLE SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


TENCEREDE SEBZELİ TAVUK



TAVUK ETİYLE YEMEKLERİ GENELDE FIRINDA, YA POŞETLİ YADA POŞETSİZ YAPARIZ. AMA VAKTİNİZ YOK YADA FIRINDA YAPMAK İSTEMİYORSUNUZ. OZAMAN BU TARİFİ ÖNERİRİM. LEZZET OLARAK FIRINDA YAPILANI ARATMAYAN, TENCEREDE PİŞTİĞİ İÇİN LOKUM GİBİ OLAN BİR YEMEK... HEMDE ÇOK ÇOK PRATİK... ÇALIŞAN HANIMLARINDA ÇOK HOŞUNA GİDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...



MALZEMELER
  • 6 AD TAVUK BUDU (VEYA GÖĞÜS HARİÇ PARÇA TAVUK ETİ)
  • 3 AD PATATES
  • 2 AD HAVUÇ
  • 100 GR MARGARİN YADA TEREYAĞ (SIVI YAĞ İLE AYNI LEZZETİ ALAMASSINIZ)
  • TUZ, KIRMIZI BİBER VE KARABİBER

YAPILIŞI

YAYVAN BİR TENCEREDE YAĞ KIZDIRILIR. TAVUKLAR ÖNLÜ ARKALI KIZARTILIR. TENCERE KISIK ATEŞE ALINIR. ÜZERİNE SOYUP DOĞRADIĞIMIZ PATATES VE HAVUÇLAR YERLEŞTİRİLİR. TUZ VE BAHARATLAR İLAVE EDİLİR. MALZEMELERLE AYNI HİZADA SICAK SU KONUP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE YAKLAŞIK YARIM SAAT PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...



TAM BUĞDAY EKMEĞİ


SİNANGİL'İN YOLLADIĞI UNLARIMIN İÇERİSİNDE TAM BUĞDAY EKMEĞİ UNUDA VARDI. HENÜZ EKMEK MAKİNAM OLMADIĞI İÇİN NORMAL FIRINDA YAPTIM. BÜYÜK KELEPÇELİ KALIBIMI VE BATON KALIBIMI KULLANARAK İKİ EKMEK ELDE ETTİM. ÇOK BEĞENEREK YEDİK. BAYATLADIĞINDA BİLE ÇOK GÜZEL YENDİ... HERKESE TAVSİYE EDİYORUM...
MALZEMELER
  • 1 PK SİNANGİL TAM BUĞDAY UNU
  • ILIK SU
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • TUZ
  • ÜZERİNE CEVİZ (ARZUYA GÖRE)

YAPILIŞI

UN BİR KABA BOŞALTILIR. ORTASI ÇUKURLAŞTIRILIR. BU ÇUKURDA ILIK SU YARDIMIYLA TUZ VE MAYA YOĞRULMAYA BAŞLANIR. YAVAŞ YAVAŞ SU İLAVE EDİLEREK, UNLA BİRLİKTE YOĞRULUR. ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDİLİR.

MAYALANMASI BEKLENİR. MAYALANAN HAMURDAN KÜÇÜK TOPLAR YAPILIR. YAĞLANMIŞ KALIBA KONUR. ÜZERİNE CEVİZ KONDUKTAN SONRA TEKRAR MAYALANDIRILIR.

ÖNCE 200-220 C FIRINDA YARIM SAAT, DAHA SONRA FIRININ DERECESİ 150 C AYARLANIP (PİŞENE KADAR) PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

7 Şubat 2010 Pazar

BADEM UNLU KURABİYE

ASLINDA BU KURABİYELERİ AŞAĞIDAKİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ÇİÇEK ŞEKLİNDE YAPMIŞTIM. AMA GÖZ ARDI ETTİĞİM, SİNANGİL BADEM AROMALI UNUMDAKİ KABARTMA TOZU FAKTÖRÜ İSTEDİĞİM GÖRÜNTÜDE KALMASINA ENGEL OLDU... YİNEDE ÇOK BEĞENİLEREK YENDİ... AMA SİZ AYNI ŞEKİLDE YAPMAK İSTERSENİZ KABARTMA TOZUNU AZALTIN DERİM...
MALZEMELER
  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 YUMURTA
  • YARIM PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN (BEN SİNANGİL BADEM UNU KULLANDIM UNUN İÇİNDE KABARTMA TOZU OLDUĞU İÇİN KABARTMA TOZU KOYMADIM)
  • YETERİNCE KAKAO

YAPILIŞI

MARGARİN, YUMURTA VE PUDRA ŞEKERİ YOĞRULUR. YAVAŞ YAVAŞ UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLEREK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR ELDE EDİLİR. HAMURUN YARISINA KAKAO İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ ŞEKİL VERİLİP FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 175 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...




6 Şubat 2010 Cumartesi

GÜVEÇTE SUCUKLU KURU FASÜLYE



ASLINDA KURU FASÜLYEYİ ÇOK SEVMEM. HATTA YAKIN ZAMANA KADAR AĞZIMA BİLE KOYMAZDIM:) TA Kİ ANNEMLERİN ALDIĞI ANIZ FASÜLYESİNDEN PİŞEN YEMEĞİ YİYENE KADAR. ANIZ FASÜLYESİ, TARLAYA EKİLEN BUĞDAY BİÇİLDİKTEN SONRA ONUN YERİNE EKİLEN KURU FASÜLYEYE DENİYOR. PİŞERKENDE YERKENDE KURU FASÜLYE KOKUSU ALMIYORSUNUZ. DOLAYISIYLA ÇOK LEZZETLİ OLUYOR... BU FASÜLYEYİ YETİŞTİREN KÖYLÜLERDEN ALIYORUZ. SANIRIM ORGANİK OLUYOR:)

AY NE ÇOK KONUŞTUM GENE DİMİ? BENİ BIRAKSALAR BİR KONU HAKKINDA SAATLERCE ANLATABİLİRİM ZATEN. AMA ARTIK SUSUYORUM:) BUYRUN TARİFE...




MALZEMELER


  • 250 GR KURU FASÜLYE
  • 1 ORTA BOY KURU SOĞAN
  • YETERİNCE SIVI YAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 ÇAY KAŞIĞI UN
  • TUZ, KIRMIZI BİBER
  • YETERİNCE ET SUYU
  • YETERİNCE SICAK SU
  • YARIM HALKA SUCUK

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE GÜVEÇ TENCEREMİZE AYIKLAYIP YIKADIĞIMIZ KURU FASÜLYELERİMİZİ ALIYORUZ. SICAK SU İLAVE EDİP KURU FASÜLYELERİ HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.


TENCEREMİZDE, KURU SOĞANI MİNİK DOĞRAYIP SIVI YAĞ İLE BİRLİKTE KAVURUYORUZ. UNU, SALÇALARI, TUZUNU VE KIRMIZIBİBERİNİ İLAVE EDİYORUZ. ARDINDAN HAŞLANMIŞ FASÜLYELERİMİZİ KOYUYORUZ. FASÜLYELERİN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR, YARI ET SUYU YARI SICAK SU İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ.


PİŞEN KURU FASÜLYELERİMİZİ TEK KİŞİLİK GÜVEÇLERE ALIP ÜZERLERİNE SUCUK DİLİMLEYİP KIZGIN FIRINDA SUCUKLAR PİŞENE KADAR TUTUYORUZ. YANINDA OLMASSA OLMAZ TURŞUYLA BİRLİKTE, SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN... (FIRINDAN YENİ ÇIKTI AMAN DİKKAT!:))




NOT: GÜVEÇ TENCERENİZ YOKSA NORMAL TENCEREDE PİŞİRİP, SUCUKLARI TAVADA KIZARTIP TENCEREYE İLAVE EDEBİLİRSİNİZ. AMA GÜVEÇTE PİŞEN KADAR LEZZETLİ OLMA GARANTİSİ VEREMEM:)


BEN FASÜLYEYİ AKŞAMDAN ISLATMIYORUM. AMA O ŞEKİLDE YAPANDA VAR. SİZİN TERCİHİNİZE VE FASÜLYENİZİN İYİ CİNS OLMASINA BAĞLI...


ET SUYUNA GELİNCE, TANDIR VB ETLİ YEMEK YAPTIĞIMDA KALAN SULARINI DONDURUCUDA SAKLARIM. DAHA SONRA BUNUN GİBİ YEMEKLERDE KULLANIRIM. SİZEDE O ŞEKİLDE YAPMANIZI KOLAYLIK OLACAĞINDAN TAVSİYE EDİYORUM...


5 Şubat 2010 Cuma

OĞLUŞUMUN CİCİLERİ

ASLINDA EKLEMEM GEREKEN ÇOK TARİF BİRİKTİ... AMA BEN TARİFLERE KISACIK BİR ARA VERİP, (KIŞ BİTMEDEN:)) PAYLAŞMAK İSTEDİĞİM ÖRGÜLERİMLE DEVAM ETMEK İSTEDİM...




OĞLUŞUM İÇİN KIŞA GİRERKEN ÖRDÜĞÜM ATKI-BERE TAKIMI VE SÜVETER... KİMSEDE GÖRMÜŞ OLMA İHTİMALİNİZ YOK:) ÇÜNKÜ RENKLERİ VE ÖRNEKLERİ BEN UYDURDUM:) ÖRMEK İSTEYENLER KOPYA ÇEKSİN:)






ATKI-BERE TAKIMINI OĞLUŞUMUN MONTUNA UYGUN TONLARDA, UYDURMASYON SIRALADIĞIM ÖRNEKLERLE ÖRDÜM... BUNU ÖRMEK, GERÇEKTEN ÇOK ZEVKLİ OLDU BENİM İÇİN...




BU SÜVETERİDE EVDE AZ KALAN İPLERİMİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN UYDURDUM:) BİLDİĞİNİZ KESME ŞEKER ÖRNEĞİ, AMA HER KUTUCUK AYRI RENKDE BİRLEŞİK ÖRÜLDÜ. (GÖREN HERKES TEK TEK ÖRÜP DİKTİĞİMİ SANIYOR:)) ÜZERİNE TEĞEL İŞİ İLE SÜSLEME YAPTIM...




BUDA BENİM MİNİK OĞLUŞUM, ALPER'İM... FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYİ HİÇ SEVMİYOR. HER FOTOĞRAF ÇEKME GİRİŞİMİMDE POZ VERMEK YERİNE KOŞUP FOTOĞRAF MAKİNESİNİ ALIP KENDİ ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR:) DOLAYISIYLA BÜTÜN FOTOĞRAFLAR, YA FOTOĞRAF MAKİNESİNİ ALMAK İÇİN AĞLARKEN YADA HAREKET EDERKEN MAF OLUYOR:) BU POZU NASIL YAKALADIĞIMI İNANIN HATIRLAMIYORUM:)




3 Şubat 2010 Çarşamba

FIRINDA ÇİPURA

NASILDA ACELE ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARIM VAR YA:)) AMA KARIŞTIRICI KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUNUZ VARSA VE BİR AN ÖNCE SOFRA KURMAK ZORUNDAYSANIZ ÇOĞUNLUKLA BÖYLE OLMASI, NORMAL SAYILABİLİR SANIRIM:))



BALIĞI SEVİYORSANIZ VE HENÜZ DENEMEDİYSENİZ, BİRDE BUNU DENEYİN DERİM... ÇİPURA ZATEN ÇOK LEZZETLİ BİR BALIK, HER ŞEKİLDE GÜZEL... IZGARAYA BENZEYEN BU HALİDE DAMAKLARDA HARİKA TATLAR BIRAKIYOR... EEE NE DURUYORUZ OZAMAN BUYRUN TARİFE...


MALZEMELER


  • KİŞİ SAYISINA GÖRE ÇİPURA BALIĞI
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK VE ZEYTİNYAĞ
  • ÜZERİNE HER BALIK İÇİN BİRER TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ

YAPILIŞI



BALIK HARİÇ DİĞER MALZEMELER KARIŞTIRILIP MARİNE HAZIRLANIR. TEMİZLENİP ÜZERİNE ÇİZİKLER ATTIĞIMIZ BALIKLAR MARİNEYE KONUP EN AZ 1 SAAT DİNLENDİRİLİR. DAHA SONRA FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİLİR. ÜZERİNE TEREYAĞ PARÇALARI KONUR. 200-210 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SICAK SICAK AFİYETLE YENİR... E TABİ YANINDA YEŞİLLİK SALATAYLA... AFİYET OLSUN...


NOT: AYNI TARİFLE MARİNE ETTİĞİNİZ BALIKLARI İSTERSENİZ IZGARADA DA PİŞİREBİLİRSİNİZ.

HALLEYLİ PASTA


BU PASTAYI YAPALI EPEY OLDU ASLINDA. YAYINLAMAK BUGÜNE KISMETMİŞ. MİSAFİRLERİM ANİDEN BASTIRINCA FOTOĞRAF ÇEKMEKDE ÇOK ACELEYE GELMİŞTİ. YİNEDE BU TARİFİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.



BU TARİFİMİ 53. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN EV SAHİBESİ ARKADAŞIMIZ GELİBOLU17'YE GÖNDERİYORUM...


MALZEMELER



  • 12 AD HALLEY BİSKÜİ

  • 1 ÇAY BARD KAVRULMUŞ İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

  • YARIM ÇAY BARD DAMLA ÇİKOLATA

  • YARIM PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

KREMASI İÇİN



  • 2 SU BARD SÜT

  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN

  • YARIM SU BARD TOZ ŞEKER

  • 1 PK KREM ŞANTİ (ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE ÇIRPILMIŞ)

DİĞER MALZEMELER



  • ALT TABANI İÇİN KEK

  • ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ)

  • VE MUZ DİLİMLERİ

YAPILIŞI


ÖNCELİKLE KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİP SOĞUTUYORUZ. SOĞUYAN MUHALLEBİYE KREM ŞANTİ EKLEYİP ÇIRPIYORUZ.



ÇIRPTIĞIMIZ KREMAMIZIN İÇİNE, PARÇLANMIŞ HALLEYLERİ, CEVİZİ, DAMLA ÇİKOLATAYI,PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ İLAVE EDİYORUZ. KARIŞTIRIP KALIBIMIZA DÖKÜYORUZ. BASTIRIP ÜZERİNE KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. DOLAPDA EN AZ 2 SAAT DİNLENDİRİYORUZ.



KALIBIMIZI TERS ÇEVİRİP ÇİKOLATA SOSU VE MUZLA SÜSLÜYORUZ. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...



1 Şubat 2010 Pazartesi

EKMEK KÖFTESİ




YILLAR ÖNCE TV'DE EMİNE BEDER'İN YAPTIĞI YEMEK PROGRAMINDA GÖRÜP BEĞENMİŞTİK BU TARİFİ. O DÖNEM ANNEMLE ARA ARA YAPMIŞTIK. DAHA SONRA UNUTTUK GİTTİ. GEÇENLERDE AKLIMA GELDİ. BUNU YAPIP BLOĞUMDA PAYLAŞMALIYIM DEDİM. SABAH KAHVALTISINDA BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRİP MİNİK OĞLUŞUMLA KENDİME BU KÖFTELERİ YAPTIM. BAKALIM SİZ BEĞENECEKMİSİNİZ...


MALZEMELER


  • YARIM EKMEK (KÜÇÜK)

  • 1 YUMURTA

  • 100-150 GR BEYAZ PEYNİR (YADA EVDE OLAN HERHANGİ BİR PEYNİR)

  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)

  • 1 KÜÇÜK BOY KURU SOĞAN RENDESİ

  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, NANE VB İSTEDİĞİNİZ BAHARATLAR


  • KIZARTMAK İÇİN YETERİNCE SIVI YAĞ

YAPILIŞI


SIVIYAĞ HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURUYORUZ. KÖFTE ŞEKLİ VERİP KIZGIN YAĞDA İYİCE KIZARTIYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


Blog Widget by LinkWithin