9 Şubat 2011 Çarşamba

EN PRATİK DÜRÜM :)

Fazla vaktim yok o yüzden daha fazla bloğumdan uzak kalmamak ve takipçilerimi daha fazla sıkmamak adına arşivimde bekleyen en kolay tarifi yayınlamak istedim.:)
Bu akşam 15 yıl önce mezun olduğumuz halde (yaşımda ortaya çıkıyor tüh! :) ) sürekli irtibat halinde olduğumuz okul arkadaşlarımızla yeni bir toplantımız var. Allah izin verirse oraya gideceğim. Benim lise dönemim kredili sistem öğrenim görülen bir döneme denk geldi. Böyle oluncada her dönem sınıf değişikliği yaşıyorduk. O yıllarda buna çok sinir olsakta öğretmenlerimizin dediği gibi şimdi bu durumdan çok memnunuz. Çünkü aynı dönemde okuyan bütün öğrenciler birbirimizi tanıyoruz. Grup grup birbirimizden kopmadığımız halde birde aradabir etkinlikler düzenleyip daha kalabalık gruplar halinde toplanıyoruz. Güzel oluyor herkese tavsiye ederim :) Bende oğluşun ameliyatından sonra ilk kez sosyal bir ortamda bulunmanın heyecanı içindeyim :) Tam kafama huniyi takacak kıvama geldiğimde imdadıma bu etkinlik yetişti...:)
Gelelim tarife... Benim gibi et ve et ürünlerini seven arada dürüm kebab krizi tutan kişiler için biçilmiş kaftan bu tarif :) Hem çok çok pratik hemde çok lezzetliiii....:) Fotoğraf yemek için acele edilen bir ortamda çekildiği için çok iyi değil ama emin onun tadı çok iyi...:)

MALZEMELER

  • 1 pk lavaş
  • 1 ad kuru soğan
  • Yarım demet maydonoz
  • 1-2 yaprak marul
  • 1-2 ad domates

Kıymalı harç için

  • 250 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, kekik, pul biber vs dilediğiniz baharatlar

YAPILIŞI

Kıymamızı ve yağımızı büyük teflon tavamıza alıyoruz. Kavrulmasına yakın tuzunu ve baharatlarınız atıp ocağı kısıyoruz.

Marketten aldığımız lavaşlarımızı :) birer birer kıymanın üzerine kapatıp tavanın kapağını kapatıyoruz. 1 dk kadar bekleyip yumuşamış lavaşımızı alıp içine kıymamızı, soğan, marul, maydonoz, domates vs koyup rulo yapıyoruz. Dürümümüz hazır... Yanında ayranla sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun...

Not: Vaktiniz ve isteğiniz varsa lavaşları evde de yapabilirsiniz. Bunun için

  • 3 bardak ılık su
  • 1 küçük pk yaşmaya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un' la bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için bekliyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar yapıp yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Yağsız teflon tavada arkalı önlü çevirerek pişiriyoruz. Öte yanda iç harcınızı hazır bekletirseniz pişen lavaşlarınıza sıcak sıcak koyup sarıp yiyebilirsiniz... İçine kıyma yerine kuşbaşı tavuk eti yada kuzu eti kavurup koyabilirsiniz...

2 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

canımm güzel bir buluşma olsun dileğimle:)
dürümde şahane:)
pratik ve lezzetli:)

hanife dedi ki...

Evden çıkmak gerekiyor stres atmak için,eline sağlık dürüm harika görünüyor

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin