30 Mart 2010 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ UN KURABİYESİ

Bu kurabiyeleri "eyvah ne pişirsem Gönül'ün" sitesinde görmüştüm. Çok değişik ve hoş gelmişti. Yapalı epey oldu ama tadı hala damağımda. Yiyen herkesin beğenip tarifini aldığı bu kurabiyeleri denemenizi, şiddetle tavsiye ediyorum.

Bu tarifimi 56. P.D.Ç.S. etkinliği için lezizce arkadaşımıza gönderiyorum.

Klasik hindistan cevizli kurabiyeden çok farklı nefis kurabiyeler istermisiniz? Eee ne duruyorsunuz ozaman kolları sıvayın hemen...


MALZEMELER



HAMURU İÇİN

  • 1 pk margarin
  • 1 çay bard sıvı yağ
  • 1 su bard hindistan cevizi
  • 1 pk vanilya
  • 4-4,5 su bard un

ÜZERİNE

  • 1 su bard pudra şekeri
  • 1 su bard hindistan cevizi

YAPILIŞI


Hamur malzemelerini (unu kontrollü koyarak) yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. 175 C fırında fazla kızartmadan pişiriyoruz.


Pişen kurabiyelerimiz soğumadan pudra şekeri ve hindistan cevizi karışımına buluyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz. Afiyet olsun...



NOT: Ben tarifi ilk okuduğumda hamurunda şeker olmaması dikkatimi çekmişti. Gönül'ün yazmayı unuttuğunu sanmıştım. Ama yanılmışım. Dışına kurabiyeler sıcakken buladığımız pudra şekerli karışım sayesinde içinde şeker olmadığını anlamıyorsunuz. Benim gibi düşünenler olursa diye belirtmek istedim... :)

28 Mart 2010 Pazar

SATRANÇ PASTA



Bloğumun doğum günü için yaptığım pasta... Bu pastayı yemek, (tesadüf eseri) annemlere konya'dan gelen misafirlere nasip oldu. Pastayı yaparken illaki kısmetlilerinin çıkacağını biliyordum, ama kime nasıl ikram edeceğimi bilmiyordum :) Herkes kısmetini yer dimi?


Satranç pastayı, küçüklüğümden, annemden biliyorum. Çay saatinde gelen misafirleri için zaman zaman yapardı.
Ben süslemesinde meyve kullandım. Siz istediğiniz şekilde süslemekte serbestsiniz...



MALZEMELER


KEK İÇİN


  • 4 Yumurta
  • 4 Fincan toz şeker
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 6 fincan un
  • 1 pk kabatma tozu

(Bu malzemeler sade kek için gerekli olan malzemelerdir. Kakaolu kek için aynı miktar malzemelere kakao ilave edin)


ARA KREMA İÇİN

  • 4 su bard süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • Yarım pk çırpılmış krem şanti
  • 1 pk vanilya


ÜZERİ İÇİN

  • 1,5 pk krem şanti (sütle çırpılmış)
  • Çeşitli meyveler
  • Tart jölesi

YAPILIŞI


Öncelikle kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvı malzemeleri daha sonra kuru malzemeleri ilave edip kek hamuru hazırlıyoruz. Bu şekilde bir sade birde kakaolu olmak üzere iki ad kek yapıyoruz. 25-30 cm çapında yuvarlak bir kalıba döküp 175 C fırında pişiriyoruz. Soğuması için bekletiyoruz.


Öte yanda ara krema için, krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.


2 pk krem şantiyi 2 bardak sütle çırpıyoruz. Bir miktarını soğuyan muhallebinin içine koyup mikserle çırpıyoruz. Böylece ara krema ve üstü için krem şantimiz hazır...


Gelelim pastamızın birleştirilmesine...


Soğuyan keklerimizi ortadan ikiye bölüyoruz. Bir pasta tabağı birde kase yardımıyla keklerimizi iç içe 3 daire olacak şekilde kesiyoruz. (aşağıdaki fotoğraftaki gibi) Daire şeklinde kestiğimiz iki kekin içlerini birbiriyle değiştiriyoruz.


Daha sonra servis kabımıza bir kat kek alıp, sütle ıslatıp ara krema kaplayarak bu şekilde tüm keki kat kat üst üste diziyoruz. Üzerine, kalan ara kremadan ince bir tabaka kaplayıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz. Ardından krem şanti ve meyvelerle istediğimiz gibi süslüyoruz. Meyvelerin üzerini tart jölesiyle kaplayıp 2-3 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...


NOT: Yapım aşamasının anlatımından daha çok fotoğraflardan anlaşılacağını sanıyorum. Yukardaki fotoğraf bu konuda size yardımcı olacaktır.


Fazla uğraşmadan bu pastayı yapmak isterseniz kek yapmak yerine hazır pastaban kullanabilirsiniz. Ara krema yerine pasta kreması kullanabilirsiniz. Bu şekilde bu pastayı yapmak, sanırım yarım saatten daha kısa sürebilir...:) Özellikle çalışan annelerin, bu pastayla çocuklarına güzel bir süprizi olabilir diye düşünüyorum...


26 Mart 2010 Cuma

SÜTLÜ KEMALPAŞA TATLISI



Kemal paşa tatlısı paketlerin üzerinde yazan tarifi sayesinde herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tatlı... Ben sizinle daha hafif bir şeklini paylaşmak istiyorum. Ben sunum aşamasında yanına karamelli dondurma, çikolata sosu ve ceviz kullandım. Tercih size kalmış ama, bence neli olursa olsun dondurma kemalpaşa tatlısına çok yakışarak eşlik ediyor...
Kemalpaşa tatlısını sütle pişirmeyi arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine denedim ve beğendim. Siz henüz denemediyseniz birde bu şekilde denemenizi önererek tarifime geçiyorum.
MALZEMELER
  • 1 pk kemalpaşa tatlısı (50 ad)
  • 1 kg süt
  • 1 kg tozşeker
  • 1 pk vanilya

YAPILIŞI

Süt ve toz şeker tencereye alınır. Kaynamaya başladığı aşamada kemalpaşalar ilave edilir. Ara ara karıştırarak 25-30 dk pişirilir. (Burada dikkat edilmesi gereken husus sütün taşmaması için sürekli takip altında tutmak gerekiyor) Ocaktan indirmeden vanilya ilave edilir.

Pişen kemalpaşalar sütüyle birlikte bir tepsiye dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuyunca isteğe göre servis edilir...

TAVUK CİĞERİNDEN ARNAVUT CİĞERİ

Hala hastayım, hemde kullandığım onca ilaca rağmen günden güne azalacağına çoğalan bir hastalıkla başetmeye çalışıyorum... Nasıl bir grip mikrobuna maruz kaldıysak artık:) Geçmiş olsun dileklerinize çok çok teşekkür ederim. İnş çabuk geçer...
Herneyse gelelim konumuza, tavuk ciğerini hiç bu şekilde yemeyi denedinizmi? Bence ilk fırsatta deneyin. Tarif hemen aşağıda...
MALZEMELER
  • Yarım kg tavuk ciğeri
  • 1 çay bard un
  • Tuz
  • Kızartmak için bolca sıvı yağ
YAPILIŞI

Tavuk ciğerlerini küp küp doğrayıp süzgeç yardımıyla elinizi sürmeden yıkayın. Suyunun süzülmesini bekleyin.
Un ve tuzu karıştırın. Süzülen ciğerlerinizi (fazla mıncırmadan) bu karışıma bulayın. Bol kızgın yağa, tek tek atıp (tavanızın alacağı kadar ciğeri) birlikte kızartın. (tek tek atmamızın sebebi hepsini birden atarsanız arnavut ciğeri formunu yakalayamassınız. Ciğerleriniz bulamaç gibi olabilir)
Arzuya göre patates kızartması ve pilavla servis edin. Afiyet olsun...

24 Mart 2010 Çarşamba

FINDIKLI MOZAİK KURABİYE

Hastayım... Hastayııızz... (oğluşum ve ben) baharın gelişiyle birlikte gelen salgından, bizde nasibimizi aldık...
Arşivimde çok tarif birikti, ama ben rahatsızlığımdan dolayı tarifi en kolay eklenecek olanlardan seçip yayınlamayı tercih ediyorum şu sıralar... Hem basit hem çok lezzetli bir kurabiye yapmak isterseniz buyrun tarife...
MALZEMELER
  • 1 Pk yumuşak margarin
  • 1 su bard pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 su bard nişasta
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay bard damla çikolata
  • 1 çay bard iri dövülmüş fındık
  • 3-4 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI

Margarin, yumurta, şeker karıştırılır. Nişasta ve kabartma tozu ilave edilir. Ardından kontrollü olarak un ilave edilir. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.

Hamura fındık ve damla çikolata ilave edilir. Hamurun yarısı ayrılır. Diğer yarısına kakao ilave edilip yoğrulur.

Bir parça kakaolu hamurdan bir parça beyaz hamurdan alınıp yuvarlanır. Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. 175 C fırında pişirilir. Afiyet olsun...

23 Mart 2010 Salı

KIYMALI PİŞİ

Pişi genelde sade yapılır. Ama ben bezen iç harcı hazırlayarak yapıyorum. Çokda güzel oluyor. İster peynirli, isterseniz patatesli veya benim yaptığım gibi kıymalı yapabilirsiniz... Ben yanında kola tercih ettim, siz çay, ayran veya istediğiniz bir içecek tercih edebilirsiniz. Hemen tarife geçiyorum...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 4 Su bard ılık su
  • Tuz
  • 1 küçük pk yaşmaya
  • Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN
  • 250 gr kıyma
  • 2 ad kuru soğan (minicik doğranmış)
  • 3 ad sivri biber (minik doğranmış)
  • 2 ad domates (kabuğu soyulup doğranmış)
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber

Kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle hamuru için un hariç diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Mayalanması için bekletiyoruz.

İç harcı için bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapıp ister elimizle isterseniz merdane yardımıyla açtırıyoruz. Yarısına iç harcımızdan koyup kapatıyoruz. Kızgın yağda kızartıyoruz. Sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun...

22 Mart 2010 Pazartesi

ÖRGÜ BEBEK TAKIMI


Yemek tariflerime bir ara verip sizinle örgü paylaşmak istedim...
Bu tunus işi örgü bebek takımını bir tanıdığımız, istenilen renkde ve çok uygun fiyata örüp satıyor. İlgilenen olursa maıl adresime not bırakması yeterli...

DUYURU !!!

Arkadaşlar hediye çekilişime gösterilen ilgiden çok mutlu oldum. Ancak belirtmem gereken bir şey var; çekiliş için gereken şartlarla ilgili herşeyi tek tek kontrol ediyorum. Bloglarda yayınlanıp yayınlanmadığını, blog adreslerinizi, izleyici olup olmadığınızı vb. herşeyi...
Çekilişe katılan kişilere haksızlık olmaması için, yanıltıcı yorumlar bırakanları, yanıltıcı durumlar yaratanları çekilişe dahil etmeyeceğim.

Bloğu olmadan blog sahibi gibi yorum bırakmayalım. Blog sahiplerinin x2 şansı var elbette ama adı üstünde şans bu kime çıkacağı belli olmaz... Bloğu olmayanlar maıl adresini bıraksın lütfen...


20 Mart 2010 Cumartesi

BLOĞUM 1 YAŞINDA :))



Bundan tam bir yıl önce açmışım bloğumu... Açmışım diyorum çünkü yakın zamana kadar farkında bile değildim yıldönümünün yaklaştığının... Zaman ne çabuk geçiyor dimi... Koskoca güzel bir yılı geride bırakmışım bile...



Bişeyler yazmak istiyorum ama nerden nasıl başlayacığımı bilemiyorum. Uzun bir çalışma hayatından sonra oğluşum bebekken işten ayrılıp ev hayatına döndüm. Eee tabi haliyle insan sıkılıyor. Yaptığı bütün işler elle tutulmaz, gereksiz, zaman doldurucu işler gibi geliyor. (ki hiç öyle değil:) ) Neyse uzatmayayım birşeyler yapmam gerek, sevdiğim uğraşlar bulmam gerek derken blog dünyasında buldum kendimi...

Aslında bloğumu kurmadan çok önce bu fikir kafamdaydı. Ama cesaret edip başlangıç yapamıyordum. Ozaman (halende) sıkı takipçisi olduğum Birsence'den fikir almak istedim. Ona danıştım... Beni hiç tanımadığı halde, manevi ve teknik olarak bana çok güzel destek verdi canım Birsen'cim... TEŞEKKÜR EDERİM BİRSEN...


Zamanla çevremdeki insanlarda benimsediler beni ve bloğumu... :) Böyle diyorum çünkü ilk başlarda çok destek olanların dışında, bazılarından "aman ne uğraşıyorsun bunlarla, üşenmiyorsunda" gibi tepkilerde alıyordum... Ama umursamıyordum çünkü blog dünyası benim evdeki küçük dünyama büyük bir pencere açmıştı. Bir çok dostluklar, arkadaşlıklar içinde bulmuştum kendimi... Şimdi çok mutluyum... Takdir gören, tebrik alan, hatta bu bloğu bir kitap haline getirmem konusunda ısrar edilen, mutlu bir insanım artık:)


Beni takip eden, destek veren, görünür görünmez bütün herkese çok çok teşekkür ederim... Beni sizler varettiniz (deeermişim)


Ve sevgili blog arkadaşlarım, yaptıklarımı takip edip, güzel yorumlarınızla beni yanlız bırakmadınız, sizlere çok çok çok teşekkür ediyorum... Her ihtiyaç duyduğumda sorularıma cevaplarını esirgemeyen, güzel yürekli insanlara, Aslı ve Birsen'e ayrıca teşekkür ediyorum...


HEPİNİZİ VE BLOĞUMU ÇOK ÇOK ÇOK SEVİYORUM...

Şimdi sizden kısa bir süre ayrılıp bir süprizle geri döneceğim... Çok değil bir kaç saat sonra burdayım... :)



NOT: Yukarıdaki pasta bloğum için özel yapıldı... Fırından yeni çıktı sıcak sıcak yayınlandı...:) Herkese pasta yaparımda bloğuma yapmam mı? Benim küçük dünyamı aydınlatan bloğum daha güzel pastalara layık... (Tarifi daha sonra gelecek...)

19 Mart 2010 Cuma

TEŞEKKÜR & ŞÜKÜR


HAYIRLI CUMALAR....


Sevgili Papatya Prenses arkadaşımız sitesinde (hislerime tercuman olan) harika bir yazı yayınlamış... Bende kendisinden izin alarak, yazının bir kısmını sizinle paylaşmak istedim. Tamamını okumak için (devamını oku kısmına tıklayarak) Papatya Prensesin sitesini mutlaka ziyaret edin...




Birbirimize yardım ettikten sonra veya hediyeleştikten sonra; bize yardım edene/hediye alana teşekkür etmek ne kadar güzel bir davranış değil mi? Hem karşımızdaki insanın bize olan davranışından ötürü minnetimizi (ki karşı taraf bunu minnet duymanız için yapmamış olduğu halde) ifade etmiş oluyoruz. Hemde mutluluğumuzu teşekkür ederek paylaşmış oluyoruz.

DEVAMINI OKU...

18 Mart 2010 Perşembe

İNEGÖL KÖFTE+PİYAZ



EEEE... Yemek bloğu olan biri olarak memleketimin meşhur lezzetinin tarifini yayınlamamak olmazdı sanırım... İnegöl köftenin tarifini İnegöl'ün meşhur köftecilerinden birinden sizin için:)öğrendim.

İtiraf edeyim ben evde inegöl köfte yapmam. Genelde buranın kasaplarında (hemen hemen kıymayla aynı fiyata) hazır inegöl köftesi satılır. Onlardan alıp kullanmak daha kolay geliyor :)


Ama uzaklardan, İnegöl köfte denemek isteyen olursa...

MALZEMELER


  • 1 kg süt danası sırt etinden (antrikot) yapılmış kıyma (köftenin özelliği bu kıyma)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
  • 1 ad kuru soğan rendesi

YAPILIŞI

Kıyma tuz ve karbonat iyice yoğrulur. En az 1-2 saat dinlendirildikten sonra kuru soğan rendesi ilave edilip tekrar yoğrulur. Şekil verilip ızgarada pişirilir. Arzuya göre pilav ve patates kızartmasıyla servis edilir. Afiyet olsun...


Evde pişirmenin en kolay, kokusuz ve "normal" yolu elektrikli ızgaralar. Oda yoksa teflon tavada yağsız pişirmenizi öneririm...




PİYAZ



İnegöl köftenin yanında olmassa olmazı piyazdır... (ben kuru fasülye sevmediğim için pek tercih etmem :) ) Ama madem konumuz inegöl köfte tam olarak hakkını verelim dedim :)

MALZEMELER

  • 1 su bard haşlanmış kuru fasülye
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 küçük havuç rendesi (isteğe bağlı)
  • Çeyrek demet kıyılmış maydonoz
  • 1 haşlanmış yumurta
  • zeytinyağ
  • limon suyu
  • tuz

YAPILIŞI


Servis tabağımızın en altına kuru fasülyeleri yerleştirilir. Üzerine piyazlık doğranmış soğan yerleştirilir. Üzerine kıyılmış maydonoz konur. Kenarlarına havuç rendesi ve en son üzerine yumurta dilimleriyle süsleme tamamlanır. Tuzu, limon suyu ve zeytinyağı üzerine gezdirilir. Servis edilir. Afiyet olsun...



NOT: Kış mevsiminde domates salatalık kullanmadığım için tercih etmedim. Yazın bunları kullanarak süsleme yapıyorum...



17 Mart 2010 Çarşamba

ZEYTİNLİ DÜĞÜM POĞÇA


MALZEMELER


  • 250 gr katı krema (süthanelerde satılıyor)(yoksa tereyağ yada margarin)

  • 1 su bard ılık süt

  • 1 su bard ılık yoğurt

  • 1 su bard sıvı yağ

  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılcak)

  • 3 tatlı kaşığı toz şeker

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • 1 küçük pk yaşmaya

  • Aldığı kadar un



  • İçi için çekirdeksiz zeytin


YAPILIŞI


Hamuru için, un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Mayalanması için bekletin.


Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp fazla oynamadan dar uzun açtırın. Zeytin koyup rulo sarın. Ruloyu iki ucundan ters yöne çevirerek düğüm atın.


Fırın tepsisine yerleştirin. Tepside de 20 dk kadar mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürüp 200-220 C fırında pişirin. Afiyet olsun...

16 Mart 2010 Salı

NURALP PASTASI :))




Sevgili Aslı ve Selma (Pembe düşbahçesi) yeni bir etkinlik için kolları sıvamışlar... Benimde en zayıf noktam bu etkinlikler sanırım :) Etkinliğin konusu çikolata, kahve ve muz kullanarak yaptığımız bir tarifi yayınlamak...

Eee... konu sevdiğim kişilerin düzenlediği etkinlikse benim antenler açılıp düşünülmeye başlanır biliyorsunuz... Neticede bir pasta yaptım ama adını bulamadım. :) Bende modaya uyup ismimi koydum:) ( hıh:) )

Lezzeti harika ve orjinal bir pasta oldu. Denemenizi şiddetle öneririm. İşte tarifim...



MALZEMELER


  • 1 su bard soğuk süt

  • 1 yemek kaşığı nescafe

  • 1 pk krem şanti

  • 1 pk petibör bisküi

  • Bisküileri ıslatmak için ayrıca yarım bard süt

  • 5-6 yemek kaşığı damla çikolata

  • 1 ad muz

  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI


1 Su bard sütle nescafe karıştırılır. Bu karışımla krem şanti çırpılır.


Bisküiler sütle ıslatılır. Borcama dizilir. Üzerine krem şanti sürülür. Damla çikolata serpilir.


Bu şekilde bütün malzeme bitene kadar, katlara devam edilir.


Öte yanda teflon tavada toz şeker kramelize eritilir. Süsleme için bir miktarı yağlı kağıt üzerine dökülür. Kalanı pastamızın üzerine gezdilirilir.


Dolapta soğuduktan sonra dilimlenir. Muz dilimleri ve döktüğümüz şekerle süslenir. Servis edilir. Afiyet olsun...



NOT: Ben pastamın üzerine, yaktığım şekerden hariç birde, kalan bir iki bisküiyi ufaladım. Süslemede tercih tamamen size ait...


KARA LAHANA SARMASI


Kara lahana sarmasını yöresel olarak değişik şekillerde yapanlar var. Ama ben hiç bilmiyorum :) Yapmaya kalksam yöresel malzeme bulamam zaten :)

Bu sarmaları geçenlerde kayınvalidem yapıyordu. Sarmasına yardım ederken merak ettiğimi görünce haşladığı lahanaların bir kısmını bana verdi. Bende hemen denemek istedim. Onun yaptığı şekilde bende yaptım. İşte tarifi...



MALZEMELER


  • 1 demet kara lahana

  • 1 ad büyük boy kuru soğan (minik doğranmış)

  • 100 gr kıyma

  • 1 su bard pirinç

  • 1-2 dal maydonoz (ince kıyılmış)

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane

DİĞER MALZEMELER



  • 1 Yemek kaşığı salça

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ

  • Yeterince zeytinyağ


YAPILIŞI


Lahanalar haşlanır. Öte yanda diğer malzemeler karıştırılıp yoğrulur. Haşladığımız lahanaların damar dediğimiz kısımları çıkartılır. İç malzemeden konup sarılır.


Tencereye yerleştirildikten sonra üzerine bir yemek tabağı kapatılır. 1 yemek kaşığı salça ile bir miktar su karıştırılır. Dolmaların üzerine çıkacak kadar salçalı su konur. Çok az zeytinyağ gezdirilip kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun...

15 Mart 2010 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ



Bu kurabiyeleri çok severek yapıyorum. Lezzetine çok güvendiğim kurabiyelerimi yine lezzetli olacağından emin olduğum sinangilden gelen hindistan cevizi aromalı unumla yaptım. İnanılmaz güzel bir aroma oldu kurabiyelerde... Denemenizi şiddetle öneririm...

Misafirlerimle çok severek yedik :))) Yapalı epey oldu aslında. Arşivimdeki fotoğrafların arasından çıkardım bugün, yayınlamak istedim. Denemek isterseniz buyrun tarife...



MALZEMELER

  • 1 pk yumuşak margarin

  • 1 çay bard sıvı yağ

  • 1 su bard pudra şekeri

  • 3-4 su bard sinangil hindistancevizi aromalı un (Normal un kullanacaksanız malzemelerinize bir pk kabartma tozu ilave edin.)

  • Yeterince damla çikolata


YAPILIŞI


Damla çikolata hariç, diğer malzemelerle (unu kontrollü koyarak) ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.


Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Üzerine parmakla bastırıp çukur yapalım. Bu çukurlara damla çikolatalardan koyup 175 C fırında fazla kızarmasına izin vermeden pişirelim.


Soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun...


13 Mart 2010 Cumartesi

DÜĞÜN ÇORBASI



Düğün çorbasını bir kaç yöntemle yapanlar var. Bende yaptığım şekilde sizinle paylaşmak istedim.



MALZEMELER

  • 250 gr kemiksiz kırmızı et (ben dana kullandım)

  • 1 kase yoğurt

  • 3 yemek kaşığı un

  • Çeyrek limon suyu (yoğurdunuz ekşiyse koymayın)

  • Tuz

  • 3 yemek kaşığı tereyağ

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber ve isteğe göre nane

YAPILIŞI


Öncelikle etimizi minicik doğrayıp iyice pişirene kadar haşlıyoruz. Ayrı bir yerde yoğurt, un ve limon suyunu çırpıp terbiye yapıyoruz. Kesilmemesine dikkat ederek tencereye ilave ediyoruz. Tuzunu ilave edip kaynatıyoruz.


Öte yanda yağlarla kırmızı biber ve naneyi kızdırıyoruz. Servis ettiğimiz çorbanın üzerine bu sostan gezdiriyoruz. Afiyet olsun...



NOT: Et haşlanırken suyunu çorba olacak şekilde bol tutmanızda yarar var. Buna rağmen çorbanız koyu olursa sıcak su ilave edip kıvamını istediğiniz hale getirebilirsiniz...


12 Mart 2010 Cuma

HEDİYELERİM GELDİ... :)


HEDİYELEŞME ETKİNLİĞİNDE BANA HEDİYE ALACAK ARKADAŞIM KEYF-İ MUTFAK ELİF'MİŞ:)
PAZARA ÇIKMIŞTIM. EVE GELDİĞİMDE KAYINVALİDEM (ALT KATTA) HEDİYEN GELDİ BEN SENİN YERİNE İMZALADIM DEYİNCE NASIL SEVİNDİM ANLATAMAM:) HEDİYELEŞMEK ÇOK GÜZEL BİR ŞEY :) İÇİNDE NE OLDUĞUNU VE KİMDEN GELDİĞİNİ MERAK EDEREK AÇMAK DAHA DA GÜZELMİŞ:)
SEVGİLİ ELİF ÇOK İNCE DÜŞÜNMÜŞ, BİRDE OĞLUŞUMA HEDİYE ALMIŞ:) TLFDAKİ SESİDE KENDİSİ GİBİ ÇOK TATLIYDI...:) BURDAN TEKRAR ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİSİNE... :)
HEDİYELERİME GELİNCE:
  • BORCAM TEPSİ (Borcam tepsi manyağı olan benim için bu hediye tam isabet olmuş. Bu modelden yoktu Elif'çim teşekkürler)
  • BANYO LİFİ (herzaman ihtiyaç duyulur:) )
  • SAÇ BANDI (Çok cici)
  • OĞLUŞUM İÇİN YAPBOZ VE OYUN HAMURU (Eminim çok sevinecek)
  • GÜZEL MEKTUBUNU VE KARTINIDA HEP SAKLIYACAĞIM... :)

MEKTUBUNUN SONUNDA ANTALYAYA YOLUN DÜŞERSE BEKLERİM DEMİŞ ELİF. ELİF'ÇİM SENİNDE YOLUN BURSA TARAFLARINA DÜŞERSE BENDE SENİ BEKLERİM... NASILSA ADRESİM SENDE VAR:) ARTIK ANTALYA'DADA BİR ARKADAŞIM OLDU SAYENDE... :)

BU ETKİNLİĞİ DÜZENLEYEN GÜZEL YÜREKLİ ARKADAŞLARIM ASLI VE SELMAYA TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM...

BENİM HEDİYELERİMDE SAHİBİNE ULAŞMIŞTIR SANIRIM. UMARIM BENİM MUTLU OLDUĞUM GİBİ ODA MUTLU OLUR...:)

11 Mart 2010 Perşembe

MAKARNA SALATASI

MALZEMELER
  • YARIM PK BONCUK MAKARNA
  • 2 AD ORTA BOY HAVUÇ
  • 2 AD ORTA BOY PATATES
  • 1 SU BARD HAŞLANMIŞ BEZELYE
  • 8-10 AD KORNİŞON TURŞU
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 SU BARD YOĞURT
  • YARIM SU BARD MAYONEZ
  • 1 KÜÇÜK DİŞ SARIMSAK
  • TUZ

YAPILIŞI

HAVUÇLAR MİNİK MİNİK KÜP DOĞRANIR. TENCEREDE KAYNAR SUDA HAŞLANMAYA BAŞLAR. BİRAZ HAŞLANINCA MAKARNA VE MİNİK KÜP DOĞRANMIŞ PATATESLER İLAVE EDİLİR. HEPSİ HAŞLANINCA SÜZÜLÜR. SOĞUK SUYLA YIKANIR. İÇİNE SIVI YAĞ İLAVE EDİLİR.

ÖTE YANDA MAYONEZ, YOĞURT, EZİLMİŞ SARIMSAK VE TUZ KARIŞTIRILIR. İYİCE SÜZÜLEN MAKARNALI KARIŞIM İLAVE EDİLİR. BEZELYE, DOĞRANMIŞ KORNİŞONLAR İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILIR. SERVİS TABAĞINA ALINIR. ARZUYA GÖRE HAŞLANMIŞ MISIR TANESİYLE SÜSLENİR. AFİYET OLSUN...

NAR EKŞİLİ KURU PATLICAN DOLMASI


BU LEZİZ DOLMALARI SEVGİLİ BİRSEN SİTESİNDE GÖRE GÖRE MERAK EDİP, HEVESLE YAPTIM. YAPMADAN ÖNCEDE BİR SÜRÜ SORU SORARAK BİRSENDEN İNCE AYRINTILARINI VE MANTIĞINI ÖĞRENMEK İSTEDİM. ÇÜNKÜ DAHA ÖNCE BU DOLMALARDAN NE YEDİM, NE YAPTIM, NEDE GÖRDÜM. SAĞOLSUN CANIM BİRSEN'CİM SORULARIMA UZUN UZUN CEVAP YAZDI.
BENİM ŞANSSIZLIĞIM BULUNDUĞUM YERDE PEK FAZLA KURU PATLICAN SATAN YER OLMADIĞI İÇİN BULDUĞUM PATLICAN KURULARINI ALMAK ZORUNDA KALDIM. BÖYLE DİYORUM ÇÜNKÜ PATLICANLAR YIRTIKLI ÇIKTI. ANTEPTEN GELİYORMUŞ LEZZETİDE SÜPERDİ AMA YIRTIK OLDUĞU İÇİN DOLDURURKEN ZORLANDIM. TABİ PİŞTİKTEN SONRAKİ GÖRÜNTÜSÜDE TAM İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI... AMA GENEDE YİYEN HERKESTEN TAM NOT ALDI, İLAVE İSTENDİ :)
BİRSEN'CİM TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM GÜZEL TARİFİNE... BEN BİRSENİN TARİFİNDEN DEĞİŞİK OLARAK İÇİNE BİRAZ BULGUR İLAVE ETTİM. TARİFİN ORJİNALİNE BAKMAK İSTEYENLER BURDAN BAKABİLİR...
MALZEMELER
  • 25 AD PATLICAN KURUSU
  • 2 SU BARD PİRİNÇ (BEN KIRIK PİRİNÇ KULLANDIM)
  • YARIM SU BARD PİLAVLIK BULGUR
  • 1 BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • TUZ, NANE, KIRMIZI BİBER, KARABİBER, PUL BİBER
  • 5 SU BARD SICAK SU

YAPILIŞI

PATLICANLAR 5 DK DAN FAZLA OLMAMAK KAYDIYLA HAŞLANIR. SUYU SÜZÜLÜR. SOĞUK SUYA KONUR. İKİ ÜÇ KERE SUYU DEĞİŞTİRİLEREK YIKANIR. (İyice temizlenmesi için)

ÖTE YANDA İÇ MALZEMESİ HAZIRLANIR. KURU SOĞAN SIVI YAĞLA KAVRULUR. DİĞER MALZEMELER İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR. OCAKTAN ALINIR.

HAZIRLADIĞIMIZ İÇLE PATLICANLAR YARIM DOLDURULUR. YAN YAN BİRBİRİNİN AĞZINA DİBİ GELECEK ŞEKİLDE TENCEREYE DİZİLİR. ÜZERİNE BİR TABAK KAPATILIR. SICAK SU İLAVE EDİLİR. KISIK ATEŞTE 45 DK -1 SAAT ARASI PİŞİRİLİR.

TENCEREDE SOĞUMAYA BIRAKILIR. SOĞUYUNCA SERVİS TABAĞINA ALINIP SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: BENİM GİBİ İLK DEFA YAPMAK İSTEYENLER İÇİN TARİFİ AYRINTILI TUTMAYA ÇALIŞTIM. UMARIM ANLAŞILIR...

HİÇ YEMEYİP TADINI MERAK EDENLER İÇİN BELİRTMEK İSTERİM. PATLICAN TADINI BEN HİÇ ALMADIM. SANKİ ZEYTİNYAĞLI SARMA YER GİBİ İNANILMAZ GÜZELDİ:) KÜÇÜK KAYNIM MİDYE DOLMASINA BENZİYOR DEDİ. AMA BEN MİDYE DOLMASIDA YEMEDİĞİM İÇİN O KONUDA BİR FİKRİM YOK. YANİ KISACA ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM, YEMEK KONUSUNDA HERŞEYİ BEĞENMEYEN BİR SÜRÜ KİŞİDEN TAM NOT ALDI. BANADA BİRSENİN DAMAK TADINA GÜVENMEKTE HAKSIZ DEĞİLMİŞİM DEDİRTTİ:)

10 Mart 2010 Çarşamba

AYICIK KURABİYE




DOĞUM GÜNÜ MENÜMDE EN ÇOK ÖVGÜ ALIP, DİKKAT ÇEKEN TARİFİ PAYLAŞMAYA GELDİ SIRA...

BENİ TAKİP EDENLER EMİNİM FARKETMİŞLERDİR. YAPTIĞIM HEMEN HERŞEYDE EVDE OLAN MALZEMELER YADA HERKESİN ULAŞIP BULABİLECEĞİ MALZEMELER KULLANIYORUM. BUDA ONLARDAN BİRİ. ÇOCUKLARINIZI MUTLU ETMEK İÇİN YADA YAPACAĞINIZ ŞEYLERDE YARATICILIĞINIZI KULLANMAK İÇİN, BİRAZ KAFA PATLATIP MUTFAĞINIZI KARIŞTIRMANIZ YETERLİ:)



MALZEMELER



  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN

  • 3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ

  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ

  • 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU

  • ALDIĞI KADAR UN (AŞAĞI YUKARI 3 SU BARD)

DİĞER MALZEMELER



  • KAKAO

  • DAMLA ÇİKOLATA

  • YAPIŞTIRMAK İÇİN YUMURTA AKI

  • KIRMIZI SÜSLEME GLAZÜRÜ


YAPILIŞI


HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. HAMURUN 3 TE BİRİ AYRILIR. DİĞER KISMINA KAKAO İLAVE EDİLİP YOĞRULUR.


KAKAOLU HAMUR AÇILIR. SU BARDAĞIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR. KENARA AYRILIR.


BEYAZ HAMUR KESİLİR. GAZOZ KAPAĞIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR.


SIRA GELDİ AYICIĞIMIZI YAPMAYA... BEYAZ YUVARLAKLARDAN İKİ TANE ALINIR. KULAK OLACAK ŞEKİLDE KAKAOLU YUVARLAĞIN ALTINA YERLEŞTİRİLİP BASTIRILIR. (fazla bastırmayın yapıştırmanız yeter)


AĞIZ KISMI İÇİN, BİR BEYAZ YUVARLAK DAHA ALINIP YUMURTA BEYAZI YARDIMIYLA KAKAOLU YUVARLAĞIN ÜZERİNE YAPIŞTIRILIR.


GÖZ KISMI OLUŞTURMAK İÇİN BEYAZ HAMURDAN MİNİCİK TOPLAR YAPILIP YUMURTA AKIYLA YAPIŞTIRILIR. GÖZLER VE BURUN KISMINA DAMLA ÇİKOLATA BATIRILIR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE 175 C FIRINDA FAZLA KIZARMASINA İZİN VERMEDEN PİŞİRİLİR.


KURABİYELER SOĞUYUNCA AĞIZ KISMI DR.OETKER'İN KIRMIZI SÜSLEME GLAZÜRÜ İLE ÇİZİLİR. SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN...




NOT: NORMALDE ŞEKLİ BOZULMASIN DİYE BU TÜR KURABİYELERE KABARTMA TOZU KONMAZ. ANCAK O ŞEKİLDE KURABİYELER BANA ÇOK SERT GELDİĞİ İÇİN BİR MİKTAR KOYMAYI TERCİH ETTİM.


BEN AYICIĞI YAPARKEN YAPIŞTIRMAK İÇİN PASTAM İÇİN YAPTIĞIM KEK HAMURUMDAN FAYDALANDIM. (1 çorba kaşığı kadar yetiyor) BİR MENÜ İÇİNDE BU KURABİYELERİ YAPARSANIZ VE BÖYLE BİR HAMURUNUZ VARSA AKLINIZDA BULUNSUN YUMURTA AKINA GEREK KALMAZ...

PEYNİRLİ KAPLUMBAĞ KURABİYE



MENÜ SEÇERKEN BİRBİRİYLE UYUMLU AMA AYNI ŞEYLER OLMAMASINA DİKKAT EDERİM HERZAMAN. DİĞER TUZLUM MAYALI VE BÖREK ŞEKLİNDE OLUNCA BUNUDA GEVREK BİR TUZLU OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİM. ŞEKİL OLARAK İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ VEREBİLİRSİNİZ. BEN ÇOCUKLAR İÇİN KAPLUMBAĞ ŞEKLİNDE YAPTIM...



MALZEMELER
  • 1 PK MARGARİN YADA TERAYAĞ
  • 2 ÇAY BARD SIVI YAĞ
  • 2 ÇAY BARD YOĞURT
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 2 YUMURTA (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇİ İÇİN

  • BEYAZ PEYNİR VEYA EVDE OLAN HERHANGİ BİR PEYNİR

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİ UN HARİÇ BİR KABA ALINIP YOĞRULMAYA BAŞLANIR. ARDINDAN YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLEREK KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİLİR.

HAMURUN BİR KISMIYLA, KAPLUMBAĞANIN AYAKLARI VE KAFASI İÇİN MİNİK TOPLAR YAPILIR. DİĞER KISMINDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR KOPARILIR. AÇTIRILIP İÇİNE PEYNİR KONUR TOP ŞEKLİNDE KAPATILIR.

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFTAKİ GİBİ YAPILIP MİNİK TOPLARIN ÜZERİNE PEYNİRLİ TOP KONUR. YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR. KAPLUMBAĞANIN BAŞINA ÇÖREK OTUYLA GÖZ YAPILIR. 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

MAYALI ZARF BÖREĞİ




ZARF BÖREĞİNİ YILLAR ÖNCEDEN HATIRLIYORUM. ANNEMİN ARKADAŞI YAPAR, HAMURUN TAM TARİFİNİDE HİÇ BİR ZAMAN VERMEZDİ:) GEÇENLERDE NETTE GEZİNİRKEN FINDIKEZMESİ.BLOGCU DA DENK GELDİM. HEMEN NOT ETTİM HAMUR MALZEMELERİNİ. DOĞUM GÜNÜ İÇİN TERCİH ETMEMİN SEBEBİ, OLDUKÇA BEREKETLİ VE ÇOK AD ÇIKMASIYDI. KALABALIK MİSAFİRLERİNİZ İÇİN İDEAL. ÇÜNKÜ AŞAĞIDAKİ ÖLÇÜLERLE 48 AD ÜÇGEN BÖREK ELDE EDİYORSUNUZ. GELELİM TARİFE...



MALZEMELER


  • 1 SU BARD SIVI YAĞ

  • 1 SU BARD YOĞURT

  • 1,5 SU BARD ILIK SU

  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA

  • 1 ÇORBA KAŞIĞI TUZ

  • 1 YUMURTA (sarısı üzeri için ayrılcak)

  • ALDIĞI KADAR UN (yaklaşık 7 su bard)

HAMURA SÜRMEK İÇİN



  • 250 GR TEREYAĞ

  • 1 SU BARD SIVI YAĞ

İÇ HARCI İÇİN



  • 1 DEMET PIRASA

  • 200 GR KIYMA

  • TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER


YAPILIŞI


ÖNCELİKLE İÇ HARCI İÇİN PIRASALARI MİNİCİK DOĞRAYIP KIYMAYLA BİRLİKTE SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ. TUZUNU VE BAHARATLARINI EKLEYİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.



HAMUR İÇİN SU VE MAYAYI KARIŞTIRIYORUZ. ARDINDAN SIVI MALZEMELERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVESİYLE HAMURU İYİCE YOĞURUYORUZ.



HAMURU BEKLETMEDEN 12 YE BÖLÜYORUZ. HER BEZEYİ AÇABİLDİĞİMİZ KADAR İNCE YUFKA ŞEKLİNDE AÇIYORUZ. DAHA SONRA TEREYAĞ+SIVIYAĞ KARIŞIMINDAN HERYERİNE SÜRÜP GÖZLEME KATLAR GİBİ KATLIYORUZ. (aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi) İÇ HARCINI KOYUP KAPATIYORUZ.



TEPSİMİZE YERLEŞTİRİP ÜÇGENLERİ AYIRCAKMIŞ GİBİ KESİYORUZ. (ayırmadan kare şeklinde bırakıyoruz) BÜTÜN HAMURU BU ŞEKİLDE YAPTIKTAN SONRA KALAN YAĞ KARIŞIMINA YUMURTA SARISINI İLAVE EDİP ÜÇGENLERİN ÜZERİNE SÜRÜYORUZ. 200-220 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. AFİYET OLSUN...





NOT: HAMUR AÇMAK SİZİ KORKUTMASIN. OLDUKÇA KOLAY AÇILAN BİR HAMUR OLDUĞU İÇİN ÇOK ZEVKLİ... :)


KAPLUMBAĞA KURABİYELERİM PEYNİRLİ OLDUĞU İÇİN, BEN İÇ HARCINA PIRASA VE KIYMA KARIŞIMI KULLANDIM. SİZ İSTEDİĞİNİZ İÇ HARCINI KULLANABİLİRSİNİZ...


9 Mart 2010 Salı

ARABA PASTA



DOĞUM GÜNÜNE AİT İLK TARİFİM ELBETTEKİ PASTAMIZ.




ASLINDA TAM İSTEDİĞİM GİBİ OLMADI. İLK ŞEKER HAMURU DENEMEM, İLK ŞEKER HAMURLU PASTAM... BÜTÜN İLKLER BİR ARAYA GELİNCE HERŞEY TAHMİN ETTİĞİNİZ GİBİ OLMUYOR TABİ. AMA ELİMDEN GELDİĞİNCE İMKANLARIM DAHİLİNDE YAPMAYA ÇALIŞTIM.


SEVGİLİ ASLI'DAN ŞEKER HAMURLU PASTA HAKKINDA BİLGİ ALDIM. (BANA VAKİT AYIRIP SORULARIMA CEVAP VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM KENDİSİNE)

BULUNDUĞUM YERDE ŞEKER HAMURU SATAN BİR YER OLMADIĞI İÇİN NETTE ARAŞTIRMALARIM SONUCU BULDUĞUM, "ARZUMCUM" BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM MARSHMELLOW'LU ŞEKER HAMURUNU YAPTIM. (kendisi ayrıntılı olarak şeker hamurunun tarifini vermiş. Bakmak isteyenler üzerine tıklayabilir.)





ASLINDA YAZSAM DAHA YAZACAK ÇOK ŞEY VAR BU PASTAYLA İLGİLİ AMA KISA KESİP AYDIN HAVASINA BAĞLIYORUM:) BUYRUN TARİFE...





MALZEMELER




KEK İÇİN (BU PASTA İÇİN İKİ AD KEK YAPTIM)




  • 5 YUMURTA

  • 5 FİNCAN TOZ ŞEKER

  • 1 FİNCAN SÜT

  • YARIM FİNCAN SIVI YAĞ

  • 1,5 PK KABARTMA TOZU

  • 1 PK VANİLYA

  • 7 FİNCAN UN



KREMA İÇİN



  • 1 LT SÜT
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD UN
  • 1 PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

(KREMAYLA UĞRAŞMAK İSTEMESSENİZ 2 PK PASTA KREMASI 1 PK KREM ŞANTİYİ PAKETLERİNDEKİ TARİFLERE GÖRE ÇIRPIP KULLANABİLİRSİNİZ.)


PASTANIN YAPILIŞI



ÖNCELİKLE KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ 15 DK MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN SIVI MALZEMELERİ KOYUP KARIŞTIRIYORUZ. DAHA SONRA KURU MALZEMELERİ ELEYEREK İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ. 175 C DE 20 DK PİŞİRİYORUZ.



KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ.



KEKİ ARABA ŞEKLİNDE KESİYORUZ. ARALARINA KREMA SÜRÜP DOLAPTA 2-3 SAAT BEKLETİYORUZ. ŞEKER HAMURU İLE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLEYEREK KAPLIYORUZ.




ŞEKER HAMURU TARİFİ


  • 2 PK MARSHMELLOW ŞEKER (fotoda gördüğünüz şekerleri bim marketlerde bulabilirsiniz)
  • 250 GR PUDRA ŞEKERİ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SU
  • ÇOK AZ NİŞASTA


YAPILIŞI


BEYAZ ŞEKERLER CAM BİR KABA ALINIP BENMARİ USULÜ ERİTİLİR. SU İLAVE EDİLİR. PUDRA ŞEKERİNİN BİR KISMI İLAVE EDİLEREK YOĞRULMAYA BAŞLANIR. ARDINDAN BAŞKA BİR KABA PUDRA ŞEKERİ BOLCA KONUR. ŞEKERLER BU KABA ALINARAK ÇOK AZ NİŞASTA YARDIMIYLA YOĞRULUP HAMUR TOPARLANIR. YUFKA AÇAR GİBİ AÇILARAK PASTA KAPLANIR.



NOT: YUKARIDAKİ TARİF SADECE BEYAZ ŞEKER HAMURU İÇİN. AYNI TARİFLE AYRICA PAKETTEN ÇIKAN PEMBE ŞEKERLERE BİRAZDA GIDA BOYASI KATARAK RENKLİ ŞEKER HAMURU ELDE ETTİM.



BU TARİFLE YAPILAN ŞEKER HAMURU OLDUKÇA ESNEK OLUYOR VE HAMUR ŞEKLİNDE TOPARLAMAK OLDUKÇA EMEK İSTİYOR. DİĞER ŞEKER HAMURLARINI KULLANMADIM AMA ARZUMCUM'UN SÖYLEDİĞİNE GÖRE DİĞER ŞEKER HAMURLARINA GÖRE DAHA ZOR KULLANILIYOR. YERKEN SAKIZ GİBİ ÇİĞNENİYOR. ŞEKERLERİN TADI GÜZEL OLDUĞU İÇİN ŞEKER HAMURUNUNDA TADI ÇOK GÜZEL OLUYOR. DENEMEK İSTEYENLERE KOLAY GELSİN... (beni epey uğraştırdı:) )



HEDİYELERİM YOLA ÇIKMAK İÇİN HAZIR :)



(Masamdaki tariflere geçmeden önce sizlerle paylaşmak istedim.)

SEVGİLİ ASLI VE SELMA'NIN DÜZENLEDİĞİ HEDİYELEŞME ETKİNLİĞİNE BENDE KATILDIM. BENİM HEDİYE ALACAĞIM KİŞİNİN BİLGİLERİ ELİME ULAŞINCA İLK İŞİM BLOĞUNU İNCELEYİP ONUN HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK OLDU. ELİMDEN GELDİĞİNCE İŞİNE YARAYACAK, BEĞENECEĞİ HEDİYELER SEÇMEYE ÇALIŞTIM.
BİR KAÇ GÜNE KADAR HEDİYELERİMİ SAHİBİNE ULAŞTIRACAĞIM. ELBETTEKİ BU KİŞİYİ AÇIKLAMIYORUM. SÜPRİZ BOZULMASIN... LAF ARAMIZDA BENDE BANA HEDİYE ALACAK KİŞİYİ ÇOK MERAK EDİYORUM ...:)



KATILDIĞIM EN CİCİ EN KEYİFLİ ETKİNLİKLERDEN BİRİ OLDU BENİM İÇİN. BEN ZATEN ETKİNLİKLERE KATILMAYI ÇOK SEVİYORUM. HELEDE KONU HEDİYELEŞME OLUNCA BAYILA BAYILA KATILDIM. BLOG DÜNYASINI KAYNAŞTIRACAK BU ETKİNLİĞİ DÜŞÜNÜP UĞRAŞIP DÜZENLEYEN ARKADAŞLARIMA TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM.

HEDİYELERİM NELER Mİ?


  • MUTFAK ÖNLÜĞÜ (her kadının ihtiyacı diye düşündüm:) )
  • LEKE TUTMAZ MASA ÖRTÜSÜ (uzun zaman kullanır hatıra olur diye düşündüm)
  • KİTAP (gerçek yaşam öykülerini anlatan güzel bir kitap)
  • VE KENDİ ELLERİMLE YAPTIĞIM PEÇETELİKLER (basit bir şey belki ama beni hatırlatacak emeğim olan bir parça olsun istedim)

UMARIM BEĞENEREK KULLANIR... KULLANIRKEN BENİ HATIRLAR...

8 Mart 2010 Pazartesi

MİNİK OĞLUMUN ALPER'İMİN DOĞUM GÜNÜ



BUGÜN BENİM BİTANEM, CANIM, HERŞEYİM, HAYATTAKİ EN BÜYÜK AŞKIM OĞLUM ALPER'İMİN DOĞUM GÜNÜ... CANIM OĞLUM ALLAH'IM SANA SAĞLIKLI, MUTLU, HUZURLU, UZUN ÖMÜRLER VERSİN... SENİN ÜZÜNTÜNÜ BİZE GÖSTERMESİN. HEP MUTLU, HEP İYİ OL BİTANEM... SENİ ÇOOOOK SEVİYORUZ...





TÜM AİLEMİZİN BİR ARAYA GELMESİNİ İSTEDİĞİMİZ İÇİN DOĞUM GÜNÜNÜ BİRAZ ERKEN (PAZAR GÜNÜ) KUTLAMAYA KARAR VERDİK. MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKECEK ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞTIM. EVET BİRAZ YORULDUM AMA OĞLUMUN MUTLULUĞU HERŞEYE DEĞDİ...




MENÜMÜZDE NELER Mİ VARDI?






ARABA ŞEKLİNDE PASTAMIZ( Bu arabayı kim kullanıyor acaba? Şöförde görünmüyor ama? )







MAYALI ZARF BÖREĞİ



















KAPLUMBAĞ KURABİYE (PEYNİRLİ)










AYICIK KURABİYE








APERATİFLER



MAKARNA SALATASI






KURU PATLICAN DOLMASI

(Buda büyükler için yaptığım ikram:) Patlıcanların azizliğine uğradığım çoğu yırtık çıktığı için, Görüntüsü hoş olmasada lezzeti yiyen herkesten tam not alarak ilave istenerek kendini gösterdi.)

KAHVALTILI LEZZETLERİ (ÇÜLLÜ PEPE+PIRASALI KIYMALI YUMURTA)

TARİFLERE GEÇMEDEN ÖNCE,
TÜM KADINLARIN DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...
YOĞUN BİR HAFTASONUNUN ARDINDAN NİHAYET BLOĞUMA KAVUŞTUM. YOĞUNLUĞUMUN SEBEBİNİ YARIN AÇIKLARIM. PAZAR KAHVALTIMIZDAN ALEL ACELE ÇEKİLMİŞ İKİ FOTOĞRAFLA HAFTAYA BAŞLAMAK İSTEDİM. MASAMIN FOTOĞRAFINI ÇEKMEYİ UNUTMUŞUM BU ARADA:)
LEZZETLERİN İLKİ HERKESİN BİLDİĞİ YUMURTALI EKMEK... EŞİMİN AİLESİ ARTVİNLİ ONLARIN ORDA BUNA ÇÜLLÜ PEPE DERLERMİŞ. BENİMDE BU İSİM ÇOK HOŞUMA GİDİYOR:) TEKERLEME GİBİ...:) NEYSE GELELİM TARİFE...

MALZEMELER

  • 6 DİLİM EKMEK
  • 2 YUMURTA
  • 1 FİNCAN SÜT
  • TUZ, KIRMIZI TOZBİBER
  • KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

YAPILIŞI

YUMURTA SÜT TUZ VE KIRMIZI BİBER ÇIRPILIR. EKMEKLER BU KARIŞIMA BULANARAK KIZARTILIR. AFİYET OLSUN...




BUDA İKİNCİ TARİFİM. Bİ BAKIMA BENİM UYDURMAMDA DİYEBİLİRİZ. POĞÇA İÇİNE KOYMAK İÇİN YAPTIĞIM HARCIMDAN BİRAZ ÇALIP İÇİNE YUMURTA KIRDIM. KAHVALTIDA YEMEK İÇİN DEĞİŞİK LEZZETLİ BİR TARİF ÇIKTI ORTAYA. BUYRUN...


MALZEMELER
  • 2 SAP PIRASA
  • 100 GR KIYMA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER
  • 3 YUMURTA

YAPILIŞI

PIRASALAR YIKANIP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR. KIYMAYLE BİRLİKTE TEREYAĞDA KAVRULUR. TUZU VE BAHARATLARI KONUR. YUMURTALAR KIRILIR. YUMURTALARIN ÜZERİNE ÇOK AZ TUZ SERPİLİR. KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...

Blog Widget by LinkWithin