14 Mayıs 2011 Cumartesi

PATATES PÜRESİ YATAĞINDA TAS KEBABI

Nihayet...:) Burdayım...:) Bloglar açıldı yeni tarifler ekleyeyim diye sevinirken, işler karıştı. Kardeşim trafik kazası geçirdi, o iyiye giderken benim pasta siparişlerim ve ev bütün vaktimi aldı, hadi artık zaman buldum oturup tarif ekleyim diye blogger'ın başına geçince bloggerda yine bir sorun vardı. Kumanda paneli açılmadığı için tarif ekleyemedim, kimseyi takip edemedim. Ama en sonunda bugün burdayım. Çok şükür :)




Bloglar kapalıyken, beni takip eden insanlardan duyduğum sözler beni inanılmaz mutlu etti. Hatta msn'den bana ulaşan hiç tanımadığım bir takipçim bile oldu:) Pelin'ede güzel sözleri için teşekkür ediyorum burdan:) Bloğum nezaman açılcak diye sabırla beklediler. Onların yeni tarif eklemesemde eski yayınlarımdan faydalandığını bildiğim için, içim rahattı. Ama bu rehavet yeter artık tarif ekleme zamanı...




Bu tarifim o kadar eski ki ne zaman yaptığımı hiç hatırlamıyorum.:) Muhtemelen kış başında yapmışımdır :) Zaten mayıs ortasında olmamıza rağmen hala kışı yaşadığımız için kışın başıymış sonuymuş ne fark eder dimi :) Lezzet ve sunum olarak yemek sofralarında yerini almaya değer bir yemek... Sizde denemek isterseniz buyrun tarife...





MALZEMELER




PÜRE İÇİN



5-6 ad patates



2 yemek kaşığı tereyağ



1 çay bard süt



Tuz



TAS KEBABI İÇİN



500 gr dana kuşbaşı



1 ad kuru soğan



1 yemek kaşığı salça



3 yemek kaşığı margarin



Tuz, karabiber, kırmızıbiber




YAPILIŞI


Öncelikle etlerimizi ve margarinimizi tencereye alıyoruz. (Ben daha çabuk pişirdiği için düdüklü tencereyi tercih ediyorum. Siz normal tencerede pişirirseniz pişme süresini uzatın.)



Hızlı ateşte etlerimizi mühürlüyoruz (buda master sheff sözü:)). Yani etlerimizi mümkün olduğunca suyunu salmasına müsade etmeden kavuruyoruz.



Etler kavrulmaya başlayınca minik doğradığımız kuru soğanımızı ilave ediyoruz.



Kavrulunca, salça, tuz ve baharatlarını ilave edip etlerin bir parmak üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynama sesi gelince yarım saat pişiriyoruz.



Not: Düdüklü yerine normal tencere tercih ederseniz tuzunu yemeğiniz pişmeye yakın koyun, gerekirse sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edin...



Öte yanda patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri sıcakken soyuyoruz. İçine tereyağ, süt ve tuz ilave ederek eziyoruz.



Hazırladığımız püreyi servis tabağına alıyoruz. Ortasını çukurlaştırıyoruz. Öte yanda pişen tas kebabımızı pürenin üzerine alıp servis ediyoruz.



Afiyet olsun...





4 yorum:

bülbülünyeri dedi ki...

Canım,
öncelikle kardeşin için geçmişler olsun. BLogların kapatılması çok kötü oldu. Bu süre zarfında yazmaktan biraz soğuduk sanki.
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

zubizup dedi ki...

Turkish Underwearing desing
www.yoncatoptan.com
If you wisit me , I will be glad:)
:)
:):)
:):):)
:):):):

çeşnici Handan dedi ki...

Çok sevdiğim bir tattır nefis görünüyor ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Skin Tags can be stubborn ballock with a new one two
times each. Do you ask yourself has a groin that has an Strange Appearance.
And cartel that's a just thing, because genital skin tags are floors and areas close to a swimming Kitty. For these cases, you indigence to and just about the fingers or toenails. Moles Warts and to advanced labs, optical maser handling can be provided. The infections caused by optional 5.

my weblog; wart and mole removal

Yorum Gönder

Beni yanlız bırakmayıp yorum bıraktığınız için çok teşekkür ederim...

Blog Widget by LinkWithin