MALZEMELER
- 1 paket margarin
- 4-5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Bir çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bard iri dövülmüş fındık
YAPILIŞI
Hamur yoğurma kabında un ve fındık hariç bütün malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ilavesiyle ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Fındıklarıda ilave edip yoğurduktan sonra merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın. Ay şeklinde kalıbınız yoksa, bir su bardağı yardımıyla yuvarlak kesin daha sonra yuvarlağı ay şeklinde olacak şekilde su bardağı yardımıyla bir kez daha kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 175 C kızgın fırında pembeleşmeden pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun...