26 Ağustos 2010 Perşembe

KREMALI NURALP TATLISI



İftar davetlerinin olmassa olmazı tatlılardır. Malum havalar sıcak, hafif tatlılar hepimizin tercihi sanırım.

Bende eşimin arkadaşları için özel bir tatlı yaptım daha doğrusu uydurdum ve herkesten tam not alan, tarif istenen, bir tatlı icat etmiş oldum:)) Bu tatlımın adını sorduklarında adı yok ben uydurdum dedim. Ama artık bir adı var. Bloğumla özdeşleşsin istedim. Patenti tamamen bana ait başka hiç bir yerde bulamayacağınız leziz tatlı tarifim için, BUYRUUUN...






MALZEMELER




  • 1 pk kemalpaşa tatlısı (paketindeki tarife göre pişmiş)


  • 1 su bard tahin


  • 1 su bard iri dövülmüş fındık içi


  • Yarım pk kedi dili bisküi


  • Tepsimizin altına serpmek için hindistan cevizi




KREMASI İÇİN





  • 1 kg süt


  • 1 su bard un


  • 1 su bard toz şeker


  • 100 gr margarin


  • 1 pk vanilya


  • 1 pk toz krem şanti




YAPILIŞI



Öncelikle krema için vanilya ve krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebimizin içine vaniya ve toz krem şantiyi ilave edip 10 dk kadar mikserle çırpıyoruz.



Kemalpaşa tatlılarımızı şerbetinden çıkarıp bir kaba alıyoruz. Üzerine tahin, fındık içi ve robotta toz haline getirdiğimiz kedi dili bisküilerimizi ilave edip iyice yoğuruyoruz.



Kare borcam tepsimizin dibine hindistan cevizi serpiyoruz. Onun üzerine yoğurduğumuz tatlımızı düzgünce yayıp üzerini düzeltiyoruz.



Üzerine hazırladığımız kremamızı döküp düzeltiyoruz. Fındık içi serpip dolapta soğumaya bırakıyoruz. Dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...





NOT: İftar sırasında tatlımın fotoğrafını çekme fırsatım olmadı. Sadece bir iki kenar parça kalınca, bende sizinle bir an önce tarifini paylaşmak istediğim için, sonradan kalan kenarları bir araya getirerek fotoğrafını çektim. Dilim hali çok daha muntazam ve leziz görünüyordu...:))



Bu tatlının alt taban kısmını yoğururken istenilen kuru meyveler ilave edip değişik aromalarda elde edilebilir. (kuru incir, kuru üzüm gibi)



FIRINDA TAVUK ŞİŞ

Tavuk şiş tarifime geçmeden önce,


30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMInızı kutluyorum...




MALZEMELER



  • 1 kg tavuk pirzola (ızgaralık hazırlanan but)

  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik vb istediğiniz baharatlar

  • 3 yemek kaşığı margarin




YAPILIŞI



Tavuk pirzolalar derisinden ve kemiğinden ayrılır. küp küp doğranır. Baharatlarla ve tuzla harmanlanır. Minik çöp şişlere dizilir. Fırın poşetine yerleştirilir. Üzerlerine parça parça margarin konup 200 C fırına verilir. Yarım saat bu şekilde pişirdikten sonra Fırın poşeti yırtılıp alınır. Şişler tepside kalır ve fırında kızarması sağlanır. Bu sayede yumuşak kızarmış tavuk şişlerimiz olur.





NOT: Bu tarifi tavada kızartarakda yapabilirsiniz. Ancak kalabalık için hazırlıyosanız tavada çok vaktinizi alacağını düşünüyorum. Bu şekilde hem daha yumuşak hemde daha kolay pişirebilirsiniz.





Benim marketten aldığım çöp şişlerimin boyları uzun olduğu için kısaltarak kullandım. Sizde kısa şiş bulamassanız istediğiniz boyutlarda keserek kullanabilirsiniz. Servis ederken kısa boy şişlerin daha muntazam bir görüntü olduğunu düşünüyorum...



2010 İFTAR DAVETİ (2)





Eşimin arkadaşlarını iftara aldığım akşam hazırladığım ikinci iftar davet menüm...






Tarifi arşivimde olan yemeklerimin renkleri farklı. Üzerlerine tıklarsanız tariflerine ulaşabilirsiniz. Tarifini yayınlamadığım yemeklerimin tarifleride gelecek...

25 Ağustos 2010 Çarşamba

PİJAMALI KÖFTE (Patlıcan çanağında köfte)


Bu yemeği sevgili Birsence'nin davet yemekleri etkinliğinde görmüştüm. Sevgili Rumma etkinlik için yapmış yayınlamıştı. Tarifin orjinal adı pijamalı köfte aslında ben patlıcan çanağında köfte diyorum:)) Ayşe Tüter'in bir tarifiymiş. Gerçekten sunumuda lezzettide harika bir yemek oldu. İlk gördüğüm zaman ramazanda iftar menüme ekleme kararı almıştım. İsabetli bir karar olmuş. Ben tarifin orjinaline bakmadan kendi zevkime göre yaptım. Orjinal tarif için Rumma tıklayabilirsiniz.


Patlıcan severlerin hayır diyemeyeceği bir lezzetin tarifi için buyrun...


MALZEMELER


  • 1 kg patlıcan

  • kızartmak için sıvıyağ

KÖFTESİ İÇİN


  • Yarım kg kıyma

  • 1 ad soğan

  • 1 yumurta

  • 2 dilim bayat ekmek

  • Çeyrek demet kıyılmış maydonoz

  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon (arzu ettiğiniz baharatlar)

SOSU İÇİN
  • 4 ad domates

  • Çok az sıvı yağ

  • 2 diş sarımsak

  • Tuz


YAPILIŞI

Patlıcanlarımızı ikiye bölüp içlerini dolma gibi oyuyoruz. Tuzlu suda bekletiyoruz. Suyunu süzüp kızgın yağda kızartıyoruz.
Köftelerimiz için bütün malzemelerle köfte yoğuruyoruz. Bilye büyüklüğünde toplar yapıp, ister sıvıyağda ister fırına verip kızartıyoruz.

Sos için domateslerimizi rendeliyoruz. Diğer sos malzemeleriyle birlikte tavada pişiriyoruz.
Kızarttığımız patlıcanlarımızın içine köftelerimizi dolduruyoruz. Üzerine domatesli sos döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun...




NOT: Benim patlıcanlarım büyük olduğu için çanaklarımda porsiyonlarımda büyük oldu. Siz patlıcanlarınızı seçerken 1 karıştan küçük patlıcan seçmeye özen gösterin.



2010 İLK İFTAR DAVETİ



Bu ramazan iftara ilk misafirlerim eşimin ailesi oldu... Masamın fotoğrafını çekebildim. Ancak diğer yemeklerimin çoğunun fotoğrafı yok malesef. İftar saati misafirlerim olunca telaşem iki katı artıyor servis yaparken fotoğraf çekmek hep ikinci planda kalıyor ve unutuyorum malesef... Fotoğrafını çekebildiğim yemeklerde servise başlamadan önce çektiğim fotoğraflar. Zaten menümdeki hemen herşeyin tarifi bloğumun arşivinde var. Üzerlerine tıklarsanız tariflerine ulaşabilirsiniz. Tarifi olmayanlarıda en kısa zamanda sizinle paylaşacağım. Neyse lafı fazla uzatmayım...


Menümü merak edenler için...


24 Ağustos 2010 Salı

MEYVELİ KEDİ DİLİ PASTA




Yapalı uzun zaman oldu, eşimin arkadaşına giderken yapıp götürmüştüm. Normalde ramazan diye pasta vb tarif yayınlamak taraftarı değildim. Ancak bu pastadan çok sütlü tatlı tadında olduğu için ve ramazanda hafif tatlı ikram etmek isteyenlere fikir olur düşüncesiyle beğeni toplayan bu pastamın tarifini yayınlamak istedim.




MALZEMELER



  • 1 pk kedidili bisküi

  • 1 su bard şekerli süt

  • Çeşitli meyveler (Ben kiraz,şeftali,çilek,muz kullandım)


KREMASI İÇİN



  • 4 su bard süt

  • 1 su bard toz şeker

  • 1 çay bard un

  • 1 pk toz krem şanti


YAPILIŞI


Öncelikle kreması için, krem şanti hariç diğer malzemelerle muhallebi pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebiye toz krem şanti ilave edip 10 dk kadar mikserle çırpıyoruz.


20 cm çapında kelepçeli kalıbımızı alıyoruz. Bisküilerimizin boylarını kalıbımızın kenarlarının boyunda kısaltıyoruz. Kısalttığımız bisküilerimizin şekerli taraflarını süte batırıp kalıbımızın etrafına diziyoruz. Kalan bisküilerimizi süte batırıp kalıbımızın ortada kalan kısmını bir kat bisküi bir kat krema olmak üzere sıra sıra dolduruyoruz. En üstte bir parmak boşluk bırakıyoruz. Buraya meyvelerimizi yerleştiriyoruz. Üzerine tart jölesi yapıp döküyoruz. Soğuyunca dilimleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun...



Not: Ben hazır tart jölesi yerine, mısır nişastası+şeker ve suyla jöle yaptım. Tam istediğim gibi şeffaf bir görüntü elde edemedim. Ancak tadında bir fark olmadı. Nasıl yapacağınız sizin arzunuza kalmış...


23 Ağustos 2010 Pazartesi

FIRINDA DOMATES BİBERLİ KUZU PİRZOLA vee Ben geldim...


Yokluğumun farkına vardınızmı bilmiyorum ama nerdeyse 1,5 ay olmuş bloğuma yeni bir tarif eklemeyeli... Yaz malum, tatildi, düğündü (abimin oğlunun sünnet düğününü yaptık) derken günler geçip gitmiş. Tabi birde başımın belası net bağlantısında daha doğrusu modemimizde yaşadığımız problemimiz vardı...


Beni özlediniz mi?:))


Bu kadar zaman ara verince ne yazacağımıda bilemez olmuşum...:) Bu arada bloğumdan uzakken doğru düzgün fotoğraf çekesim bile olmadı. Yinede küçük bir arşiv oldu eklememi bekleyen, ama önceden her yaptığımın fotoğrafını (bloğuma eklemek için) çeken ben fotoğraf makinesinden bile uzaklaştım... Bu arada ramazan ayındayız iftar davetleri oluyor. Bende iki davet verdim evimde. Birinin sadece masa fotoğrafı var diğerinin oda yok. Eşimin arkadaşları sağolsunlar ellerinde fotoğraf makinesiyle gelmişler masamı çektiler eğer onlardan fotoyu alabilirsem sizinle paylaşıcam...


Geç kaldım biliyorum ama hepinizin ramazan ayı mubarek olsun, hepimize hayırlar getirsin inş...


Gelelim tarifimize... Ramazanda iftar davetleri için lezzetli ve pratik bir alternatif...




MALZEMELER


  • 1 kg kuzu pirzola
  • 3 ad domates
  • 3 ad biber
  • 50 gr margarin
  • Tuz, kekik, kırmızı biber, karabiber

YAPILIŞI


Pirzolalarımızı alıp, tuz ve baharatlarla güzelce harmanlıyoruz. Fırın tepsimize diziyoruz. 200 C fırına veriyoruz.
Öte yanda bir tavada margarin ve biberi kavuruyoruz. Üzerine domatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Kavrulunca fırında kızaran pirzolalarımızın üzerine domatesli biberli karışımı ilave ediyoruz. Pirzolalar pişince fırından çıkarıp yanında pilavla sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...

Blog Widget by LinkWithin