İftar davetlerinin olmassa olmazı tatlılardır. Malum havalar sıcak, hafif tatlılar hepimizin tercihi sanırım.
Bende eşimin arkadaşları için özel bir tatlı yaptım daha doğrusu uydurdum ve herkesten tam not alan, tarif istenen, bir tatlı icat etmiş oldum:)) Bu tatlımın adını sorduklarında adı yok ben uydurdum dedim. Ama artık bir adı var. Bloğumla özdeşleşsin istedim. Patenti tamamen bana ait başka hiç bir yerde bulamayacağınız leziz tatlı tarifim için, BUYRUUUN...
MALZEMELER
- 1 pk kemalpaşa tatlısı (paketindeki tarife göre pişmiş)
- 1 su bard tahin
- 1 su bard iri dövülmüş fındık içi
- Yarım pk kedi dili bisküi
- Tepsimizin altına serpmek için hindistan cevizi
KREMASI İÇİN
- 1 kg süt
- 1 su bard un
- 1 su bard toz şeker
- 100 gr margarin
- 1 pk vanilya
- 1 pk toz krem şanti
YAPILIŞI
Öncelikle krema için vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebimizin içine vaniya ve toz krem şantiyi ilave edip 10 dk kadar mikserle çırpıyoruz.
Kemalpaşa tatlılarımızı şerbetinden çıkarıp bir kaba alıyoruz. Üzerine tahin, fındık içi ve robotta toz haline getirdiğimiz kedi dili bisküilerimizi ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Kare borcam tepsimizin dibine hindistan cevizi serpiyoruz. Onun üzerine yoğurduğumuz tatlımızı düzgünce yayıp üzerini düzeltiyoruz.
Üzerine hazırladığımız kremamızı döküp düzeltiyoruz. Fındık içi serpip dolapta soğumaya bırakıyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...
NOT: İftar sırasında tatlımın fotoğrafını çekme fırsatım olmadı. Sadece bir iki kenar parça kalınca, bende sizinle bir an önce tarifini paylaşmak istediğim için, sonradan kalan kenarları bir araya getirerek fotoğrafını çektim. Dilim hali çok daha muntazam ve leziz görünüyordu...:))
Bu tatlının alt taban kısmını yoğururken istenilen kuru meyveler ilave edip değişik aromalarda elde edilebilir. (kuru incir, kuru üzüm gibi)